|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Sa va povestesc ce am pățit cu Irina săptămâna trecută. Miercuri v-am spus ca am fost la socializare, toate bune și frumoase, în dimineața de joi se trezește la 5:30 fierbinte foc, inițial am crezut ca din cauza pijamale care a fost mai grosuta dar am ales să îi iau și temperatura, 39,9 intrarectal să mor nu alta, repede am dezbrăcat-o și am lăsat sa se răcorească, după 15-20 min i-am luat din nou temp 39,7 am zis gata supozitor și urmărită constant, după 30 min a scăzut la 38,6 m-am mai liniștit, am vb cu mf și pediatru, ambi mi-au recomandat aceeași chestie și a rămas să merg la mf a doua zi, toată ziua de joi și prima parte a zilei de vineri a ținut-o cu febră de 38-38,3 (măsurată intrarectal și scăzut 0,5), verdictul mf a fost rosu în gat prin care a trecut singură partea cea mai grea, a rămas să îi dau cu tantamu verde de 3ori/zi. Sâmbătă a dormit peste 13h la somnul de noapte, când ii schimba soțul scutecul observa niște bubițe mici în zona liniei scutecului, am zi ca poate s-a iritat și ia dat cu apă termală, s-au mai ameliorat. Duminica după masa ii observ același fel de bubițe în zona gatului și tâmplelor, o dezbrac avea și pe burta și pe spate, panica maximă, le trimit poze la mf și pediatru, diagnostic pediatru Ruseola, diagnostic mf viroză eruptiva, ambi au zis ca trec în 2-3 zile și sa nu dau cu nimic pe el. https://ibb.co/T42q6GW https://ibb.co/bQSHdp5 Eu ma tot întreb de unde a luat-o, de la socializare îmi vine greu, pt că și mămicile care vin acolo îs paranoia cu bolile și se feresc și ii feresc pe cei mici de orice, în oraș nu prea am umblat decât pana la magazin să îmi iau pantofii pt nuntă, în rest curte și prin sat dar fără contact cu oamenii
|
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Maria, ce frumos stă ea la poză chiar daca e bolnăvioară F multi copii fac roseola infantum, se ia ff usor. In cazul vostru eu tind sa cred ca a luat-o de la vreun copil din grupul de socializare (nu știu dacă la bazin mai mergeti), care poate inca nu avea simptome sau tocmai ce trecuse prin boală. De la adulți nu se prea ia, pt ca ei nu fac. Cum se simte acum? Va doresc însănătoșire grabnică |
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3077
| Ce sperietura, Maria si eu cred ca tot de la copii, ei sunt contagiosi si in perioada de incubatie si nu aveau parintii de unde sti Eu stau cu emotii acum sa vad daca sunt ceva reactii la o sapt- 10 zile dupa ROR |
| Roser, ea se simte bine de când a scăpat de febră, în afara ca a "imbulinat-o" 😅, la bazin nu am mai fost de ft mult timp, tot aștept să se deschidă. Așteptăm vesti de la tine 😁
Freya e logic ce ziceți voi, dar îmi e greu să cred. Voi cum sunteți?
Dacă a făcut acum, va mai face când merge la grădi sau mai încolo? |
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1867
| Maria, insanatosire grabnica! E o scumpa Irina! Felicitari si pt maseluta, noi am ramas la stadiul de 6 dintisori
Freya, sper sa fie totul bine. Si eu am stat o saptamana cu stres dupa vaccin, dar a fost totul bine.
Roser, asteptam vesti
Fetelor, eu nu stiu cum mai puteti voi sau daca mai puteti. Cezar e un terorist. Nu sta o clipa locului. A inceput cu cataratul la modul periculos (vrea sa se urce pana si pe perdea). Nu are o clipa stare. Sper sa vina vremea frumoasa mai repede ca innebunesc atat de mult cu el in casa. Taica-su o ia razna cateva ore cu el spre seara. Am inceput si antrenamentele la olita. Ne distram tare, ce sa mai. Cu intarcatul zic eu ca intr-o luna reusim. Acum ii dau san de 2 ori: o data ziua si o data noaptea. Voi ce mai faceti? Aceleasi distractii si la voi?
