Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Andreea, el cate somnuri avea pe zi? 3? Ma gandesc ca poate isi face trecerea la 2 somnuri pe zi. Eu am mai povestit de regula 2-3-4, la noi functioneaza inca de cand l-am simtit ca vrea sa faca trecerea asta. Si eu ma chinuiam sa il adorm ziua si el doar s-ar fi jucat. Apoi am respectat in proportie de 90% timpii de la aceasta regula cu somnul si pentru noi functioneaza. E doar o sugestie si doar cazul nostru. Nu stiu cum functioneaza la alti copilasi.
|
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1439
| Ieri am fost într-o mini excursie, toate bune și frumoase, aer curat, soare, câteva cunoștințe, a dormit bine, s-a trezit când am făcut noi opriri pt relaxare și admirat peisajul, pe ansamblu a fost cuminte. Am încheiat seara cu cina la restaurant, la local era și prima aniversare a unui băiețel, în evident că Ina a vrut neapărat la baloane, asa ca am mers cu ea(ținută de mână), după ce s-a plictisit de baloane a mers la brad de unde a furat un glob. La un moment dat a dat sa facă tantrumuri, noi așteptăm comanda 🙄, i-am și zis soțului ca dacă în următoarele 5 min nu vine comada plecam, și a venit. Ei i-am luat la pachet niște papa să îi dau, a papat binișor. Faza serii a fost când s-a mai eliberat în restaurant și am fost mai mult gașca noastră, a zis cineva o gluma și s-a ras cu poftă până când Ina a chiurit de bucurie de s-a oprit tot restaurantul pt 2 sec 🤣🤦, în decurs de câteva minute a mai făcut încă 2 faze de genul, atunci am știut că îi momentul să plecăm ( am și terminat de mâncat). Pe ansamblu rău nu a fost dar data viitoare când mai mergem cu ea la restaurant vom alege unul cu servire mai rapidă. Evident că seara nu s-a încheiat asa frumos, ajunși acasă am zis că după 1h-1:30min se culcă ca ii obosită, dar nu, nu avea 4h pv când am pus-o în pat la somn și nu s-a culcat decât după aproape 5h pv din care 15 min plâns isteric și mușcat țiți de fiecare dată când am încercat să o culc. Așa face de câteva zile, deci Andreea te înțeleg perfect când zici ce zici. Ina am observat ca face așa înainte de puseu, în puseu adoarme mai binișor, oricum o dai ai nevoie de răbdare de fier. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Ellena20 wrote:Andreea, el cate somnuri avea pe zi? 3? Ma gandesc ca poate isi face trecerea la 2 somnuri pe zi. Eu am mai povestit de regula 2-3-4, la noi functioneaza inca de cand l-am simtit ca vrea sa faca trecerea asta. Si eu ma chinuiam sa il adorm ziua si el doar s-ar fi jucat. Apoi am respectat in proportie de 90% timpii de la aceasta regula cu somnul si pentru noi functioneaza. E doar o sugestie si doar cazul nostru. Nu stiu cum functioneaza la alti copilasi.
Da,Ellena,3 somnuri are sau avea . Chiar la tine m-am gândit și ieri așa am încercat doar ca merge doar la primul somn de dinineata cu 2 ore iar apoi dezastru,împarte palme,picioare,agitație,tras de par,zici ca e electrocutat. Și-a mărit puțin primul somn dar al2lea îl are tot de 30-45 minute și nu da la socoteala nicicum sa ii fac un program măcar aproximativ pe timp de zi. De la atâtea treziri noaptea e și morocănos toată ziua,sa nu mai vorbesc de ultima parte a zilei care e horror. Azi s-a trezit la 8 jumate și de pe la 10 i-am făcut semiîntuneric și nu ne-am mai agitat așa in ideea de a se liniști și a putea sa doarmă la 10 jumate dar BATMAN ca a adormit la 11 jumate după ce a chirait și a vomitat pt ca s-a tot agitat de ziceai ca era in Hunger Games și se lupta pt viața lui. Sa nu mai pun ca pe 1 probabil am ovulat și de ieri am o durere crunta de sfârcuri când suge Ma gândesc ce or face alea care au gemeni și sint certați cu somnul |
|
| Vaaai,Maria,dacă asa face înainte de vreun puseu,salt mental,regresie,nu vreau sa știu cum reacționează când e deja acolo Eu am simțit din plin absolut orice puseu,regresie și salt mental,iar acum cu multele achiziții ce le are și vor urma probabil îmbătrânesc înainte de termen. de mine ajunge rapid Teoretic am ieșit din saltul mental 5 și trebuia sa văd săptămâni însorite zic experții. |
|

