Clubul mamicilor incepatoare - 17
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Roser
Scris: Friday, November 26, 2021 12:18 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/21/2018
Fetelor (care ati început diversificarea) voi le mai dati fier?

Si eu i-am luat de Craciun o salopeta, niste pantaloni+body cu My first Christmas si inca o salopeta cu Mos Crăciun pe ea. Doar ca asta ultima desi pune ca e pt 1 an ii este cam fixă până de Crăciun nu o sa ii mai fie bună. Asa ca ii facem inaugurarea azi :)
Si am luat si pt Anul Nou cu Happy 2022 :)
MariaS
Scris: Friday, November 26, 2021 12:47 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Roser, fix de aia am zis că noi mai așteptăm cu hăinuțele tematice 😅, că și a mea crește mai mult de cat mă așteptam. Eu ii iau pe mărime că după vârstă nu mă pot lua, acum are 80 care cică îs pt 9-12 luni, unele hăinuțe îs fixe și tare îmi e teamă că până de Crăciun le pun deoparte și trec la 86.
Citisem undeva că fetele la 18 luni au jumătate din înălțimea ca viitoare adulte , iar băieții ajung la 24 luni la jumătate din înălțime. Dacă se adeverește o să fie o lungană că acum are 80cm.
ANDREEA2929A
Scris: Friday, November 26, 2021 12:59 PM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
MariaS wrote:
Roser, fix de aia am zis că noi mai așteptăm cu hăinuțele tematice 😅, că și a mea crește mai mult de cat mă așteptam. Eu ii iau pe mărime că după vârstă nu mă pot lua, acum are 80 care cică îs pt 9-12 luni, unele hăinuțe îs fixe și tare îmi e teamă că până de Crăciun le pun deoparte și trec la 86.
Citisem undeva că fetele la 18 luni au jumătate din înălțimea ca viitoare adulte , iar băieții ajung la 24 luni la jumătate din înălțime. Dacă se adeverește o să fie o lungană că acum are 80cm.

Da, asa e, eu deja am trecut la 74 la 2 luni jumate 😂și pampers nr 4
7Andreea
Scris: Friday, November 26, 2021 1:05 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/4/2020
Roser wrote:
Fetelor (care ati început diversificarea) voi le mai dati fier?

Si eu i-am luat de Craciun o salopeta, niste pantaloni+body cu My first Christmas si inca o salopeta cu Mos Crăciun pe ea. Doar ca asta ultima desi pune ca e pt 1 an ii este cam fixă până de Crăciun nu o sa ii mai fie bună. Asa ca ii facem inaugurarea azi :)
Si am luat si pt Anul Nou cu Happy 2022 :)

Am intrebat ieri pediatrul de fier,a zis sa ii dau pana la un an cand ii vom face analize.
Roser
Scris: Friday, November 26, 2021 1:52 PM
Nivel

Mulțumesc 7Andreea! Eu ii dau fier la recomandarea unei pediatre pe care am vizitat-o cand am fost in România in vara. Aici nici nu mi-a pomenit de asa ceva asa ca nici eu nu aduc vorba cand mergem la pediatru. Dar am vazut cazul nepotelei mele (tot aici in Spania) care si ea a fost alăptată si apoi diversificata la 6 luni. Ea dormea fff rau cu treziri tot din 30 in 30 de min noaptea până cand la 2 ani a fost la alt pediatru si i-a spus ca poate fi din cauza lipsei fierului. I-a facut analize de sânge si asa era. I-a prescris fier si dupa cateva saptamani a inceput sa doarma dintr-o data toata noaptea.

Maria, interesantă informatia cu înălțimea, nu știam. Chiar azi avem pediatru, sunt curioasă cati cm are si cate kg. Hainele de 80 ii sunt cam fixe, doar cele de la H&M ii sunt încă bune ca mi se pare ca sunt mai mari decat restul mărcilor.

