Clubul mamicilor incepatoare - 17
Subiectul anterior · Subiectul urmator
freya1
Scris: Wednesday, November 24, 2021 2:43 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
ANDREEA2929A wrote:
Fetele, au facut piticii voștri febra la primul vaccin plus Rotarix?
Noi l am facut azi, sper sa nu faca, abia ne am linistit cu colicii, refluxul și urletul seara.🙈

38.2 a facut al meu, i-am dat o doza de panadol ca m-am speriat

Andreea, da-i cat vrea, de ce i-ai numara lingurile ? La primele mese da, ii dai treptat, ca se constipa, nu de altceva, dat dupa vreo saptamana, zic eu, ii poti da cat vrea... sa stii ca ei in general mananca doar ce si cat au nevoie
Adina Mariana
Scris: Wednesday, November 24, 2021 2:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Andreeax wrote:
Fetelor,cât trebuie sa mănânce copilul la o masa? El mereu ar mânca mai mult decât ii dau. Mi-e frica sa nu fie cam mult pt el. Ei ii număr 10 linguri și ma opresc ca altfel probabil ar mai mânca încă 10. Sa ii dau cat cere sau sa ma limitez?
Si eu aveam problema asta.Cand a inceput sa manance mai bine cam pe la un an il limitam la gen 100 g mancare dar ulterior am incercat sa ii dau cat doreste el si cand intorcea capul nu insistam.Nu am avut probleme niciodata sa il doara burtica sau sa ii fie rau.Sunt de parere ca sa ii se dea cat doreste el.Incerci asa iar daca vezi probleme il limitezi.
Adina Mariana
Scris: Wednesday, November 24, 2021 2:55 PM
Nivel

Roser wrote:
Maria, apropo de jucarii din lemn, aici o sa bage la Lidl foarte multe curând. Probabil ca si in Romania, am văzut ca nu diferă f mult cataloagele.
Eu o sa cumpăr mai multe si o sa i le dau pe rand: Mos Nicolae, Mos Crăciun, de Regi (in 6 ianuarie, ii teroare aici cu sărbătoarea asta, se golesc magazinele de jucarii) si apoi de ziua lui in martie.
Ieri a plouat tare si nu l-am putut scoate afara deloc, a fost ca un animal in cușcă, ne-a terminat. Am scos toate jucăriile de la naftalină, nu mai avem nimic nou Lol
Eu asa jucarii faine de lemn am gasit in auchan.Era ceva editie limitata.Suntem tare incantati de ele.Intradevar pretul mai piperat dar nu conteaza,bine ca ii plac.
Si la noi trebuie scos afara zilnic Luca altfel nu rezistam cu el.Efectiv se pune in fatza usii de la intrare si sta acolo plangand.Ma aduce de mana sa ma incalte si e ft agitat seara daca nu il scot intruna plange si odata iesit afara oricat stam,cand e sa ne intoarcem incep niste tantrumuri ca tot pe crize urcam.Nu vrea sa inteleaga ca am stat destul,ca e frig,ca trebuie sa manance si altele.Oricat ii explic nu am cu cine inca.Asa ca noi si pe ploaie mergem cu sistemul si umbrela ca efectiv nu intelege cand nu se poate.Uneori asa imi este de greu si sunt atat de obosita de cand am inceput munca:(
Andreeax
Scris: Wednesday, November 24, 2021 2:58 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
Mulțumesc! Nu vreau sa stric copilul Lol Mi-e frica sa nu fie prea mult pt stimacelul lui și am impresia ca nici nu am așa multe noțiuni despre diversificare,poate trebuia sa fac un curs totuși înainte. Cand ați introdus fructe și ce fructe as putea sa ii dau? Asta sa știu la ce sa ma aștept când vom avea și a2a masa. Eu am mers pe varianta celor 3 zile dar parca dureaza o vesnicie sa ajungi sa ii dai copilului ceva mai de doamne ajuta. alcool Cred ca dau navala peste pediatru după ce termin cu rădăcinoasele Crazy

Ella,acum am văzut mesajul tău,se făcuse căsuța noua și pierdusem câteva mesaje. Daaa,probabil ai văzut ca avem și noi o poza in genul aceleia cu casca și ochelarii de parașutism ai lui tati,nici nu avea o luna acolo iar decorul e făcut din prosoape și pungi Lol
Maria.mmh
Scris: Wednesday, November 24, 2021 3:08 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2019
Adina Mariana wrote:
Multumim pt.casuta noua.Eu as dori tiketul nou sa fie pus.Mercicoeur

Adina, imediat cum ajung la pc modific Cheek Kiss
Iulia13
Scris: Wednesday, November 24, 2021 3:33 PM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
Andreeax wrote:
Fetelor,cât trebuie sa mănânce copilul la o masa? El mereu ar mânca mai mult decât ii dau. Mi-e frica sa nu fie cam mult pt el. Ei ii număr 10 linguri și ma opresc ca altfel probabil ar mai mânca încă 10. Sa ii dau cat cere sau sa ma limitez?

