Clubul mamicilor incepatoare - 18
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Nicaieri88
Scris: Thursday, March 28, 2024 12:37 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 8/2/2022
Amaranth
Scris: Thursday, April 11, 2024 7:33 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/3/2024
Iulia sper ca sunteti sanatosi si bine, atat cu somnicul cat si cu mancarea. Sa nu ne pierdem speranta, o sa ajunga ei sa si manance si sa si doarma majoreta
Noi suntem bine, bebelina mea linistita, de care toata lumea imi zicea ca e prea linistita, nu mai sta o clipa locului, noroc de jucarii si carti, da cand nu suntem langa ea sa o distram merge prin toata casa, acum trecem la etapa cu mutatul lucrurilor sa nu ajunga ea pt ca se ridica si vrea sa prinda tot ce vede. E foarte obositor, dar si frumos, sa ii vezi cum evolueaza tot mai frumos si fac tot mai multe, micutii omuleti.
Cu somnul are zile si zile, mai avem somnuri de 40 de minute, dar si somnuri cand trebuie sa o trezim ca sa isi poata face 2 somnuri pe zi. Zile cand se trezeste la 6, chiar si la 5 de cateva ori Lol, zile cand se trezeste dupa 7. Oricat am incercat sa ii fac un program nu vrea si pace, m'am stresat foarte mult si acum ii dau pace, incercam sa pastram aceeasi ora de somn de noapte si sa aiba 2 somnuri peste zi. In rest nici o zi nu e ca cealalta.
Asteptam in 22 sa ii facem RORul de 9 luni, astept cu inima la gura de cand am aflat de epidemie sa ajunga cu bine la 9 luni. Doar ca eu acum nu ma simt tare bine si sper sa nu fie vreo gripa sa ii dau si ei si sa amanam vaccinul. Ne rugam sa trecem cu bine si peste asta. Hands
Iulia123
Scris: Saturday, April 13, 2024 12:01 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/29/2022
Amaranth wrote:
Iulia sper ca sunteti sanatosi si bine, atat cu somnicul cat si cu mancarea. Sa nu ne pierdem speranta, o sa ajunga ei sa si manance si sa si doarma majoreta
Noi suntem bine, bebelina mea linistita, de care toata lumea imi zicea ca e prea linistita, nu mai sta o clipa locului, noroc de jucarii si carti, da cand nu suntem langa ea sa o distram merge prin toata casa, acum trecem la etapa cu mutatul lucrurilor sa nu ajunga ea pt ca se ridica si vrea sa prinda tot ce vede. E foarte obositor, dar si frumos, sa ii vezi cum evolueaza tot mai frumos si fac tot mai multe, micutii omuleti.
Cu somnul are zile si zile, mai avem somnuri de 40 de minute, dar si somnuri cand trebuie sa o trezim ca sa isi poata face 2 somnuri pe zi. Zile cand se trezeste la 6, chiar si la 5 de cateva ori Lol, zile cand se trezeste dupa 7. Oricat am incercat sa ii fac un program nu vrea si pace, m'am stresat foarte mult si acum ii dau pace, incercam sa pastram aceeasi ora de somn de noapte si sa aiba 2 somnuri peste zi. In rest nici o zi nu e ca cealalta.
Asteptam in 22 sa ii facem RORul de 9 luni, astept cu inima la gura de cand am aflat de epidemie sa ajunga cu bine la 9 luni. Doar ca eu acum nu ma simt tare bine si sper sa nu fie vreo gripa sa ii dau si ei si sa amanam vaccinul. Ne rugam sa trecem cu bine si peste asta. Hands

