Clubul mamicilor incepatoare - 17
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MariaS
Scris: Sunday, December 19, 2021 10:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/28/2020
wannabemom wrote:
Buna seara, mamici! Am o intrebare. Dupa caderea bontului ombilical, cum ati ingrijit zona in zilele urmatoare, pana la vindecarea completa? Ati folosit creme/pudre speciale? Ati evitat contactul cu apa pana cade acea mica crusta ramasa? Multumesc.

Noi am spălat normal, nu am dat cu nimic special.
MariaS
Scris: Sunday, December 19, 2021 10:52 PM
Nivel

Ellena20
Scris: Sunday, December 19, 2021 11:15 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Aoleu, Mariaaaa Lol
Ce a papat fata acolo? Sfecla?
MariaS
Scris: Monday, December 20, 2021 12:44 AM
Nivel

Ellena20 wrote:
Aoleu, Mariaaaa Lol
Ce a papat fata acolo? Sfecla?

Mure sălbatice cu banană și la liber pomelo
wannabemom
Scris: Monday, December 20, 2021 5:59 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/3/2021
MariaS wrote:

Noi am spălat normal, nu am dat cu nimic special.

Ok, multumesc!
Gaby 41
Scris: Monday, December 20, 2021 9:16 AM
Nivel

Inregistrat: 7/20/2021
Wannabemom, Lyli cum vă simțiți ce vă fac bebelușii?
Mihaelaalin
Scris: Monday, December 20, 2021 9:42 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/1/2018
Mamici la pici voștri cu ce vine moșul? Nu am nicio idee ce as putea sa ii iau ca el este interesat de castroane capace caserole linguri🤣
Andreeax
Scris: Monday, December 20, 2021 9:46 AM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
Vaaai,Maria! coeur Lol 😂😂😂 Cât de amuzanta e !! 😂😂😂
Wannabemom ,am spălat normal și uneori am pus baneocin deși nu cred ca era cazul. Acomodare ușoară ❤️coeur
wannabemom
Scris: Monday, December 20, 2021 9:52 AM
Nivel

Gaby 41 wrote:
Wannabemom, Lyli cum vă simțiți ce vă fac bebelușii?

Neata!
Sunt pe zi ce trece mai bine dupa operatie....desi mi-a ramas o burta mare ca la 7 luni de sarcina...momentan cel putin...pare sa se traga inapoi, usor usor.
De simtit nu ma simt prea bine din pct de vedere al somnului. Sunt cam nauca...sincera sa fiu. Gabi are colici si mi e teama (cel putin pana la 6 luni) sa il las sa doarma nesupravegheat - stiam ca pana atunci sunt cele mai mari riscuri.
Ieri (la doar 5 zile dupa nastere) a si cazut bontul ombilical. Abia astept sa se vindece complet ca inca stau cu grija. Folosesc comprese cu alcool ca sa curat prin tamponare usoara si apoi baneocin pudra.
Gabitzu mananca ft ft mult... de la 40ml cat manca in spital la o masa, se intampla deja sa vrea si 80-90ml la o masa.
Beau si ceaiuri de lactatie, folosesc si pompa... dar mai mult de 10 ml in 20 minute nu pot sa scot de la un san... uff
Il pot pune oricand sa traga de la sanul stang insa de la sanul drept, plang de-a dreptul - nu pot suporta decat pompa...sanul meu drept a ramas cu o sensibilitate dupa implanturile puse in 2008.. uneori este amortit, poate sa ma atinga cineva cu degetul si eu sa nu simt... dar daca e ciupit chiar si ft usor, se simte ca si cand as apasa pe o vanataie... cred ca e vreun nerv taiat in plus...si ma tare indoiesc ca o sa ma mai fac bine cu acel san. Cand trage copilul de la sanul drept....efectiv durerea ma termina...la pompa pot rezista pana la viteza 4 din 10.... :(
freya1
Scris: Monday, December 20, 2021 10:38 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Wannabemom,bine ai venit ! Eu te sfatuiesc sa chemi un consultant in alaptare, nu trebuie sa te chinui singura Cheek Kiss eu asa am reusit sa alaptez dupa un inceput prost in spital

Maria Lol am si eu o poza cu Hannibal, dar cu sfecla
MariaS
Scris: Monday, December 20, 2021 10:53 AM
Nivel

Mihaelaalin wrote:
Mamici la pici voștri cu ce vine moșul? Nu am nicio idee ce as putea sa ii iau ca el este interesat de castroane capace caserole linguri🤣

La Ina vine cu "lemne", încă suntem la faza "rod tot ce prind" așa că îi iau jucării de lemn, puzzle din lemn, mașinuțe din lemn, s.a.m.d, încă nu au vârsta să știe că vine moșul cu cadourile mult așteptate (zic și eu). Așa că 2-3 chestii pt ei ii suficient, oricum se plictisesc, dar uită repede, și încă ceva, mai un pic vine ziua piciului tău așa că poți "ascunde" din cadourile primite 😁.

