Clubul mamicilor incepatoare - 17
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MariaS
Scris: Monday, March 21, 2022 5:48 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/28/2020
Lyli tind sa3ii dau dreptate lui Freya.
La noi nu a mers televizorul ziua până pe la 8-9 luni sau poate chiar mai mult, când mergea era pe filme sau știri, nici nu se uita la ele,in rest liniște. Si pe mine mă irită sa aud prea mult timp "gălăgie" parcă nu ma pot gândi în liniște.
Eu am plimbat-o peste tot prin casă cu mine și așa mai făceam și una alta.
wannabemom
Scris: Tuesday, March 22, 2022 2:18 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/3/2021
Lyli wrote:
Wannabemom colici nu mai are de mult nu cred si caca face chiar bine nu se screme n-are treaba,de multe ori il verific ca nu-mi dau seama cand face , a trecut de faza asta, dar de ce i dai alinan ? Pediatrul ti la recomandat? I-am dat si eu si pe mine ma certat pt ca a zis ca ceai indiferent de care si apa nu se da pana la diversificare ca nu face decat ceaiul sa manance fierul si apa sa dilueze laptele si sa il baloneze degeaba si risc diaree si sa nu mai ia bine in greutate , iar alinan a zis ca este plin de zahar ,(mi-l recomandase medicul de familie )eu nu i-am mai dat , doar protectis 5 pic pe zi si vigantol 2 picaturi mi-a schimbat inainte i dadeam sun d3 dar a zis ca e mai ok vigantol, si nu mai are de vreo luna aproape probleme cu burtica noaptea nu se mai trezeste , dintisorii nu sunt ,ca stiu de la cel mare cum trebuie sa fie gingiile nu da nici un semn deci cred ca este cum zice freya regresia de somn pt ca sa accentuat acum , nu a fost niciodata prieten cu somnul dar acum e sub orice critica ... si la fel daca sting becul sau opresc cantecelele ( am ziua pe Alexa non stop cantecele pt copii, le opresc doar cand doarme ) cum am optit cum se pune pe tipat stie ca urmeaza somnul , in rest e vesel rade da din picioruse gangure toata ziua apuca jucarii nu am treaba ... nu stiu ce sa zic azi a stat cu mama putin cat am fost eu plecata nu a reusit sa-l culce cand am venit eu a tipat 5 10 min si l-am adormit intr-un final .. .
Andreea nu are reflux papa bine si la verificat pediatru acum 2 3 saptamani , mi-a zis doar sa i scot masa de noapte ca e cam supra alimentat si de asta nu dormea noaptea stia ca laptele e ca la bufet suedez , acum doarme toata noaptea, se mai foieste dar i dau suzeta si gata nu plange nu am treaba , daca era alimentat la san trebuia sa continuii cu masa de noapte asa mi-a explica ca noaptea este pentru digestie si laptele praf necesita timp sa se digere fata de laptele de mama ... nu stiu fetelor ori fac eu cv gresit ori este regresia acea de somn si a incept foarte devreme ori e un copil hiperactiv si curios si nu vrea sa piarda timp dormind , insa ma epuizeaza pt ca ma sperie tipatul ... nu prea plange el e cumintel si cand urla asa apoi adoarme si stau si il pazesc sa nu cumva sa se opreasca din respirat de prea mare oboseala ...am mai si citit de curand ma mancat undeva niste articole despre SMSS si m-am panicat noaptea stau si numa respiratii si ma uit sa nu aibe mucisori sa nu stea prea mult pe o parte ... nu stiu ce ma apucat atata panica ... eram in general o persoana relaxata ..