Cresc puii noștri🫠
Eu și soțul de doua zile suntem cu rosu în gat, durere la înghițire și febra dar băiatul vad ca este ok de moment și sper sa nu ia de la noi.
Suntem cam la fel și noi cu agitația și nu mai pot face nimic de el, vrea sa apuce tot și sa fiu lângă el asa ca foarte greu reușesc sa fac mâncare și curățenie pentru ca cere foarte multa atenție dar încerc sa ii dau prioritate și sa pun restul pe locul doi.
Cu somnul noi avem doua somnuri pe zi dar nici eu nu am un program fix dar de obicei încerc sa îl culc în jurul ore 20 la somnul de noapte și somnurile de zi sunt în funcție de ora de trezire de dimineață.
Cu mancarea acum este mai ok mănâncă ceva mai bine .
Nu știam de epidemie nu am auzit nimic, eu sunt în Spania dar vreau sa merg în românia cu băiatul acum pe 27 ...sper sa nu fie probleme.
Noi aici mai avem vaccin la 11 luni, la 9 nu avem niciunul.
Sper sa nu ia răceală si sa ii puneți la timp vaccinul.

Amaranth
Scris: Saturday, April 13, 2024 3:57 PM
Nivel

Iulia123 wrote:

Cresc puii noștri🫠
Eu și soțul de doua zile suntem cu rosu în gat, durere la înghițire și febra dar băiatul vad ca este ok de moment și sper sa nu ia de la noi.
Suntem cam la fel și noi cu agitația și nu mai pot face nimic de el, vrea sa apuce tot și sa fiu lângă el asa ca foarte greu reușesc sa fac mâncare și curățenie pentru ca cere foarte multa atenție dar încerc sa ii dau prioritate și sa pun restul pe locul doi.
Cu somnul noi avem doua somnuri pe zi dar nici eu nu am un program fix dar de obicei încerc sa îl culc în jurul ore 20 la somnul de noapte și somnurile de zi sunt în funcție de ora de trezire de dimineață.
Cu mancarea acum este mai ok mănâncă ceva mai bine .
Nu știam de epidemie nu am auzit nimic, eu sunt în Spania dar vreau sa merg în românia cu băiatul acum pe 27 ...sper sa nu fie probleme.
Noi aici mai avem vaccin la 11 luni, la 9 nu avem niciunul.
Sper sa nu ia răceală si sa ii puneți la timp vaccinul.

Sa va faceti bine si piticul sa fie sanatos! Si eu si sotul am avut saptamana trecuta gatul rosu si dureri in gat, dar fara alte simptome si a trecut in cateva zile. Gripa mea s'a dovedit a fi o infectie la uter destul de nasoala, am primit tratament si sper sa fiu mai bine, ma bucur ca macar nu e ceva sa ia si pitica, mai am 9 zile de stres pana la vaccin.
Sincer nici eu nu stiu ce as putea face de ea daca sotul nu ar lucra de acasa si ne'ar mai ajuta si mama. E cumintica, sta cu carti si jucarii, dar constant trebuie sa fiu cu ea. Daca o las singura sau doamne fereste inchid usa in secunda 2 e la usa si plange. Daca las usa deschisa imediat e dupa mine Big Surprise peste 2 luni o sa fie zile cand o sa raman numai eu cu ea si o sa fie amuzant.
Exact asa procedam si noi cu somnul. Ora de culcare in jur de 20 (cu toate comentariile pe care le primesc noi preferam sa o culcam mai devreme) si somnurile ziua in functie de cand se trezeste dimineata. Daca azi se trezeste la 5 50 si maine la 7 10 nu prea am cum sa o pun la somn ziua mereu la aceleasi ore. Nu e ideal asa, dar asa functioneaza pt ea si pt mine e in regula atata timp cat nu doarme 40 de minute la un somn bounce
In Romania e epidemie de rujeola declarata de prin toamna. Am incercat sa evitam locurile aglomerate si a fost si usor ca ea a stat numai in marsupiu de la 2 luni si a fost si mai protejata de persoanele necunoscute care simt nevoia cand vad un bebe in carucior sa sara pe el ca uliu pe prada. Doar ca acum e cald, am trecut la carucior, mai mergem si prin parc sa mai schimbam mediul, ii place in leagan si e tot mai curioasa de copii zilele astea si in marsupiu nici nu prea mai vrea sa stea.
In mod normal si noi aveam un vacccin la 11 luni si ROR la un an si la 5 ani, dar din cauza epidemiei au introdus doza suplimentara la 9 luni sa protejeze bebelusii pana ajung la un an. Problema e ca dureaza asa mult pana ajunge un nou nascut la 9 luni si cine stie de unde poate culege boala...
Iulia123
Scris: Monday, April 15, 2024 11:53 PM
Nivel

