Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1347
| Andreeax wrote:
Pe mine ma interesează cum ai mutat-o in pătuț. Din vara ne vom muta și vreau sa îl mut in camera lui desi știu ca mie o sa imi fie mai greu decât lui. Doarme mult mai bine și legat fără mine lângă el.
Pătuțul ei ii lipit de al nostru, așa că mutarea a fost relativ ușoară. Am pus-o în pătuț la somn când vedeam ca nu adoarme la san, când vedeam că da semne de a adormi o puneam în pătuț și o mangaiam pe spate și povesteam cu ea, până adormea eu stăteam jumătate în pat junatete în pătuț, după ce adormea o mai țineam vreo câteva min de mânuță. Când am văzut ca doarme ok am început să o mutat și după ce adormea la țiți. Dacă adoarme înainte de 12 uneori se mai trezește pe la 2-3 pt câteva guri de țiți, dar sunt și nopți în care nu vrea nimic și atunci se trezește la 7-7:30. Andreea eu zic că îi un pic devreme pt dormit în camera lui, încearcă sa faci mutarea asta în etape,altfel vei ajunge să dormi cu el în camera lui. Un lucru foarte important de știut, băieții din genetica lor sunt mult mai mămoși decât fetele. |
|

| freya1 wrote:Daa, si pe mine ma intereseaza mutatul in patut, mi se pare misiune imposibila. Nu stiu cum ar dormi daca s-ar opri in gratiile de la patut, acum toata noaptea ne impinge prin pat ca se tot rostogoleste (ma mai trezesc cu cate un cap in gura, arcada sau obraz) si dormim pw cate 10cm fiecare, iar lui nu ii ajunge restul La noi e ceva gen somn de la 21:30- 22:30 la 7:30 8, primul somn ceva gen 10-10:30, al 2lea de la 14-15, durata variaza f mult, primul intre 30 min si 1h30, al 2lea 1h30-2
Freya la noi îi mult mai diferit, astăzi de ex a fost așa : 23:45-7:30 somn, 7:30-11 pv, de la 11-15:15 somn, următoarea perioadă de veghe ar fi pe la 18-19, dacă o las și jumătate de oră să doarmă se va culca după minim 4-5h de la ultimul somn. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Vai, ce fain trebuie sa fie sa doarma toata noaptea! Azi-noapte Cezar s-a trezit foarte des. Il adorm, il pun in patut si tot asa. De la 4 pana la 8 cand ne-am trezit am renuntat sa il mai pun si a ramas langa mine in pat. Noi ne trezim in jur de 8, iar primul somn si l-a mutat la 3-4 ore de la trezire. Uneori doarme 40 min - 1h alteori 2-3 h. Cand doarme 2-3h, nu mai are si al doilea somn si il culc pt noapte direct la 20:30 - 21. Daca are si al doilea somn, il culc pt noapte la 21-21:30. |
|

| Elena nu știu ce ii mai fain să doarmă toată noaptea sau sa îți toace nervii toată ziua. Mai nou atâta vorbește, dar atâta vorbește, nu-i mai tace gura aia pana se pune la somn. Ne e groază dacă o sa o țină în ritmul asta și când creste mai mare. Zici că-i ne vorbită 🤣, dacă nu vorbește boacăne cu ceva, dacă am fi stat la bloc ne întrebau vecinii ce tot renovam.
Fetelor ai voștri au început semnele de bună purtare? Ca a mea nu așteaptă sa ii treacă unul că îl face pe următorul 🙄🤦 |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| MariaS wrote:Elena nu știu ce ii mai fain să doarmă toată noaptea sau sa îți toace nervii toată ziua. Mai nou atâta vorbește, dar atâta vorbește, nu-i mai tace gura aia pana se pune la somn. Ne e groază dacă o sa o țină în ritmul asta și când creste mai mare. Zici că-i ne vorbită 🤣, dacă nu vorbește boacăne cu ceva, dacă am fi stat la bloc ne întrebau vecinii ce tot renovam.