Andreea dă-i cat cere ,nu ai de ce sa îl limitezi ,îți dai seama că nu îți va mânca așa mereu ,poate să fie doar la început lucrul acesta ,după vor fi perioade când va refuza sa pape și îți vei dori sa ia măcar 3-4 lingurițe.
Iar legat de fructe ,sunt diverse tabele și pe flaveur gasesti exact cu fructele care trebuie introduse de la început și după treptat altele noi . La Simo am inceput după o lună de legume să-i dau a doua masa ,iar la Matei cam la 3 săptămâni după masa de rădăcinoase.
EllaMaria
Scris: Wednesday, November 24, 2021 5:41 PM
Nivel

Inregistrat: 9/12/2020
Andreeax wrote:

Ella,acum am văzut mesajul tău,se făcuse căsuța noua și pierdusem câteva mesaje. Daaa,probabil ai văzut ca avem și noi o poza in genul aceleia cu casca și ochelarii de parașutism ai lui tati,nici nu avea o luna acolo iar decorul e făcut din prosoape și pungi Lol

Da tocmai ca am văzut și de aia mi-ai fost în gând. computerlove Tot urmăresc când mai postezi ceva, tare îmi plac pozele voastreLove
Roser
Scris: Wednesday, November 24, 2021 7:52 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Vai Adina asa e si Hugo, numai afară ar sta. Ii place mult in parc unde sunt copii, cand il iau de acolo plange. Azi intre două reprize de ploaie a reușit mama sa il scoată 45 de minute afară, a fost frig si a bătut vântul dar nu am avut incotro, deja nu puteam să îl mai aud. Asa de binedispus a venit de afară, a mancat si apoi a dormit o ora jumate cu mine (am cam chiulit de la lucru săptămâna asta ca nu prea am de lucru). Te cred ca ti-e greu, si cu serviciul si cu un copil asa energic, eu nu știu ce m-aș face fără mama.

Andreea eu nu am tinut regula de 3 zile, ii bagam un aliment nou pe zi. Si fructele i le-am introdus destul de repede. Acum am încercat de toate, doar fructe seci inca nu, ca nu am gasit macinate.

Adina Mariana
Scris: Wednesday, November 24, 2021 10:47 PM
Nivel

Roser wrote:
Vai Adina asa e si Hugo, numai afară ar sta. Ii place mult in parc unde sunt copii, cand il iau de acolo plange. Azi intre două reprize de ploaie a reușit mama sa il scoată 45 de minute afară, a fost frig si a bătut vântul dar nu am avut incotro, deja nu puteam să îl mai aud. Asa de binedispus a venit de afară, a mancat si apoi a dormit o ora jumate cu mine (am cam chiulit de la lucru săptămâna asta ca nu prea am de lucru). Te cred ca ti-e greu, si cu serviciul si cu un copil asa energic, eu nu știu ce m-aș face fără mama.

Andreea eu nu am tinut regula de 3 zile, ii bagam un aliment nou pe zi. Si fructele i le-am introdus destul de repede. Acum am încercat de toate, doar fructe seci inca nu, ca nu am gasit macinate.

De aceea nu prea mai am timp sa va citesc si sa va raspund ca nu am nici un ajutor si sunt mereu prinsa cu treburile casei,mancare,lucru,ocupat de Luca ca nu sta 1 min locului.Acum ma mai ajuta ca il duc la cresa dar mai mult mi bolnav de acolo si nu il pot duce constant si cand il duc eu sunt la lucru si pe cand ies tre sa il scot si pe el.Deci respiro nu avem deloc.Ce dor imi e de mama...acum in 30 sunt 10 ani de cand nu mai am pe cine imbratisa si asa ma doare de tare:(
MariaS
Scris: Thursday, November 25, 2021 12:33 AM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Andreeax wrote:
Mulțumesc! Nu vreau sa stric copilul Lol Mi-e frica sa nu fie prea mult pt stimacelul lui și am impresia ca nici nu am așa multe noțiuni despre diversificare,poate trebuia sa fac un curs totuși înainte. Cand ați introdus fructe și ce fructe as putea sa ii dau? Asta sa știu la ce sa ma aștept când vom avea și a2a masa. Eu am mers pe varianta celor 3 zile dar parca dureaza o vesnicie sa ajungi sa ii dai copilului ceva mai de doamne ajuta. alcool Cred ca dau navala peste pediatru după ce termin cu rădăcinoasele Crazy

