Clubul mamicilor incepatoare - 17
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lyli
Scris: Friday, May 6, 2022 1:07 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/18/2021

Am reusit sa fac un print la lista cu diversificarea wannabemom poate te ajuta o sa incarc pozele acum
Lyli
Scris: Friday, May 6, 2022 1:09 PM
Nivel

Lyli
Scris: Friday, May 6, 2022 1:11 PM
Nivel

Lyli
Scris: Friday, May 6, 2022 1:13 PM
Nivel

Sper ca le-am incarcat bine abea am reusit cu tableta nu stiu de ce nu pot pe laptop , este lista primita de la Crina Coliban
Mihaelaalin
Scris: Friday, May 6, 2022 3:40 PM
Nivel

Inregistrat: 11/1/2018
MariaS wrote:
Andreea, am și eu modelul acela, varianta feminină.

Mihaela sa ști ca la noi nu au fost reacție adverse, niște ușoare mârâieli în rest nimic, fără febră sau altceva.

O să mai caut și eu papucei pt vară, mulțumesc pentru răspunsuri.

Sper sa fie totul bine,bine ca am scăpat și de acest vaccin si gata mai avem la 5 ani pana atunci toți copilași sa fie sănătoși si sa ii ferească doamne doamne de rele
Andreeax
Scris: Friday, May 6, 2022 6:24 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/6/2020
Mihaelaalin wrote:

Sper sa fie totul bine,bine ca am scăpat și de acest vaccin si gata mai avem la 5 ani pana atunci toți copilași sa fie sănătoși si sa ii ferească doamne doamne de rele

Sa te informezi și despre cele optionale,poate consideri ca e vreunul necesar. Sunt mămici care nu fac anumite vaccinuri optionale pt ca nu sunt informate de către medici.
Andreeax
Scris: Friday, May 6, 2022 11:12 PM
Nivel

Am primit o ditamai lista cu analize 2500 lei mai puțin in portofel,atât costa toate 🙈 Le facem,vreau neaparat sa exclud orice sau sa tratam dacă e ceva de tratat. I-a verificat cerul gurii și a spus ca este înalt și posibil de aici pretențiile la textura mâncării,mi-a trimis niște video-uri cum sa ii masez palatul sa i-l "cobor" in timp.
I. Analize scaun inflamatie:
1. Calprotectina
2. Lactoferina
3. Zonulin
4. Disbioza intestinala
5. Cultura fungi
6. Hemoragii oculte
7. IgA secretor în materii fecale
8. Alfa 1 - antitripsina în materii fecale
9. Elastaza pancreatică 164 lei
10. Anticorpi gliadină și transglutaminază în materiile fecale
11. EPX (proteina eozinofilică în scaun)
12. EDN (neurotoxina derivată din eozinofile) în materii fecale
13. Paraziți în materii fecale : viermi intestinali PCR
14. Paraziți în materii fecale microsporidii PCR
15. Antigen Entamoeba histolytica (coproantigen)
16. Antigen Giardia lamblia (coproantigen)
17. Antigen Campylobacter (C. jejuni, C. coli)
18. Antigen Cryptosporidium parvum (coproantigen)
19. Beta defensina
20. Antigen Helicobacter pylori (coproantigen)
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, May 7, 2022 6:11 AM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
Andreeax wrote:
Am primit o ditamai lista cu analize 2500 lei mai puțin in portofel,atât costa toate 🙈 Le facem,vreau neaparat sa exclud orice sau sa tratam dacă e ceva de tratat. I-a verificat cerul gurii și a spus ca este înalt și posibil de aici pretențiile la textura mâncării,mi-a trimis niște video-uri cum sa ii masez palatul sa i-l "cobor" in timp.
I. Analize scaun inflamatie:
1. Calprotectina
2. Lactoferina
3. Zonulin
4. Disbioza intestinala
5. Cultura fungi
6. Hemoragii oculte
7. IgA secretor în materii fecale
8. Alfa 1 - antitripsina în materii fecale
9. Elastaza pancreatică 164 lei
10. Anticorpi gliadină și transglutaminază în materiile fecale
11. EPX (proteina eozinofilică în scaun)
12. EDN (neurotoxina derivată din eozinofile) în materii fecale
13. Paraziți în materii fecale : viermi intestinali PCR
14. Paraziți în materii fecale microsporidii PCR
15. Antigen Entamoeba histolytica (coproantigen)
16. Antigen Giardia lamblia (coproantigen)
17. Antigen Campylobacter (C. jejuni, C. coli)
18. Antigen Cryptosporidium parvum (coproantigen)
19. Beta defensina
20. Antigen Helicobacter pylori (coproantigen)