| Se apropie aniversarea de 1 an fetelor. V-ați gândit cum o sa fie, ce cadouri luați nașilor sau ce cadouri să cereți (în cazul în care vi se cere părerea ce cadou să îi aducă celui mic)? Eu sunt în până de idei la tot, de la ce să pun pe tavă până la cum să o îmbrac și lista poate continua... Gândești că ieri am aflat că face 1 an și m-a luat pe nepregătite... 🤦 |
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 1093
| Andreeax wrote: Da,Ellena,3 somnuri are sau avea  . Chiar la tine m-am gândit și ieri așa am încercat doar ca merge doar la primul somn de dinineata cu 2 ore iar apoi dezastru,împarte palme,picioare,agitație,tras de par,zici ca e electrocutat. Și-a mărit puțin primul somn dar al2lea îl are tot de 30-45 minute și nu da la socoteala nicicum sa ii fac un program măcar aproximativ pe timp de zi. De la atâtea treziri noaptea e și morocănos toată ziua,sa nu mai vorbesc de ultima parte a zilei care e horror. Azi s-a trezit la 8 jumate și de pe la 10 i-am făcut semiîntuneric și nu ne-am mai agitat așa in ideea de a se liniști și a putea sa doarmă la 10 jumate dar BATMAN ca a adormit la 11 jumate după ce a chirait și a vomitat pt ca s-a tot agitat de ziceai ca era in Hunger Games și se lupta pt viața lui. Sa nu mai pun ca pe 1 probabil am ovulat și de ieri am o durere crunta de sfârcuri când suge Ma gândesc ce or face alea care au gemeni și sint certați cu somnul
Vai Andreea e greu când piticii nostrii au alte planuri.. Eu probabil ca greșesc, dar ca să îl culc la 2 h de la ultima trezire, îl pun pe picioare, îl leagăn, ii pun piesa lui preferata (Armin van Buuren - Blah Blah Blah , e înnebunit după ea) și îmi adoarme în 5 minute. Altfel ar sta treaz cu orele și ar mârâi într-una. probabil ca îl voi dezobisnui greu de adormit în acest fel, dar pentru moment ma ajuta sa nu "îmi iau jucăriile și sa plec". |
|

| EllaMaria wrote:Vai Andreea  e greu când piticii nostrii au alte planuri.. Eu probabil ca greșesc, dar ca să îl culc la 2 h de la ultima trezire, îl pun pe picioare, îl leagăn, ii pun piesa lui preferata (Armin van Buuren - Blah Blah Blah  , e înnebunit după ea) și îmi adoarme în 5 minute. Altfel ar sta treaz cu orele și ar mârâi într-una.  probabil ca îl voi dezobisnui greu de adormit în acest fel, dar pentru moment ma ajuta sa nu "îmi iau jucăriile și sa plec".
O sa vi se pară ciudat, dar Ina adoarme extrem de repede în mașină dacă cântă paraziții 🙈, acasă doar pe mine și la sân. Cred că vrea să treacă la un somn pe zi, astăzi nu a vrut de nici un fel să se culce la 2h de la trezire, așa că nu am mai insistat și am culcat-o la jumătatea timpului dinte primul și al doilea somn. Îs curioasă cum vor fi următoarele zile. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 5/30/2021 Mesaje: 12
| Ne înscriem și noi în categoria copiilor certați cu somnul, de o perioadă adoarme foarte greu ziua iar noaptea e o foială continua, aseară de exemplu s-a trezit pt lăptic pe la ora 2 și până la 4 a stat trează,avea chef de joacă, de escaladări și vorbă.Sper să fie dinții cauza și să scăpăm repede de perioada asta că zombi scrie pe fruntea mea . La capitolul apă nici noi nu stăm mai bine, am încercat fel de fel de recipiente și nimic nu a funcționat (pahar, cană cu cioc, cană 360), mai nou acceptă să bea din sticluțele pt copii ce au acele dispozitive speciale însă doar dacă îi dau eu altfel nu se atinge de sticlă, doar dacă e pt joacă. Ca să o ducă la gură singură și să bea nici vorbă. |
|

