Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Foarte frumoase pozele Andreea
Mulțumim Ellena
Ellena,eu după o noapte de leganat și plansete și urlete pot sa zic că sunt parca batuta cu parul. Matei mi-a stat treaz de la 4 până la 2 noaptea și doar afara pe terasa am reușit să îl adorm... Este in plin puseu ,a dat la picioare destul de bine și îi mai ies și ceilalți incisivi jos...iar Simo este cuminte ,nu am treabă cu ea ,atât doar că este o perioada la ea când nu prea vrea sa mănânce tare mult..dar știu că e doar o perioada. Și suntem încă în proces de dezvoltare la nivel de comunicare cu ea , înțelege orice ii zic ,știe să zică culorile, numără până la 10 ,știe cum fac vreo 6-7 animale și imita însă e tare încăpățânată sa zică după mine și alte cuvinte ..așa că am treabă cu ea
Voi cum sunteți? |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Iulia, tare frumosi sunteti Si micul fotomodel al Andreei Eu ca Ellena, nu il mai prind deloc Nu va zic decat ca am dormit azi-noapte un interval de aproape 6h.... prima oara dupa 7 luni si mai bine. Sigur e ceva accidental, dar azi parca plutesc Piticul continua sa spuna papa continuu, imi arata ce obiecte sa ii dau si unde sa il duc, recunoaste animale in poze (in special pisica, scoate un sunet tare dragut cand o vede), arata nasul, ia peria si se "piaptana" si daca il intreb cum face sarpele zice sssss, asa ne distram cu el. Zilnic isi scoate toate carticelele si mi le da pe rand sa citim, la fel si jucariile, dar evident mai mult vrea sa umble prin sertare si pe birou. La brad se duce de cateva ori pe zi, da jos globuri si le smulge agatatoarea, dar cam atat Inca nu merge singur, desi el ar cam vrea, dar e prudent. E greu cu anxietatea de separare, ca nu mai sta in tarc deloc. De dormit adoarme la san din nou, imi convine, dar nu stiu cum va fi mai tarziu cu intarcatul, vom vedea. Oricum am zis ca nu il mai adorm in sistem, sper sa reusesc.
Iulia imi pare rau ca va e asa greu, noi suntem intr-o pauza de dinti, ma gandesc cu groaza la urmatorii |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Iulia imediat trece si perioada asta. Rabdare multa! Noi suntem bine, cu zile si zile. Trebuie sa recunosc ca multe sunt zilele bune, foarte rar a mai fost marait. Insa e foarte foarte energic. Fata de ce am mai vazut eu la alti copii, mi se pare mult prea activ si energic si uneori greu ii fac fata. E tare curios de orice. A avut cateva zile in care a mancat mai putin, insa tot a mancat, nu mi-am facut probleme. Cu laptic tot la somn suntem si imi doresc sa elimin asocierea san-somn din ianuarie ca usor sa incepem intarcarea pt ca mie mi-a ajuns (sper sa nu mi-o ia nimeni in nume de rau).