Fetelor ai voștri au început semnele de bună purtare? Ca a mea nu așteaptă sa ii treacă unul că îl face pe următorul 🙄🤦
Al meu parca dacă sta in fund ii intra ceva in el. E toată ziua agățat de pat si de usi unde mai pun ca se si blangane cu ele,se agata si de calorifer si se ridica de mi-e frica sa nu cada pe spate ca așa a pățit in țarc cât l-am pus sa strâng ceva din camera. A reușit pana acum sa își spargă buza pe tura lui tati ca ma lăsase si oe mine sa dorm intr-o dinineata si de unde ca la juma de ora striga la mine,așa m-am ridicat din pat ca nu mi-a mai trebuit niciun somn. Si si-a mai sters bărbia de o noptiera. Ahh,si picioarele sunt pline de vânătă. Cu programul si-a mai revenit somn 20-21 cu o trezire maxim 2 pt titi,trezirea 7-8,primul somn îl are cam de 1,5 ore pana in ora 12 si al2lea tot de 1,5 ore pana in 16:30. |
|
| MariaS wrote:Elena nu știu ce ii mai fain să doarmă toată noaptea sau sa îți toace nervii toată ziua. Mai nou atâta vorbește, dar atâta vorbește, nu-i mai tace gura aia pana se pune la somn. Ne e groază dacă o sa o țină în ritmul asta și când creste mai mare. Zici că-i ne vorbită 🤣, dacă nu vorbește boacăne cu ceva, dacă am fi stat la bloc ne întrebau vecinii ce tot renovam.
Fetelor ai voștri au început semnele de bună purtare? Ca a mea nu așteaptă sa ii treacă unul că îl face pe următorul 🙄🤦
Al meu parca dacă sta in fund ii intra ceva in el. E toată ziua agățat de pat si de usi unde mai pun ca se si blangane cu ele,se agata si de calorifer si se ridica de mi-e frica sa nu cada pe spate ca așa a pățit in țarc cât l-am pus sa strâng ceva din camera. A reușit pana acum sa își spargă buza pe tura lui tati ca ma lăsase si oe mine sa dorm intr-o dinineata si de unde ca la juma de ora striga la mine,așa m-am ridicat din pat ca nu mi-a mai trebuit niciun somn. Si si-a mai sters bărbia de o noptiera. Ahh,si picioarele sunt pline de vânătă. Cu programul si-a mai revenit somn 20-21 cu o trezire maxim 2 pt titi,trezirea 7-8,primul somn îl are cam de 1,5 ore pana in ora 12 si al2lea tot de 1,5 ore pana in 16:30. |
|
| Si Cezar vorbeste foaaarte mult, dar mie imi place super mult cand il aud asa vorbaret Orice jucarie o pune la ureche de parca ar fi telefon si vorbeste acolo incontinuu
Noua ne-au zis deja vecinii ca il aud mereu pe Cezar, insa nu am ce sa fac. Tranteste oale, arunca cu mingea, tipa, urla, se joaca cu ciocanul de snitele pe gresie (va dati seama cum se aude) si tot asa. Sunt constienta ca e galagios, insa asta e viata la bloc, nu pot face nimic.
Si da, si noi am bifat semnele specifice. Toata ziua se loveste. La fel, vanatai pe picioare, zgarieturi in genunchi (de la cazaturile de afara), si o vanataie pe frunte
Andreea, stai asa ca acum incepe sa mearga |
|

| La capitolul semne v-am întrecut 🤣 Acum o săptămână și-a învinețit un ochi, iar zilele trecute și-a spart bărbia,vorba ta Elena, ii doar începutul. Vânătăile pe genunchi nici nu le mai pun la socoteală. Astăzi i-am consumat bateriile, de dimi am fost la socializare, pe urma la plimbare și ne-am dat cu hinta, atât de obosită a fost ca a adormit în pătuț 😅 Îs curioasă la noapte cum o sa fie. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 945
| Mamici, cat Doamne poate dura erupția unui dinte? Din ce observ gingia e foarte umflată in partea de sus, un dintisor se vede pe sub ea, dar nu iese, asta deja de 2 săptămâni. E teroare, noapte de noapte, se trezeste plângând, eu tot zic ca de la dinți, dar deja nu mai știu ce sa cred... La cei 2 dintisori de jos a fost poveste, doar m-am trezit cu ei. Pe langa asta, am ajuns sa cred ca fac eu ceva gresit cu copilul. Toate prietenele si colegele mele, mamici, imi spun ca a lor copii le dorm toata noaptea. A meu nici nu încearcă! Tot am așteptat sa crească, sa incepem diversificarea, sa aia, sa aia si e din ce in ce mai rau. Si cand ma gandeac ca ma plângeam cand avea max 3 treziri pe noapte.... Acum nici lacrimi nu mai am, la cate treziri are în prezent. 