Ieri discutam cu ginecologul meu am reușit in sf sa fac controlul de 6 luni, app de reflux și zicea de intoleranta la proteina din lapte ca el mereu le zicea la lehuze sa nu consume lactate o perioada și se contrazicea cu neonatologii. Poate e o intoleranta undeva.
Am citit ca are încrucișare și cu soia și cu altele.
Mama ce de analiZe.🙈
Eu încă ma gândesc serios la panel ca acuș îmi introduce brânzica și iaurt și ma tem de mor de ele eu și acuma când mai consum fără sa vreau in preparate face urat🙈 Tot am zis ca mi e mila sa o sparg ca la mine ia bine in greutate și poate reușim la diversificare, da uite ca sunt alimente care nu fac bine la reflux gen ardei roșu. Eu încă nu i am dat unele chestii dar le am mâncat eu. E așa o nebuloasa , pediatra zice ca intolerante dacă sunt dispar după 1 an🤦🏻‍♀️
Asta cu palatul și mie mi se pare înalt și da sa știi ca și eu am pb la texturi. Sa fie piureul foarte spuma așa.
Andreeax
Scris: Saturday, May 7, 2022 9:08 AM
Nivel

ANDREEA2929A wrote:

Ieri discutam cu ginecologul meu am reușit in sf sa fac controlul de 6 luni, app de reflux și zicea de intoleranta la proteina din lapte ca el mereu le zicea la lehuze sa nu consume lactate o perioada și se contrazicea cu neonatologii. Poate e o intoleranta undeva.
Am citit ca are încrucișare și cu soia și cu altele.
Mama ce de analiZe.🙈
Eu încă ma gândesc serios la panel ca acuș îmi introduce brânzica și iaurt și ma tem de mor de ele eu și acuma când mai consum fără sa vreau in preparate face urat🙈 Tot am zis ca mi e mila sa o sparg ca la mine ia bine in greutate și poate reușim la diversificare, da uite ca sunt alimente care nu fac bine la reflux gen ardei roșu. Eu încă nu i am dat unele chestii dar le am mâncat eu. E așa o nebuloasa , pediatra zice ca intolerante dacă sunt dispar după 1 an🤦🏻‍♀️
Asta cu palatul și mie mi se pare înalt și da sa știi ca și eu am pb la texturi. Sa fie piureul foarte spuma așa.

Mi-a explicat ca degeaba renunți la lactate dacă nu repari și ce ele au "distrus" cu un probiotic care e exact ce are copilul nevoie...acel probiotic doar disbioza îți spune care e. Îmi spunea ca după părerea ei probioticele ar ar trb date pe rețeta,dacă sunt data așa pe incercatelea cum fac majoritatea mai rău pot face. Sunt extrem de multe de vb pe tema asta.
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, May 7, 2022 9:15 AM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
Andreeax wrote:

Mi-a explicat ca degeaba renunți la lactate dacă nu repari și ce ele au "distrus" cu un probiotic care e exact ce are copilul nevoie...acel probiotic doar disbioza îți spune care e. Îmi spunea ca după părerea ei probioticele ar ar trb date pe rețeta,dacă sunt data așa pe incercatelea cum fac majoritatea mai rău pot face. Sunt extrem de multe de vb pe tema asta.

Așa este, perfect de acord cu tine.
Noi am început cu L. Reuteri din colidep, apoi cu jarodophillus, protectis, acum suntem la eubiotic și asta văd ca o ajuta cel mai mult.
Mi ai dat de gândit cu așa informație prețioasa o sa i zic și eu pediatrei dar oricum știu ca ma izbesc de reticenta aia eu sunt medic știu mai bine și dacă ma hotărăsc sa le fac tot îmi trebuie pe cn sa le interpreteze. Uof am ajuns sa căutam noi soluții și sa i învățam pe unii medici ce au de făcut, când nu ai acces la aia buni sau nu știi cum sa i nimerești.
Sa trăiești, fata, ca ne spui și noua! Pupici
MariaS
Scris: Saturday, May 7, 2022 9:27 AM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Vai de capul meu Andreea câte analize, sper să primești răspunsurile la întrebările tale.