Amaranth wrote:

In mod normal si noi aveam un vacccin la 11 luni si ROR la un an si la 5 ani, dar din cauza epidemiei au introdus doza suplimentara la 9 luni sa protejeze bebelusii pana ajung la un an. Problema e ca dureaza asa mult pana ajunge un nou nascut la 9 luni si cine stie de unde poate culege boala...

Mulțumim, suntem mai bine acum,chiar nu știu ce a fost dar bine ca nu a luat băiatul.
Soțul a făcut și azi febra deși a fost ok ieri asa ca nu mai înțeleg nimic dar sper sa treacă de tot.
O sa sun și eu la pediatra aici sa întreb dacă este nevoie sau mai bine zis dacă îmi recomanda sa ii pun vaccinul înainte de 1 an pentru ca eu vreau sa vin in vacanta în România luna viitoare și acum stau cu grija sa nu ia băiatul rujeola. Pana acum chiar nu am dat mare importanta pentru ca era pentru mine o boala a copilăriei și atât,dar azi am tot citit și parca grijă
Dar vedem ce îmi spune și pediatra.
Sper ca și tu ești mai bine și tratamentul și a făcut efect bine.
Amaranth
Scris: Friday, April 19, 2024 11:07 AM
Nivel

Iulia123 wrote:

Mulțumim, suntem mai bine acum,chiar nu știu ce a fost dar bine ca nu a luat băiatul.
Soțul a făcut și azi febra deși a fost ok ieri asa ca nu mai înțeleg nimic dar sper sa treacă de tot.
O sa sun și eu la pediatra aici sa întreb dacă este nevoie sau mai bine zis dacă îmi recomanda sa ii pun vaccinul înainte de 1 an pentru ca eu vreau sa vin in vacanta în România luna viitoare și acum stau cu grija sa nu ia băiatul rujeola. Pana acum chiar nu am dat mare importanta pentru ca era pentru mine o boala a copilăriei și atât,dar azi am tot citit și parca grijă
Dar vedem ce îmi spune și pediatra.
Sper ca și tu ești mai bine și tratamentul și a făcut efect bine.

Sper ca e si sotul mai bine acum si sunteti toti 3 okay. Buddy1 E o perioada tare ciudata acuma cu raceli si tot felul de virusi, aici am avut zile cu 27 de grade de nu mai puteam de cald si urmatoarea zi 8 grade. Nici nu mai stii cand iesi cum sa te imbraci, foarte aiurea.
Cel mai bine sa vorbesti cu pediatra sa te sfatuiasca mai bine, mai ales ca schema de vaccinare ma gandesc ca e diferita in Spania.
Eu citiseam cand era bebelina nou nascuta ca a mai fost o epidemie acum cativa ani, stiam ca nu e de joaca cu ea, ma gandeam ce bine ca s'au luat masuri si a trecut si acum nu mai este si peste putin timp vad stirea ca e din nou epidemie Big Surprise cateva zile mai avem si noi pana la vaccin, dupa stau cu stres sa nu aiba reactii adverse mai serioase, dar macar stiu ca e vaccinata si putem si noi sa stam mai linistiti si sa mai iesim cu ea.
Multumesc, ieri am avut ultima zi de antibiotic si e mai bine acum, sper sa nu ma intoarca si sa trebuiasca sa iau alt antibiotic mai puternic.
Iulia123
Scris: Thursday, April 25, 2024 12:15 AM
Nivel

Amaranth wrote:

