Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Da, simmo, am incurcat casutele Multumesc de raspuns! Pana acum, nu am avut probleme de inec si am vazut ca gestioneaza bine bucatile.
Sarcina usoara iti doresc! Imi amintesc de tine de la prima sarcina, va citeam si pe atunci. Imi pare tare rau ca ai aceleasi probleme si la cea de-a doua sarcina. E bine totusi ca ai putin ajutor de la bunic. Trece greu perioada asta, dar trece! |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Ellena20 wrote:Da, simmo, am incurcat casutele Multumesc de raspuns! Pana acum, nu am avut probleme de inec si am vazut ca gestioneaza bine bucatile. Sarcina usoara iti doresc! Imi amintesc de tine de la prima sarcina, va citeam si pe atunci. Imi pare tare rau ca ai aceleasi probleme si la cea de-a doua sarcina. E bine totusi ca ai putin ajutor de la bunic. Trece greu perioada asta, dar trece!
Multumesc frumos, Sper sa fie bine cu aceasta sarcina pana la termen si bebe sanatos ca alta nu cred ca mai rezista fizic organismul meu.
De cand cu tragedia copilului de 5 ani cu oul kinder, mai multi producatori au inceput sa adauge avertismente cu cutii. O sa mai vezi si la alte produse, mai ales cele speciale pentru copii.
Nu am mai intrat de mult pe forum; dupa ce am revenit la munca si petrecut mult timp cu copilul, nu prea am mai avut timp de nimic. Ma uitam ca foarte multe dintre voi aveti copiii maricei acum. Ce trece timpul! Sa fie sanatosi si voi sa aveti putere pentru orice se iveste. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Ellena, eu i-am dat mai mult fussili, dar si penne si farfalle, si barilla si alte marci, probabil la inec se refera. Eu i le fierb oricum mai mult lui, ca mie imi plac al dente Mananca si piticul meu o gramada zilele astea, sa nu il deochi, ca mai vin niste dinti Simmo am vazut ca scrii la gravidute, sarcina usoara |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Nu stiam de evenimentele cu ouale kinder. Am cautat si am citit acum. Oricum e foarte bine ca si cel mai mic avertisment sa fie trecut pe ambalajul produsului. Da, au crescut si copiii nostri maricei. Nici nu imi vine sa cred ca nu mai e bebe.
freya, asa fierb si eu pt el pastele, putin mai mult. S-a pus pe treaba, Albert Cezar astazi de abia daca mancat, insa nu ma plang. Nici o zi nu seamana cu alta, ieri a mancat foarte bine.
Cum gestionati momentele cand mamele/bunicile din parc ofera mancare copiilor vostri? Nu stiu care e faza cu niste pufuleti colorati, ca mereu cand mergem in parc apare vreun copil cu asa ceva, copilasi chiar si mai mici decat Cezar. Al meu merge la copil sa se joace si de aici deduce insotitorul celuilalt copil ca vrea si el pufuleti/chipsuri/bomboane etc. Nu zic, poate uneori pofteste si Cezar, insa pt momentele astea scot din rucsac o banana sau biscuiti (ori facuti de mine, ori de care mananca el). Ma enerveaza ca de multe ori ii pune in mana copilului si uite asa ajung eu mama aia nesuferita care nu lasa copilul sa incerce si el. Ma gandesc ca e o practica generala, nu doar noua ni se intampla. |
|
| Ellena, pana acum m-au intrebat daca ii pot da, din fericire, eu am zis nu, multumim si asta a fost. Eu ma simt aiurea si ca el se duce uneori la copii si parintii sar arsi si ii obliga sa ii dea ce jucarii au, desi de multe ori nici nu il intereseaza sau doar se uita la ele. Mie nici impartitul asta de jucarii cu forta nu mi se pare ok, mi-e mila de bietii copii. Recunosc ca eu sunt mai salbatica si, daca e vreun prilej de interactiune, mai mult sau mai putin conflictuala, il iau de acolo si plec. Probabil ca pe viitor va trebui sa gestionez mai multe. |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1439
| Ellena sa ști ca și noi mai pățim să ni se ofere cu "forta" mancare și refuz politico zicând ca ea nu mănâncă zahăr și sare, și și așa se bagă să îi dea în mână. Cu jucăriile nu am avut treabă ca ea nu ii curioasă sa se joace cu el ii curioasă cum funcționează (seamănă pe noi 😅). Când am fost cu ea la socializare ultima dată a stat lângă o Mămică până la schimbat pe băiețel de scutec 🤣 se uita asa mirată 😅. Cu pastele nu am avut treabă, orice mărime și lungime au fost le-a mâncat fără probleme. Chiar azi a mâncat la bunici un bol de ele de se mirau bunii cu câtă poftă le mănâncă 🤣. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Ellena20, in parculetul care îl frecventam mai des de fiecare data parintii ceilalti m-au intrebat si eu asemenea. Eu intreb si pentru ca poate copilul are vreo alergie/intoleranta de care un strain nu stie si mai rau faci decat bine. O singura data o bunica mi-a zis 'dar lasati-l dna ca pofteste', iar eu am raspuns 'nu are de ce sa pofteasca la ceva ce nu a mancat niciodata'. In principiu, bunicii sunt cu gustarile in ideea ca sa manance copilul, iar pe urma se minuneaza de ce nu mai mananca acasa mâncare sau cu cat e mai dolofan, cu atat e mai bine crescut. Am un copil slab sau eu zic ca este normal pentru varsta lui. Nici nu are cu cine sa semene altfel ca tot neamul nostru asa este construit.
