Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3077
| Vai Maria tare haiosi sunt piticii, si la noi zilnic apare cate ceva Zee, eu nici nu am mai incercat, il duc in sistem pana in parc (e la 50m de bloc), m-as mira sa mai stea. Tricicleta i-am luat din cea fara pedale, ii place, desi doar se urca pe ea, face 2 pasi, o mai studiaza. Nu i-am luat din cea cu maner, pt ca sincer eu nu am vazut copil sa si pedaleze pe ea, indiferent de varsta, atarna acolo sa fie impinsi, iar al meu nu cred ca e genul. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Ai dreptate, eu i-am luat pentru perioada asta, pana o sa meargă singur bine in picioare. |
|
| Cum mai merge Ianis? Piticul meu incepuse sa mearga singur si acum iar asteapta sa ii dau mana... nu stiu de ce, ca nu a cazut, sa zic ca s-a speriat |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| freya1 wrote:Cum mai merge Ianis? Piticul meu incepuse sa mearga singur si acum iar asteapta sa ii dau mana... nu stiu de ce, ca nu a cazut, sa zic ca s-a speriat
Freya sa ști ca și Ina mai vrea sa meargă ținută de mână, dar ea prinde la iepuri de ii plina casa și curtea de ei 🤣🤣, mai are și momente ca d merge în 4 labe de fun. |
|
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| freya1 wrote:Cum mai merge Ianis? Piticul meu incepuse sa mearga singur si acum iar asteapta sa ii dau mana... nu stiu de ce, ca nu a cazut, sa zic ca s-a speriat
In casa merge singur, dar văd ca își calculează cumva, sa facă 5-6 pași și sa ajungă sa se țină de ceva. Afara a căzut in fund ieri și nu mai vrea sa meargă numai de mânuță. Mai impinge tricicleta și merge așa. Încă nu pare foarte sigur sa meargă peste tot. In dormitor am puțin spațiu și acolo se descurca, se tine de raftul de jucării, face câțiva pași e patul. In living unde avem doar un colțar, șemineu și o mobila îl văd ca e prea mare spațiul, merge pana in mijloc sta in picioare Si ma striga sa vin sa ii dau mana, dacă nu merg se pune in fund 😂 |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/18/2021 Mesaje: 393
| Fetelor deci am o problema grava cu plansul inainte de culcare urla efectiv pana se invineteste mai ales seara acum stau si il pazesc dupa ce adoarme de frica sa nu pateasca ceva in somn ... nu reusesc sub nici o forma sa il fac sa adoarma fara sa urle aproximativ jumatate de ora pe ceas ... seara este cel mai rau am incercat toate variantele inclusiv leganatul pe picioare de care ma feream , i am cantat i-am citit l-am plimbat in brate , am respectat perioadele de veghe am schimbat programul orice as face inainte de orice somn urla de am impresia ca il doare ceva nici cand e ora de masa nu urla asa ziua e vesel rade pana cand vine somnul , nu stiu ce sa fac ... intr-adevar doareme toata noaptea de cand ne-a zis pediatrul sa scoatem masa de noapte ,aproximativ 6 ,7 ore dar inainte tipa groaznic de nu ma pot bucura in loc sa dorm noaptea il pazesc de spaima pe care o trag pana adoarme ... ati patit asa ceva ? Nu e de la pusee nu e de la salturi mentale asa face de cand am venit din spital inainte de orice somn dar acum parca mai rau ... insa ma sperie |
|
Inregistrat: 1/3/2021 Mesaje: 738
| Lyli wrote:Fetelor deci am o problema grava cu plansul inainte de culcare urla efectiv pana se invineteste mai ales seara acum stau si il pazesc dupa ce adoarme de frica sa nu pateasca ceva in somn ... nu reusesc sub nici o forma sa il fac sa adoarma fara sa urle aproximativ jumatate de ora pe ceas ... seara este cel mai rau am incercat toate variantele inclusiv leganatul pe picioare de care ma feream , i am cantat i-am citit l-am plimbat in brate , am respectat perioadele de veghe am schimbat programul orice as face inainte de orice somn urla de am impresia ca il doare ceva nici cand e ora de masa nu urla asa ziua e vesel rade pana cand vine somnul , nu stiu ce sa fac ... intr-adevar doareme toata noaptea de cand ne-a zis pediatrul sa scoatem masa de noapte ,aproximativ 6 ,7 ore dar inainte tipa groaznic de nu ma pot bucura in loc sa dorm noaptea il pazesc de spaima pe care o trag pana adoarme ... ati patit asa ceva ? Nu e de la pusee nu e de la salturi mentale asa face de cand am venit din spital inainte de orice somn dar acum parca mai rau ... insa ma sperie
Si noi ne confruntam cu aceeasi problema. Si nu stim ce poate fi! Nu par sa fie colici, pediatra l-a vazut de curand si mi-a spus ca nu par sa fie dintisorii, ca mi s-a parut mie, ca mai apar niste chsitulete care seamana cu dintisorii.... Ne a spus ca la nevoie putem sa taiem un supozitor paracetamol de-a lungul sa i-l dam (trebuie taiat deoarece cea mai mica doza tot e mult ptr bebe) De asemenea ceaiul Alinan in continuare a spus sa i-l dam...tot asa daca il vedem ca il chinuie ceva...
