Clubul mamicilor incepatoare - 17
Subiectul anterior · Subiectul urmator
EllaMaria
Scris: Thursday, March 10, 2022 7:44 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/12/2020
Ellena20 wrote:

Fetelor, e necesara prezenta fizica a tatalui la pasapoarte? Nu prea il prind liber pe sot si trebuie sa ii facem si noi lui Cezar pasaport pt Paste. Nu gasesc info pe internet pt ca nu le merge pagina la pasapoarte, iar la telefon nu imi raspunde nimeni de 2 zile. Am zis ca merg maine fizic sa ma interesez de tot ce trebuie.

Daca unul din părinte nu e prezent, e nevoie de procura. Eu zic sa te grăbești sa ii faci programarea măcar, dacă intenționați ca de Paste sa aveți pașaportul. De cateva zile au explodat programările. Cel puțin la noi în Maramureș, astăzi dacă ar fi sa programez, doar din 20 aprilie mai găsesc loc, dar de la o ora la alta tot mai târziu se găsește loc. Lol
MariaS
Scris: Thursday, March 10, 2022 3:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/28/2020
Eu am fost cu câteva secunde mai pe fază și i-am făcut în decembrie, dar au luat-o razna lucrurile.
Ieri cu istaria aia cu carburantul am revazut imaginile de la începutul pandemiei când oamenii stăteau la cozi sa cumpere hârtie, faină, ulei și drojdie 🤦
freya1
Scris: Thursday, March 10, 2022 3:20 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Aici si prin judetele invecinate in mai programare la pasaport cel mai devreme banghead

Si eu sunt interesata de intarcat, mi se pare imposibil din cauza somnului, care si asa e cum e... sa ajung la leganat toata noaptea nu ma incanta
Ellena20
Scris: Thursday, March 10, 2022 4:06 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Am reusit sa facem programare saptamana viitoare.
Ella, multumesc, da, mi s-a confirmat si mie astazi ca sunt multe cereri in perioada asta din cauza panicii.

Poate cand o avea Adina timp ne mai povesteste cu intarcatul. Mai stiti ce ziceam ca ce bine inaintam noi? Uitati tot. Suge acum de 2 ori ziua si de 7 ori noaptea. Se trezeste des si daca nu primeste san urla.
freya1
Scris: Thursday, March 10, 2022 11:00 PM
Nivel

Off, Ellena Cheek Kiss o sa reusesti, nu iti face griji !
la mine mai cere si ziua, dar daca e inainte de masa incerc sa il distrag, ca apoi nu mai mananca. Noaptea de 4-5 ori se trezeste, nu cere neaparat lapte, doar ca altfel s-ar trezi de tot si mi-ar fi ff greu sa il adorm, mereu zic ca incerc sa vad ce se intampla daca il mai las, dar pe moment, moarta de somn, il pun la san ca sa adoarma repede. Si asa vad ca a reinceput sa adoarma greu si tarziu seara, l-am mai plimbat in sistem, dimineata de pe la 5-6 se tot foieste, doarme cam 9h noaptea, parca nu stie cum sa doarma mai putin... de unde atata energie, nu stiu
Am vazut ca are Crina Coliban o carte despre intarcare, ff scumpa mi se pare si nici ea nu imi e prea simpatica, ma mai gandesc daca sa o iau. Ma gandeam sa vorbesc si cu consultanta in alaptare care m-a ajutat la inceput, macar sa imi fac un plan, sa imi dea niste sfaturi (fie si pt ca ea are 4 copii). Deocamdata nu sunt asa grabita, dar nu as vrea sa ajung la 2 ani, cand vor fi multe alte schimbari si va fi oricum greu pt el
Ellena20
Scris: Thursday, March 10, 2022 11:16 PM
Nivel

Nici mie nu imi e prea draga Crina Coliban si nu stiu de ce. Probabil e o chestie subiectiva.
Asa gandesc si eu cu intarcatul, as vrea ca maxim pana la 1 an si jumatate sa fie intarcat.
Da, au o energie fantastica.
Cezar jongleaza cu un somn sau doua somnuri pe timp de zi. Are zile cand doarme la pranz 3 ore si acela e singurul somn din zi. Sau ca astazi cand a dormit 1h30 de la 12 si la 16 l-am vazut ca da semne de somn si chiar nu ma mai intelegeam cu el. A mai dormit pana la 17.
In zilele cu doua somnuri, dupa al doilea somn mi se pare ca e tare morocanos si parca nimic nu ii convine. Eu din asta inteleg ca nu se odihneste asa bine in modul asta si sper sa reusim sa ne facem un program doar cu un somn pe zi.

