Clubul mamicilor incepatoare - 17
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreeax
Scris: Friday, January 7, 2022 10:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/6/2020
Maria,ma bucur ca a trecut și Irina e bine Cheek Kiss

Ioana,eu am avut niște zile groaznice cu o tentativa de a se trece la 2 somnuri dar a eșuat și am revenit la 3 somnuri de 30'. Cred ca e totuși prea devreme la 6 luni pt 2 somnuri dar e doar părerea mea,bebeii sunt diferiți pana la urma.

Cred cumva ca trebuie sa răsară vreun dințișor pt ca e matait toată ziua,vrea doar in brațe,avem si mai multe treziri si uneori sunt cu plâns ,se mai dau si party-uri pe la 5 dimineața care durează cam o ora,ora de culcare s-a decalat de la 19-20 la 22 pale se lasă cu plâns la FIECARE somn și nu adoarme pana nu se ridica in picioare pe toate pernele si pereții si pe toate oasele mele si îmi da câteva picioare si îmi smulge ceva par. Deci e HORROR,vreau sa treacă pt ca sunt MEGA EPUIZATA!
Anamaria09
Scris: Saturday, January 8, 2022 1:44 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 5/30/2021
Andreeax wrote:
Maria,ma bucur ca a trecut și Irina e bine Cheek Kiss

Ioana,eu am avut niște zile groaznice cu o tentativa de a se trece la 2 somnuri dar a eșuat și am revenit la 3 somnuri de 30'. Cred ca e totuși prea devreme la 6 luni pt 2 somnuri dar e doar părerea mea,bebeii sunt diferiți pana la urma.

Cred cumva ca trebuie sa răsară vreun dințișor pt ca e matait toată ziua,vrea doar in brațe,avem si mai multe treziri si uneori sunt cu plâns ,se mai dau si party-uri pe la 5 dimineața care durează cam o ora,ora de culcare s-a decalat de la 19-20 la 22 pale se lasă cu plâns la FIECARE somn și nu adoarme pana nu se ridica in picioare pe toate pernele si pereții si pe toate oasele mele si îmi da câteva picioare si îmi smulge ceva par. Deci e HORROR,vreau sa treacă pt ca sunt MEGA EPUIZATA!

Vai Andreeax, parcă o descrii pe fiică-mea la capitolul somn de noapte, e o adevărată teroristă până adoarme și foială maximă pe timpul nopții. Mai nou se trezește în timpul nopții să-și exerseze noua achiziție ridicatul în picioare din poziția în genunchi Lol, e tare comică însă nopțile nedormite se cam adună. Răbdare multă că va trece și perioada astaBuddy1
IoanaIoanaC
Scris: Sunday, January 9, 2022 10:30 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/30/2019
Lactate! Cu ce ati inceput? Cat de gras iaurtul? Branzica facuta cum? Clara e suspecta de aplv si trebuie sa ncepem treptat. Multumesc!
freya1
Scris: Sunday, January 9, 2022 10:52 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
IoanaIoanaC wrote:
Lactate! Cu ce ati inceput? Cat de gras iaurtul? Branzica facuta cum? Clara e suspecta de aplv si trebuie sa ncepem treptat. Multumesc!

Iaurt 10% grasime, branzica din lapte cu cateva picaturi de lamaie (nu ii place), diverse preparate cu lapte de vaca la cina (fulgi de ovaz/ gris/ quinoa/ orez cu lapte)
Ce lapte bea ea? Nu sunt importante lactatele, au ei destul din lm sau formula. Mai important e sa aiba alte proteine (carne, ou)
IoanaIoanaC
Scris: Monday, January 10, 2022 10:25 AM
Nivel

freya1 wrote:

Iaurt 10% grasime, branzica din lapte cu cateva picaturi de lamaie (nu ii place), diverse preparate cu lapte de vaca la cina (fulgi de ovaz/ gris/ quinoa/ orez cu lapte)
Ce lapte bea ea? Nu sunt importante lactatele, au ei destul din lm sau formula. Mai important e sa aiba alte proteine (carne, ou)

