|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 973
| Andreea, felicitari, sarcina usoara si la termen!
Roser! Este minunata! Acomodare lina si mii de zambete!
Andreea, legat de cresa si intarcare, e aiurea sa iti impuna asa ceva, dar nu au ei de unde stii ce faci tu acasa. Teoretic! Practic, te poate da de gol, dar asta e alta treaba Legat de somn, desi Clara nu adoarme la san, dar sanul e parte din rutina ei de somn, plus trezirile peste noapte de titilit (ca da, s-a dus naibii intarcatul de noapte la prima febra) la cresa nu are nici o treaba. A dormit din prima zi cand am lasat-o la program lung (a avut o acomodare super lina), a dormit zilnic, fara san, fara iepurasul de somn, fara nici o asociere. Ba mai mult, imi spun ca si daca se trezeste mai repede, sta cuminte in pat pana se trezesc si restul copilasilor. Gen, e alt copil, mi-l confunda, nu stiu care-i treaba, dar e total diferit fata de ce e acasa.
Pe de alta parte, m-am decis sa intarc saptamana aceasta. Pentru ca nu mai pot eu, si consider ca sunt si eu om, nu doar buna de titilit, ori ea are nevoie de mine intreaga la cap.
Aleahim, stii tu
Maria, felicitari si casa de piatra!
Freya si restul fetelor ce cochetati cu ideea de cresa, noua ne-au spus de la cresa, si tind sa cred ca e adevarat, avand in vedere experienta noastra cu acomodarea: "copilul este pregatit sa mearga la cresa, atunci cand parintii sunt pregatiti sa-l duca la cresa". Si am vazut fetita adusa la cresa deodata cu Clara, acelasi sistem de acomodare, diferenta de varsta de 1 luna intre ele, taticul ei statea in curte si se juca 15-20 min cu ea, pentru a amana momentul in care o lasa si eventual incepe sa planga, era cu inima tare indoita, nu e nici acum la program normal, nu e inca acomodata total, si am facut diferenta cu noi, care am fost super impacati cu alegerea facuta, si in 5 minute am lasat copilul si suntem in drum spre munca, si Clara chiar e bucuroasa la cresa, se vede asta in pozele pe care le primim zilnic, mananca si doarme acolo fara probleme. |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 2988
| Maria, sunt superbe pozele, casa de piatra
Ioana, si eu cred ca e asa si de luni de zile incerc sa am o atitudine pozitiva fata de cresa si nu prea imi iese. Iar acum cu toata anxietatea asta de separare imi e teama, sincer, de cum va fi. El e un copil foarte curios si sociabil, dar eu sunt o fricoasa oricum aici nu se pune problema sa il las si sa plec, deci vom vedea cat timp voi sta pe la usi |

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1877
| IoanaIoanaC wrote:Andreea, felicitari, sarcina usoara si la termen! Roser! Este minunata! Acomodare lina si mii de zambete! Andreea, legat de cresa si intarcare, e aiurea sa iti impuna asa ceva, dar nu au ei de unde stii ce faci tu acasa. Teoretic! Practic, te poate da de gol, dar asta e alta treaba  Legat de somn, desi Clara nu adoarme la san, dar sanul e parte din rutina ei de somn, plus trezirile peste noapte de titilit (ca da, s-a dus naibii intarcatul de noapte la prima febra) la cresa nu are nici o treaba. A dormit din prima zi cand am lasat-o la program lung (a avut o acomodare super lina), a dormit zilnic, fara san, fara iepurasul de somn, fara nici o asociere. Ba mai mult, imi spun ca si daca se trezeste mai repede, sta cuminte in pat pana se trezesc si restul copilasilor. Gen, e alt copil, mi-l confunda, nu stiu care-i treaba, dar e total diferit fata de ce e acasa. Pe de alta parte, m-am decis sa intarc saptamana aceasta. Pentru ca nu mai pot eu, si consider ca sunt si eu om, nu doar buna de titilit, ori ea are nevoie de mine intreaga la cap. Aleahim, stii tu Maria, felicitari si casa de piatra! Freya si restul fetelor ce cochetati cu ideea de cresa, noua ne-au spus de la cresa, si tind sa cred ca e adevarat, avand in vedere experienta noastra cu acomodarea: "copilul este pregatit sa mearga la cresa, atunci cand parintii sunt pregatiti sa-l duca la cresa". Si am vazut fetita adusa la cresa deodata cu Clara, acelasi sistem de acomodare, diferenta de varsta de 1 luna intre ele, taticul ei statea in curte si se juca 15-20 min cu ea, pentru a amana momentul in care o lasa si eventual incepe sa planga, era cu inima tare indoita, nu e nici acum la program normal, nu e inca acomodata total, si am facut diferenta cu noi, care am fost super impacati cu alegerea facuta, si in 5 minute am lasat copilul si suntem in drum spre munca, si Clara chiar e bucuroasa la cresa, se vede asta in pozele pe care le primim zilnic, mananca si doarme acolo fara probleme. Apăi asta a fost și la mine sa știi cu atâta răceala și roșu in gât am suportat și mușcături și mastita și tot plus atâția Dinți ca i are pe toți fără Titi nu reușeam. Sper și eu pana in Ianuarie sa reușesc sa o intarc. Dr mi a zis sa o las pana la 1 an și 3 luni și apoi sa încerc. |

Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 777
| ANDREEA2929A wrote: Apăi asta a fost și la mine sa știi cu atâta răceala și roșu in gât am suportat și mușcături și mastita și tot plus atâția Dinți ca i are pe toți fără Titi nu reușeam. Sper și eu pana in Ianuarie sa reușesc sa o intarc. Dr mi a zis sa o las pana la 1 an și 3 luni și apoi sa încerc.
Si eu am tot amânat intarcarea, dar se pare ca cu cat am amânat mai mult cu atat e mai greu... Trage de mine, de bluza, țipă "țiți", plânge daca nu ii dau si toate astea oriunde si oricând! Mereu a fost o placere să-l alăptez, chiar daca au fost greutăți, bifând clar si mastita, dar uneori e tare obositor, mai ales ca el asociază sânul atât la culcare cat si la somn. Dar nu ar trebui sa ma plâng, ca mi-o fac cu mana mea, daca as fi hotărâtă l-as înțărca, dar mi-e mai comod asa. |

| EllaMaria wrote:Si eu am tot amânat intarcarea, dar se pare ca cu cat am amânat mai mult cu atat e mai greu... Trage de mine, de bluza, țipă "țiți", plânge daca nu ii dau si toate astea oriunde si oricând!  Mereu a fost o placere să-l alăptez, chiar daca au fost greutăți, bifând clar si mastita, dar uneori e tare obositor, mai ales ca el asociază sânul atât la culcare cat si la somn. Dar nu ar trebui sa ma plâng, ca mi-o fac cu mana mea, daca as fi hotărâtă l-as înțărca, dar mi-e mai comod asa. Sa știi ca a mea are o perioada cel puțin seara nu adoarme mereu la sân am obs de ceva vreme bea lăpticul o ridic de nush câte ori sa scoată aerul( mănâncă și acum la fel de lacom și nu adoarme pana nu scoate tot) și apoi se întoarce pe partea opusa și nani și ziua uneori face așa poate cu timpul … zic și eu… adică ma gândesc sa încerc laptic și dacă e sătulă… uneori și in brațe îmi adoarme. Adică s a mai schimbat treaba asta puțin. Am sărit mental vb de etapa aia când vai vreau sa ies undeva și sa mi adoarmă și altfel… pt moment evident, ca dacă ar fi sa ma întorc la munca in scurt timp, as fi stresată. La cât am tras cu ea am rămas pe principiul cum vrea ea așa fac. |

| ANDREEA2929A wrote: Sa știi ca a mea are o perioada cel puțin seara nu adoarme mereu la sân am obs de ceva vreme bea lăpticul o ridic de nush câte ori sa scoată aerul( mănâncă și acum la fel de lacom și nu adoarme pana nu scoate tot) și apoi se întoarce pe partea opusa și nani și ziua uneori face așa poate cu timpul … zic și eu… adică ma gândesc sa încerc laptic și dacă e sătulă… uneori și in brațe îmi adoarme. Adică s a mai schimbat treaba asta puțin.
La noi nu știe alta metoda de adormit decat la san. Niciodată nu l-am adormit legănat sau in brate, probabil de aceea nu știe alta varianta de a adormi. Daca nu ii dau nu doarme am incercat și sa ii cânt, dar începe și el sa cânte si nu doarme😂 |
|

Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 973
| Fetelor eu zic ca nu exista metoda buna sau rea. Fiecare alege ce crede ca e mai bine pentru puiul ei. Si niciuna nu decidem nimic in ideea de a-i face rau (exceptie persoanele cu probleme grave de sanatate si etc, dar nu despre ei vorbim). Cel mai important mi se pare sa fim noi impacate cu ce alegem, sa fim noi pregatite pentru pasul urmator. Pentru ei sunt doar etape normale de viata, pe care le parcurg mai greu sau mai usor. Ei inteleg, preiau starea noastra, ori daca noi intram in etapa de cresa/intarcare cu inima indoita, normal ca si ei vor fi la fel. Nu, nu inteleg cuvintele si sensul lor din dex, dar inteleg starea si vibratia noastra. Eu sunt convinsa de asta pentru ca de aproape 2 saptamani ii spun Clarei in fiecare zi ca se termina titi, ca mami nu mai poate, etc, si o vad cum efectiv se opreste din ce face si se uita la mine. Asa ca, faceti cum credeti ca e mai bine! E important sa fiti voi bine, ca sa fie si ei.
P.S. Nu stiu daca am scris asta sa va incurajez pe voi sau sa ma incurajez pe mine! |
|

| IoanaIoanaC wrote:Fetelor eu zic ca nu exista metoda buna sau rea. Fiecare alege ce crede ca e mai bine pentru puiul ei. Si niciuna nu decidem nimic in ideea de a-i face rau (exceptie persoanele cu probleme grave de sanatate si etc, dar nu despre ei vorbim). Cel mai important mi se pare sa fim noi impacate cu ce alegem, sa fim noi pregatite pentru pasul urmator. Pentru ei sunt doar etape normale de viata, pe care le parcurg mai greu sau mai usor. Ei inteleg, preiau starea noastra, ori daca noi intram in etapa de cresa/intarcare cu inima indoita, normal ca si ei vor fi la fel. Nu, nu inteleg cuvintele si sensul lor din dex, dar inteleg starea si vibratia noastra. Eu sunt convinsa de asta pentru ca de aproape 2 saptamani ii spun Clarei in fiecare zi ca se termina titi, ca mami nu mai poate, etc, si o vad cum efectiv se opreste din ce face si se uita la mine. Asa ca, faceti cum credeti ca e mai bine! E important sa fiti voi bine, ca sa fie si ei. P.S. Nu stiu daca am scris asta sa va incurajez pe voi sau sa ma incurajez pe mine!
Cred ca toate avem nevoie de incurajare. 😁 Defapt mi-ar fi trebuit curaj mai mult să-l fi înțărcat deja. Da e minunata alăptarea, insa la un moment dat devine obișnuință si nu hrană... Ce bine era daca il învățam sa adoarmă si altfel, chiar legănat, pentru ca efectiv la fiecare somn trebuie sa fiu acolo, ca e cel de peste zi sau seara, el nu adoarme fara. Si deși ma plâng, nu fac nimic in privința asta, încă imi trebuie acel curaj. |
|

| Fetele, toate ca toate da aștept paharul ăla rosé de 2 ani acuș 😂🙈trece perioada asta cresc și o sa ieșim cu bine din etape, vb Ioanei. Doamne ce iubesc comunitatea asta aici. Și ce parcurs frumos am avut toate de la emoții de aspirante la mămici care acuș înțărca și au domnișoare și domnisori.😘🫶🏼 |
|

| ANDREEA2929A wrote:Fetele, toate ca toate da aștept paharul ăla rosé de 2 ani acuș 😂🙈trece perioada asta cresc și o sa ieșim cu bine din etape, vb Ioanei. Doamne ce iubesc comunitatea asta aici. Și ce parcurs frumos am avut toate de la emoții de aspirante la mămici care acuș înțărca și au domnișoare și domnisori.😘🫶🏼
Oo daaa! Si ce de emoții Chiar intru zilnic pe forum ca pe facebook😂 sa mai aflu noutăți despre voi. 🥰 |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1551
| Ohhh,intarcarea! Eu sper sa se autointarce 😬 Sunt prea comoda sa fac ceva in privința asta iar sânul a ajutat tot timpul când a avut vreo durere. Nu sunt eu pregătită sa fac asta,poate vine natural 🥴🙈
Andreea ,paharul ăla se vin îl poți bea in cantitate mică,nu face niciun rău. Eu nu am baut muuult timp dar de frica oboselii dar in ultimele luni mai beam și eu câte o sticla de 330 de bere sau un pahar mic de vin la săptămâna. |
|