Buna ideea cu consultanta, freya. Sigur are niste sfaturi bune atat din prisma profesiei, cat si ca mama. Ca o gluma, ea te-a bagat in asta, ea sa te scoata Lol
freya1
Scris: Friday, March 11, 2022 10:18 AM
Nivel

Haha, da, m-a bagat prea bine chiar Lol

Asa si la noi cu 1/ 2 somnuri, e nebunie ca nu stiu niciodata ce program sa imi fac, iar daca masa de pranz e prea devreme sau prea tarziu nu mananca... si eu as vrea sa treaca la un somn, ca s-ar culca mai devreme seara, sper. Dar am citit ca e mai bine sa se faca trecerea asta cat mai tarziu
Zee
Scris: Friday, March 11, 2022 2:16 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2020
Ianis de doua zile (sper sa rămâna așa) adoarme singur seara. Bun, singur înseamnă ca îl pun la 21 in pătuț si pana la 23 renunța la tumbe si adoarme. A dormit pana la 11 cu 2 treziri pt lapte. Mai are un somn de 2h de la 15-17. Îmi place maxim programul asta, ma pot organiza si cu mesele… îs curioasa cât îl tine. Peste zi încă îl adorm in brațe, ziua nu reușesc sa îl fac sa adoarmă singur. Nu știu dacă e o minune temporara, sa ma bucur sau încă nu 😂
Ellena20
Scris: Friday, March 11, 2022 2:31 PM
Nivel

Wow, Zee, cum o fi oare sa doarma copilul atat dimineata?
Astazi Cezar s-a trezit la 6 Lol

freya, si eu mi as dori sa ii mai tina programul de 2 somnuri pe zi.
Zee
Scris: Friday, March 11, 2022 2:34 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2020
Ellena20 wrote:
Wow, Zee, cum o fi oare sa doarma copilul atat dimineata?
Astazi Cezar s-a trezit la 6 Lol

freya, si eu mi as dori sa ii mai tina programul de 2 somnuri pe zi.

Îți dai seama ca eu tot la 8 îs sus, nu? 😂 nu am reușit niciodată sa dorm mai mult sau sa dorm ziua cu el. Suferința mea majora e ca nu vrea sa stea in pat cu noi, îl mai pun seara între mine și soț, sta 2 min și e in pătuț. De dormit cu noi nu mai zic, a fost intr-o noapte sotul plecat și l-am pus lângă mine, dormea maxim 45 de minute și fugea in pătuț. Mi-as fi dorit și eu sa-l mai giugiulesc noaptea :
Ai voștri sunt mai drăgăstoși? Al meu rar vine sa ne dea câte un pupic, când îl întreb dacă îmi da un pupic zice nu și își pune mâna pe fata 😂
Ellena20
Scris: Friday, March 11, 2022 2:59 PM
Nivel

Eu nu cred ca m-am trezit vreodata inaintea lui Cezar. El e ceasul meu desteptator Lol
Lasa, Zee, ca e bine si in patutul lui. Eu as vrea sa il pot culca in patut. Doarme in patut doar cateva ore pe noapte apoi numai cu mine in pat, iar ziua doar in pat doarme.

Cezar da, e un pupacios. Ori ca ii spun sa imi dea un pupic, ori vine el spre noi si se intinde sa ne pupe. Mai are si el momente cand intoarce capul si fuge de la pupici, dar mai rar. coeur
freya1
Scris: Friday, March 11, 2022 10:08 PM
Nivel

Hai ca nu am scapat de febra dupa ROR, a 9a zi :( sper pana maine sa fie mai bine

Piticutul meu imi da uneori pupic cand ii spun, alteori ma apuca de fata sa ma muste Lol o data m-a muscat brusc de buza de mi s-a umflat apoi... din prea multa dragoste, zic eu Lol
Ellena20
Scris: Friday, March 11, 2022 10:23 PM
Nivel

Offf, freya, eu nu m-as fi gandit ca vor fi efecte adverse gen febra asa mult timp dupa vaccin. Eu cam o saptamana am stat asa cu frica. De febra oricum il verific mereu peste noapte.
Sa scada repede febra, aveti grija de voi! Cheek Kiss

Si la noi exista chestia asta cu muscatul. De buze, de maini, de picioare si de gat. Insa doar pe mine. Pe taica-su nu il musca deloc.
Plus datul cu capul. Sa ma ingrijoreze treaba asta? Pediatrul mi-a spus ca ei asa isi elimina frustrarile, mai ales ca nu pot comunica cu noi. Cand se enerveaza, incepe si da cu capul de dulap. banghead
freya1
Scris: Friday, March 11, 2022 10:30 PM
Nivel

Da, in 7-14 zile, atat e perioada de incubatie pt bolile astea, pt ca e in vaccin cu virusuri vii, pot face forme usoare de rujeola, rubeola sau oreion. Sper sa nu aveti si voi reactii Cheek Kiss
Ellena20
Scris: Friday, March 11, 2022 11:32 PM
Nivel

Noi l-am facut pe 22 feb, ar fi 17 zile de atunci.
Urmeaza varilrix. uff
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.