Ok, de la branzica facuta cu lamaie am ajuns la urgente. De atunci e suspecta de APLV, desi eu sper in continuare ca a fost doar o indigestie urata. Am reinceput acum cu o lingurita de iaurt grecesc de 10% dar dupa ce i-am dat citisem ca n-ar fi ok asa gras, de asta am intrebat. E alaptata exclusiv, stiu ca lm e mai important, dar tot trebuie sa vedem daca e APLV sau nu. Multumesc!
Ellena20
Scris: Monday, January 10, 2022 10:41 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
IoanaIoanaC wrote:

Ok, de la branzica facuta cu lamaie am ajuns la urgente. De atunci e suspecta de APLV, desi eu sper in continuare ca a fost doar o indigestie urata. Am reinceput acum cu o lingurita de iaurt grecesc de 10% dar dupa ce i-am dat citisem ca n-ar fi ok asa gras, de asta am intrebat. E alaptata exclusiv, stiu ca lm e mai important, dar tot trebuie sa vedem daca e APLV sau nu. Multumesc!

Ioana, eu stiu ca este mai bine sa oferim bebelusilor iaurt/lapte mai gras. Ei au nevoie de grasimi acum.
Eu i-am mai facut branzica si cu iaurt.
Andreeax
Scris: Monday, January 10, 2022 2:14 PM
Nivel

Dacă tot suntem la capitolul mancare. Voi ce fructe le dati și mai ales in ce combinație? Cu legumele nu avem treaba dar când vine vorba de fructe nu deschide gura deloc. Nu știu in ce combinație sa le mai fac,cu ce sa le mai amestec. Big Surprise
Și 2,cele ce dormiți cu bebeii in pat,ce laterale aveți ca e cazul sa desființez cosleepul pt ca plonjează peste el.
Anamaria09,nu pot aa cred,cum ai spus ce facea fetița ta hop și al meu din aceiași noapte Crazy La fiecare jumătate de ora maxim o ora se pune in fund cu ochii închiși și încearcă sa se ridici in picioare și apoi plonjează in in moaca in toate direcțiile (bineînțeles ca se trezește). Mi-e frica ca nu apuc sama trezesc și poate cade din pat. uff

L.E Și eu tot cu iaurt grecesc de 10 i-am făcut brânzica si lapte napolact bio tot la recomandarea fetelor ras
freya1
Scris: Monday, January 10, 2022 2:28 PM
Nivel

IoanaIoanaC wrote:

Ma gandesc ca ar fi avut destule reactii si alaptata fiind daca era aplv... a avut reflux, dermatita, scaune cu sange? Nu e nevoie de o cantitate mare ca sa ai reactii in caz de aplv
Dieta de excludere la tine (evident, nu ii dai nici ei) e singura metoda sa confirmi, vezi daca are reactii cand le reintroduci
IoanaIoanaC
Scris: Monday, January 10, 2022 3:40 PM
Nivel

Nu a avut alte simptome de aplv, de asta tot sper intr-o indigestie. Vedem cu reintroducerea treptata cum va fi. Multumesc pentru raspunsuri.
Anamaria09
Scris: Monday, January 10, 2022 5:51 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 5/30/2021
Andreeax wrote:
Dacă tot suntem la capitolul mancare. Voi ce fructe le dati și mai ales in ce combinație? Cu legumele nu avem treaba dar când vine vorba de fructe nu deschide gura deloc. Nu știu in ce combinație sa le mai fac,cu ce sa le mai amestec. Big Surprise
Și 2,cele ce dormiți cu bebeii in pat,ce laterale aveți ca e cazul sa desființez cosleepul pt ca plonjează peste el.
Anamaria09,nu pot aa cred,cum ai spus ce facea fetița ta hop și al meu din aceiași noapte Crazy La fiecare jumătate de ora maxim o ora se pune in fund cu ochii închiși și încearcă sa se ridici in picioare și apoi plonjează in in moaca in toate direcțiile (bineînțeles ca se trezește). Mi-e frica ca nu apuc sama trezesc și poate cade din pat. uff

L.E Și eu tot cu iaurt grecesc de 10 i-am făcut brânzica si lapte napolact bio tot la recomandarea fetelor ras