In parculet al meu la un moment dat prinsese gustul stickurilor. Asa ca i-am cautat stickuri din faina integrala și drojdie (am gasit la bebe tei), doar ca sa nu il mai vad ca mananca din cei la punga rosie (nu stiu cum se numesc, dar in parc numai din astea aveau parintii). Pufuleti i-am luat si eu, din cei colorati am gasit din sfecla rosie, morcov si spanac (idem, fara e-uri sau coloranti). Toate astea am inceput sa ii dau dupa 2 ani, din lipsa de timp ca nu am mai gatit eu biscuiti sau briose in casa. Ca si tine, luam in parc ce gateam in casa. Cu varsta ei devin mai curiosi in ce au / servesc altii. Dar al meu stie ca fara permisiunea mea nu are voie. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/18/2021 Mesaje: 393
| Fetelor revin si eu cu aceasi problema tipetele de inainte de somn sunt epuizata psihic ... ori eu nu mai am rabdare ori nu exista rezolvare ... ati folosit cumva consultanti de somn? Ma gandesc serios sa angajez unul nu mai vad alte metode simt ca o iau razna si nimeni nu ma ajuta... |
|

| Lyli wrote:Fetelor revin si eu cu aceasi problema tipetele de inainte de somn sunt epuizata psihic ... ori eu nu mai am rabdare ori nu exista rezolvare ... ati folosit cumva consultanti de somn? Ma gandesc serios sa angajez unul nu mai vad alte metode simt ca o iau razna si nimeni nu ma ajuta...
Lyli nu știu ce să îți zic cu consultantul de somn, am fost și eu în situația ta și am zis că nu mai rezist și eram disperată, am tras câteva runde de plâns zdravăn și am încercat sa fac ceva pt mine singură departe de copil, nu știu dacă acesta a fost motivul pt care lucrurile s-au mai liniștit sau a trecut ea de momentul cu țipatul. Dacă poți și 1-2h încearcă să te rupi de copil poate te ajută să depășești momentele astea dificile. |
|

Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Lyli wrote:Fetelor revin si eu cu aceasi problema tipetele de inainte de somn sunt epuizata psihic ... ori eu nu mai am rabdare ori nu exista rezolvare ... ati folosit cumva consultanti de somn? Ma gandesc serios sa angajez unul nu mai vad alte metode simt ca o iau razna si nimeni nu ma ajuta... Vad ca se apropie de 4 luni, deci poate fi vorba si de regresia de somn.Pana nu trece, nu prea ai ce face. Cat despre consultantii in somn, eu personal nu prea recomand, desi am apelata unul.Sau poate nu l-am gasit noi pe cel bun.As fi vrut sa lucrez cu mamamcucamelii( asa o gasesti pe instagram si are multe sfaturi utile) dar e fff greu de ajuns la ea, asa ca am ales pe altcineva.La noi era crunt, pt ca dormea exclusiv in brate.Ziua avea 3 somnuri de cate 1h30( la avea vreme) si noaptea trebuia sa o tin si cate 1h-2h sa adoarma si apoi doar lipita de mine doarmea.Era crunt.Ce pot sa zic ca s-a schimbat e ca doarme in patutul ei, dar ziua tot prost doarme, nu reusim sa o trecem la doua somnuri, nu leaga ciclurile de somn, se trezeste noaptea si face party-uri, dimineata se trezeste f devreme indiferent de ora de culcare, deci cumva am dat o carca de bani aiurea. |
|
| Lanmine noaptea nu este problema , dupa ce ma chinui ora aia cu tipete sa il adorm nu se mai trezeste , nu doarme lemn dar nu plange i mai bag suzeta uneori pe la 3 dim cand incepe sa se foiasca dar pana la 6 7 aproximativ doarme , singur in patutu lui nu am treaba insa ziua e numai morocanos nu doarme mai mult de 20 30 de min si asta de la nastere , iar inainte de fiecare somn scandal maxim si abea il adorm leganat , dar somnul e agitat maxim doarme numai in nest si se foieste constant nu vrea suzeta nimic am incercat de toate , de ajutat nu are cine sa ma ajute , mama vine rar cateva ore , ma ajuta mult cu cel mare , soacra nu a mai trecut pe la noi de cand avea copilul o luna , sotul daca plange inlemneste , ma ajuta nu zic dar nu stie ce sa-i faca ... timp sa stau sa ma relaxez nu am decat alea 20 30 de min cand doarme dar de multe ori trebuie sa mai fac si lucruri prin casa ... deci nu stiu ... m-am gandit la regresia asta dar deja e asa cam de la nastere si nu i pot schimba programul poate e inca mic insa imi amintesc ca la cel mare a fost nenorocire pana la 3 luni cu somnul insa apoi sa reglat .. am avut si ajutor la timpul ala stateam in casa cu mama chiar daca era la munca ma mai scapa cand venea acasa ... acum ... nimeni am rude care m-ar ajuta dar am vazut ca e mult mai agitat cand are prea multa lume in jur ... chiar nu stiu ... consultantul de somn era cam ultima varianta poate fac cv gresit ... ce nu am incercat pana acum dar mi-e frica sa nu-i stric somnul de noapte , sa i fac si ziua intuneric in camera , dar ce fac daca apoi confunda ziua cu noaptea m-as nenoroci singura mai rau , ce as mai vrea sa fac o analiza pt alergii poate totus e cv ce-l deranjaza , stiti vr-un laborator care face la copii asa mici din deget sau cumva sa nu-l chinuie prea tare ?? |
