Clubul mamicilor incepatoare - 17
Subiectul anterior · Subiectul urmator
IoanaIoanaC
Scris: Thursday, June 9, 2022 9:09 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/30/2019
EllaMaria wrote:

Ioana cum ai reușit minunea asta? 😴

Pentru ca nu am avut alta solutie, deja eram epuizata, ajunsesem si la 12 treziri pe noapte, din care un party de 2 ore in care ea se juca si eu cadeam de pe picioare. Nu ma mai intelegeam cu sotul, nu mai dadeam randament la munca si mai ales nu mai eram om. Asa ca intr-o noapte, dupa ce a suzetat 1 ora si a refuzat sa adoarma, mi-am zis "oreice ar fi, in noaptea asta nu mai vezi san". A durat cam 40 de minute sa adoarma. O puneam in patut, plangea, o luam in brate o plimbam o linisteam, si de la capat. In dimineata urmatoare, nu am lasat-o sa adoarma la san. I-am vorbit pana a mancat, apoi ne-am apcat de plimbat prin camera, a adormit cam in 20 min. La fel la al doilea somn. Pana seara m-am decis daca intarc total pe noapte sau treptat. Am decis sa intarc total, pentru ca altfel mi se parea ca o sa fie mult mai confuza. In prima noapte s-a trezit de 3 ori, in a doua noapte o data si a stat treaza 1 ora. Trezirile astea de 1 ora pe noapte ne-au tinut cam o saptamana. In a 3-a sau a 4-a noapte m-am mutat in dormitor cu sotul. Dupa cateva zile am bagat inca o actiune dupa supt. Urmeaza sa mai bag una, desi imi convine cum e acuma, nu mi-e musai sa mut suptul mai devreme. Mentionez ca aveam deja o rutina stabilita si cu care era obisnuita. In primele nopti, cand statea treaza mai mult, nu era mereu cu plans, adica daca mi-a luat 40 de minute sa o adorm, asta nu inseamna ca 40 de minute a plans, cand plangea ii vorbeam si o luam in brate, ii explicam mereu ca trebuie sa faca nani, mai mult statea in patut decat plangea. Cand dadea sa se ridice, o puneam inapoi, daca se enerva, o lasam putin sa se calmeze, incercam sa o calmez cu vorbit si mangaiat, daca nu functiona, in brate si plimbat.

Acum adoarme in 5-15 minute de cand o pun in pat, fara plans fara nimic, se foieste, isi cauta pozitia, uneori se joaca putin si aia e. Stau mereu langa ea pana adoarme, desi initial am zis ca voi pleca cu timpul, dar acum nu vreau sa plec, mi-e draga de mor sa o vad cum adoarme asa linistita.
Asta a functionat al noi, nu pot zice ca am facut sleep training, dar nici ca nu am facut. Atata doar ca am facut in stilul meu si in ritmul meu, asa cum am crezut eu ca i se potriveste copilului meu. Ma bucur ca am avut curajul sa incerc si mi-e ciuda ca nu am facut-o mai devreme sa nu ne fi chinuit amandoua atatea luni.

L.E Niciodata nu am lasat-o sa adoarma in alt fel decat in patut. Nu la san, nu plimbata, nu leganata, astea le foloseam doar sa o linistesc sa nu planga si sa stie ca sutn langa ea.
freya1
Scris: Thursday, June 9, 2022 2:40 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Multumim, Ioana Cheek Kiss Eu trebuie sa ma decid, tot zic ca sper sa fie acum o pauza intre premolari si canini si actionez atunci, eventual sa nu ne prinda nici regresia somnului de la un an jumate, care am inteles ca e dificila. Momentan se trezeste de 3-4 ori pe noapte, ceea ce e vis pt mine, venind tot de la 10-12 treziri. Daca nu il mai adorm la san (asta mi se pare mai greu) pot sa il intarc de tot, el doar la somn suge si uneori la trezire. Nu as vrea nici cu asta sa ma prinda mersul la cresa, ca va fi greu si asa pt el. Of, cresc micutii si vin noi provocari si pt ei si pt noi
MariaS
Scris: Thursday, June 9, 2022 2:48 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
A mea are temperatura normala undeva la 36,5-36,8 și când era cald afară tot așa era.
Vad că peste noapte nu a mai făcut febră și a dormit ceva mai bine, spre surprinderea mea a acceptat super ușor siropurile chiar ma ceartă când ma vede cu ele în mână și nu ii dau 😅.