În altă ordine de idei vin eu cu un set de întrebări :
1 Cum evitați căpușele, mai ales cele care stați la curte?
2 Există cumva o căsuță pt mamici de toddleri? M-am uitat prin forum dar n-am văzut nimic activ.
3 Dacă tot discutam de vaccine opționale, ce vaccine mai sunt opționalele în afara de cel pt varicelă?

Eee, am aflat de ce marmota mea nu pică ruptă după ce stă mult timp afară. Unul din factori e bunicul/bunica stau afară dar o țin în brate ca să nu umble după ea, căruciorul al mic dușman, ii încarcă un pic bateriile, am observat că îl alege când obosește de mers pe jos, un alt factor e băița, în loc să o liniștească îi dă energie.
Andreeax
Scris: Saturday, May 7, 2022 9:49 AM
Nivel

Maria,eu le-am găsit pe astea ca optionale . Cred ca sunt toate .
https://ibb.co/x8X7Nz8

Și eu sper sa îmi găsesc răspunsul in analizele alea. 1 kg in 6 luni nu e in regula deloc mai ales la vârsta la care copilul trebuie sa ia mai mult. Vedem!
L.E. Nici cu înălțimea nu stam extraordinar,are doar 72 iar mărimea 74 la unele branduri e mare. Eu știu ca fiecare copil are ritmul lui dar sunt momente in care e nevoie sa îți spui niște semne de întrebare camd lucrurile nu se îmbunătățesc deloc .
simmo
Scris: Saturday, May 7, 2022 11:50 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Andreeax wrote:

Și eu sper sa îmi găsesc răspunsul in analizele alea. 1 kg in 6 luni nu e in regula deloc mai ales la vârsta la care copilul trebuie sa ia mai mult. Vedem!
L.E. Nici cu înălțimea nu stam extraordinar,are doar 72 iar mărimea 74 la unele branduri e mare. Eu știu ca fiecare copil are ritmul lui dar sunt momente in care e nevoie sa îți spui niște semne de întrebare camd lucrurile nu se îmbunătățesc deloc .

Andreea, sper sa găsești repede un răspuns la situația voastră.

Dacă nu ați testat încă, poate luati în considerare și o analiza de fier. La copilul meu i-am dat fier pentru profilaxie de la 6 luni pana la 1an.

Uneori mai contează și moștenirea genetica a părinților, bunicilor. Dacă majoritatea în familie sunt fit - slim, nici copilul nu va fi altfel. Îmi aduc aminte ca i-am schimbat scoica la 1a3l și avea undeva la 9kg+ (își triplase greutatea fata de naștere și era în grafic).

Cred ca este destul de frustrant tot prin ceea ce treceți, dar sigur veți primi o soluție. Hands
freya1
Scris: Saturday, May 7, 2022 12:09 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Andreea Cheek Kiss tin pumnii sa gasiti raspunsuri in urma analizelor!
Nici piticul meu nu e prea mare, dar e in continuare pe curba lui de crestere, are perioade cand mananca bine si altele cand face mofturi, cum e acum iar cu dintisorii. El a fost si micut la nastere si nici nu are cu cine semana inalt
Insa cred ca intuitia ta e buna si mai bine sa investighezi in cazul vostru
Andreeax
Scris: Saturday, May 7, 2022 12:24 PM
Nivel

freya1 wrote:
Andreea Cheek Kiss tin pumnii sa gasiti raspunsuri in urma analizelor!
Nici piticul meu nu e prea mare, dar e in continuare pe curba lui de crestere, are perioade cand mananca bine si altele cand face mofturi, cum e acum iar cu dintisorii. El a fost si micut la nastere si nici nu are cu cine semana inalt
Insa cred ca intuitia ta e buna si mai bine sa investighezi in cazul vostru

Da,Freya,știu ca e NEVOIE sa trec prin procesul asta....aa trec degeaba și sa stau linistita apoi dar intuiția mea îmi spune ca ceva trebuie reglat pe undeva. Eu am 170 cm si 55-57 kg și soțul 173 și vreo 80 kg...oricum ar fi sa fie simt ca ceva se întâmpla.

Simmo,din cauza unor împrejurări,la 6 luni am făcut analizele din sânge,care au fost foooarte ok,pana la 1 an s-a recomandat doza profilactica de fier apoi pauza pana la 1 an jumate si repetate atunci analizele.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.