Sper ca e si sotul mai bine acum si sunteti toti 3 okay. Buddy1 E o perioada tare ciudata acuma cu raceli si tot felul de virusi, aici am avut zile cu 27 de grade de nu mai puteam de cald si urmatoarea zi 8 grade. Nici nu mai stii cand iesi cum sa te imbraci, foarte aiurea.
Cel mai bine sa vorbesti cu pediatra sa te sfatuiasca mai bine, mai ales ca schema de vaccinare ma gandesc ca e diferita in Spania.
Eu citiseam cand era bebelina nou nascuta ca a mai fost o epidemie acum cativa ani, stiam ca nu e de joaca cu ea, ma gandeam ce bine ca s'au luat masuri si a trecut si acum nu mai este si peste putin timp vad stirea ca e din nou epidemie Big Surprise cateva zile mai avem si noi pana la vaccin, dupa stau cu stres sa nu aiba reactii adverse mai serioase, dar macar stiu ca e vaccinata si putem si noi sa stam mai linistiti si sa mai iesim cu ea.
Multumesc, ieri am avut ultima zi de antibiotic si e mai bine acum, sper sa nu ma intoarca si sa trebuiasca sa iau alt antibiotic mai puternic.

Suntem bine cu toți de moment🤗Doamne ajută!
Într-adevăr este o perioada ciudata și aici în Spania la fel, când viruși de răceală când viruși și probleme la stomac,avem de toate și pe aici 😃
Noi încă ne chinuim cu somnul dar de mâncat pot spune ca mănâncă foarte bine și probează tot ce ii ofer și mănâncă cu pofta cam tot ce ii pregătesc.
În legătură cu epidemia de rujeola,încă nu am întrebat la medic dar o voi face zilele astea sa vad ce îmi recomanda pentru ca eu nu am dat prea mare importanta la asta dar acum îmi este puțin teama..sper sa fi și tu mai bine și sa fi trecut de tot cu antibioticul și sa stai liniștită ca sigur nu o sa aibă reacții adverse. Mie la vaccinurile de pana acum mi a făcut febră .
Iulia123
Scris: Tuesday, May 14, 2024 9:44 PM
Nivel

Bună fetelor! Ce mai faceți si cum mai sunteți?
Am și eu o nelamurire și poate cineva a mai trecut prin asta, Am avut prima menstruatie luna trecuta pe 7 aprilie si pana acum vad ca nu a mai aparut, eu încă alaptez și ma gândeam ca poate este normal sa vina destul de neregulat dar parca ma gândesc ca poate apare vreo sarcina surpriza deși nu pot spune ca am riscat am avut majoritatea contactelor cu preservativ și câteva fără dar s a ferit.
Cineva sa fi trecut prin asta ?
Iulia123
Scris: Sunday, July 21, 2024 5:13 PM
Nivel

Bună mamici!
Ce mai faceți și cum sunteți voi și piticii?
Îmi puteți spune ce temperatura au făcut ai vostrii bebei la ieșirea dinților?
Albert face imediat 1 an și acum deabia i a spart gingia și sus și deja se vad dinții dar de ieri de dim îmi face febra care urca la 38,5 și azi a urcat la 39 și a trebuit sa ii dau paracetamol de 3 ori la 4 ore pentru ca urca prea repede și nu ceda nici la compresa cu apa pe frunte nici la nimic altceva..a făcut și doua scaune moi azi și nu vrea sa mamance mai deloc,ma gândesc ca tot de la dinți este dar în rest el pare ok se mai și joaca e zâmbăreț mai puțin când urca mai mult febra deja devine mai plângăcios dar nu pare sa îl doara nimic...aștept sa vad dacă iar urca tot asa repede febra sa mergem cu el la urgente totuși...credeți că mă sperii degeaba sau e normal sa fie asa la ieșirea dinților?

