Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1855
| Andreea, sanatate sotului si tie multa putere! Aleahim, pt ei carnea de pe pulpe mi se pare cea mai buna. Mie imi taie soacra-mea si ii baga intregi la ea in lada ca eu nu mai am loc. Dar mereu cand scot gatesc si pt copil si pt noi. Daca vrei sa portionezi, poti pune pulpele, ficateii separat asa cum zice freya, chiar si pieptul de pui e bun pt ciorbita. Legume ardei, morcov, fasole verde, dovlecel, mazare sau ce mai ai tu din surse sigure si stii ca nu ai gasi la iarna. Fructe eu am la congelator zmeura si afine doar. |
|

Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2502
| Mersi gagici.I-am pus cate o pulpita separat, la ficatei nu m-am gandit, dar o sa mai taie si ii pun. Fructe am zmeura si mure.Si ceva pere.De partea asta s-a ocupat cumnata |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 727
| Fetelor azi am avut pt prima data scandal la pranz. Nu mai vrea sa manance cu lingurita, isi baga in bol si vrea el sa manance asa 🙄😂
Freya, tot am vrut sa te intreb, cum mai sunteti cu refluxul? S-a mai ameliorat? |
|

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| Aleahim wrote: Andreea multa sanatate sotului si sa treceti cu bine peste acest hop. Legat de mancare, asa am fost si eu sfatuita de pediatru, doar ca eu ii dadeam lp.Dar nici asa nu am reusit sa ii dau mai putin si mai des pt ca Aniela era o mancacioasa.La 3 sapt manca 90 de ml si tot asa mi s-a zis ca mananca prea mult, de aia si are si colici asa puternici si regurgiteaza.Am incercat eu sa ii 60 la 2 ore, dar nici vb sa accepte.Daca nu primea 90, urla.Asa ca am lasat-o in ritmul ei.Noi avem si un usor reflux fiziologic care uneori se accentueaza, de ex acum dupa Rotarix, dar am invatat sa traiesc cu el si sper sa scapam dupa diversificare. Ideea e sa pape bine, sa creasca bine si sa ude scutece.Asta e cel mai important la varsta lor
Fix asa la mine un 90 mananca, are momente când mănâncă doar de la un san si stiu sigur că e undeva la 60ml cel mult, de regulă noaptea când imi si adoarme imediat, dar ziua e o gura cum zici. Multumesc fetelor, asa m am gandit și eu... ea a luat bine in greutate, e o mancacioasa de la 3370 cat avea la externare la 4100 la 3 săpt și un pic. Avem de schimbat marimi la haine iar 🙈😂. Eu sunt bucuroasă că mananca, ma mai sperii când da inapoi însă cred ca nu tot ce scrie la carte se aplica...chiar am incercat ce spune pediatru dar nu am succes cu ea. Stie una și bună:titi! |
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 784
| ANDREEA2929A wrote: Fix asa la mine un 90 mananca, are momente când mănâncă doar de la un san si stiu sigur că e undeva la 60ml cel mult, de regulă noaptea când imi si adoarme imediat, dar ziua e o gura cum zici. Multumesc fetelor, asa m am gandit și eu... ea a luat bine in greutate, e o mancacioasa de la 3370 cat avea la externare la 4100 la 3 săpt și un pic. Avem de schimbat marimi la haine iar 🙈😂. Eu sunt bucuroasă că mananca, ma mai sperii când da inapoi însă cred ca nu tot ce scrie la carte se aplica...chiar am incercat ce spune pediatru dar nu am succes cu ea. Stie una și bună:titi!
Titi e bucuria ei acum a luat foarte bine draga de ea! Sănătate sotului! |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/4/2020 Mesaje: 167
| MariaS Off...tare ma regasesc in descrierea ta. Soacra mea vb cu bebele si ii zicea ce mama rea sunt,ca ii dau bucati de lene sa le pasez,ca vreau sa pape singur sa "scap" repede de el ...stiind ca eu aud si sa iasa ceva scandal,cand a zis in fata am zis copilul meu/ deciziile mele. Pe sot l-am convins aratandu-i filmulete cu bebei mancand bucati,dar cel mai tare l-a convins entuziasmul lui Matei cand manca singur si cum intoarce capul a refuz la orice terci. Acum e toata lumea incantata de cum mananca el singur,cum alege si culege ce ii place. Dezastru face rau de tot,dar imi zic ca recuperam timpul asta mai incolo cand creste. Poate daca ii arati tatalui tau alti bebei mancand se obisnuieste cu ideea ca se poate si asa. Curaj Zee,sunt geniali piticii astia, multa incredere si fara frica ca ii transmiti si lui. |
|

Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1607
| Zee, ne apucam si noi de blw?:). Am zis ca incerc si eu weekendul asta, sa vad daca ma țin nădragii Am vazut o reteta de pancakes cu banane, o sa fac, chit ca o sa le mănânc eu pana la urma.
Andreea ce urat din partea soacrei tale sa vorbească asa. Eu i-as fi intors-o si as fi facut-o sa se simta puțin înapoiată. Din fericire eu nu am avut pb de genul nici cu mama nici cu soacra, ele stiu ca s-au schimbat timpurile, doar ma intreaba asa nevinovate: asta cum se face acum ca pe vreme mea eu faceam asta si cealalta cum scria in cartea Mama si copilul, si imi povestesc tot felul de chestii care acum mi se par cam SF: cum ne infasau pana la 3 luni, cum mancam mar cu biscuiti la 3 luni jumate, cum ne infofoleau chiar si cand era cald etc.Sunt femei tare de treabă |
|

Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 727
| Roser, da!! 😂 Mie mi-e o frica de mor, sotul in schimb e foarte deschis, el a mai propus o data sa incercam. Eu i-as face ceva legume in prima faza sambata si duminica sa incerc reteta de briose cu ou de la Freya. Deci... Doamne ajuta 😂 |
|

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Roser, nu as alege pancakes pentru prima data. Au o textura mai dificila pt un copil ce nu a mai primit bucati pana acum. Poti alege legune, fructe moi sau la abur, paste, poate chiar ceva mancarica nepasata. Pune-i 2-3 chestii, sa poate alege. In plus, sa nu-i pui centura la scaun cat mananca, sa il poti soate repejor in caz de nevoie.
|
|

Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1607
| Alle, mersi de sfat. Da, si eu m-am gandit mai bine si mi-am dat seama ca nu ar putea sa manance asa ceva din prima. Cred ca o sa ii dau broccoli si inca ceva pe lângă. Centuri la scaun nu am ca e un model ce nu are nevoie dar chiar nu mai stiu cum sa il tin in scaun ca dupa 5 minute se ridica in picioare (are suport pt picioare) si se arunca pe spate. Nici pireuri nu ii pot da asa ca mi-e frica ca se ineaca. De fiecare data cand se apropie ora mesei mai imi iese cate un fir alb |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| O, doarme Andreea, ce soacră, și eu aș fi avut o replică acidă la ce a spus ea. Am încercat să îi explic că mai sunt și alții ca ea,dar nu, "acum îi dai de fiță să mănânce așa, ea nu mănâncă daca nu îi dai tu cu lingura" la fiecare replică de genul încerc să trag aer in piept și să îmi zic că "îi pensionar,are mintea prea odihnită".
Zee,Roser , încercați legume la cuptor cu rozmarin, salvie, ierburi aromatice, le dă un gust aparte legumelor, cand îi fac Irinei mănâncă cu o poftă de zici că am ținut-o flămândă 3 ani.
Andreea nu contează cât papă atâta timp cât papă , când scoate afară e pt că a papat că o "purcică" și nu prea ai ce îi face decât să încerci să îi dai puțin și des, asta in funcție și de copil. Eu monitorizam timpul se supt așa aflam cat de sătulă îi , in medie papa 20 min la o masă copioasă așa am știut să îi împart timpul , tu faci cum simți și cum vrea și ea. |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Ce activități mai faceți cu ei ca să le consumați energia? Am zis că o duc la bazin să îi consum energia dar vine mai încărcată , doarme pe mașină până acasă, iar acasă o ia de la capăt ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Oricum astăzi a avut ceva , că și la bazin a flocait toți copii, râdea,chiuia , era singura vocală de pe acolo,se și mirau mămicilor cât îi de bucuroasă și cât se bine înoată.
Și ai voștri copii se bucură ft tare când văd alți copii? Mă gândesc să nu fie din cauză că nu interacționează ft des cu copii , când mergem la bazin interacționează cu copii de vârsta ei, în rest zilele ni le petrecem prin curte și ce mai ieșim în sat sa ne plimbăm. Să îmi fac griji in privința asta? Sinceră să fiu nu prea îmi arde să merg in parcuri sau locuri de joacă pt copii, cu situația asta epidemiologică. |
|
| Buna dimineata, mamici de pitici matinali Maria, eu nu mi-as face griji de asta, toti copiii se bucura cand vad alti copii. Cezar rade si la bebe de pe baxul de scutece
Voiam sa va intreb daca voi la baietei le dati ceva pe sub pantaloni cand e mai frig. Eu voiam sa ii cumpar niste dresuri/ciorapi cu chilot, dar sotul zice ca nu-i fetita Insa eu am vazut multe modele de baietei. Deci, cred ca se poate si la ei pt ca uneori cand il aduc de afara are picioarele reci. |
|
| Ah, Maria, noi avem cam aceleasi activitati zilnic. Incerc sa il scot putin afara cand nu e prea aglomerat si sotul ne face orice cumparatura avem nevoie. Pt treaba asta, am fost numita fricoasa, ca tin copilul prea izolat dar nu pot risca in conditiile actuale.
Noi citim zilnic, stam si ne prostim in oglinda muuulte minute in sir, mami face turnuri din cuburi si bebe le darama, ne jucam cu sticle de plastic goale, Cezar are o activitate si cu aspiratorul si zilnic trage de el, si in rest tot alearga. Fuge din bucatarie in living, de acolo in dormitor. Locul lui preferat e la baie,dar acolo tinem usa inchisa ca avem si solutiile de curatenie si la ce rapid e, nu vreau sa risc. Se mai joaca cu magnetii de pe frigider, se urca si imi deschide usa de la cuptor, face pe electricianul si trage de cabluri Probabil chestii normale |
|

