Clubul mamicilor incepatoare - 18
Subiectul anterior · Subiectul urmator
EllaMaria
Scris: Monday, August 29, 2022 8:38 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/12/2020
ANDREEA2929A wrote:

Mie așa rău îmi face pana sparge după ce sparge e mai bine de asta tind sa cred ca sunt dinții. La noi papa bine mai puțin micul dejun acolo e jale.

La noi fiecare masa e teroare. Da, papă bine, dar pana sa mănânce farfuria aia întreaga, trebuie sa ii tot dau diverse obiecte sa ii distragă atenția, altfel nu sta in scaun si sa alerg dupa el cu lingurița nu mai am putere. Si bineînțeles ca se satura rapid de orice obiect și trebuie sa am la îndemână mereu altceva. Acele obiecte reprezinta orice altceva inafara de jucariile lui: lanterne, ruleta, polonic, cutiile cu condimente, etc.
ANDREEA2929A
Scris: Monday, August 29, 2022 9:13 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/15/2019
EllaMaria wrote:

La noi fiecare masa e teroare. Da, papă bine, dar pana sa mănânce farfuria aia întreaga, trebuie sa ii tot dau diverse obiecte sa ii distragă atenția, altfel nu sta in scaun si sa alerg dupa el cu lingurița nu mai am putere. Si bineînțeles ca se satura rapid de orice obiect și trebuie sa am la îndemână mereu altceva. Acele obiecte reprezinta orice altceva inafara de jucariile lui: lanterne, ruleta, polonic, cutiile cu condimente, etc.

Vai, mi o descrii perfect pe Astrid! Și toate zboară jos. Tot ce vede in Bucătărie plus linguri, castroane jucării. La noi 10 minute merge schema cu lingura sa dea ea de mâncare la jucării, mie, dacă e și taică-său uneori prin preajma cand e liber, apoi cere tot ce vede prin Bucătărie.
Ella între ei e diferenta mică 😂nu ma mira.
freya1
Scris: Monday, August 29, 2022 9:25 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
EllaMaria wrote:

Fiiiix asa era si la noi pana cand nu a mai mers nici asta si am ajuns sa ii dau de mancare prin casa in timp ce el are diverse activitati, scaunul e de decor deja. Cat ziceam ca nu o sa fac niciodata asa, mi se pare ca nu am avut de ales daca voiam sa manance ceva si sa nu ii pun totusi ecrane in fata
Andreeax
Scris: Monday, August 29, 2022 9:55 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
freya1 wrote:

Fiiiix asa era si la noi pana cand nu a mai mers nici asta si am ajuns sa ii dau de mancare prin casa in timp ce el are diverse activitati, scaunul e de decor deja. Cat ziceam ca nu o sa fac niciodata asa, mi se pare ca nu am avut de ales daca voiam sa manance ceva si sa nu ii pun totusi ecrane in fata

EXACT așa și la noi,mănâncă in mișcare ,rareori își i prânzul in scaun dar tot așa cu polonice și linguri și castroane date una după alta pana la epuizare...epuizarea mea bineînțeles Crazy Micul dejun îl ia stand oe blat și făcând cu mine mâncarea
.M-am resemnat pt ca altfel rămânem tot la 7,9 kg câte avem acum veșnic...are și un consum mare pt ca nu sta locului o secunda Big Surprise
Voi ce le mai dati sa mănâncă la cina? Le gătiti zilnic
sau merge și pt 2 zile? Am obosit sa ii tot fac chestii...azi i-am făcut o budinca de chia cu pere pt gustarea dintre pranz și cina si a refuzat ca sa manace in final o roșie cu un strugure alcool
freya1
Scris: Monday, August 29, 2022 10:40 PM
Nivel

Cina e problematica si la noi si de obicei ii gatesc zilnic ceva, dar sunt putine lucruri pe care le mananca: fulgi de ovaz cu lapte, mamaliga in diverse combinatii, pizza, ghismana, budinci cu ricotta, gris, fructe, uneori paste, cartofi dulci la cuptor, bulgur sau mei cu legume... uneori nici pe astea, ii mai dau o felie de paine cu unt / unt de arahide / de migdale etc
Intr-o zi am facut dimineata friganele la cuptor si ma gandesc ca or merge si la cina
Oricum zilele astea meniul e pepene de 3 ori pe zi si la pranz carne, carne, dar fara legume (2 zile la rand a mancat friptura de vita cu pepene Lol ). Nu mai zic nimic, bine ca mananca
ANDREEA2929A
Scris: Tuesday, August 30, 2022 6:27 AM
Nivel

freya1 wrote:
Cina e problematica si la noi si de obicei ii gatesc zilnic ceva, dar sunt putine lucruri pe care le mananca: fulgi de ovaz cu lapte, mamaliga in diverse combinatii, pizza, ghismana, budinci cu ricotta, gris, fructe, uneori paste, cartofi dulci la cuptor, bulgur sau mei cu legume... uneori nici pe astea, ii mai dau o felie de paine cu unt / unt de arahide / de migdale etc
Intr-o zi am facut dimineata friganele la cuptor si ma gandesc ca or merge si la cina
Oricum zilele astea meniul e pepene de 3 ori pe zi si la pranz carne, carne, dar fara legume (2 zile la rand a mancat friptura de vita cu pepene Lol ). Nu mai zic nimic, bine ca mananca