ANDREEA2929A inseamna ca si Astrid e înăltuță. Cati cm are?

freya1
Scris: Friday, November 26, 2021 2:08 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Eu am oprit fierul cam la 6 luni jumate-7 la recomandarea pediatrului, dupa ce l-a vazut si i-am spus si ca mananca ff bine
La noi sigur nu e asta cauza pt care se trezeste, si cand lua fier la fel era
Ce copii mari aveti ! Piticutul meu e abia la 74 si in jur de 7500g, e mic, dar voinic
Roser
Scris: Friday, November 26, 2021 2:35 PM
Nivel

Stiu freya, deaia nici nu ti-am zis nimic pt ca stiam ca tu ii dai fier. Oricum nici la nepoțica mea nu sunt suta la suta convinsă ca a fost din cauza fierului. A inceput sa ia fier la 2 ani exact cand se zice ca incep si ei sa doarmă mai bine. Hai ca nu mai ai asa de mult Lol

De vreo săptămână incoace face si Hugo fițe la somn. Adica adoarme repede si usor pe la 22h. Pana la 4 doarme relativ bine, doar suge putin asa in somn si doarme in continuare. De la 4 incolo e teroare, atât se mișcă, se trezește plângând din 15 in 15 minute, cum ii dau țâța se calmează si doarme la loc, dar tot asa o ținem până la 8 cand se trezește de tot.
freya1
Scris: Friday, November 26, 2021 2:41 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Daa, e ceva cu ora aia 3-4, cica atunci scade nivelul de melatonina si somnul devine mai superficial, si al meu se tot foieste cam de atunci pana la trezire continuu, ba azi-noapte l-am si plimbat de la 3:30 pana la 4 si ceva, ca deloc nu voia sa mai doarma, vorbea, era foarte vesel
MariaS
Scris: Friday, November 26, 2021 4:12 PM
Nivel

Freya dacă voi nu sunteți mari și pufoși de ce ar fi copilul ?
Când am întrebat eu dacă îi dau fier pe mf mi-a zis că nu prea o încântă idee de a da fără analize.

ANDREEA2929A
Scris: Friday, November 26, 2021 7:11 PM
Nivel

Roser wrote:
Mulțumesc 7Andreea! Eu ii dau fier la recomandarea unei pediatre pe care am vizitat-o cand am fost in România in vara. Aici nici nu mi-a pomenit de asa ceva asa ca nici eu nu aduc vorba cand mergem la pediatru. Dar am vazut cazul nepotelei mele (tot aici in Spania) care si ea a fost alăptată si apoi diversificata la 6 luni. Ea dormea fff rau cu treziri tot din 30 in 30 de min noaptea până cand la 2 ani a fost la alt pediatru si i-a spus ca poate fi din cauza lipsei fierului. I-a facut analize de sânge si asa era. I-a prescris fier si dupa cateva saptamani a inceput sa doarma dintr-o data toata noaptea.

Maria, interesantă informatia cu înălțimea, nu știam. Chiar azi avem pediatru, sunt curioasă cati cm are si cate kg. Hainele de 80 ii sunt cam fixe, doar cele de la H&M ii sunt încă bune ca mi se pare ca sunt mai mari decat restul mărcilor.

ANDREEA2929A inseamna ca si Astrid e înăltuță. Cati cm are?

Nu reusesc sa o măsor bine ca nu sta, dar are in jur de 65cm ma iau după pelincuta ei care are 65 cm. Seamana cu tata, la haine oricum nu a mers niciodată pe cele de varsta ei. Iar nr 3 l am schimbat la pampers ca mereu o găseam udă pe laterale nu o ajungea bine. Are deja 6kg.🙈 dar nu e grasă e chiar suplă.
Andreeax
Scris: Friday, November 26, 2021 10:02 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
Freya,nu ești singura! De câteva zile adoarme la 18 și se trezește la 6:30 al meu copil :011: E musai sa ma culc mai devreme ca altfel nu fac fata orelor astea. Ieri am băgat somn de la 21 Crazy Îmi place ca am mai mult timp liber seara dar nu îmi place sa ma trezesc așa devreme Lol
Ziua e crunt,nu are absolut niciun program. Azi a avut 3 somnuri și însumate de 1h25' și distanță dintre ultimul nap si somnul de noapte a foat de 4h. HORROR!!!!
Andreea,ce lungana e Astrid! Mai are puțin si imi întrece băiatul Lol
ANDREEA2929A
Scris: Friday, November 26, 2021 10:11 PM
Nivel