Da, pediatrul mi-a recomandat Alinan...
La noi sunt nopti si nopti..uneori se trezeste dupa 3 ore noaptea, alteori dupa 6 ore....azi noapte s-a trezit dupa 3 ore....de doua ori consecutiv...de obicei prima repriza de somn era cea mai lunga..
Vad ca acum mai mereu sta cu piciorusele in sus cat e treaz :)
Noi folosim carusel de cateva zile la patut - e foarte incantat, urmareste cum se invart animalutele si nu reuseste sa le atinga cu mana dar le loveste cu piciorusele :)
OtiliaC
Scris: Wednesday, March 23, 2022 7:33 AM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2020
Buna dimineata, mamici! Am si eu o nelamurire. Pana acum am folosit pentru colici espumisan alternat cu bonisan, care din pacate nu prea mai dau rezultate. Vreau sa incep sa ii dau Lefax, am primit varianta din Germania. Pe prospect scrie ca la sugari poti da 1-2 pompite. Ma gandeam sa ii dau o pompita dimineata si una seara, dar nu stiu daca in timpul zilei/noptii mai pot folosi si espumisan, ma gandesc sa nu fie doza prea mare de simeticona. Daca a folosit cineva Lefax va rog sa ma lamuriti si pe mine, nu as mai intreba pediatra ca deja am bombardat-o cu atatea intrebari🙈
freya1
Scris: Wednesday, March 23, 2022 8:54 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
OtiliaC wrote:
Buna dimineata, mamici! Am si eu o nelamurire. Pana acum am folosit pentru colici espumisan alternat cu bonisan, care din pacate nu prea mai dau rezultate. Vreau sa incep sa ii dau Lefax, am primit varianta din Germania. Pe prospect scrie ca la sugari poti da 1-2 pompite. Ma gandeam sa ii dau o pompita dimineata si una seara, dar nu stiu daca in timpul zilei/noptii mai pot folosi si espumisan, ma gandesc sa nu fie doza prea mare de simeticona. Daca a folosit cineva Lefax va rog sa ma lamuriti si pe mine, nu as mai intreba pediatra ca deja am bombardat-o cu atatea intrebari🙈

Dar daca e aceeasi substanta activa de ce ar fi mai bun si de ce sa i le dai pe amandoua?
OtiliaC
Scris: Wednesday, March 23, 2022 11:09 AM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2020
freya1 wrote:

Dar daca e aceeasi substanta activa de ce ar fi mai bun si de ce sa i le dai pe amandoua?

Acest lefax mai are si alte substante pe langa simeticona. Am tot auzit ca este bun si zic sa incerc, ne-au ajuns la diperare colici. Efectiv urla cateva ore cand vine seara.
Gaby 41
Scris: Wednesday, March 23, 2022 11:23 AM
Nivel

Inregistrat: 7/20/2021
OtiliaC wrote:

Acest lefax mai are si alte substante pe langa simeticona. Am tot auzit ca este bun si zic sa incerc, ne-au ajuns la diperare colici. Efectiv urla cateva ore cand vine seara.
Bună Otilia.La băiețel singurul care a mers a fost Colieful nu știu dacă l-ai încercat dar la noi a mers cât de cât.
Ellena20
Scris: Wednesday, March 23, 2022 11:47 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Otilia, la noi a mers foarte bine colidep + infacol.
Sper sa gasiti cea mai buna varianta pt voi si sa aveti zile senine, fara dureri de burtica coeur
Ellena20
Scris: Wednesday, March 23, 2022 11:48 AM
Nivel

Mamici, dati-mi si mie vreun pont. Cum taiati unghiile la picioruse la bebelusii acestia mari si energici care vor sa dea in picioare incontinuu?
E un chin pt mine treaba asta cu taiatul unghiilor la picioare. La maini nu am treaba, sta foarte cuminte si se uita cum taiem unghiutele.
Ellena20
Scris: Wednesday, March 23, 2022 11:52 AM
Nivel

In legatura cu trotinetele alea, nici mie nu prea imi vine sa mai iau. Sunt de acord cu freya, nu am vazut copil sa pedaleze el.
Cezar nu cred ca ar sta sa il imping eu acolo. Mai vad si copii de 2 ani in carucioare sport si ma mir mereu cat de cuminti stau acolo.
Noi nu mai folosim deloc nici carucior, nici sistem. Cezar merge destul de bine, a invatat drumul pana in parc si mergem de manuta pana acolo.
Dar pt vacante parca i-as lua ceva si nu stiu ce. Sper sa mai accepte sa stea in caruciorul sport ca alta varianta nu am, ori ne rupe de spate.
ANDREEA2929A
Scris: Wednesday, March 23, 2022 12:14 PM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
OtiliaC wrote:

Otilia eu am mai scris nu exista picături minune, nu le.amesteca da i lefax daca.are tot simeticona atât cât scrie și eventual să ai o doza spre seara când incepe balciul.
Ca idee eu ii dădeam simeticona(sabsimplex) din 3 in 3 ore cate 15 picaturi la rec pediatrului mai putin noaptea.
Lyli
Scris: Wednesday, March 23, 2022 12:16 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/18/2021
wannabemom wrote:

Da, pediatrul mi-a recomandat Alinan...
La noi sunt nopti si nopti..uneori se trezeste dupa 3 ore noaptea, alteori dupa 6 ore....azi noapte s-a trezit dupa 3 ore....de doua ori consecutiv...de obicei prima repriza de somn era cea mai lunga..
Vad ca acum mai mereu sta cu piciorusele in sus cat e treaz :)
Noi folosim carusel de cateva zile la patut - e foarte incantat, urmareste cum se invart animalutele si nu reuseste sa le atinga cu mana dar le loveste cu piciorusele :)