Wannabemom legat de sânul cu probleme te-aș sfătui sa consulți un dr, dar care e și pro alăptare, să vezi dacă poți face ceva cu acea sensibilitate.
Pt lactație poți bea ceaiuri pt lactație, compot de mere, supă de chimen sau să iei pastile.
Cât scoți la pompă nu e un etalon bun pt cât lăptic produci.
Am văzut ca la gravide vb de colici, noi am încercat :bonosan, colief, protectis, espumisam dar sub altă denumire.
Nu există o rețetă de succes, trebuie încercate separat sau unele împreună.
Îți las un articol, poate te ajută
https://doctoritadecopii.ro/sfaturi-pentru-colici/
Mihaelaalin
Scris: Monday, December 20, 2021 11:22 AM
Nivel

Inregistrat: 11/1/2018
MariaS wrote:

La Ina vine cu "lemne", încă suntem la faza "rod tot ce prind" așa că îi iau jucării de lemn, puzzle din lemn, mașinuțe din lemn, s.a.m.d, încă nu au vârsta să știe că vine moșul cu cadourile mult așteptate (zic și eu). Așa că 2-3 chestii pt ei ii suficient, oricum se plictisesc, dar uită repede, și încă ceva, mai un pic vine ziua piciului tău așa că poți "ascunde" din cadourile primite 😁.

Wannabemom legat de sânul cu probleme te-aș sfătui sa consulți un dr, dar care e și pro alăptare, să vezi dacă poți face ceva cu acea sensibilitate.
Pt lactație poți bea ceaiuri pt lactație, compot de mere, supă de chimen sau să iei pastile.
Am văzut ca la gravide vb de colici, noi am încercat :bonosan, colief, protectis, espumisam dar sub altă denumire.

Poi IAm cumpărat și eu aseară doua puzzle-uri de lemn și o mașinuța mică de pompieri ca ii place sa le plimbe prin casa și iam a-mi dat comanda de un dinozaur ca cel de la Tra la la zigaloo este inebunit după acel cântec și dinozaur.legat de ziua lui o facem in familie acum pe pandemia asta îmi este frica și am vorbit cu soțul când ii tăiem motul la primăvara sa facem cu mai mulți invitați,legat de cadouri deja a primit bani ca sau scuzat ca nu știe ce sa cumpere 🤦‍♀️
wannabemom
Scris: Monday, December 20, 2021 11:47 AM
Nivel

MariaS wrote:

Multumesc!
wannabemom
Scris: Monday, December 20, 2021 12:39 PM
Nivel

MariaS wrote:

M am programat maine la consult cu un senolog plus ecografie mamara. Nu au la Sanador un expert si pe sani si pe implanturi mamare... asa ca ... atat am putut momentan.... macar imi intra ambele programari pe abonamentul de la angajator si nu va fi nevoie sa platesc nimic. Sper sa aflu ce este in neregula cu mine...uff uff
Lyli
Scris: Monday, December 20, 2021 3:56 PM
Nivel

Inregistrat: 3/18/2021
wannabemom wrote:

Neata!
Sunt pe zi ce trece mai bine dupa operatie....desi mi-a ramas o burta mare ca la 7 luni de sarcina...momentan cel putin...pare sa se traga inapoi, usor usor.
De simtit nu ma simt prea bine din pct de vedere al somnului. Sunt cam nauca...sincera sa fiu. Gabi are colici si mi e teama (cel putin pana la 6 luni) sa il las sa doarma nesupravegheat - stiam ca pana atunci sunt cele mai mari riscuri.
Ieri (la doar 5 zile dupa nastere) a si cazut bontul ombilical. Abia astept sa se vindece complet ca inca stau cu grija. Folosesc comprese cu alcool ca sa curat prin tamponare usoara si apoi baneocin pudra.
Gabitzu mananca ft ft mult... de la 40ml cat manca in spital la o masa, se intampla deja sa vrea si 80-90ml la o masa.
Beau si ceaiuri de lactatie, folosesc si pompa... dar mai mult de 10 ml in 20 minute nu pot sa scot de la un san... uff
Il pot pune oricand sa traga de la sanul stang insa de la sanul drept, plang de-a dreptul - nu pot suporta decat pompa...sanul meu drept a ramas cu o sensibilitate dupa implanturile puse in 2008.. uneori este amortit, poate sa ma atinga cineva cu degetul si eu sa nu simt... dar daca e ciupit chiar si ft usor, se simte ca si cand as apasa pe o vanataie... cred ca e vreun nerv taiat in plus...si ma tare indoiesc ca o sa ma mai fac bine cu acel san. Cand trage copilul de la sanul drept....efectiv durerea ma termina...la pompa pot rezista pana la viteza 4 din 10.... :(
eu stiam ca apar mult mai tarziu colici si din cate am inteles de la pediatra nu se mareste acum cantitatea de lapte 60 de ml este suficient,
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.