Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Mooaa,mi-ați amintit ce drum trebuie sa facem pt concediul ce urmează. Avem așa pe 2 august plecam cu trenul la bucurești și stam o noaptea la nași ,pe 3 luam avionul din bucurești și aterizăm in skiatos,apoi din skiatos avem 2 ore de mers cu bacul 🤣🤣🤣🤣 Aveam de ales între asta și varianta de a merge doar cu mașina drumul asta ceea ce exclud total . Copilul meu e de neoprit,nu știu ce voi face cu el in avion,probabil o sa trebuiască sa ne cedeze pilotul locul lui pt a sta potol 10 minute
L.E. Am avut luna Bonus,ultimul tort,ultimul supererou
https://ibb.co/Smj41wK https://ibb.co/bF2H6fP https://ibb.co/wCLZq2k https://ibb.co/K7RTYq0 https://ibb.co/G3RQ0z1 |
|
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Aleahim wrote:Faza e ca deja au trecut vreo 5 luni de cand face asta. Si incerc si eu sa fiu ferma si sa nu par amuzanta, dar ea se enerveaza si se cearta cu mine, sau efectiv se arunca pe jos si urla daca nu o las sa bage in gura Uneori cand ii spun ca e caca, sa imi dea mie sa duc la gunoi, intinde manuta spre mine si apoi baga rapid in gura....mor
Si la noi, cam de 3-4 luni tot face asta. Eu ii explic frumos sau il mai cert, se uită atent la mine cu o privire de cățeluș care știe ca a făcut ceva greșit iar apoi in minutul doi ma sfidează, cu viteza unei săgeți iar își baga un pumn de nisip in gura si se uită atent la mine. Cred ca ii place cum reacționez, nu știu ce explicație sa mai găsesc. |
|
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Andreea ce băiețel mare si frumos ai Ce par are, Hugo e cam chelios Noi mai mergem intr-un concediu in iulie in Mallorca si mergem cu feryboat-ul. Acum ma gandesc sa nu ii se facă rău si pe acolo. Călătorim noaptea așa ca sper ca o sa doarmă fara probleme. Daca nu sta in avion, lasa-l sa patruleze pe coloar, sau pune-i desene, nu stiu cate ore sunt până acolo. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/28/2021 Mesaje: 906
| Fetelor cred ca bebelusa a luat ceva viroza se la cea mare sau de la mine.de ieri seara este f agitata, toata noaptea a fost miorlaita (ea care doarmea somnuri de care 3-4 ore legat, iar noaptea se trezea de 2 ori) , astazi la fel, nimic nu o multumeste. S a si inecat,a ramas in patut 3 min cat i am facut fetitei mai mari un sandwich, iar in timpul acesta atat a plans ca s a inecat probabil cu saliva si secretii...efectiv am intrat intr o panica pt ca tusea, ii venea sa verse , nu putea nici sa respire , a fost groaznic. Pe langa asta, cand atipea avea un suspin un oftat continuu, am discutat cu med de fam la tel si am decis sa mergem la spital sa o vada un medic totusi, acolo ajunsi a consultat o un medic de familie ce era de garda pt ca programul pediatrei este pana in ora 14 la upu. F superficial mi s-a parut controlul, la plamani e ok , in gat ok insa in nas are multe mucozitati(se si aude cand respira , de altfel i am pus ser si trageam cu pompita insa nu prea reuseam sa scot ceva). Ne a dat sa i dam sirop paracetamol 3.5 ml de 3 ori pe zi si apa de mare in nas si sa trag cu batista bebelusului. Dupa toate acestea( mi-a luat 30 min sa i dau siropul....) , ea tot asa agitata si miorlaita ( are 37.3 temp), efectiv sunt fara vlaga, imi e frica sa mai raman singura cu ea , nu mai stiu cum si ce sa ii fac sa ii fie bine. A infasat o soacra mea si acum vad ca a adormit, o las asa si pe la 10 o trezesc pt baita. Ati avut experiente asa cu bebelusii de mici? Nu stiu ce sa fac.ma gandesc maine sa merg din nou insa in timpul programului cand il voi gasi pe med neonatolog pt un control mai amanuntit. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Oana, îmi pare rău că ai experienta aceasta cu un copil asa mic. Eu știu ca paracetamol sa da dacă depășește copilul 38°. Dacă are doar mucozotati fără alte simptome, doar igiena nasului ar trebui făcută. La mine a mai funcționat perna anti reflux, iar capul îl puneam intr-o parte ca să nu ii vină pe gat secretiile nazale. Mai poți face metoda Heimlich în caz de înec pentru bebeluși, chiar daca e vorba de mucisori, saliva, lapte. Funcționează și asa poți sa te asiguri ca nu ajunge la plămâni. |
|
| simmo wrote:Oana, îmi pare rău că ai experienta aceasta cu un copil asa mic. Eu știu ca paracetamol sa da dacă depășește copilul 38°. Dacă are doar mucozotati fără alte simptome, doar igiena nasului ar trebui făcută. La mine a mai funcționat perna anti reflux, iar capul îl puneam intr-o parte ca să nu ii vină pe gat secretiile nazale. Mai poți face metoda Heimlich în caz de înec pentru bebeluși, chiar daca e vorba de mucisori, saliva, lapte. Funcționează și asa poți sa te asiguri ca nu ajunge la plămâni. Simo din pacate sunt atat de moale in aceste situatii incat nu am taria sa fac nimic, nici nu stiu catde tare sa lovesc, dc lovesc unde trebuie, dc nu fac mai mult rau, cand sa incep si cand sa ma opresc...deci nu ma pot concentra in acele clipe critice si ma pierd usor. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Oana.c wrote: Simo din pacate sunt atat de moale in aceste situatii incat nu am taria sa fac nimic, nici nu stiu catde tare sa lovesc, dc lovesc unde trebuie, dc nu fac mai mult rau, cand sa incep si cand sa ma opresc...deci nu ma pot concentra in acele clipe critice si ma pierd usor.
