Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Gaby 41 wrote:Bună Ioana.Am mutația MTHFR A1298C.
Eu am ambele mthfr și pai heterozigot. Am făcut la doua săptămâni d-dimerii,am fost urmărită de un hematolog și mi-a foat măsurat fluxul pe arterele uterine la fiecare ecografie. Am avut doar aspirin cardio in urma tuturor investigațiilor dar totul e subiectiv și in funcție de istoricul fiecăreia. Nu fac niciun rău injecțiile de clexane dacă medicul a stabilit ca trebuie sa le faci. Sarcina ușoară îți doresc |
|
Inregistrat: 7/20/2021 Mesaje: 1548
| Bună Andreeax.Nu am ajuns la hematolog ci mi le-a dat direct doctorul.În seara am făcut prima injecție în mână.Am înțeles că nu ajunge la bebe substanța. |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1439
| Fetelor dacă credeam că mai rău nu se poate, uite că se poate. După ce că de ceva timp abia reușesc sa ii dau câteva linguri de mâncare, în ultima vreme abia mai deschide gura, am încercat bucăți, pisat cu furculița, blenduit, nimic, i-am făcut și ce mânca bine înainte și avea succes indiferent de ce dispoziție avea, nimic. Orice ii dădeam îmi dădea peste Lingură, au încercat ai mei, soțul sa îi dea să mănânce, la fel. Am crezut că dinții, dar nu se vad sa iasă, erau niște puncte albe pe gingie tot acolo sunt nu s-au schimbat, deci pică și varianta asta, efectiv nu știu ce sa mai fac, în afară de blestemata aia de coajă de pâine, pe care când și când o roade, nu vrea sa mănânce nimic solid. Dacă ar putea ar sta nonstop lipită de țiți, nu mă deranjează, doar că muscă și mă pișcă ft tare, nu mai pot nici eu să îndur. Colac peste pupăză și-a stricat și mai rău somnul, se trezește pe la 12-1, mai adoarme pe la 2-3 un somn de 2-2:30h, pe la 9-10 se freacă la ochi, o pun la somn și doarme 30 min maxim și până la 2-3 dimineața nu se mai culcă. În seara asta s-a culcat la 11 s-a trezit la 11:40 și până acum la 3 fără m-a tras de par, a urcat cu picioarele pe cap, m-a mușcat de țiți, a urlat, a ras, a plâns, S-a frecat la ochi dar nu s-a culcat. De câte ori o puneam la San să o culc ba mă mușca, ba se rotea în orice caz nu dadea semne sa se culce. Am cedat nervos și am pus-o în pătuț, chit că îi lipit de al nostru nu am mai lăsat-o să ne chinuie(si soțul a trecut prin același "chin") și-a dat acolo în petic pana a adormit, pe final a început să se smiorcaie așa că am mângâiat-o până s-a liniștit și a adormit. Îmi cer scuze de roman dar efectiv ma simt depășită de situație și nu știu unde greșesc... |
|

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| Uof Maria super greu 🙈🤗 poate e doar o perioadă și o sa treaca. Eu ce sa va povestesc ca de ieri i am dat făina de orez la rec pediatrului pt ca ieri efectiv mânca 60ml si scandal, bineinteles ca a luat doar 15ml cu greu din cei 30 recomandati, însă a mâncat lapte ca niciodata saracu copil și s a linistit ieri a dormit 3h după asta, de la 16.30 la 19.30 ca pana atunci doar 1 h in 2 reprize toată ziua după urlete și scandal. S a trezit, băiță și apoi iar chin sa i dam încă 15ml de faina de orez și lapte mult lapte parca nu mâncase de 1sapt asa reactie, apoi a dormit până la 3 dimineata am trezit o noi ca se foia prea tare, cred ca nu reușea să se trezeasca...iar m am speriat cat a mancat 🙈 doamne poate se linisteste și ne linistim și noi ca de 6 săpt e horor. |
|

| Andreea sa ști ca la 3 luni au parte de o grămadă de schimbări. Greva suptului, puseu, dar reglarea lactației la tine. Poate veniți pe linia de plutire. Doamne ajută!
Nu știu ce perioadă mai ii și asta, ca de mai bine de o lună o tine tot așa cu mâncatul, cu somnul a fost mai ok doar când mergea la bazin. Am încercat sa ii înlocuiesc bazinul cu plimbări dar nu e același lucru, apa și balaceala îs fericirea ei, se bucură mai tare când vede apa decât când vede țiți... |
|