Are 2 faze din zi cand e foarte foarte agitat : Inainte sa faca treaba mare si seara inainte de culcare....dar foarte foarte agitat, cum spui si tu, Lyli. |
|
| Lyli, la noi asta a fost regresia somnului de la 4 luni, a inceput pe la 3 luni si ceva, nu mai stiu cat a durat faza cu urlatul, mie mi s-a parut o vesnicie... la fiecare somn il plimbam in sistem, iar el urla, numai cand simtea ca i se face somn sau ne pregatim de somn (de ex trageam draperiile) incepea sa urle. Rabdare, ca e o faza care trece |
|
Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| Lyli wrote:Fetelor deci am o problema grava cu plansul inainte de culcare urla efectiv pana se invineteste mai ales seara acum stau si il pazesc dupa ce adoarme de frica sa nu pateasca ceva in somn ... nu reusesc sub nici o forma sa il fac sa adoarma fara sa urle aproximativ jumatate de ora pe ceas ... seara este cel mai rau am incercat toate variantele inclusiv leganatul pe picioare de care ma feream , i am cantat i-am citit l-am plimbat in brate , am respectat perioadele de veghe am schimbat programul orice as face inainte de orice somn urla de am impresia ca il doare ceva nici cand e ora de masa nu urla asa ziua e vesel rade pana cand vine somnul , nu stiu ce sa fac ... intr-adevar doareme toata noaptea de cand ne-a zis pediatrul sa scoatem masa de noapte ,aproximativ 6 ,7 ore dar inainte tipa groaznic de nu ma pot bucura in loc sa dorm noaptea il pazesc de spaima pe care o trag pana adoarme ... ati patit asa ceva ? Nu e de la pusee nu e de la salturi mentale asa face de cand am venit din spital inainte de orice somn dar acum parca mai rau ... insa ma sperie Sa nu fie reflux, asa făcea și a mea. Dar 5h nu una😂 o sa treaca nu ai ce sa faci, la noi a fost de la reflux dar până ne am prins a plâns asa de la 1.5 luni pana pe la 3, iar la 2 când am făcut vaccinul și a fost cu refuz de san și ne am dat seama ca e reflux s a mai linistit cu tratament. |
|
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| La mulți ani Hugo!
