Clubul mamicilor incepatoare - 17
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MariaS
Scris: Tuesday, June 14, 2022 2:22 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/28/2020
Mulțumim fetelor Cheek Kiss

Freya a mea când face faze de genul o las desculță și de cele mai multe ori nu ii place și vine la mine, ii dau papucii și ii explic de ce purtam papuci, evident că ține minte cât un peștișor de acvariu 🤣🤣🤣...și o iau din nou de la capăt data viitoare.

Andreea să ști că un puseu ține între 3-6/7 săptămâni, în timpul ala mai au "momente de glorie" în care nu te înțelegi cu copilul. Când nu vrea să adoarmă la san o las să-și facă de cap că până la urmă tot la mine vine.

Noi acum suntem într-un puseu combinat cu canini, a învățat sa facă spume și ii veșnic cu ele la gură 🤣, când nu ii convine ceva se dă de pământ, dacă nu are chef de mers se "înmoaie" ca o ciocolată la soare, cum o iei în brațe se agață de tine ca un scai, dacă pe urmă vrei să o dai jos se comportă de parcă podeaua îi lavă 🤣🤦 și uite așa obține ce vrea.

Azi ne-a întrebat " ce-i ăla?" și arata cu degetul la furculița noastră, am sfârșit sa ne mâncăm mâncarea cu furculița ei că dacă aduceam altele le lua și pe celelalte.
Tot azi am fost la sârbi și i-am luat 2 moriști, una montată pe spătarul banchetei și una în mână, din cauză că nu bătea vântul sa o miște pe cea fixă, ea din scaun a dat cu cea din mână în cea fixă, 3 adulți în mașină ne uitam la ea șocați ce a dus-o capul să facă.
ANDREEA2929A
Scris: Tuesday, June 14, 2022 5:44 AM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
freya1 wrote:
Asa facea si al meu, noroc ca a inceput cu mersul in sezonul rece si oricum era asa preocupat de mers ca nu il mai interesau incaltarile Lol

Sper sa fie și la mine așa însă nu mai văd Luminita de la capătul tunelului. De tarat de târăște pe spate se împinge de picioare ca și cum ar face podul😂cred ca asta i achiziția, de rostogolit se rostogolește și singura dar începuse așa frumos bă chiar seara avea program sa ne arate intainte culcare ce frumos face ea pana intr un exces de zel și a făcut un vânt mai tare și s a speriat. De atunci caută sa o ajutam. De fel e un copil timid și sperios, dacă te apropii prea tare de ea și ești străin începe sa plângă.
Oana.c
Scris: Tuesday, June 14, 2022 3:12 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/28/2021
Fetelor deja ma sperie bebelina mea...are momente cand doarme si cate 4 h fara trezire...nu stiu daca e chiar in regula avamd in vedere ca prima ma tinea non stop in priza. Cand mananca mi se pare ca nu mananca f mult ca si timp, dupa care adoarme din nou, insa are si cateva momente ( 1-2 , max 3)in zi cand sta si cate 1 h la san.
De cand am iesit din spital au trecut 10 zile si a luat 400 g in greutate in aceasta perioada...
Sa ma ingrijorez oare ?
Aleahim
Scris: Tuesday, June 14, 2022 4:30 PM
Nivel

Inregistrat: 7/19/2018
Oana.c wrote:
Fetelor deja ma sperie bebelina mea...are momente cand doarme si cate 4 h fara trezire...nu stiu daca e chiar in regula avamd in vedere ca prima ma tinea non stop in priza. Cand mananca mi se pare ca nu mananca f mult ca si timp, dupa care adoarme din nou, insa are si cateva momente ( 1-2 , max 3)in zi cand sta si cate 1 h la san.
De cand am iesit din spital au trecut 10 zile si a luat 400 g in greutate in aceasta perioada...
Sa ma ingrijorez oare ?

400 de gr in 10 zile e bine. Pe luna ar trebuie sa ia intre 750 si 1kg, acum la inceput.
Pe mine m-au innebunit toti sa ii dau sa pape la program si am chinuit fata, ca manca numai cand voia ea. Sa fii atenta doar ca acum vin caldurile si sa nu se deshidrateze.
Oana.c
Scris: Tuesday, June 14, 2022 6:14 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/28/2021
Aleahim wrote:

400 de gr in 10 zile e bine. Pe luna ar trebuie sa ia intre 750 si 1kg, acum la inceput.
Pe mine m-au innebunit toti sa ii dau sa pape la program si am chinuit fata, ca manca numai cand voia ea. Sa fii atenta doar ca acum vin caldurile si sa nu se deshidrateze.