freya, ce cadou frumos ti-a facut Albert, un somn bine meritat. Va doresc asa sa va fie toate noptile de acum incolo. Ce istet e piticul tau! Cezar recunoaste doar cainele si pisica din carte, papa face doar cand vrea el. Imi place ca se joaca cu bradul din fetru si ia decoratiunile si le lipeste el iar cum vrea. Cel mai mult ii place sa ne jucam cu jucariile de sortare, a inceput sa isi dea seama cum sta treaba cu ele, dar nu mereu le nimereste. Va pupam! |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Ellena stiu ce zici cu energia Chiar te urmaresc cu interes cu intarcatul, si eu as vrea, dar nu stiu cu trezirile de noapte ce sa fac. Iti tin pumnii ! Mai ales ca ziua doarme doar in brate si mai molfaie la san si tare as vrea macar sa pot dormi, nu mai zic de facut una-alta. Dar mi-e groaza de orele de plans care ar inlocui sanul... poate sa il las cu tati |
|
| Noaptea ma gandesc sa ii ofer sticla cu apa cand se trezeste, dar nu stiu daca va merge. Am incercat sa il legan in unele nopti asa in brate si pana nu ii dau sanul se incordeaza tot Voi incepe sa ii scot mesele de san ziua si ramane pt ultima data si noaptea. Iar ziua (de ex ieri) s-a trezit dupa o ora si cauta sanul, a mai molfait putin si a mai dormit 1h30 min. Vedem cum facem ca apoi urmeaza si aventura cu olita. Daca gasesti tu intre timp o metoda eficienta, astept |
|
| freya1 wrote:Iulia, tare frumosi sunteti Si micul fotomodel al Andreei Eu ca Ellena, nu il mai prind deloc Nu va zic decat ca am dormit azi-noapte un interval de aproape 6h.... prima oara dupa 7 luni si mai bine. Sigur e ceva accidental, dar azi parca plutesc Piticul continua sa spuna papa continuu, imi arata ce obiecte sa ii dau si unde sa il duc, recunoaste animale in poze (in special pisica, scoate un sunet tare dragut cand o vede), arata nasul, ia peria si se "piaptana" si daca il intreb cum face sarpele zice sssss, asa ne distram cu el. Zilnic isi scoate toate carticelele si mi le da pe rand sa citim, la fel si jucariile, dar evident mai mult vrea sa umble prin sertare si pe birou. La brad se duce de cateva ori pe zi, da jos globuri si le smulge agatatoarea, dar cam atat Inca nu merge singur, desi el ar cam vrea, dar e prudent. E greu cu anxietatea de separare, ca nu mai sta in tarc deloc. De dormit adoarme la san din nou, imi convine, dar nu stiu cum va fi mai tarziu cu intarcatul, vom vedea. Oricum am zis ca nu il mai adorm in sistem, sper sa reusesc. Iulia imi pare rau ca va e asa greu, noi suntem intr-o pauza de dinti, ma gandesc cu groaza la urmatorii
Mulțumim frumos Freya
Mă bucur ca ai avut parte de un somn mai lung și liniștit. Matei e hrănit cu lp ,deci mă trezesc 1-2 ori pe noapte când nu e la puseu ,iar atunci când e chiar de 3-4 ori îmi cere dar nu in cantitate mare. Când papa rar nu se simte la oboseala,dar când se trezește mai des sunt călcată de tren a doua zi
E tare curios și deștept puiul vostru ,la noi e ceva nou și wow faptul că Matei face mult mai multe lucruri pentru varsta lui față de Simo și alți copii de prin familie pe care îi cunoaștem dar asta cred ca datorita faptului că o are pe surioara lui model . Dar în schimb cu mersul , săptămâna trecută si-a dat drumul sa meargă singur singurel fara ajutorul nostru ,aici a fost mai încet ,zic asta pentru că la Simo experiența mersului a început la 10 luni ..dar nu-i bai . Toți copiii au ritmul lor de dezvoltare. Și la noi mai e problema cu bradul ,am 3 globuri stricate de el, instalația trasă de vreo câteva ori și de 2 ori mi-a leșinat bradul cu tot cu Matei
|
|
| Ellena20 wrote:Iulia imediat trece si perioada asta. Rabdare multa! Noi suntem bine, cu zile si zile. Trebuie sa recunosc ca multe sunt zilele bune, foarte rar a mai fost marait. Insa e foarte foarte energic. Fata de ce am mai vazut eu la alti copii, mi se pare mult prea activ si energic si uneori greu ii fac fata. E tare curios de orice. A avut cateva zile in care a mancat mai putin, insa tot a mancat, nu mi-am facut probleme. Cu laptic tot la somn suntem si imi doresc sa elimin asocierea san-somn din ianuarie ca usor sa incepem intarcarea pt ca mie mi-a ajuns (sper sa nu mi-o ia nimeni in nume de rau).
Da fix așa avem și noi de furca cu el ,e tare energic și activ ...eu cred ca majoritatea băieților sunt așa Nu stau locului o clipă cu el ,daca ar fi după sora lui m-aș pune și la un film in timpul zilei,dar cu el nu am o șansă... Ne dau ocupație mare băieții ăștia a noștri.