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| MariaS wrote:Andreea sa ști ca la 3 luni au parte de o grămadă de schimbări. Greva suptului, puseu, dar reglarea lactației la tine. Poate veniți pe linia de plutire. Doamne ajută!
Nu știu ce perioadă mai ii și asta, ca de mai bine de o lună o tine tot așa cu mâncatul, cu somnul a fost mai ok doar când mergea la bazin. Am încercat sa ii înlocuiesc bazinul cu plimbări dar nu e același lucru, apa și balaceala îs fericirea ei, se bucură mai tare când vede apa decât când vede țiți... E reflux clar pt ca ea vrea să suga dar nu poate! M am gândit la toate variantele și apoi greva suptului de 6 săpt nu exista zic eu |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 974
| Gaby 41 wrote:Bună Ioana.Am mutația MTHFR A1298C. Eu zic sa iei legatura cu un hematolog specializat pe sarcini. Aceasta mutatie nu necesita Clexane, si nici nu cred ca e o idee buna sa faci Clexane daca nu e necesar, pe principiul rau nu paote face, ca nu e chair asa. Sarcina usoara si la termen! |
|

| Andreea, ce mult se chinuie micuța ta, dar ii o luptătoare și tu alături de ea.
La 9 și ceva s-a trezit și cum era de așteptat nu a deschis gura să guste micul dejun. Am mers la bazin și pe la 12 ne-am întors acasă, a fost băgat nasul în pernă și nici în momentul de față nu l-a scos, a mâncat țiți când s-a pus la somn și ma mai cautat după +2h și acum, încă doarme...vedem ce o sa fie la noapte |
|
| Bună Ioana.Eu am început să fac Clexane de ieri.O să încerc să ajung și la un hematolog.În fișa cu rezultatul au scris că prezint risc din cauza acestei gene de: avort spontan, preclamsie,defect de tub neural și boli coronariene.Eu am 42 de ani așa că și vârstă este cu risc și cred că din cauza asta mi-a dat direct Clexane.Eu am și în familie cazuri de AVC și boli cardiovasculare. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Gaby, si eu te sfatuiesc sa mergi la un hematolog. Cu mutatia ta, plus PAI homozigot am dus o sarcina la 42 de ani doar cu aspenter, facand lunar analize de coagulare si masurand des fluxurile pe arterele uterine. Hematologul e in masura sa decida daca e cazul de clexane sau nu. |
|
| Bună Freya o să încerc să ajung și la hematolog.O să-mi fac o programare.Ce face băiețelul tău? |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Of, Maria, ce "petrecareata" e Irina. Ai incercat sa o trezesti mai devreme din somnul de noapte? Sau se trezeste morocanoasa? Chiar nu stiu ce alt sfat sa iti dau.
Isi va reveni ea usor si cu somnul si cu mancarea, dar pana atunci imi imaginez ce greu iti e. Am mai citit pe anumite grupuri de multi bebei care pe la 9-10 luni incep sa refuze mancarea si toata ziua doar laptic.
In rest, peste zi cum este? |
|

| Astăzi la 9 când" s-a trezit " să pape am și trezit-o din somnul de noapte, prea fain nu a fost peste zi cu ea. Țipete, urlete, nimic nu îi convine ce sa mai, cireașa de pe tort ca să îți iei valiza și sa pleci în lume cât vezi cu ochii. Cred că din păcate singura soluție să îi reglez somnul e să o trezesc mai devreme o perioadă de timp până ii intră în relex. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Maria o imbratisare mare, cred ca e tare greu, si noi avem problemele noastre cu somnul, sper sa se regleze si ei odata De cateva zile adoarme din nou la san, nu am mai folosit sistemul, dar tot in brate doarme ziua si nu il pot pune jos, ca se trezeste. A inceput sa doarma mult mai putin ziua (maxim 2h adunate, de unde dormea 3-4), uneori se trezeste din al doilea somn deja la 13-14, deci pana seara e rupt, a adormit si la 18:30, dar a rezistat si pana la 20:30... e haos. Totusi a dormit ceva mai bine noaptea (4-5 treziri doar pt mine sunt lux, sau sa dorm 1h30 ). Mi-am dat termen pana la sfarsitul anului sa il adorm fara sistem si sa dormim mai bine, altfel cumpar patut si incep sa il pun in el. Nu mai pot nici eu, de la 4 luni numar pe degete cand am dormit mai mult de 60 min legate, am avut niste zile foarte urate cu atacuri de panica si stari de rau din cauza oboselii si nu cred ca mai rezist mult. Chiar sunt curioasa ce va urma si cum vom face fata
Gaby, multumim de intrebare, ce sa faca, nu sta o secunda, are multa treaba |
|

| Da Freya, să sperăm că vin vremuri mai bune și pt noi. Numai concediu nu se poate numi chestia asta în care stăm... |
|
|