Da, de deshidratare imi era si mie frica sincer....multumesc mult aleahim . Ce i drept nici eu nu am putut sa i fac program pt ca nu as suporta sa o las sa planga pana se face ora de mancat. Fetelor, voi cand ati merg la plaja cu bebelusii prima data, cate lunite aveau ? Eu as vrea sa merg macar cand face 3 luni, nu sa o tin la plaja si in soare pe ea pe caldura, dar macar dimi si seara sa iesim , sa se poata bucura si cea mare...
Aleahim
Scris: Tuesday, June 14, 2022 8:02 PM
Nivel

Oana.c wrote:

Da, de deshidratare imi era si mie frica sincer....multumesc mult aleahim . Ce i drept nici eu nu am putut sa i fac program pt ca nu as suporta sa o las sa planga pana se face ora de mancat. Fetelor, voi cand ati merg la plaja cu bebelusii prima data, cate lunite aveau ? Eu as vrea sa merg macar cand face 3 luni, nu sa o tin la plaja si in soare pe ea pe caldura, dar macar dimi si seara sa iesim , sa se poata bucura si cea mare...

Nu sunt ei asa bleguti, decat in cazuri extreme, sa rabde foame sau sete.
Legat de mersul la mare, in 2020 am mers cu nasii cu rulota si cel mic al lor avea 3 luni. Dimineata si seara il duceau pe plaja, in rest la rulota, dar tare fain a fost. S-a comportat exemplar, papa si doarmea. Si noi am fi mers anul trecut, dar am avut model de copil urlator si nu puteam iesi nici in fata blocului cu ea.
Anul asta urmeaza primul concediu pe bune in 3 si suntem in dubii daca sa mai mergem sau nu. Weekendul asta am fost plecati cu ea si ne-a dat dauna totala. Am venit rupti amandoiCrazy
Aleahim
Scris: Tuesday, June 14, 2022 8:09 PM
Nivel

Fetelor help!
Ati avut careva model de copil mancator de orice?
Si prin orice ma refer la pietre, servetele, hartie, chiar si var de pe perete?
De cand a inceput eruptia dentara, Aniela baga ORICE im gura si ma disperaaaaaaaa. Cum o dezvat?
Am prins-o la limita cu un caca de pasarica in manaCrazy
Ellena20
Scris: Tuesday, June 14, 2022 8:57 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Aleahim, aici prezenti! Orice baga in gura, la inceput eram si disperata cu dezinfectatul. Singura solutie e sa stau intruna dupa el, alta varianta nu am gasit.

Si da, cu concediul cu copil mic, e foaarte greu. Am fost si noi pana la Pitesti cu el acum in weekend, iar cand am iesit sa mancam, mai mult alergam dupa el. Cred ca pana la 5-6 ani ai copilului, parintii nu mai au concediu Lol
freya1
Scris: Tuesday, June 14, 2022 10:20 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Al meu, din fericire, a lasat-o ceva mai moale cu bagatul in gura de la o vreme, desi inca imi mai face surprize Lol
Dar servetelele sunt pasiunea lui, doar ca acum le mesteca si le scuipa, nici nu trebuie sa insist
Nu cred ca se poate face ceva, doar sa treaca timpul. Asa e modelul de copil, din pacate stiu cazuri care si la 3 ani inca mai au pasiunea asta
Aleahim
Scris: Wednesday, June 15, 2022 8:31 AM
Nivel

freya1 wrote:
Al meu, din fericire, a lasat-o ceva mai moale cu bagatul in gura de la o vreme, desi inca imi mai face surprize Lol
Dar servetelele sunt pasiunea lui, doar ca acum le mesteca si le scuipa, nici nu trebuie sa insist
Nu cred ca se poate face ceva, doar sa treaca timpul. Asa e modelul de copil, din pacate stiu cazuri care si la 3 ani inca mai au pasiunea asta

Aniela cum prinde servetele umede, cum le mananca. Am zis ca ar trebuie sa fie direct stearsa la fund cand face cacaLol
Mi-e groaza de nisip in concediu. Si faza e ca in gura nu ii pot baga mana sa ii scot ca ma composteaza groaznic si mai face si ditai circul daca nu lasam sa manance ce vrea. Vai de viata noastraCrazy
Roser
Scris: Wednesday, June 15, 2022 11:10 AM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Nu știu dacă îl întrece cineva pe Hugo la mâncat nisip. Mergem in fiecare weekend la plajă si de fiecare dată își înfundă câțiva pumni in gură, tot cu ochii pe el trebuie să stăm. Mai bagă si scoici pe deasupra si de astea mi-e cam frică sa nu se taie. In parc baga pietre, dar deja e prea de tot, oricum ii explic nu mă bagă în seamă si continuă cu ale lui. In 28 avem vizita la pediatru si o sa ii spun despre asta, nu știu daca o face de amuzament (eu am o reacție de zile mari când îl văd că bagă prostii in gură) sau îi lipsește vreun mineral ceva, desi mănâncă de toate si are o alimentație echilibrată.