Gaby 41
Scris: Sunday, July 21, 2024 6:15 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/20/2021
Iulia123 wrote:
Bună mamici!
Albert face imediat 1 an și acum deabia i a spart gingia și sus și deja se vad dinții dar de ieri de dim îmi face febra care urca la 38,5 și azi a urcat la 39 și a trebuit sa ii dau paracetamol de 3 ori la 4 ore pentru ca urca prea repede și nu ceda nici la compresa cu apa pe frunte nici la nimic altceva..a făcut și doua scaune moi azi și nu vrea sa mamance mai deloc,ma gândesc ca tot de la dinți este dar în rest el pare ok se mai și joaca e zâmbăreț mai puțin când urca mai mult febra deja devine mai plângăcios dar nu pare sa îl doara nimic...aștept sa vad dacă iar urca tot asa repede febra sa mergem cu el la urgente totuși...credeți că mă sperii degeaba sau e normal sa fie asa la ieșirea dinților?

Bună Iulia!De la dințișorii temperatura crește dat nu foarte mult.Să nu fie totuși altceva.
EllaMaria
Scris: Sunday, July 21, 2024 7:11 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/12/2020
Iulia123 wrote:
Bună mamici!

Bună, de la dinți nu face temperatura așa mare, poate fi și o viroza având în vedere cele 2 scaune moi. Chiar în aceași situație sunt și eu cu piticul meu de 3 anișori care face febră de aseară, peste 39, dar scade la paracetamol alternat cu Nurofen la 4 ore. Al meu mănâncă f bine și totuși și el a avut în scaun moale azi. Noi mergem mâine la pediatru.
Resuesti sa vezi in guriță? Nu are roșu în gât, având în vedere că refuză să mănânce?
Iulia123
Scris: Sunday, July 21, 2024 11:51 PM
Nivel

Am fost la medic și nu are roșu în gât și nici vreun semn de ceva otita, nu au făcut alte investigații și mi a spus decât sa ii tot dau paracetamol și sa alternez cu ibuprofen..I am dat paracetamol la 19:45 când febra era iar la 39 și vad ca de moment este ok,a scăzut de tot si de moment nu I a mai urcat febra asa ca îl păzesc și sper sa nu mai urce aaa repede și rău🙄.În rest el părea destul de ok și a mâncat mai bine acum seara și s a și jucat. Vedem peste noapte cum este și mâine.Maine cumpăr și ibuprofen pentru ca pana acum nu am primit de la medic decât paracetamol și astăzi ne a dat reteta și de ibuprofen asa ca mâine o sa ii iau.Imi este groaza pentru ca de-abia ce au trecut ceva zile de la vaccinul de 11 luni și a fost și atunci cu febra 2 zile si s a înecat f rău când am vrut sa ii dau paracetamol pana a vomitat și m a speriat groaznic...asa ca acum ii dau siropul puțin câte puțin și imediat pe 6 august avem și vaccinul de 12 luni și sigur o sa facă iar febra și acolo asa ca sper sa treacă repede perioada asta.
Amaranth
Scris: Monday, July 22, 2024 11:57 PM
Nivel

Iulia imbratisari la mititel, Ella imbratisari si la Oliver Cheek Kiss sa se faca bine si sa rezolvati cat mai repede cu febra.
Pitica mea are deja 8 dinti si azi am descoperit ca i'a sparta si prima masea, dar niciodata nu a facut febra. A avut un episod cu febra in iarna, insa atunci a fost ceva viral, am luat toti din casa. In perioada asta nu stiu ce mai circula, sotul zicea ca au inceput iar sa creasca cazurile de covid, dar eu am stat asa speriata de epidemia de rujeola ca nu mai vreau sa o iau de la capat cu altceva pale
De ROR imi e si mie groaza, la cel de 9 luni a avut febra 3 zile urmata de eruptii pe corp alte 3 zile si tare imi e ca si acum la un an o sa fie la fel. Oricum o sa facem vaccinul, nici nu se pune problema, dar imi e asa mila de ea ca e tare agitata si se vede ca are o problema si nu stie ce se intampla cu ea.
Iulia123
Scris: Tuesday, July 23, 2024 12:29 PM
Nivel