Te înțeleg perfect. Asa eram și eu la început. Fiind lichide cu ce se îneacă acum bebelusul, poți sa îl așezi și intr-o parte. E suficient, lichidele aluneca ușor. Băiatul având reflux de mic și în continuare esofagita, la orice viroza care se manifesta cu secretii nazale este un adevărat chin. La inceput ma speriam foarte tare, dar acum și reacțiile mele au intrat în reflex. Când am venit cu băiatul din spital, am zis eu ce fac cu el ? Habar nu am sa am grija de copil. Sunt convinsa ca tu te vei descurca mult mai bine fiind la a doua experienta. Este ca mersul pe bicicleta: ne aducem aminte treptat. Pentru liniștea ta, poate dorești sa o vadă și alt medic. Eventual sa întrebi dacă este necesar paracetamolul având în vedere că fetita nu are peste 38. Sper ca sunteți mai bine, sigur veți trece peste.
|
|
| simmo wrote:
Te înțeleg perfect. Asa eram și eu la început. Fiind lichide cu ce se îneacă acum bebelusul, poți sa îl așezi și intr-o parte. E suficient, lichidele aluneca ușor. Băiatul având reflux de mic și în continuare esofagita, la orice viroza care se manifesta cu secretii nazale este un adevărat chin. La inceput ma speriam foarte tare, dar acum și reacțiile mele au intrat în reflex. Când am venit cu băiatul din spital, am zis eu ce fac cu el ? Habar nu am sa am grija de copil. Sunt convinsa ca tu te vei descurca mult mai bine fiind la a doua experienta. Este ca mersul pe bicicleta: ne aducem aminte treptat. Pentru liniștea ta, poate dorești sa o vadă și alt medic. Eventual sa întrebi dacă este necesar paracetamolul având în vedere că fetita nu are peste 38. Sper ca sunteți mai bine, sigur veți trece peste.
Exact asta facut iar astazi vom merge la un neonatolog pt control . Sunt la al 2 a copil insa dupa primul parca am uitat tot...efectiv simt ca o iau de la 0 sau chiar de sub 0... Ea este f agitata, m a tinut treaza asta noapte de la 1 la 4 apoi somn pana la 7 si iar treaza...adoarme f greu, se si strange de burtica ,banuiesc ca are colici, ii dau espumisan . Siropul mi e greu sa i l dau, dureaza mult si mai si il mai si scuipa ... Mucisorii ii trag cu batista bebe insa mi e teama sa nu o fac prea des de 3 ori pe zi...sper sa nu lezez mucoasa. Totusi am reusit sa scot mucisori uscatei verzi cu ea... |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Oana, si eu zic ca nu e cazul de paracetamol Bebelusii mici au secretii nazale si sunt fornaiti multa vreme, baietelul meu luni bune a scos tot soiul de sunete dubioase in somn, ba m-am si speriat ca nu respira si am ajuns cu el la urgenta Mie pediatra mi-a zis sa ii pun ser in nasuc si apoi sa il pun la san, mucisorii se inmoaie, iar ei ii inghit... suna scarbos, dar mai eficient decat aspiratul si e si mai confortabil pt ei |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Oana dacă are 37,3 rectal, mai scazi 0,5 și afli ca copilul nu are febră, deci nu e nevoie de paracetamol. Dacă te mai liniștește, noi am avut covid când ea avea 4-6 săptămâni și a mică a avut câțiva mucisori colorați ce i-am scos cu betigasele de urechi, nu am folosit batista decât acum, când iam dat siropul la vomitat, din cauza zaharului, te as sfătui să folosești siropul doar dacă chiar ii rău. Mami a încredere în tine și intuiția ta, pana la urmă ai crescut o fetiță mare și sănătoasă. |
|