Sâmbătă asta plecam si noi in primul concediu in 3, la munte, sa vedem cum va fi. Cel mai groază mi-e de drum, 4 ore cu mașina, pe lângă faptul ca nu prea are răbdare sa stea in scaun mai are si pb cu vomatul.
freya1
Scris: Wednesday, June 15, 2022 12:35 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Roser, vacanta frumoasa, sa ne povestesti cum a fost, ne facem si noi curaj. Anul trecut dormea in masina si a fost super, acum... la fel ca la voi
Cand ma gandesc ce disperata eram la inceput cand baga in gura ceva de pe jos ma apuca rasul Lol nu degeaba printre primele lui cuvinte a fost "gnee" = gunoi, aici evident in parc e plin de gunoaie pe jos si la fiecare pas trebuia sa il tin sa nu ia ceva
Nisip inca nu a mancat, dar ii place sa il puna pe el si in cap in loc de galetusa Lol
Aleahim
Scris: Wednesday, June 15, 2022 1:36 PM
Nivel

Roser wrote:
Nu știu dacă îl întrece cineva pe Hugo la mâncat nisip. Mergem in fiecare weekend la plajă si de fiecare dată își înfundă câțiva pumni in gură, tot cu ochii pe el trebuie să stăm. Mai bagă si scoici pe deasupra si de astea mi-e cam frică sa nu se taie. In parc baga pietre, dar deja e prea de tot, oricum ii explic nu mă bagă în seamă si continuă cu ale lui. In 28 avem vizita la pediatru si o sa ii spun despre asta, nu știu daca o face de amuzament (eu am o reacție de zile mari când îl văd că bagă prostii in gură) sau îi lipsește vreun mineral ceva, desi mănâncă de toate si are o alimentație echilibrată.

Sâmbătă asta plecam si noi in primul concediu in 3, la munte, sa vedem cum va fi. Cel mai groază mi-e de drum, 4 ore cu mașina, pe lângă faptul ca nu prea are răbdare sa stea in scaun mai are si pb cu vomatul.

Si eu ma gandeam la ceva carente, o sa vb si eu cu pediatrul.
La capitolul mers cu masina, ne-a uimit ultimele dati. Pana acum dormea fix, dar fix 30 de min. Acum a bagat cate 1h30 2h. Am fost in soc
simmo
Scris: Wednesday, June 15, 2022 1:57 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Bagatul în gura este o faza la toți copiii care începe pe la vârsta de 1an+; este modul lor de a explora. Te exasperează, dar va trece după câteva luni. Eu ii spuneam ca este caca, nu se baga în gura ci se arunca la gunoi. Și uite asa, la 07 dimineață eu si copilul strângeam gunoaiele din parc (atât de matinali eram, de nici domnii de la salubritate nu ajungeau la ora respectiva). Dacă ai o expresie a fetei care lor li se pare amuzanta, posibil sa continue și din cauza asta. Eu eram mai neutră în mimica feței.

Roser, am fost și noi la munte pentru prima oara. Copilul nu are rău de masina (sau cel puțin nu am remarcat pana acum), însă pe serpentine a fost cu tensiune. Se vedea ca nu se simte bine și dădea sa vomite. Am avut noroc ca soțul a putut opri și ne-am aerisit puțin. Mai aveam 5 minute pana la hotel și l-am ținut în brate pana am ajuns acolo (a fost un risc asumat pentru ca nu mai aveam mult pana acolo).
La întoarcere am schimbat strategia putin: ultima masa a lui a fost la 10, iar la 12:30 am plecat la drum, fix la ora lui de somn. A dormit tot drumul, peste 2 ore. S-a trezit fix când am oprit mașina.
Aleahim
Scris: Wednesday, June 15, 2022 2:59 PM
Nivel

simmo wrote:
Bagatul în gura este o faza la toți copiii care începe pe la vârsta de 1an+; este modul lor de a explora. Te exasperează, dar va trece după câteva luni. Eu ii spuneam ca este caca, nu se baga în gura ci se arunca la gunoi. Și uite asa, la 07 dimineață eu si copilul strângeam gunoaiele din parc (atât de matinali eram, de nici domnii de la salubritate nu ajungeau la ora respectiva). Dacă ai o expresie a fetei care lor li se pare amuzanta, posibil sa continue și din cauza asta. Eu eram mai neutră în mimica feței.

Roser, am fost și noi la munte pentru prima oara. Copilul nu are rău de masina (sau cel puțin nu am remarcat pana acum), însă pe serpentine a fost cu tensiune. Se vedea ca nu se simte bine și dădea sa vomite. Am avut noroc ca soțul a putut opri și ne-am aerisit puțin. Mai aveam 5 minute pana la hotel și l-am ținut în brate pana am ajuns acolo (a fost un risc asumat pentru ca nu mai aveam mult pana acolo).
La întoarcere am schimbat strategia putin: ultima masa a lui a fost la 10, iar la 12:30 am plecat la drum, fix la ora lui de somn. A dormit tot drumul, peste 2 ore. S-a trezit fix când am oprit mașina.

Faza e ca deja au trecut vreo 5 luni de cand face asta. Si incerc si eu sa fiu ferma si sa nu par amuzanta, dar ea se enerveaza si se cearta cu mine, sau efectiv se arunca pe jos si urla daca nu o las sa bage in guraNuImiPasa
Uneori cand ii spun ca e caca, sa imi dea mie sa duc la gunoi, intinde manuta spre mine si apoi baga rapid in gura....mor
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.