Avem si noi caruselul de la nastere dar nu-l prea incanta ... salteluta de activitati e mai interesanta ca poate apuca cu manutele ... noaptea nu se mai trezeste ... de cand am scos masa primele nopti a fost mai greu ... intreaba pediatrul daca o posti scoate poate se mai linisteste dar stiu ca la voi au fost problemele acelea cu refuluxul si poate nu e ok sa nu pape noaptea .... aseara am reusit sa-l adorm fara sa tipe dar in alta camera dupa ce a adormit l-am dus in patut ... poate merge si azi o sa mai incerc Crazy
ANDREEA2929A
Scris: Wednesday, March 23, 2022 12:33 PM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
Lyli wrote:

Avem si noi caruselul de la nastere dar nu-l prea incanta ... salteluta de activitati e mai interesanta ca poate apuca cu manutele ... noaptea nu se mai trezeste ... de cand am scos masa primele nopti a fost mai greu ... intreaba pediatrul daca o posti scoate poate se mai linisteste dar stiu ca la voi au fost problemele acelea cu refuluxul si poate nu e ok sa nu pape noaptea .... aseara am reusit sa-l adorm fara sa tipe dar in alta camera dupa ce a adormit l-am dus in patut ... poate merge si azi o sa mai incerc Crazy

Sa stii ca sfatul asta l am primit eu de la Maria și a functionat la vremea aia, deși sunt mici se plictisesc repede de decor. Maria, mai tii minte?
Zee
Scris: Wednesday, March 23, 2022 1:29 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2020
Elena, eu doar in somn ii pot tăia unghile. Doar ca la picioare e horror ca se gâdila foarte tare, deci trebuie sa doarmă foarte adânc.
Eu nu i-am luat tricicleta in ideea sa pedaleze singur la 2-3 ani, mi se pare utila in perioada asta, pana o sa meargă singur (pentru mine, bineînțeles). La Cezar ma gândesc ca nu mai e nevoie. Pentru mine e practica pana ajung in parc (care nu e tocmai aproape) și îl mai pot lasă pe jos. Pe trotuar mai greu sa îl las pe jos, iar de mâna nu vrea tot timpul sa meargă.

Vai, numai al meu încă e fan carusel? 😁 i-am luat jucăriile și am lăsat doar sistemul ăla care cânta și proiectează noaptea steluțe pe tavan. Ianis încă tot cu el adoarme.
freya1
Scris: Wednesday, March 23, 2022 2:09 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Ellena20 wrote:
Mamici, dati-mi si mie vreun pont. Cum taiati unghiile la picioruse la bebelusii acestia mari si energici care vor sa dea in picioare incontinuu?
E un chin pt mine treaba asta cu taiatul unghiilor la picioare. La maini nu am treaba, sta foarte cuminte si se uita cum taiem unghiutele.

Eu de la 5-6 luni ii pun desene animate pe telefon (doar in contextul asta vede asa ceva), altfel nicio sansa. Ba nici asa nu mai merge, cum vede unghiera o ia si o duce la degetele sa isi "taie" el unghiile Lol
In curand vom merge si noi pe jos in parc, am observat ca ii place mult mai mult sa mergem pe strada, sa se uite la masini si la magazine, decat prin parc
MariaS
Scris: Wednesday, March 23, 2022 2:26 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
ANDREEA2929A wrote:

Sa stii ca sfatul asta l am primit eu de la Maria și a functionat la vremea aia, deși sunt mici se plictisesc repede de decor. Maria, mai tii minte?

Dacă te referi la mine, eu nu mai țin minte nici ce am făcut acum 2h 🤣🤣🤣
Dar da, se plictisesc repede și sunt "flămânzi" să vadă cât mai multe chestii noi.

Elena la noi e circ la tăiatul ubchiilor, indiferent despre ce are vorbim, nici în somn, nici trează nu ma lasă să le tai, deci după tăiatul unghiilor fac baie ca să mă relaxez și ca să mă spăl de toate transpirațiile 🤣🤣.

Noi acum avem probleme cu orele de culcare. Încerc să o culc la 2-2:30 ca să o pot pune cât mai devreme la somnul de seară. Evident ca ieri a funcționat, azi nu vrea sub nici o forma sa se culce. În ultima vreme tot după ora 1 noaptea s-a culcat. Îs mai obosită decât când mergeam la lucru.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.