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| MariaS wrote:O, doarme Andreea, ce soacră, și eu aș fi avut o replică acidă la ce a spus ea. Am încercat să îi explic că mai sunt și alții ca ea,dar nu, "acum îi dai de fiță să mănânce așa, ea nu mănâncă daca nu îi dai tu cu lingura" la fiecare replică de genul încerc să trag aer in piept și să îmi zic că "îi pensionar,are mintea prea odihnită".
Zee,Roser , încercați legume la cuptor cu rozmarin, salvie, ierburi aromatice, le dă un gust aparte legumelor, cand îi fac Irinei mănâncă cu o poftă de zici că am ținut-o flămândă 3 ani.
Andreea nu contează cât papă atâta timp cât papă , când scoate afară e pt că a papat că o "purcică" și nu prea ai ce îi face decât să încerci să îi dai puțin și des, asta in funcție și de copil. Eu monitorizam timpul se supt așa aflam cat de sătulă îi , in medie papa 20 min la o masă copioasă așa am știut să îi împart timpul , tu faci cum simți și cum vrea și ea. Asa e, Maria o mica ,,purcicuta" da ce sa i fac e disperată.. uite azinoapte mi a mâncat doar de la un san și a adormit, are ritmul ei o data mai mult o data mai puțin... am început să mă relaxez..ps: nu a mai dat afara de când v am povestit...la noi merge cu ,,paratul" mai nou😂,glumesc. Dacă spun nu face scaun sau face aia...imediat parca ma aude și face de toate. Astept sa ies din carantina vietii sa ajung la pediatru sa vedem cu colicile..ma uit ca la infacol abia după ce îi dau de 3 ori este linistita .. o păzesc constant ca mândră mea o pun pe o parte și ma trezesc cu ea pe spate întorcând singura capul in ambele parti🙈face numai ce vrea ea😂 App de curatat nasucul, aveti aspirator electric? Eu am luat manual, din ala care tragi cu gura..si batista bebelusului, primul nu prea fac fata cu el când sunt mucisori grosuti iar al doilea, mama tot pune presisune sa nu l folosesc încă ca e prea mica. Poate are cineva și imi spune daca e ok sa i cumpăr și de care? M Am speriat teribil ieri dimineață după ce i am pus ser ca mi l a scos pe gura și aveam senzația că se ineaca cu el...facea foarte ciudat și cu ala manual nu reuseam sa o ajut...🙈 imi făceam procese de constiinta ca o chinui și că s nepriceputa..uof uneori intru in panica de la prostii si nivelul de stres e la cote maxime. Probabil si de la situatia mea de acuma m am stresat teribil.
|
|
|