|
| Elena sa ști că și la noi ii teroare, când intră tornada Irina în cameră nimic nu mai rama e în picioare sau în poziția inițială. Între living și bucătărie am pus o cutie și un balansoar cu un bax de apa ca să o împiedice să treacă în bucătărie și va zic ca e degeaba,a învățat cum sa abordeze situația și sa însele baricada. Gardul dintre dormitor și living îl trage la o parte cum doar ea știe. De înțărcat nici nu îmi bat capul, dacă nu era țiți nu trecea așa ușor peste boală, capitolul oliță e offline, își baga la propriu picioarele în ea, distracția nr 1 când sta în dormitor e căutatul în coșul de scutece și deschiderea lor 🤦😅. Freya nu cred ca veți avea probleme cu reacțiile dacă nu au fost pana acum. După boala asta eu m-am liniștit, nu mai îs asa panicata de febră. |
| Ellena, eu mai nou ies de 3 ori pe zi cu el afara, indiferent de vreme, altfel nu stiu ce as face. Esti tare cu intarcatul, nu se trezeste noaptea? La olita si eu as fi vrut pt kk, dar nu mai face dimineata la trezire acum si nu reusesc sa il prind, cum faci ? |
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Fetelor, am iesit de la eco. Nici nu știu dacă e de bine sau nu. Doctorul zice ca e ok, sacul e bine prins, nu am niciun hematom, se vede embrionul, cum ii bate inima dar vârsta la măsurători ar fi mai mică cu o săptămână decât preconizez eu. Știu sigur ziua in care am avut contact si apoi testul pozitiv si as avea 7s1z dar la eco iese 6s1z. Nu știu de ce această diferență poate ceva nu e ok cu embrionul de e prea mic...Mai merg săptămâna viitoare vineri sa mai îmi facă o ecografie, sa vedem cum evoluează lucrurile. Culmea, corpul galben e pe ovarul stâng, ovarul din care nu ovulam niciodată si niciodată nu aveam foliculi pe el |
| Roser asta ști ce înseamnă nu? Minunea la care nici nu îndrăzneai sa visezi. Ecografic am pățit și eu la începutul sarcinii să fie mai mic decât vârsta conform calendarului, la vârste ft mici e greu să estimezi exact. Sarcină ușoară și perfectă! |
| freya1 wrote:Ellena, eu mai nou ies de 3 ori pe zi cu el afara, indiferent de vreme, altfel nu stiu ce as face. Esti tare cu intarcatul, nu se trezeste noaptea? La olita si eu as fi vrut pt kk, dar nu mai face dimineata la trezire acum si nu reusesc sa il prind, cum faci ?
As iesi si eu cu el mai des, insa nu ma mai pot organiza cu celelalte treburi, cu gatitul etc. Se mai trezeste noaptea, dar ii dau sa bea apa, a mai protestat el de multe ori insa vorbesc cu el si ii spun ca trebuie sa facem nani, ca mami e langa el si il iubeste, ca trebuie sa inchida ochisorii pentru ca acum toata lumea face nani si tot asa. In prima seara am tinut-o asa vreo ora jumatate la o trezire, insa m-am tinut pe pozitii. S-a si trezit mai des atunci. Acum se mai trezeste de 2-3 ori. Ora de laptic e in jur de ora 4.
Kk nu a facut pana acum la olita, doar un pipi si l-am sarbatorit taaare mult Nu il mai prind nici eu cand face kk. Ii tot vorbesc si ii explic dar degeaba. Il vad cand incepe sa faca kk dar mi-e mila de el sa il intrerup repede sa il pun pe olita. Inainte cam la o ora de la trezire dimineata facea si kk. Acum cred ca si-a dat seama ce am de gand ca face ba pe la 10, ba dupa-amiaza si tot asa Eu tot insist. Am pus toti ursuletii pe olita, sotul pune si apa dupa ce ia ursuletul de pe olita ca sa vada baiatul |
| Roser, nici eu nu cred ca este o problema. Imi amintesc ca si eu am patit asa la inceput. Mai mic parca cu 5 zile. Sigur vor evolua lucrurile frumos pana vinerea viitoare. Iti doresc si eu o sarcina usoara!
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/4/2020 Mesaje: 167
| Maria,si Matei a avut roseola infantum,3 zile febra mare apoi bubite la fel ca la voi. Ciudat ca a avut dupa 2 saptamani la ai mei,doar eu si ei ,nu am iesit ,nu a avut contact cu copii. Pediatrul a zis ca sunt 2 tipuri de virus care duc la boala asta si ca poate fi luat de la adulti purtatori. Partea buna e ca am bifat o boala ,pe asta nu o mai fac.. Roser,sper din suflet sa fie bine,e asa minunat ca trebuie sa fie! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| O primăvara frumoasa mamici de pitici
Mihaelaalin attached the following image(s):
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| La mulți ani mămici frumoase!! |
|
| Roser, eu zic ca e de bine, tin pumnii in continuare ! Ellena, din ce am citit cel mai devreme dupa un an si jumatate incep ei sa constientizeze cand fac pipi si kk, la Montessori se recomanda sa folosesti intai scutece textile ca sa inteleaga ca se uda si apoi pus pe olita (e ceva gen dupa un an au oarece awareness si dupa un an jumate inceo sa aiba si control)... acum daca fac, fac accidental, nu stiu ei ce se intampla Mie mi-e ca nu o sa stea... la propriu, ca el nu sta locului nicio secunda ii mai zic "stai jos" cand vreau si eu sa ma imbrac, de ex, si nu pot sta dupa el si ma ignora total
La multi ani |
|
|