Hihi combinație exotica dom le.
La noi pe cina merg bine Pastele cu brânzica făcută in casa și legume sau chiar legume cu carne. A început sa gestioneze bine bucatele . Și cir( mămăliga lunga cu brânza făcută in casa și puțin unt) mănâncă și cartof cu brânza dar nu mai e preferatul ei. M am tot ferit de gluten i am luat paste pe baza de faina de orez însă a fost bine și cu cele de grâu.
Andreea, știu ce zici, eu am avut un copil care mereu a avut greutate peste pana la prima răceala, de atunci ne luptam cu roșu in gât constant mâncat puțin și luat in greutate greu ft greu. Are 9,1 arată bine însă m am stresat eu inutil. E genul de copil pe care nu poți sa l îndopi , mai văd pe grupurile de diversificare🙈, când nu mai vrea nu mai vrea și gata.
La micul dejun e durere poate și pt ca noaptea suge des, nu mai am opțiuni .
PS: treaza de la 4, night party, acuma a picat, doamne mi se pare cea mai nașpa regresie asta dintre toate.
https://ibb.co/4fBnWR0
freya1
Scris: Tuesday, August 30, 2022 9:01 AM
Nivel

Ca sa va consolez, cea mai nasoala regresie mi se pare cea de la 18 luni :))) ca sa va pregatiti
ANDREEA2929A
Scris: Tuesday, August 30, 2022 11:29 AM
Nivel

freya1 wrote:
Ca sa va consolez, cea mai nasoala regresie mi se pare cea de la 18 luni :))) ca sa va pregatiti

🤦🏻‍♀️🫣Ciuc încă una și ma duc, cum era reclama aia?🤣😅
Andreeax
Scris: Tuesday, August 30, 2022 1:11 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
freya1 wrote:

Cât de nasol e nasol? Crazy Lol
Mai am 3 luni zic...sau poate sa vina și mai devreme? alcool
freya1
Scris: Thursday, September 1, 2022 3:26 PM
Nivel

Andreeax wrote:

Cât de nasol e nasol? Crazy Lol
Mai am 3 luni zic...sau poate sa vina și mai devreme? alcool

Plus / minus o luna cred. Va anunt cand scapam, daca scapam ras
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, September 3, 2022 7:38 AM
Nivel

Fetele, ați dat cantalup la bebei? Mi se pare așa de aromat însă pare înecăcios , ori mai trebuia lăsat la copt? Nu mai știu ce sa invetenz la micul dejun.
freya1
Scris: Saturday, September 3, 2022 11:13 AM
Nivel

Da, eu i-am dat toate fructele, nu vad de ce ar fi asta problematic, e destul de moale oricum
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, September 3, 2022 4:32 PM
Nivel

freya1 wrote:
Da, eu i-am dat toate fructele, nu vad de ce ar fi asta problematic, e destul de moale oricum

Pai noi acuma ne obișnuim cu Bucățile abia de aia. Știu ca voi ați început mai devreme cu ele. Încă pasatul e baza la noi. Bucăți are doar paste steluțe, banana la furculița, biscuiți și pufuleti care se topesc ușor.
I am dat de dimi cu iaurt și banana și a mâncat, tăiat bucăți mici mici. A fost ok. Ma gândeam ca poate nu e copt și nu știu eu, ca ăla al nostru galben e tare moale.
EllaMaria
Scris: Sunday, September 4, 2022 8:58 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/12/2020
Mamici cum să-l fac pe Oli sa mănânce fructe? Ma refer la fructul ca atare. Daca le amestec cu ceva, sub forma pasata, le accepta, dar daca ii pun fructul pe farfurie sau in mână, isi ia zborul prin casa, fructul nu copilulLol
MariaS
Scris: Monday, September 5, 2022 12:10 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
EllaMaria wrote:
Mamici cum să-l fac pe Oli sa mănânce fructe? Ma refer la fructul ca atare. Daca le amestec cu ceva, sub forma pasata, le accepta, dar daca ii pun fructul pe farfurie sau in mână, isi ia zborul prin casa, fructul nu copilulLol

Cred că cel mai simplu e prim imitat, mâncați voi și dacă îi pofticios va cere.
A mea a fost mare fan mere ca îl vedea pe bunicul cu mănâncă mere și pe noi ca mâncăm banane și așa a început.
Dacă ne cerea ii dădeam ce mâncam fix în forma lui naturală, nu ia plăcut niciodată sa îi dau tăiat, bunicii cum sunt mai panicați ii feliau marurul și la fel ajungea (zburând), greu au acceptat ca știe sa gestioneze ft ft bine bucățile și acum se mai panichează când ii dau prune întregi (fără sâmburel) sau ca ii dau nectarină, piersică, caise și când ajunge la sâmbure îmi dă să le scot sâmburel când ajunge la el.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.