| Andreeax wrote:Ohhh,intarcarea! Eu sper sa se autointarce 😬 Sunt prea comoda sa fac ceva in privința asta iar sânul a ajutat tot timpul când a avut vreo durere. Nu sunt eu pregătită sa fac asta,poate vine natural 🥴🙈
Andreea ,paharul ăla se vin îl poți bea in cantitate mică,nu face niciun rău. Eu nu am baut muuult timp dar de frica oboselii dar in ultimele luni mai beam și eu câte o sticla de 330 de bere sau un pahar mic de vin la săptămâna. Știu ce zici, însă mie Dr mi a zis sa nu beau deloc ținând cont și de pb fetei și am un pact cu mine ca și la volan, nu pun gura nici sa gust. E alta când savurezi in tihna. |
|

| De fel nu sunt consumatoare de alcool, ocazional doar. Insa într-o seara, Oli a adormit si imi era dor de o baie calda de lunga durata. Si stand asa in cada ii spun sotului ca mi-e pofta de vin si imediat il vad ca imi aduce un pahar de vin. Fetelor l-am băut, si abia cand am terminat paharul mi-am dat seama ca efectiv nu m-am gândit ca eu alăptez Dar m-am bucurat de el si nu s-a întâmplat nimic nici cu piticul😁 In schimb de cand am nascut am un mic "viciu": berea cu lămâie fara alcool, deci aia de 4 ori oe săptămâna sigur. Soacra zice ca de la bere am inca lapte 😂 |
|

| EllaMaria wrote:De fel nu sunt consumatoare de alcool, ocazional doar. Insa într-o seara, Oli a adormit si imi era dor de o baie calda de lunga durata. Si stand asa in cada ii spun sotului ca mi-e pofta de vin si imediat il vad ca imi aduce un pahar de vin. Fetelor l-am băut, si abia cand am terminat paharul mi-am dat seama ca efectiv nu m-am gândit ca eu alăptez  Dar m-am bucurat de el si nu s-a întâmplat nimic nici cu piticul😁 In schimb de cand am nascut am un mic "viciu": berea cu lămâie fara alcool, deci aia de 4 ori oe săptămâna sigur. Soacra zice ca de la bere am inca lapte 😂 Cică e mit, fix exemplul asta mi l a dat Dr ( și e super in vârsta , e de o seama cu miturile astea😂) 🫶🏼 |
|

Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1587
| Maria ai fost o mireasă superbă!! Ce poze frumoase Ca m-ati întrebat cum a reacționat Hugo cand am adus-o pe Chloe acasă...deci ignore total, nu a vrut deloc sa se uite la ea, din contră o lua la fugă. Am zis ca e ceva de moment, dar si acum dupa 3 zile e la fel, nici macar o privire nu aruncă spre ea darămite sa se apropie sa o atingă. Cand ma vede cu ea în brațe, asa de la depărtare, îmi arată cu degetul sa o pun in babynest sa nu mai stau cu ea în brațe. Si nu vine la mine până cand nu "scap" de ea. Probabil cu timpul, dacă vede ca nu dispare, se va obișnui si el. Colac peste pupăză taman acum s-a răcit cobză (prima lui răceală serioasă). Ieri noapte a fost horror, la 4 noaptea s-a trezit arzând f tare, i-am dat o sticla de lapte in care am bagat ibuprofen sirop (ca daca nu, nu il bea) si imediat cum a terminat-o a vomitat-o toată. Plangea ca din gură de sarpe, se îneca cu flegma de la tuse, vroia la mine în brațe, cea mica a început si ea sa plângă (numai la mine in brațe doarme) si eu disperată nu stiam cum sa ma mai împart.Pana la urma i-am pus supozitor, va dati seama ca am trezit toti vecinii :)). Pe la 5:30 s-au mai calmat lucrurile, eu am mers intr-o camera cu Chloe, soțul in alta cu Hugo si eu m-am pus pe un plâns de zile mari. Ma simțeam atât de vinovată ca nu ma pot împărți in două si sa fiu cu amândoi în același timp...f inutilă și vinovată m-am simțit. Acum e mai bine, mai tușește dar nu are febră, mi-e frică sa nu ia si cea mică desi am incercat sa o ferim. In concluzie, nu e ușor cu doi copii mici, noroc ca si soțul are 4 luni de concediu după naștere. Bietul de el, nu răzbește sa schimbe scutece :)). E de rasul-plansul situația in momentul de față. Le iau pe toate încet si ma gândesc ca e doar o faza, o sa treacă si asta si or veni si zile mai bune :)
|
|
|