|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/28/2021 Mesaje: 906
| ANDREEA2929A wrote:Oana eu știu așa de la pediatra mea ce e pana in 37.8, o dezbraci, o dai cu Geluri antitermice sau puțin alcool îndoit cu multă apa nu oțet ca e iritant, ce trece de 37.8 intrarectal la un bebe așa mic e putina febra. De la 38 poți sa i dai panadol. Cât despre secreții eu am folosit o perioada batista bebelușului ,, manuala” aia de tragi cu gura o găsești pe bbtei. Apoi când s a îngroșat gluma la răceala cea pt aspirator. Aia doar o apropii de nas nu o atingi de nas. Când sunt muci serioși cu ser la noi n a ieșit am avut nevoie de apa de mare. Cei de lapte ies cu ser, și am tot avut de la reflux ii tot scoteam de câteva ori pe zi. Mai sunt dispozitivele electrice cu lumini și sunete însă sunt slabe astea doar sa i agăți pe cei de ,,lapte” albi însă nu s grozave, eu n am folosit bete pt ca îmi era frica sa nu o rănesc. Poate e și reflux sa urmărești, cât despre înecat crede ma ca mi au ieșit peri albi cât a fost ft mică , o dădeam pe o parte cu capul un pic mai jos decât corpul și reușea sa și revină. A crescut și a gestionat mai bine. A mea a avut reflux de mică și mereu ii venea laptele in gât. Nu știa sa tușească și mereu intram in panica. Multumesc Andreea. Nu are reflux, are colici si cand suge o supara burtica si se trage cu piciorusele la burta si miorlaie si se screme si plamge si automat laptele curge iar ea nu apuca sa si inghita tot si se mai ineaca. |
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 848
| Mamici, ieri am făcut vaccinul de 11 luni, iar azi dimineață piticul ardea, 39,1 rectal. I-am dat supozitor si abia i-a scazut într-o ora. Acum e vioi, dar cred ca in curând creste iar temperatura. Doctorița mi-a zis ca e posibil sa faca temperatura, dar nu ma așteptam sa fie atat de mare. La cel de 2 si 4 luni nu a avut nimic. Din experienta voastră, ati avut asa mare temperatura de la vaccin?
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| EllaMaria wrote:Mamici, ieri am făcut vaccinul de 11 luni, iar azi dimineață piticul ardea, 39,1 rectal. I-am dat supozitor si abia i-a scazut într-o ora. Acum e vioi, dar cred ca in curând creste iar temperatura. Doctorița mi-a zis ca e posibil sa faca temperatura, dar nu ma așteptam sa fie atat de mare. La cel de 2 si 4 luni nu a avut nimic. Din experienta voastră, ati avut asa mare temperatura de la vaccin?
Ella, da, la 11 luni a avut si al meu 39 peste noapte si peste 38 a doua zi, dar atat, iar la ROR 24h de febra 39.6, diaree si stare foarte proasta (la 9 zile dupa vaccin, asa e la asta) |
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| EllaMaria wrote:Mamici, ieri am făcut vaccinul de 11 luni, iar azi dimineață piticul ardea, 39,1 rectal. I-am dat supozitor si abia i-a scazut într-o ora. Acum e vioi, dar cred ca in curând creste iar temperatura. Doctorița mi-a zis ca e posibil sa faca temperatura, dar nu ma așteptam sa fie atat de mare. La cel de 2 si 4 luni nu a avut nimic. Din experienta voastră, ati avut asa mare temperatura de la vaccin?
Offf,saracutul! Sa treacă repede! Ella,nu știu ce sa îți spun,al meu nu a avut febra la niciun vaccin. După ce am făcut ror-ul la 12 luni a avut un comportament mai ciudat câteva zile de nu am reușit sa ma înțeleg cu el cu somnul,stătea și câte 10 ore treaz dar nu am dat de cap ce anume a fost de vina....vaccin,salt mental,regresie 🙈
A făcut cineva varilrix-ul? Ceva efecte adverse? Eu nu am făcut varicela și vreau sa ne vaccinam împreuna in perioada următoare. |
| Ma intereseaza si pe mine varilrix, din aceleasi motive, probabil il vom face inainte de intrarea in colectivitate |
|
Inregistrat: 2/22/2020 Mesaje: 589
Noi acum o saptamana am facut vaccinul de 4 luni, la fel a doua zi febra 39, i am bagat un suozitor a scazut, dupa la vreo 8 ore din nou 38,7, i am bagat alt supozitor si dupa nu a mai facut deloc. Dr spune ca este clar de la vaccin, desii si noi nu am avut nimic la cel de 2 luni. |
|
| Da, pe masura ce cresc, sistemul lor imunitar se maturizeaza si reactioneaza mai puternic la vaccin, e ceva normal |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| freya1 wrote:Ma intereseaza si pe mine varilrix, din aceleasi motive, probabil il vom face inainte de intrarea in colectivitate
Eu nu cred ca așteptat intrarea in colectivitate (creșă/grădinița) pt ca am trecut ca prin urechile acului acum o luna când fetița unor prieteni a avut (luase contact cu cineva și la vremea aia încă nu fuseseră înștiințați și nici nu ii apăruseră simptomele) și noi ne întâlnisem cu ei. Cineva din familie a avut la o vasta înaintată și nu va spun prin ce a trecut,așa ceva nu îmi doresc. Probabil luna viitoare ne vom vaccina. |