Probabil sunt apropiați de vârstă și de asta Buddy1, cât despre laterala de pat a fost o perioadă când mă bătea gândul să iau însă la cum o văd că escaladează și încearcă să se ridice pe cel mai înalt punct aș fi luat-o degeaba Lol. Fructele eu le combin cu iaurt grecesc, cu biscuite, cu avocado, cu brânzică de casă, îi mai fac gen budincă cu lapte sau terci de ovăz, până acum nu am avut probleme și îi dau cam ce găsesc în supermarket (măr, banană, pară, kaki, kiwi)
Andreeax
Scris: Monday, January 10, 2022 7:31 PM
Nivel

Mulțumesc frumos,Anamaria! Gen budinca cu lapte nu am încercat. Mâine ii fac ca sunt curioasa dacă reușesc pana la urma sa îl fac sa mănânce și fructe.
Roser
Scris: Monday, January 10, 2022 7:35 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Andreeax wrote:

La al meu problema e ca numai fructe mănâncă, ma lupt cu el sa manance legume, carne și pește (oul ii place, macar atat). De obicei ii combin doua feluri de fructe, putin iaurt si fulgi de ovaz sau cereale de la Smileat. Nu este fruct care sa nu ii placa, le-a probat pe toate.
Noaptea si noi avem activitate si am rezolvat cat de cat problema cumparand o bariera destul de înaltă si rezistenta pe care am pus-o la picioare (doua laterale ale patului dau in perete ca l-am pus intr-un colt si pe cealaltă laterala avem pătuțul). Ce sa zic, pt noapte e ok ca il simt repede si il aduc langa mine dar ziua trebuie neapărat supravegheat ca se împinge si cocoțează pe ea si ar cădea.
https://ibb.co/xfyJVJp
freya1
Scris: Monday, January 10, 2022 8:21 PM
Nivel

Si al meu e mare amator de fructe, dimineata le mananca simple, fara nimic altceva. Acum 2 zile a mancat 3 mandarine, 1/2 de banana, plus niste pomelo la micul dejun Hilar in schimb la pranz nu mai e asa usor, are chef de joaca, nu de mancat

Si noi avem patul tot in colt ca Roser, si eu il simt imediat si ma trezesc (da, de luni de zile asa face si el, cam la fiecare ora se ridica in 4 labe, in fund, in picioare). Teama mea e sa nu dea cu capul de perete cand se ridica, am pus niste perne din acelea antireflux ca paravan pe langa perete, dar nu sunt atat de inalte, ajuta doar sa nu se loveasca daca sta in fund. Eu una mi-am pierdut orice speranta intr-un somn mai linistit. Andreea, vad ca si tu ai acelasi model ras
Droxana
Scris: Monday, January 10, 2022 10:02 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2019
Roser wrote:

La al meu problema e ca numai fructe mănâncă, ma lupt cu el sa manance legume, carne și pește (oul ii place, macar atat). De obicei ii combin doua feluri de fructe, putin iaurt si fulgi de ovaz sau cereale de la Smileat. Nu este fruct care sa nu ii placa, le-a probat pe toate.
Noaptea si noi avem activitate si am rezolvat cat de cat problema cumparand o bariera destul de înaltă si rezistenta pe care am pus-o la picioare (doua laterale ale patului dau in perete ca l-am pus intr-un colt si pe cealaltă laterala avem pătuțul). Ce sa zic, pt noapte e ok ca il simt repede si il aduc langa mine dar ziua trebuie neapărat supravegheat ca se împinge si cocoțează pe ea si ar cădea.
https://ibb.co/xfyJVJp

Și noi tot protecție dinasta avem ,eu sunt mulțumită ,e ok,sta bine la pat.
Ellena20
Scris: Monday, January 10, 2022 10:42 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Si Cezar mananca mai bine legume decat fructe insa nu imi refuza nici fructele la micul dejun. Cel mai des ii fac cum zice si Roser cu fulgi de ovaz fierti in lapte si putin iaurt. Ii mai servesc fructe ca atare pe langa pancakes. Dimineata mai mananca gris cu lapte si din ce fructe am mai fac cate un piure si pun peste gris.

Va las si un video cu plimbaretul Cezar ras
https://vimeo.com/664435785
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.