|

Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Lyli wrote:Lanmine noaptea nu este problema , dupa ce ma chinui ora aia cu tipete sa il adorm nu se mai trezeste , nu doarme lemn dar nu plange i mai bag suzeta uneori pe la 3 dim cand incepe sa se foiasca dar pana la 6 7 aproximativ doarme , singur in patutu lui nu am treaba insa ziua e numai morocanos nu doarme mai mult de 20 30 de min si asta de la nastere , iar inainte de fiecare somn scandal maxim si abea il adorm leganat , dar somnul e agitat maxim doarme numai in nest si se foieste constant nu vrea suzeta nimic am incercat de toate , de ajutat nu are cine sa ma ajute , mama vine rar cateva ore , ma ajuta mult cu cel mare , soacra nu a mai trecut pe la noi de cand avea copilul o luna , sotul daca plange inlemneste , ma ajuta nu zic dar nu stie ce sa-i faca ... timp sa stau sa ma relaxez nu am decat alea 20 30 de min cand doarme dar de multe ori trebuie sa mai fac si lucruri prin casa ... deci nu stiu ... m-am gandit la regresia asta dar deja e asa cam de la nastere si nu i pot schimba programul poate e inca mic insa imi amintesc ca la cel mare a fost nenorocire pana la 3 luni cu somnul insa apoi sa reglat .. am avut si ajutor la timpul ala stateam in casa cu mama chiar daca era la munca ma mai scapa cand venea acasa ... acum ... nimeni am rude care m-ar ajuta dar am vazut ca e mult mai agitat cand are prea multa lume in jur ... chiar nu stiu ... consultantul de somn era cam ultima varianta poate fac cv gresit ... ce nu am incercat pana acum dar mi-e frica sa nu-i stric somnul de noapte , sa i fac si ziua intuneric in camera , dar ce fac daca apoi confunda ziua cu noaptea m-as nenoroci singura mai rau , ce as mai vrea sa fac o analiza pt alergii poate totus e cv ce-l deranjaza , stiti vr-un laborator care face la copii asa mici din deget sau cumva sa nu-l chinuie prea tare ?? Teoretic dupa regresia asta de la 4l incep sa isi regleze somnurile si sa le lege.Intuneric ii poti face linistita in camera, la varsta asta nu mai confunda ziua cu noaptea.Incearca sunetele albe.Aniela nu doarme fara.Dar ca idee, e inca mic. A mea are 9 luni si inca doarme ca prastia. Nici nu se pune problema de relaxat, gatit sau facut curatenie.Cand e treaza e doar dupa mine, cand doarme, nu doarme.Nu apuc sa fac nimic Pot numara pe degete de cate ori am gatit o astea 9 luni.Curatenie cand o pot duce la socra sau la mami. Asta e... |
|
| Al meu la un an si 2 luni doarme ziua doar in brate, ce sa mai zic ce mancare si curatenie? Iar noaptea daca plec de langa el cat sa beau apa se trezeste Stiu ca e aiurea cu urlatul, dar tot e bine ca doarme noaptea... e mare lucru. Urlatul o sa treaca, ai incredere |
|

| Lyli și mie mi-a fost teama ca dacă ii fac peste zi întuneric o sa am probleme noaptea, dar nu a fost cazul, uneori o vad că doarme mai relaxat când ii întuneric.
La noi problema ii ora de culcare, oricât de obosită îi tot se împotrivește sa se culce (doar noaptea).
Fetelor care au semne de depresie postnatala va zic din proprie experienta că 1-2h singure în afara casei fac minuni. Eu am ales să merg la sală si ma simt mult mai bine, abia a observat și soțul asta. Și cel mai important e ca nu aveți de ce sa va simțiți vinovate că greșiți cu ceva. |
|
| Fetelor dupa mancare si curatenie nu sunt fiarta dar avem constant vizitatori ziua si nu pot nici sa stau asa cu casa am luat acum un aspirator fara fir pe cate il folosesc zilnic sa nu mai trag de fire stau la casa e mult de plimbat la el , iar cu mancarea mi sa luat de congelate si de mezeluri sau legume crude simt nevoia sa mai gatesc , iar cu sentimentul de vina deja il am in cazul celui mare vare sta mai mult la mama deci... de asta va zic nu stiu cum sa mai fac |
|
|