| freya1 wrote:Oana, si eu zic ca nu e cazul de paracetamol Bebelusii mici au secretii nazale si sunt fornaiti multa vreme, baietelul meu luni bune a scos tot soiul de sunete dubioase in somn, ba m-am si speriat ca nu respira si am ajuns cu el la urgenta Mie pediatra mi-a zis sa ii pun ser in nasuc si apoi sa il pun la san, mucisorii se inmoaie, iar ei ii inghit... suna scarbos, dar mai eficient decat aspiratul si e si mai confortabil pt ei Freya si eu ieri am ajuns la upu...a inceput sa planga si tusea , saliva era spymoasa, cred ca se inecaese cu secretii si nu reusea nici sa tuseasca nici sa verse nici sa respire...a fost groaznic. De cate ori pe zi sa ii pun ser oare? |
|
| MariaS wrote:Oana dacă are 37,3 rectal, mai scazi 0,5 și afli ca copilul nu are febră, deci nu e nevoie de paracetamol. Dacă te mai liniștește, noi am avut covid când ea avea 4-6 săptămâni și a mică a avut câțiva mucisori colorați ce i-am scos cu betigasele de urechi, nu am folosit batista decât acum, când iam dat siropul la vomitat, din cauza zaharului, te as sfătui să folosești siropul doar dacă chiar ii rău. Mami a încredere în tine și intuiția ta, pana la urmă ai crescut o fetiță mare și sănătoasă. Of Maria ma simt tare neputiincioasa, slaba, fara vlaga, anxioasa, fff greu imi este...de teama pt copii nu voi scapa niciodata insa acum este combinata si cu depresia post partum si complica si mai mult starea mea. Sunt obosita si fara chef de orice. Trecand peste astea, 37.3 avea cu termometrul contact less la frunte. Voi merge in seara asta sibla neonatolog sa ne lamureasca cu siropul ala. |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Oana.c wrote: Of Maria ma simt tare neputiincioasa, slaba, fara vlaga, anxioasa, fff greu imi este...de teama pt copii nu voi scapa niciodata insa acum este combinata si cu depresia post partum si complica si mai mult starea mea. Sunt obosita si fara chef de orice. Trecand peste astea, 37.3 avea cu termometrul contact less la frunte. Voi merge in seara asta sibla neonatolog sa ne lamureasca cu siropul ala.
Cunosc sentimentul de depresie, ft mult timp m-am confruntat cu el, doar ruptul de casă și vorbit mult cu soțul despre ceea ce simt ma ajutat. La 37,3 la frunte tot ii bine, dar bine ca mergi totuși la neonat, poate așa te mai liniștești. |
|
Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| Oana eu știu așa de la pediatra mea ce e pana in 37.8, o dezbraci, o dai cu Geluri antitermice sau puțin alcool îndoit cu multă apa nu oțet ca e iritant, ce trece de 37.8 intrarectal la un bebe așa mic e putina febra. De la 38 poți sa i dai panadol. Cât despre secreții eu am folosit o perioada batista bebelușului ,, manuala” aia de tragi cu gura o găsești pe bbtei. Apoi când s a îngroșat gluma la răceala cea pt aspirator. Aia doar o apropii de nas nu o atingi de nas. Când sunt muci serioși cu ser la noi n a ieșit am avut nevoie de apa de mare. Cei de lapte ies cu ser, și am tot avut de la reflux ii tot scoteam de câteva ori pe zi. Mai sunt dispozitivele electrice cu lumini și sunete însă sunt slabe astea doar sa i agăți pe cei de ,,lapte” albi însă nu s grozave, eu n am folosit bete pt ca îmi era frica sa nu o rănesc. Poate e și reflux sa urmărești, cât despre înecat crede ma ca mi au ieșit peri albi cât a fost ft mică , o dădeam pe o parte cu capul un pic mai jos decât corpul și reușea sa și revină. A crescut și a gestionat mai bine. A mea a avut reflux de mică și mereu ii venea laptele in gât. Nu știa sa tușească și mereu intram in panica. |
|
| MariaS wrote:
Cunosc sentimentul de depresie, ft mult timp m-am confruntat cu el, doar ruptul de casă și vorbit mult cu soțul despre ceea ce simt ma ajutat. La 37,3 la frunte tot ii bine, dar bine ca mergi totuși la neonat, poate așa te mai liniștești.
Multumesc Maria !! |
|
|