Am văzut ca discutați de apă, ea a început sa bea bine când i-am dat din sticlutele cu "țâță", dar am umblat după ea din ora în ora sa bea o guriță de apa, acum cere și cauta ea sticlele, cred ca avem vreo 10 sticle împrăștiate peste tot în casă, cred că bea peste 500ml de apa pe zi.

freya1
Scris: Thursday, June 9, 2022 2:58 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Maria Cheek Kiss pupici micutei, sa fie ca noua repede ! Piticul meu de la faza cu roseola nu mai vrea siropuri deloc, atunci i-am dat paracetamol si nurofen supozitoare, ca nu am avut ce face uff ii place sa se joace cu seringa dozatoare, dar nu e chip sa inghita ceva, urla ca din gura de sarpe si tine gura inchisa. Nu stiu pe viitor ce om face
De baut apa avem sticle cu pai din care bea bine, dar as vrea sa ii mai dau si din pahar (el e innebunit sa toarne el din sticla in pahar si apoi sa bea singur din pahar, ar bea 1l de apa de incantare, dar nu pot face zilnic piscina prin casa Lol )
MariaS
Scris: Thursday, June 9, 2022 4:23 PM
Nivel

Așa și noi freya 😅 și din baltă ar bea apă 😅😅.
Multumim pt gândurile bune Cheek Kiss

Ellena20
Scris: Saturday, June 11, 2022 8:40 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Maria, ce faceti? Cum se mai simte Irina? Cheek Kiss
MariaS
Scris: Saturday, June 11, 2022 10:08 AM
Nivel

Elena, suntem bine, Irina văd că se simte mai bine, de alaltăieri noapte nu a ai făcut febră, mai are mucisori și din când în când ii mai scapă o mică tuse. Spre bucuria mea a fost destul de receptivă la batista bebelușului și la lavaj, poate și din cauză că am folosit și noi.

Voi cum mai sunteți?

Ca tot vorbeam zilele trecute de sticluțele de apă, uitați sticluța lui fiică-mea
img
Ellena20
Scris: Saturday, June 11, 2022 10:25 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Ma bucur ca sunteti bine! coeur
Si Cezar e bine, nu da semne ca ar avea nimic, dar e chin cu sprayul pt gat, ne chinuim si eu si taica-su o gramada pana reusim sa ii dam.

In rest, veselie si joaca! Si chiar mananca bine, desi medicul m-a avertizat ca din cauza durerii, e posibil sa refuze mancarea.

Aia e cea mai buna sticluta ras
MariaS
Scris: Saturday, June 11, 2022 10:36 AM
Nivel

Ellena20 wrote:
Ma bucur ca sunteti bine! coeur
Si Cezar e bine, nu da semne ca ar avea nimic, dar e chin cu sprayul pt gat, ne chinuim si eu si taica-su o gramada pana reusim sa ii dam.

In rest, veselie si joaca! Si chiar mananca bine, desi medicul m-a avertizat ca din cauza durerii, e posibil sa refuze mancarea.