Amaranth wrote:
Iulia imbratisari la mititel, Ella imbratisari si la Oliver Cheek Kiss sa se faca bine si sa rezolvati cat mai repede cu febra.
Pitica mea are deja 8 dinti si azi am descoperit ca i'a sparta si prima masea, dar niciodata nu a facut febra. A avut un episod cu febra in iarna, insa atunci a fost ceva viral, am luat toti din casa. In perioada asta nu stiu ce mai circula, sotul zicea ca au inceput iar sa creasca cazurile de covid, dar eu am stat asa speriata de epidemia de rujeola ca nu mai vreau sa o iau de la capat cu altceva pale
De ROR imi e si mie groaza, la cel de 9 luni a avut febra 3 zile urmata de eruptii pe corp alte 3 zile si tare imi e ca si acum la un an o sa fie la fel. Oricum o sa facem vaccinul, nici nu se pune problema, dar imi e asa mila de ea ca e tare agitata si se vede ca are o problema si nu stie ce se intampla cu ea.

Buddy1 Oo mititica, tare greu este când ii vezi asa și nu știi cum sa ii ajuti, dar sunt etape și trebuie sa treacă prin ele sa se facă mari și sanatosi si puternici 🥰.Albert deja este mai bine și nu a mai făcut febra de aseară și sper sa nu mai facă prea curând..sincer nu știu exact ce a fost dar ma bucur ca a trecut dar tind sa cred câteva viral mai ales ca nu prea vroia sa pape și a avut și câteva scaune moi.
Eu ma lupt zi de zi cu mâncatul la el pentru ca rar are perioade sa simt ca mănâncă bine si tot am impresia ca mănâncă prea puțin și asa ma frustrează când ii fac o gramada de rețete și câteodată nici nu vrea sa încerce, el acum prefera sa mănânce singur asa ca îl las și ii dau mai mult bucatele și în general cel mai bine mănâncă fructe dar nici alea prea mult pentru ca jumătate ajung pe jos și un sfert le scuipa deci în stomac ajunge puțin😒
Sa vedem azi la prânz ce ii mai fac și poate o sa pape mai ok..cred ca trebuie sa ma organizez mai mult cu mesele pt ca eu când vad ca nu vrea ceva ma pun sa pregătesc altceva și tot asa și ii ofer destul de des și deja nu mai știu ce sa ii dau si cum și când ca să aibă parte de toți nutrientii.
Cel mai mult ii place carne la grătar când facem pt noi ii dau bucatele de pui și alea le mănâncă foarte bine 😃
Iulia123
Scris: Monday, July 29, 2024 10:59 PM
Nivel

Mamici dragi care alăptați sau ați alăptat..v ați confruntat cu rani la sâni când le au ieșit la bebei dinții de sus ?
Eu am o săptămână oribila de cand a spart dintisorul de sus alăptarea a devenit un chin și am sânul plin de răni din cauza ca atunci când mănâncă și vine fluxul strânge sânul destul de mult și se freacă de dintisorul ce a ieșit și simt ca vad stele verzi deja acum de la un san îl alăptez în niște poziții asa ciudate de zici ca fac yoga numai sa încerc sa evit zonele unde am rana deja dar și asa ma doare și chiar nu știu ce sa fac pentru ca nu accepta biberon deloc și nici sa bea laptele meu cu cana sau linguriță și nici cu seringa ...mai și mănâncă foarte puțin mâncare solida deci nu știu cu ce trăiește bebe asta al meu și nu mai știu cum sa fac ...am încercat și cu protecții de silicon dar când le vede sau simte plânge și ma împinge nici în somn nu le primește asa ca dacă cineva poate veni cu un sfat as fi recunoscătoare ...poate reușesc sa alăptez în continuare pt ca nu ma simt pregătită sa îl intarc...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.