Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Ellena20 wrote: Dupa ce l-a examinat. Ulceratiile de la herpangina sunt usor de diferentiat, au forme specifice. Dupa ce s-a uitat in gatut prima oara, m-a chemat si pe mine si mi-a aratat. Are in gat mai multe bubite/basici/afte unele galbene, altele albe.
Din ce mi-a spus, in zona noastra, au fost multe cazuri de herpangina. Stiam ca sunt copii la cresa ce au fost bolnavi, insa nu stiam ce au/au avut. Eu il voi tine acasa vreo 2 saptamani.
Ce tratament va dat? |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1856
| MariaS wrote:
Ce tratament va dat?
Anaftin Spray / Tantum verde pt gat Antitermice la nevoie pana (ultima oara i-am dat nurofen aseara, de atunci nu a mai facut febra) Multe, multe lichide (apa, sucuri de fructe facute in casa, supe).
A spus ca nu se recomanda antibiotice in cazul asta.
|
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3034
| Ellena multa sanatate piticului! |
|

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| MariaS wrote:Elena de curiozitate, cum și-a dat seama ca ii herpangina? Este și o postare pe Facebook mămica pediatru o are cu poze exact, zilele astea am văzut și eu. Am încercat apa termala de la mai multe Branduri de foarte mult timp, a avut așa la 2 luni însă foarte multe extrem de multe, însă face și mai rău bube de la ele, am citit ca au diferite concentrații și de aia. Semăna mie eu s așa. Eu și la apa fac bube, ma dau doar cu un singur fel de demachiant. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| ANDREEA2929A wrote: Este și o postare pe Facebook mămica pediatru o are cu poze exact, zilele astea am văzut și eu. Am încercat apa termala de la mai multe Branduri de foarte mult timp, a avut așa la 2 luni însă foarte multe extrem de multe, însă face și mai rău bube de la ele, am citit ca au diferite concentrații și de aia. Semăna mie eu s așa. Eu și la apa fac bube, ma dau doar cu un singur fel de demachiant.
Andreea, poți încerca și apa micelara de la Bioderma (la noi asta funcționează, dar trebuie sa ai putina răbdare). Eventual iei o sticla micuța sa vezi dacă are efect. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 974
| Fetele care inca va chinuiti cu somnul, la noi a functionat intarcatul pe timp de noapte. A fost solutia de compromis, nu am renuntat la alaptare, dar mi-am recuperat noptile dormite. Si eu, si ea. A fost mai usor decat ma speriam eu ca va fi, si copilul meu e total schimbat de cand doarme noaptea. Sunt curioasa cum vor evolua lucrurile la urmatorul salt, dar momentan traiesc intr-o lume ideala! |
|
| Si noi aveam un somn tare prost inainte si de aceea am decis intarcarea. De 3 saptamani, l-am intarcat complet si avem nopti de vis. Chiar si acum bolnavior fiind, a avut o trezire maxim 2. In rest, doarme toata noaptea. Se mai trezeste uneori si zice "aaaaapa", rezolvam problema, ne hidratam si gata, apoi se culca inapoi singur.
Deci si eu cred ca intarcarea e solutia noptilor agitate. |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Și noi tot cu tantum și antitermice o ducem. Mă dispera faptul că stă la 37,5 intrarectal, dar în rest ea are o stare generala bună.
Andreea dacă tu ești sensibila la apa termală e posibil ca și ea sa fie sensibilă, eu ii dau apa de la avene. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| MariaS wrote: Mă dispera faptul că stă la 37,5 intrarectal, dar în rest ea are o stare generala bună.
Maria, la mine băiatul pana la aproape 2 ani avea t = 37,2 - 37,3. Cică după 2 ani se mai reglează și asa a fost. |
|

Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 974
| Quote:Deci si eu cred ca intarcarea e solutia noptilor agitate.
Ah, si am scos asocierea san somn in acelasi timp, am uitat sa precizez. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1561
| IoanaIoanaC wrote:
Ah, si am scos asocierea san somn in acelasi timp, am uitat sa precizez.
Mie mi-e frica sa nu ajung cum zice Freya,da îl plimb in brațe dacă se trezește Bine,el nici nu se trezește foarte des noaptea,de doua ori maxim dar acum ca e in plin salt mental cred ca are 4-5 treziri deși doar io mufez și ne vedem in continuare de somn Cum ai procedat?
Apa termala de la Avene folosesc și pt mine și pt copil.
Mâine fac și eu bicuitii tai Freya 😍
Voi din ce le dati apa ca al meu nu prea bea dar suge și de 5-6 ori pe zi + noaptea 🙈 Oare e mult pt el la vârsta asta? |
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 785
| IoanaIoanaC wrote:
Ah, si am scos asocierea san somn in acelasi timp, am uitat sa precizez.
Ioana cum ai reușit minunea asta? 😴 |
|
| Maria, e bine ca nu face febra mare. Nu cumva sa aiba putin temperatura crescuta din cauza caldurii? Cezar a facut cel mai mult 39.2 rectal.
Andreea, al meu bea apa dintr-o sticla anti scurgere. De cand l-am intarcat, bea si 400-500 ml pe zi. Inainte cand il alaptam, de abia daca bea 100 ml.
|
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 785
| Andreeax wrote:
Voi din ce le dati apa ca al meu nu prea bea dar suge și de 5-6 ori pe zi + noaptea 🙈 Oare e mult pt el la vârsta asta?
Eu ii dau dintr-o sticla cu pai de la Nuk. A știut de la inceput sa bea din ea, altceva nu am mai încercat. O dar vai, în ultima vreme e de 4,5 ori pe zi si de 3, 4 ori pe nopate la sân  Mai bea si cam 250 ml de apa pe zi. |
|

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| Avene a funcționat și la mine, eu am un ten curat însă de la apa obișnuita ma fac imediat pe fata și dermatita pe fond de stres. M am rugat sa nu mi semene da na ce sa i faci. Și a mea a început sa bea cam 70 ml apa. Cum ați reușit sa înțărcați pe noapte? Ma gândesc ca e devreme la noi și in plină erupție de masele… a mea se trezește de 2 ori cam așa. Uneori e și asocierea somn supt . |
|
|