Aia e cea mai buna sticluta ras

La început și ea a fost împotriva sprayului pt gât, dar dacă ne vedea ca ne dam cum el voia și ea și așa am convins-o să o dăm 😅
Oana.c
Scris: Saturday, June 11, 2022 11:15 AM
Nivel

Inregistrat: 6/28/2021
Buna mamici, sunt la al 2 lea bebe si sunt in impas! Va rog cine a trecut prin asta poate are un sfat pt mn.
Fetita mare are 4 ani jumatate si frecventeaza gradi, vineri a luat vacanta.
Fetita mica are 11 zile si este alaptata exclusiv. Problema este ca eu am inceput sa tusesc(am inceput sa iau biosept mami si bebe) si fetita mare cu mucisori(am inceput sa i dau sirop si ei), insa imi este teama sa nu ia si bebe de la noi. Ati patit asa ? Incerc sa tin fetita mare mai depate de noi insa nu reusesc tot timpul , in plus ma doare sufletul sa o alung...abia suntem la acomodare in 4 si sincer ea e topita dupa pitica...
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, June 11, 2022 11:56 AM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
Oana.c wrote:
Buna mamici, sunt la al 2 lea bebe si sunt in impas! Va rog cine a trecut prin asta poate are un sfat pt mn.
Fetita mare are 4 ani jumatate si frecventeaza gradi, vineri a luat vacanta.
Fetita mica are 11 zile si este alaptata exclusiv. Problema este ca eu am inceput sa tusesc(am inceput sa iau biosept mami si bebe) si fetita mare cu mucisori(am inceput sa i dau sirop si ei), insa imi este teama sa nu ia si bebe de la noi. Ati patit asa ? Incerc sa tin fetita mare mai depate de noi insa nu reusesc tot timpul , in plus ma doare sufletul sa o alung...abia suntem la acomodare in 4 si sincer ea e topita dupa pitica...

Ma bag ca musca in seama, nu e musai sa ia, soțul meu a avut covid și cred ca și eu bebe a fost ok atâta avea și fetita mea când s a întâmplat. Pe mine m a ajutat oscillococinum
Oana.c
Scris: Saturday, June 11, 2022 12:20 PM
Nivel

ANDREEA2929A wrote:

Ma bag ca musca in seama, nu e musai sa ia, soțul meu a avut covid și cred ca și eu bebe a fost ok atâta avea și fetita mea când s a întâmplat. Pe mine m a ajutat oscillococinum

Multumesc mult Andreea, stiu ca ea e protejata prin anticorpii obtinuti prin alaptare insa totimi e teama si mi se rupe si sufletul pt cea mare sa o alung mereu. 🥺
Roser
Scris: Saturday, June 11, 2022 1:36 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Nu o alunga oana, daca e sa ia tot va lua, doar nu poti sa o alungi din casă. E foarte bine ca ii dai piept asa e mai protejată. Eu am avut covid cu simptome destul de grave si sotul a avut in acelasi timp (fara prea multe simptome) dar băiețelul nu a luat desi stăteam nas in nas cu el că îl alăptam. Iarna trecuta m-am răcit de vreo 3 ori si el niciodată.
Ai niste fetițe foarte frumoase, am vazut pozele dincolocoeur
Oana.c
Scris: Saturday, June 11, 2022 3:14 PM
Nivel

Roser wrote:
Nu o alunga oana, daca e sa ia tot va lua, doar nu poti sa o alungi din casă. E foarte bine ca ii dai piept asa e mai protejată. Eu am avut covid cu simptome destul de grave si sotul a avut in acelasi timp (fara prea multe simptome) dar băiețelul nu a luat desi stăteam nas in nas cu el că îl alăptam. Iarna trecuta m-am răcit de vreo 3 ori si el niciodată.
Ai niste fetițe foarte frumoase, am vazut pozele dincolocoeur

Multumesc mult Roser, macar asa nu m-as simti asa de vinovata ca tot ii spun fetitei mari sa stea mai distanta. Ea o iubeste enorm si cred ca o doare f mult cand ii spun asta. Sunt pregatita pt viitor ca oricum va lua de la cea mare insa ma gandeam ca acum la inceput sa nu fie prea micuta pitica si sa o pateasca mai grav.
Multumesc Roser, tu vei avea pereche, cred ca sentimentul este minunat 🤗💕
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, June 11, 2022 5:02 PM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
Fetele, help! Am tras de buretele de baie pana de curând , a stat cuminte întinsa, de acuma se ridica. Ce variante folosiți voi?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.