Carina încă nu merge singurică, am avut și noi o săptămâna răcite amandoua,apoi următoarea sapt cu o enterocolita nasoala de am mai dat la 4 familii care au trecut pe la noi nu a mancat nimic Inafara de lapte și pufuleți,ea care refuza ffff rar,acum e ok și mănâncă normal. Vreau sa i fac niște analize zilele viitoare ca nu i am făcut pana acum dar nu as vrea sa o chinui as vrea sa i ia doar din deget dacă se poate..ma îngrijorează puțin dinții,mi se pare ca se misca ffff greu..primul dinte i a ieșit la începutul lui ianuarie(la 11 luni) și de atunci mai are un varf la al doilea dinte și cam atât,și încă nu e crescut nici primul de tot..iar sus are gingia varza umflata și albă la toți 4 de vreo luna..Dr mi a zis sa i dau calciu dacă vreau dar am zis sa fac niște analize sa văd dacă ii lipsește ceva.. ror ul încă nu l am făcut ca am tot amânat cu raceala,acum parca iar o ia ceva ca azi tusea Cam astea sunt noutățile noastre :)) vreau și eu sa i iau tricicleta din aceea care o poți împinge,am pus o într-un magazin și părea incantata :D Va pupam |
|
| Wannabemom colici nu mai are de mult nu cred si caca face chiar bine nu se screme n-are treaba,de multe ori il verific ca nu-mi dau seama cand face , a trecut de faza asta, dar de ce i dai alinan ? Pediatrul ti la recomandat? I-am dat si eu si pe mine ma certat pt ca a zis ca ceai indiferent de care si apa nu se da pana la diversificare ca nu face decat ceaiul sa manance fierul si apa sa dilueze laptele si sa il baloneze degeaba si risc diaree si sa nu mai ia bine in greutate , iar alinan a zis ca este plin de zahar ,(mi-l recomandase medicul de familie )eu nu i-am mai dat , doar protectis 5 pic pe zi si vigantol 2 picaturi mi-a schimbat inainte i dadeam sun d3 dar a zis ca e mai ok vigantol, si nu mai are de vreo luna aproape probleme cu burtica noaptea nu se mai trezeste , dintisorii nu sunt ,ca stiu de la cel mare cum trebuie sa fie gingiile nu da nici un semn deci cred ca este cum zice freya regresia de somn pt ca sa accentuat acum , nu a fost niciodata prieten cu somnul dar acum e sub orice critica ... si la fel daca sting becul sau opresc cantecelele ( am ziua pe Alexa non stop cantecele pt copii, le opresc doar cand doarme ) cum am optit cum se pune pe tipat stie ca urmeaza somnul , in rest e vesel rade da din picioruse gangure toata ziua apuca jucarii nu am treaba ... nu stiu ce sa zic azi a stat cu mama putin cat am fost eu plecata nu a reusit sa-l culce cand am venit eu a tipat 5 10 min si l-am adormit intr-un final .. . Andreea nu are reflux papa bine si la verificat pediatru acum 2 3 saptamani , mi-a zis doar sa i scot masa de noapte ca e cam supra alimentat si de asta nu dormea noaptea stia ca laptele e ca la bufet suedez , acum doarme toata noaptea, se mai foieste dar i dau suzeta si gata nu plange nu am treaba , daca era alimentat la san trebuia sa continuii cu masa de noapte asa mi-a explica ca noaptea este pentru digestie si laptele praf necesita timp sa se digere fata de laptele de mama ... nu stiu fetelor ori fac eu cv gresit ori este regresia acea de somn si a incept foarte devreme ori e un copil hiperactiv si curios si nu vrea sa piarda timp dormind , insa ma epuizeaza pt ca ma sperie tipatul ... nu prea plange el e cumintel si cand urla asa apoi adoarme si stau si il pazesc sa nu cumva sa se opreasca din respirat de prea mare oboseala ...am mai si citit de curand ma mancat undeva niste articole despre SMSS si m-am panicat noaptea stau si numa respiratii si ma uit sa nu aibe mucisori sa nu stea prea mult pe o parte ... nu stiu ce ma apucat atata panica ... eram in general o persoana relaxata .. |
|
Inregistrat: 7/20/2021 Mesaje: 1537