| Săptămâna trecută a fost certată cu apa, abia am convins-o să bea. În general bea cam din orice, paharul încă îi da bătăi de cap, nu știe cum să dozeze fără să se înece. Eu ii cam dau la jumătate de oră sticla să bea, uneori refuză dar dacă insist bea o gură ca să scape de mine 😅, când ii pe jos rar își ia singură sticla, în schimb la masă mai mereu, dar când vrea să nu mai mănânce.
Nu mă uitați cu mesajul de mai sus cu ziua de naștere 😁
|
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Maria, eu cu aniversarea nu prea ma stresez pt ca nu vom face mare lucru. Cadou nasilor nu luam nimic, vom merge impreuna apoi intr-o minivacanta. Si sper sa nu ma intrebe nimeni ce cadou pt Cezar ca nu stiu ce sa spun, chiar nu stiu ce i-ar mai trebui. Daca vor, poate haine pt vara, nu stiu Mie personal nu imi plac deloc acele haine personalizate pt aniversarea de 1 an (pt bebe, parinti si/sau nasi), dar il voi imbraca mai elegant putin, insa totusi comod pt ca la cat se misca, fuge si nu are stare deloc nu as vrea sa se simta incomod imbracat. Deci.. nu stiu, eu nu ma stresez deloc cu asta. Ce vreau sa fac va fi un tort baby friendly sa pape si el si voi mai comanda unul pt noi. Vreau doar sa ne bucuram de el si sa petrecem timp impreuna decat sa facem alte spectacole.
Tu la ce te-ai mai gandit, Maria? |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/4/2020 Mesaje: 167
| MariaS wrote:Se apropie aniversarea de 1 an fetelor. V-ați gândit cum o sa fie, ce cadouri luați nașilor sau ce cadouri să cereți (în cazul în care vi se cere părerea ce cadou să îi aducă celui mic)? Eu sunt în până de idei la tot, de la ce să pun pe tavă până la cum să o îmbrac și lista poate continua... Gândești că ieri am aflat că face 1 an și m-a luat pe nepregătite... 🤦 Nu-mi vine sa cred ca a si trecut un an,anul trecut abia incepeau emotiile primei intalniri. EU vreau sa printez pozele din fiecare luna,sa le pun intr-o rama,ptr mine si ptr bunici. Sigur tort si ma mai gandeam la un carnetel in care sa ii scrie fiecare cate ceva...am facut asa ptr verisoarele mele cand erau mici si sunt incantate sa citeasca acum. De joaca o sa ii luam un tunel,ca se tot ascunde pe sub chestii... are cort si se joaca in el,poate o sa ii placa si ideea asta. Ce reactii au micutii vostri cand vad alti copii sau bebelusi? Pana de curand ii erau indiferenti,ieri am avut niste prieteni cu baietelul de 2 ani si am ramas" marcati" de reactiia lui. Zici ca se transforma in ceva Hulk nu stiu ce anume vroia el sa faca ,dar a tras de el,era rosu la fata ...parea furios. |
|

| La tortul frendly mă gândesc și eu, trebuie să caut unde pot face asta in TM, plus un tort pt noi. Nici mie nu îmi plac chestii asortate prea mult, una ii când suntem noi 3 cu ceva drăguț și alta e tricourile alea de 1 an parinti/nasi/bunici mi-e greață numai când le vad. Cum nu i-am făcut încă botez, asta ii prima prima ei petrecere și ma gândeam la ceva restrâns maxim 30 pers, niște baloane cu heliu ca ii plac tare mult și poate niște magneți cadou pt invitați (opțional-nu știu sigur dacă vreau). A mea când vede copii râde de mama focului și s-ar juca cu ei, cred ca ii plac 😅 |
|
| Trebuie luat cadou nașilor pt aniversarea de 1 an? Eu pt aniversare as cere cadou (celor din familie) o tricicleta și chestii pt pitici folositoare la mare pt ca planificam concediul in afara țării la mare in vara asta In rest și eu vreau tort baby frendly și as mai încerca tema de la botez pt tort dar mi-e frica 😂😂😂😂😂
L.E Al meu e super delicat cu alți bebei,ii studiază și ii mângâie. Dacă cel cu care interacționează e agresiv se sperie și plânge dar un plâns de "vreau sa fie și el drăguț cu mine" |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Uau ..ne apropiem de 1 an! Incredibil..nu vreau sa încep munca și sa o duc la cresa :(((( (cu toate ca de multe ori zic ca vreau pauza )
Noi ieri am dat avansul la sala..speram sa ii putem face prima ei petrecere pt ca la botez nu am putut..nu ceva f mare, pana in 50 de pers. Am dat comanda pt niște aranjamente cu baloane, trb sa văd ce tort luam .. într-un fel abia aștept :D Noi deja i am luat cadou,scaun auto :)) Pt Nași nu m am gândit la nimic..ei i am luat o fustița din tull și un body cu 1, nu ne asortam de data asta:)) Dacă moșul nu i a adus dințișor,ii aduce anul nou,asta așa ca sa aibe și ea dintisori la pozele de 1 an,ieri i a spart un pic gingia la unul de jos |
|

| Oooo felicitări Carina 😘 poate pana la ziua ei mai apare unul sus 😁 Chiar mă gândeam la voi și la dintisorii ei, nu ai mai spus nimic dacă ia adus moșul sau nu. |
|
|