Eu am zis că dacă mai facem un bebe in viitor,fetița vreau sa fie ..daca vom mai avea un năzdravan ca Matei nu știu cum vom gestiona situația |
|
| Mai avem si noi in jur exemple de fetite tare cuminti. Asa o fi, sunt baietii mai nazdravani dar vorba sotului, al nostru ne-a mancat si urechile
Mamici, ce retete cu portocale ati incercat si au avut succes la bebelusii mofturosi? |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| La noi cred ca ii liniștea de înaintea furtunii. Papă binișor, a făcut fălci, bulane și burtică 😅 ce urmează sa le dea jos când vine următorul puseu🙈. Pricepe tot mai bine arta băgării și scoaterii lucrurilor din sertare și nu numai, se joacă prinsa cu noi 😅, fuge într-un loc unde știe că nu are voie se oprește sa vadă dacă venim și când aproape am ajuns la ea se întoarce de unde a plecat 🤣🤣, în tot timpul ăsta râde și chițăie de mama focului. Mai nou nu pleacă din brațe de la mine la nimeni, nici măcar la tată-su', de jos o poate oricine dar nu din brate de la mama. Știe să ne strige să ne cheme la joacă, "ati aida" = tati haide, pe mine nu ma strigă momentan dat îmi aduce jucării când vrea să ne jucăm. De câteva zile se vad bine niște dintisorii care aproape sparg gingia, dacă vor sparge atât de mulți cât se vad la orizont, va fi iureș 🙈 (cel puțin 4 se vad). |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Anamaria09,vad ca ne citești de ceva timp! Poți sa ni te alături,sa ne adresezi intrebari dacă ai sau sfaturi |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/30/2021 Mesaje: 12
| Bună mămicilor de pitici! Vă urmăresc încă de când aveați bebelușii în burtică, mi se pare că s-a creat o cumunitate tare frumoasă aici. Vă citesc aproape zilnic să văd evoluția fiecăruia și mă bucur la fiecare reușită a voastră sau a bebelușului. Am și eu o bebelină (Maria) de 8l3z și mă mai inspir de la voi . Nu am scris până acum pt că sfaturi nu prea am, sunt nouă în meseria de părinte, învăț împreună cu ea. Vă îmbrățișez pe toate! |
|
| Maria, ma bucur ca sunteti mai bine si Irina mananca acum. Wow cati dintisori la orizont! Sa treceti usor peste eruptie Ati facut vaccinul de 11 lunite?
Anamaria, bine ai venit! Crestere usoara micutei! |
|
| Ellena20 wrote:Maria, ma bucur ca sunteti mai bine si Irina mananca acum. Wow cati dintisori la orizont! Sa treceti usor peste eruptie Ati facut vaccinul de 11 lunite? Anamaria, bine ai venit! Crestere usoara micutei!
Nu am făcut, de teamă că face febră și fix ultima chestie care mi-o doresc să o aibă ii asta, a avut și nopți mai agitate în ultima vreme și vreau să o las să se odihnească un pic, nu cred ca ii tragedie dacă le facem la începutul anului.
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/30/2021 Mesaje: 12
| Că tot veni vorba despre dinți ați pățit să vă facă febră (38-39) când au ieșit? Noi avem incisivii centrali de jos iar de 3 zile o ținem cu febră. I-am recoltat urină și scaun pt analize și nu a ieșit nimic, respirator nu pare să o deranjeze ceva, singura variantă rămasă ar fi dinții deși nu se vede nimic nou la orizont . În dimineața asta nu a mai făcut febră, sper să se mai liniștească treaba. |
|
| Anamaria09 wrote:Că tot veni vorba despre dinți ați pățit să vă facă febră (38-39) când au ieșit? Noi avem incisivii centrali de jos iar de 3 zile o ținem cu febră. I-am recoltat urină și scaun pt analize și nu a ieșit nimic, respirator nu pare să o deranjeze ceva, singura variantă rămasă ar fi dinții deși nu se vede nimic nou la orizont . În dimineața asta nu a mai făcut febră, sper să se mai liniștească treaba. Noi nu am avut treabă cu febra, dar am auzit că se "practică" pe la alți copilași, dacă analizele sunt bune atunci doar dinții pot fi de vină pt febră (zic eu). |
|
|