| Lyli wrote:Wannabemom colici nu mai are de mult nu cred si caca face chiar bine nu se screme n-are treaba,de multe ori il verific ca nu-mi dau seama cand face , a trecut de faza asta, dar de ce i dai alinan ? Pediatrul ti la recomandat? I-am dat si eu si pe mine ma certat pt ca a zis ca ceai indiferent de care si apa nu se da pana la diversificare ca nu face decat ceaiul sa manance fierul si apa sa dilueze laptele si sa il baloneze degeaba si risc diaree si sa nu mai ia bine in greutate , iar alinan a zis ca este plin de zahar ,(mi-l recomandase medicul de familie )eu nu i-am mai dat , doar protectis 5 pic pe zi si vigantol 2 picaturi mi-a schimbat inainte i dadeam sun d3 dar a zis ca e mai ok vigantol, si nu mai are de vreo luna aproape probleme cu burtica noaptea nu se mai trezeste , dintisorii nu sunt ,ca stiu de la cel mare cum trebuie sa fie gingiile nu da nici un semn deci cred ca este cum zice freya regresia de somn pt ca sa accentuat acum , nu a fost niciodata prieten cu somnul dar acum e sub orice critica ... si la fel daca sting becul sau opresc cantecelele ( am ziua pe Alexa non stop cantecele pt copii, le opresc doar cand doarme ) cum am optit cum se pune pe tipat stie ca urmeaza somnul , in rest e vesel rade da din picioruse gangure toata ziua apuca jucarii nu am treaba ... nu stiu ce sa zic azi a stat cu mama putin cat am fost eu plecata nu a reusit sa-l culce cand am venit eu a tipat 5 10 min si l-am adormit intr-un final .. . Andreea nu are reflux papa bine si la verificat pediatru acum 2 3 saptamani , mi-a zis doar sa i scot masa de noapte ca e cam supra alimentat si de asta nu dormea noaptea stia ca laptele e ca la bufet suedez , acum doarme toata noaptea, se mai foieste dar i dau suzeta si gata nu plange nu am treaba , daca era alimentat la san trebuia sa continuii cu masa de noapte asa mi-a explica ca noaptea este pentru digestie si laptele praf necesita timp sa se digere fata de laptele de mama ... nu stiu fetelor ori fac eu cv gresit ori este regresia acea de somn si a incept foarte devreme ori e un copil hiperactiv si curios si nu vrea sa piarda timp dormind , insa ma epuizeaza pt ca ma sperie tipatul ... nu prea plange el e cumintel si cand urla asa apoi adoarme si stau si il pazesc sa nu cumva sa se opreasca din respirat de prea mare oboseala ...am mai si citit de curand ma mancat undeva niste articole despre SMSS si m-am panicat noaptea stau si numa respiratii si ma uit sa nu aibe mucisori sa nu stea prea mult pe o parte ... nu stiu ce ma apucat atata panica ... eram in general o persoana relaxata .. Lyli băiețelul meu a fost un plângăcios între 1-6 luni a plâns mult mai ales seara.Cu orice încercăm nu reușeam să-l liniștesc.Acum după atâția ani mă gândesc că plângea și că era foarte energic (dădea din mânuțe și din piciorușe non stop apoi se enerva și începea să plângă).Îmi aduc aminte că tare tare greu îl potoleam iar eu eram epuizată și abia dacă dormeam câteva ore pe noapte. |
|
| Gaby 41 wrote:Lyli băiețelul meu a fost un plângăcios între 1-6 luni a plâns mult mai ales seara.Cu orice încercăm nu reușeam să-l liniștesc.Acum după atâția ani mă gândesc că plângea și că era foarte energic (dădea din mânuțe și din piciorușe non stop apoi se enerva și începea să plângă).Îmi aduc aminte că tare tare greu îl potoleam iar eu eram epuizată și abia dacă dormeam câteva ore pe noapte. Da Gaby dar nu e plangacios in perioadele de veghe doar cand vreau sa il culc , cand i sste foame maraie putin dar nu plange asa doar inainte de somn e prapad |
|
| Sa nu fie suprastimulat, toata ziua cantecele poate e prea mult, as lua-o razna eu |
|
| freya1 wrote:Sa nu fie suprastimulat, toata ziua cantecele poate e prea mult, as lua-o razna eu sunt asa in surdina nu tare le dau mai tare la gimnastica si cand facem baita ... asa ne-a recomandat pediatrul sa mearga radio sau cantecele pe timpul perioadei de veghe , le-am si oprit o perioada m-am gandit ca poate este asta cauza insa se plictisea si maraia intr-una nu puteam sa ies din camera sa fac nimic ... si uneori le mai schimb si bag povesti... |
|
|