Eu m-am folosit mult de site-ul biscuim, așa am aflat când introduc încă o masa sau fructe și cel mai mult m-au ajutat rețele ,uneori e blank in capul meu.
Azi de ex tot pe dos făcea,îi ziceam să nu meargă ea mergea ,îi ziceam grija că te lovești se lovea, așa s-a ales și cu o vânătaie in bărbie, in urmă cu câteva minute îi arătasem de mai multe ori cum sa coboare și cum se folosească de obiecte să se coboare ,toate bune și frumoase până am făcut cu un pas în plus în spate 🤦 i-am pus ceva de la conge și îi ok. Se pare că ea învață ca mine, da cu capul și pe urmă face cum trebuie 😅
Ca să vedeți cât sunt de șmecherii de pe acum, când nu o lăsăm să face ceva zicea tata, când a ajuns tata acasă și a preluat-o, a încercat din nou să facă ceva periculos vânzând că nu o lasă nici el a strigat mama și tot după mine venea 😅
De 2 zile strigă ți ți ți ți când mă mișc prin casă și ea vrea la mine în brațe sau la nani.
Ea nu suferă atât de mult după afară cât suferă după bazin , de fiecare dată când o țin cum o țineam in bazin da din picioare, mi se rupe sufletul 🥺🥺😥 cred că îi voi căuta alt bazin până cel la care mergeam se deschide din nou.
Andreeax
Scris: Thursday, November 25, 2021 6:52 PM
Nivel

Mulțumesc mult,Maria! Am mai citit care ceva din ce mi-ați recomandat și m-am mai luminat puțin ca era rare bezna. Lol
https://ibb.co/DYZND6Q
A devorat tot castronul,m-a mâncat și pe mine și am scos și se la frigider. Nu știu care e treaba dar am impresia ca mi-a scăzut producția,scot muuult mai puțin la pompa ca înainte (pompez doar o singura data pe timp de noapte cam la aceiași ora și in aceleași condiții). Copilul mănâncă de câteva ori pe ora (pe timp de zi) si apoi tot flamand e Crazy Știu ca la 6 luni e un puseu dar câta puseul sa fie...copilul nici nu vrea sa muncească pt ceva extra ci doar devine nervos,marait ,supărat,plangacios și lasă sânul. Am impresia ca ini țin copilul nemâncat pale
MariaS
Scris: Thursday, November 25, 2021 8:48 PM
Nivel

Se mai reglează lactația Andreea, plus că niciodată nu o să scoți cât poate el suge, nu te stresa din cauza asta. Stările alea pot fi din cauză că îi la puseu și îl deranjează ce se întâmplă cu el.
O să vezi mai încolo cum îți ia sânul și îl bagă singur in gură de parcă îi burger 🤣🤣 așa face Irina când îi flămândă 🤣🤣
Andreeax
Scris: Friday, November 26, 2021 7:37 AM
Nivel

Sper sa treacă repede perioada asta ca și așa stam prost cu kg și îmi fac griji tot timpul. La pompa știu ca nu scot cât scoate copilul dar e diferența fără de cât scoteam de obicei,mai mult de 60 nu mai scot acum și asta și seara când de obicei se scoate mai mult...e ok și așa ca folosesc doar când plecam de acasă sau plec eu și rămâne câteva ore cu soțul și am ma încercat și cu cereale.
Fetele,dacă vedeti oe undeva hăinuțe cu tematica de sărbători pt prichindei sa scrieți și aici dance santa
MariaS
Scris: Friday, November 26, 2021 8:22 AM
Nivel

Eu cum nu pot merge fizic in magazine vin magazinele la mine 🤣, hăinuțe de Crăciun am găsit la h&m, LC waikiki, c&a și Sinsay, vezi că acum au și ceva reduceri.
ANDREEA2929A
Scris: Friday, November 26, 2021 12:07 PM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
MariaS wrote:
Eu cum nu pot merge fizic in magazine vin magazinele la mine 🤣, hăinuțe de Crăciun am găsit la h&m, LC waikiki, c&a și Sinsay, vezi că acum au și ceva reduceri.

Si pe reserved, am luat eu un body cu ,,my first christmas" tare dragalas
A facut și a mea febra 38.3 dar a trecut cu panadol,oricum am stat de veghe de frica toată noaptea, iar ieri a dormit de numa.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.