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 848
| Mulțumesc fetelor, pana acum max 38 a făcut. Sper sa nu facă mai mare. Dar îmi e atat de greu să-l privesc cum se misca mai greu, probabil il dor piciorușele. Tocmai el agitatul de pe lume, este limitat acum. Trecem si peste asta. Cat despre varicela, eu am avut cand eram in clasa a 8 a si bineînțeles ca au primit si ai mei parinti, ei facand complicații ulterior. |
|
| Fetelor bebe a facut 37.5 , manutele si piciorusele s au racit instant , temp luata cu termometrul contact less la frunte. Banuiesc ca rectal era mai mare. Citisem ca la bebe sub o luna dc are 38 rectal e de mers la spital. Nu pot sa ii iau rectal,ma tem. Am incercat sa i pun un paracetamol de 125 mg in fundulet , s a topit tot incercand fara succces. I a pus altul soacra,insa dupa 2 min cred ,bebe a facut caca insa nu am depistat supozitorul. S o fi topit insa nu stiu dc s a absorbit. Cert e ca i a scazut la 37. Am anuntat medicul care mi a spus ca nu e de speriat si sa continui tratamentul. Ne-a dat otipax si un sirop antibiotic. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Oana, poate deja faci asta, dar eu când i-am pus supozitor îl ungeam cu ulei sau apa ca să alunece mai ușor și sa nu forțez. |
|
| simmo wrote:Oana, poate deja faci asta, dar eu când i-am pus supozitor îl ungeam cu ulei sau apa ca să alunece mai ușor și sa nu forțez. Simo el e destul de alunecos sa zic asa, sotul a reusit fara probleme, mie probabil ca imi vine greu pt ca am senzatia ca o ranesc. Am avut parte de un concert in aceasta seara, efectiv nu stiam ce sa mai fac, imi venea sa plang sau sa dau fuga la spital , efectiv nu mi mai gaseam eu calmul, ea se intindea si scotea pieptul in fata si plangea si nu o calma nici san nici nimic, nu stiu ce putea sa aiba, ma gandesc ca de la colici se face ghem...totusi dupa ce i am dat antibioticul, picaturile in urechi,baita, supozitor in fund si in final espumisan(a luat sotul acum), s a calmat si doarme dusa.... Mi a tinut o asa vreo 3-4 ore...sugea si din supt incepea sa se framante si sa tipe si sa inceapa sa planga, sanul picura continuu deci lapte este, ea se framanta de picioare, la un moment dat a avut p pauza de gaze consistente eliminate si atunci a stat f linistita. Sper sa fie vba dsp colici si sa ii treaca cu espumisan ca nu mai stiu ce sa fac efectiv ma termina cand vad ca nu o pot calma nicicum, ma demoralizez si mai mult ca am senzatia ca are o suferinta iar eu nu sunt in stare sa o identific. |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Oana.c wrote: Simo el e destul de alunecos sa zic asa, sotul a reusit fara probleme, mie probabil ca imi vine greu pt ca am senzatia ca o ranesc. Am avut parte de un concert in aceasta seara, efectiv nu stiam ce sa mai fac, imi venea sa plang sau sa dau fuga la spital , efectiv nu mi mai gaseam eu calmul, ea se intindea si scotea pieptul in fata si plangea si nu o calma nici san nici nimic, nu stiu ce putea sa aiba, ma gandesc ca de la colici se face ghem...totusi dupa ce i am dat antibioticul, picaturile in urechi,baita, supozitor in fund si in final espumisan(a luat sotul acum), s a calmat si doarme dusa.... Mi a tinut o asa vreo 3-4 ore...sugea si din supt incepea sa se framante si sa tipe si sa inceapa sa planga, sanul picura continuu deci lapte este, ea se framanta de picioare, la un moment dat a avut p pauza de gaze consistente eliminate si atunci a stat f linistita. Sper sa fie vba dsp colici si sa ii treaca cu espumisan ca nu mai stiu ce sa fac efectiv ma termina cand vad ca nu o pot calma nicicum, ma demoralizez si mai mult ca am senzatia ca are o suferinta iar eu nu sunt in stare sa o identific.
Draga de tine... Sa depășiți repede momentul, Aida sa isi revina rapid si sa va liniștiți! Fiind nou nascuta, iti inteleg îngrijorarea! Si da, la un nou nascut nu se aplica aceleasi reguli ca la un sugar! Sa auzim doar de bine! |
|
| maria2013 wrote: Draga de tine... Sa depășiți repede momentul, Aida sa isi revina rapid si sa va liniștiți! Fiind nou nascuta, iti inteleg îngrijorarea! Si da, la un nou nascut nu se aplica aceleasi reguli ca la un sugar! Sa auzim doar de bine!
Multumesc Maria 🥺 |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Mamici, ce crema/protecție solara folosiți pentru cei mici ? |
|
|