|
|

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| EllaMaria wrote:Mamici, cat Doamne poate dura erupția unui dinte? Din ce observ gingia e foarte umflată in partea de sus, un dintisor se vede pe sub ea, dar nu iese, asta deja de 2 săptămâni. E teroare, noapte de noapte, se trezeste plângând, eu tot zic ca de la dinți, dar deja nu mai știu ce sa cred... La cei 2 dintisori de jos a fost poveste, doar m-am trezit cu ei. Pe langa asta, am ajuns sa cred ca fac eu ceva gresit cu copilul. Toate prietenele si colegele mele, mamici, imi spun ca a lor copii le dorm toata noaptea. A meu nici nu încearcă! Tot am așteptat sa crească, sa incepem diversificarea, sa aia, sa aia si e din ce in ce mai rau. Si cand ma gandeac ca ma plângeam cand avea max 3 treziri pe noapte.... Acum nici lacrimi nu mai am, la cate treziri are în prezent.  Bun venit în clubul meu! Sa stii ca nr 2 a stat mult sa iasa apoi restul până la 7 foarte repede aacum nr 8 e asa de mult acolo. A mea nu plange însă nu doarme noaptea cum trebuie, eu din ianuarie nu mai stiu ce e aia noapte 🙈 |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3079
| Ella cu dintii nu stiu, nu a fost cu plans la noi, doar cu greva foamei, dar a tinut 3 saptamani Cu somnul...la fel ca tine, eu acum nici nu mai sper ca va dormi bine, poate pe la vreo 4-5 ani Dupa o noapte mai buna (3-4 treziri) urmeaza unele in care poate 10 min doarme linistit, apoi se tot intoarce pana se trezeste, ca noaptea trecuta Ce am facut gresit e ca nu l-am pus in patut, cat despre intarcat, nu cred ca e o solutie si se va trezi oricum, deci nu stiu ce sa fac |
|
| Ella,poate e regresia si e o perioada cu multe achiziții si dacă mai pui si erupția dentară . In jurul a 9 luni e si un salt mental. Între 8 si puțin peste 10 luni am avut o perioada suuuuuper grea,așa cum descrii tu. Băiatului meu primul dințișor i-a dat jos cu o săptămâna înainte de a face 9 luni si se vedea si al 2lea de la ga el ca e pe vine dar de atunci i-au apărut 4 sus si abia acum de curând i-a dar si cel de-al 2lea jos. Sooo...se poate sa dureze uneori. Putere 😘 |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 945
| Va mulțumesc mamici pentru intelegere si sfaturi Eu nu mai sper la nopti liniștite, mai bine ma bucur ca e sănătos si de dormit o sa dorm la bătrânețe, in cazul in care si un eventual bebe 2 nu o sa fie prieten cu somnul de noapte |
|
| Mamici,ati dat la bebei paste Barilla? I-am mai dat si inainte, insa acum am luat o cutie de mini penne si am observat ca scrie pe ele "pentru consumatori cu varsta peste 3 ani". Oare de ce? Pe celelalte tipuri de paste de la ei nu am mai vazut aceasta recomandare.
|
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Ellena20 wrote:Mamici,ati dat la bebei paste Barilla? I-am mai dat si inainte, insa acum am luat o cutie de mini penne si am observat ca scrie pe ele "pentru consumatori cu varsta peste 3 ani". Oare de ce? Pe celelalte tipuri de paste de la ei nu am mai vazut aceasta recomandare.
Elena, ai fugit aici
Dau copy-paste la mesajul care l-am lăsat în cealalta casuta.
Da, i-am dat. Probabil scrie pe cutie ca și recomandare din cauza riscului de înec (compania producătoare sa fie acoperita in caz de ceva). La inceput al meu a gestionat cel mai bine fussili, pe urma penele. Eu personal am evitat spaghetti lunigi, subtiri. Cand i-am dat, i le marunteam. Din cate stiu acest timp de paste prezinta un risc mai mare de inec fata de celelalte. O mamica care a mers pe diversificare blw o zi s-a schinuit cu ser fiziologic sa ii scoata din nas o bucata care i-a ramas acolo (copilul era bine, doar îl deranja nasul). |
|
|