Andreeax wrote:
Freya,nu ești singura! De câteva zile adoarme la 18 și se trezește la 6:30 al meu copil :011: E musai sa ma culc mai devreme ca altfel nu fac fata orelor astea. Ieri am băgat somn de la 21 Crazy Îmi place ca am mai mult timp liber seara dar nu îmi place sa ma trezesc așa devreme Lol
Ziua e crunt,nu are absolut niciun program. Azi a avut 3 somnuri și însumate de 1h25' și distanță dintre ultimul nap si somnul de noapte a foat de 4h. HORROR!!!!
Andreea,ce lungana e Astrid! Mai are puțin si imi întrece băiatul Lol

Seamana cu tati e e lungan,și la fata tot cu el sunt ca 2 picături de apa. Eu sunt in plus 😂
Am dat cutii cu haine noi si baxuri de pampers nu tin pasul cu ea...ft greu. Ii dau cate o comanda la hm si in 2 săpt maxim 3 gata...nu i mai vin🤦🏻‍♀️ . I am luat asa multe înainte să nasc am umplut dulapul ei...au plecat la fel de repede.
MariaS
Scris: Friday, November 26, 2021 11:34 PM
Nivel

ANDREEA2929A wrote:

Seamana cu tati e e lungan,și la fata tot cu el sunt ca 2 picături de apa. Eu sunt in plus 😂
Am dat cutii cu haine noi si baxuri de pampers nu tin pasul cu ea...ft greu. Ii dau cate o comanda la hm si in 2 săpt maxim 3 gata...nu i mai vin🤦🏻‍♀️ . I am luat asa multe înainte să nasc am umplut dulapul ei...au plecat la fel de repede.

Când am mai zis la gravide să nu vă omorâți cu cumpăratul de hăinuțe mici nu m-ați crezut 😅
Nu mai contează că sunt lungu sau scurți , grasunei sau supli impo6e sa fie sănătoși 🥰
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, November 27, 2021 3:07 AM
Nivel

MariaS wrote:

Când am mai zis la gravide să nu vă omorâți cu cumpăratul de hăinuțe mici nu m-ați crezut 😅
Nu mai contează că sunt lungu sau scurți , grasunei sau supli impo6e sa fie sănătoși 🥰

Maria sa stii ca eu i am luat bine hainutele ca si acum insa nu m am asteptat sa creasca asa repede 🙈 marimea 50 am avut maxim 4 chestii , am stiut ca nu va incapea in ele după estimarea eco...desi ultima masurare a fost la 36s ca la 38 am nascut. Ea a sarit direct la 56 hm pt cca.1 săpt jumate apoi 62 de la sinsay care e mai mare decat 56 hm și am continuat 😂
MariaS
Scris: Saturday, November 27, 2021 5:52 AM
Nivel

ANDREEA2929A wrote:

Maria sa stii ca eu i am luat bine hainutele ca si acum insa nu m am asteptat sa creasca asa repede 🙈 marimea 50 am avut maxim 4 chestii , am stiut ca nu va incapea in ele după estimarea eco...desi ultima masurare a fost la 36s ca la 38 am nascut. Ea a sarit direct la 56 hm pt cca.1 săpt jumate apoi 62 de la sinsay care e mai mare decat 56 hm și am continuat 😂

Eu ce sa mai zic, în maternitate îmi ziceau asistentele ce se ocupau de ea că salopetele 56 ce i le-am adus îi sunt mici, am scos o cu un compleu bady+pantaloni cu botoșei 62 de la Sinsay și o pufuleață 62 h&m. La ultimul control la 38w știam doar că are aprox 3600g cm nu mi-a zis, la naștere a avut 4010g și 53cm și pușcau 56 pe ea, alt băiețel tot 53cm dar 3500g înota în haine aceeași marcă. Ajunsă acasă am folosit puțin timp bady-urile 56 ,pantaloni i-am tras pe dreapta că îi erau scurți , acum îi tot cam așa bady 80 pantaloni 86 sau chiar 92.
Cresc înainte să clipești în primele 3-4 luni pe urmă apuci să clipești odată până cresc un pic 😅
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.