Clubul mamicilor incepatoare - 16
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Roser
Scris: Wednesday, October 6, 2021 7:57 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/21/2018
Felicitări Maria! Recuperare ușoară si sa te bucuri de prințesele tale.
freya1
Scris: Wednesday, October 6, 2021 9:15 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Felicitari, maria coeur sa creasca mari printesele si tu sa te refaci repede ! Ce frumoasa coincidenta cu data si ora !
maria2013
Scris: Wednesday, October 6, 2021 10:51 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Mulțumesc, fetelor! Sunteți tare drăguțe! Sa dea Dumnezeu sa fie sănătoși și sa aibă creștere frumoasa toți copilașii!
MariaS
Scris: Wednesday, October 6, 2021 11:14 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Felicitări Maria! Recuperare ușoară și acomodare lină coeur
Andreeax
Scris: Wednesday, October 6, 2021 11:35 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
Maria,felicitari!!! Recuperare și acomodare usoara sa
aveți! coeur Chiar,ce coincidenta frumoasa!!! coeur
ANDREEA2929A
Scris: Thursday, October 7, 2021 4:41 AM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
Legat de medical pt cine întrebase.
Eu am avut cate 21 zile date de gineco boala obisnuita cod de sarcina. De la 1 sept s a schimbat putin pot da cate 15 zile cu continuare până la 90 când intră în comisie.
Apoi comisia poate prelungi cu cate 30z.
Legat de med de fam acesta poate da doar cate 4zile acum.
N am mai reusit sa va citesc. Noi suntem in carantină, soțul in izolare ca a iesit pozitiv și eu singura cu cea mica va imaginati. Speram sa treaca perioada asta...nici n an apucat sa respir dupa nastere ca a și venit beleaua.
Fetelor legat se somn, a mea buburuza a inceput sa doarma cate 2 ore probabil și de la colici, acum de 2 zile doarme și cate 3. Regurgiteaza și vomita mult, am intrebat pediatru a zis ca pt varsta și greutatea ei mănâncă prea mult și să i dau un 50ml, dar e toată o gura când vine vorba de titi și plus ca nu pot masura ar fi culmea la san...zi și noapte sa fac proba cantarului sa i dau mai puțin mai ales când ea asociaza somn supt și până nu se satura nu functioneaza nimic nici suzeta nici legănat. Voi cum ati procedat?
MariaS
Scris: Thursday, October 7, 2021 7:49 AM
Nivel

ANDREEA2929A wrote:
Eu am avut cate 21 zile date de gineco boala obisnuita cod de sarcina. De la 1 sept s a schimbat putin pot da cate 15 zile cu continuare până la 90 când intră în comisie.
N am mai reusit sa va citesc. Noi suntem in carantină, soțul in izolare ca a iesit pozitiv și eu singura cu cea mica va imaginati. Speram sa treaca perioada asta...nici n an apucat sa respir dupa nastere ca a și venit beleaua.
Fetelor legat se somn, a mea buburuza a inceput sa doarma cate 2 ore probabil și de la colici, acum de 2 zile doarme și cate 3. Regurgiteaza și vomita mult, am intrebat pediatru a zis ca pt varsta și greutatea ei mănâncă prea mult și să i dau un 50ml, dar e toată o gura când vine vorba de titi și plus ca nu pot masura ar fi culmea la san...zi și noapte sa fac proba cantarului sa i dau mai puțin mai ales când ea asociaza somn supt și până nu se satura nu functioneaza nimic nici suzeta nici legănat. Voi cum ati procedat?

Eu i-am împărțit timpul de supt, imediat cum se trezea îi dădeam un pic până făcea ea o mica pauza și pe urmă îi dădeam când o puneam la somn,pe principiul puțin și des. Tot ceva de genul îi și acum, poate nu am procedat bine pt că la o oră și un pic mă trage de tricou indiferent de câtă mâncare solidă mănâcă ,dar așa a funcționat la noi.
MariaS
Scris: Thursday, October 7, 2021 8:22 AM
Nivel

Fetelor belea cu Irina, dacă până acum nu mânca pt că nu voia, acum mănâncă numai dacă își duce ea la gură, până nu testează cu degetul nu pune gura pe mâncare. Nu vreți să știți cum se ridică de la masă când mănâcă ea, eu nu am o problemă în schimb soțului i se zbate un ochi și ar vrea să o șteargă la fiecare secundă 😅. Până aici nimic ieșit din comun,zic eu, problema apare când vine soacră de tata, când îi el la noi nu îi pot lăsa satisfacția sa mănânce cum vrea ea pt că el nu îi de acord cu mâncatul singură și mai ales bucăți "mari" , totul trebuie pisat cu furculița sau blenderul 🙄 așa că atunci când îi el în vizită copilul nu mănâncă și face scandal. Am incercat sa vorbesc cu el dar în zădar, trec vorbele pe lângă el.
Să ne înțelegem, eu am fost copil "plantă" Irina îi opusul , el o consideră "defectă" ( îi prea energică,prea activă, prea, prea, prea) , de aici și mega grija asta, să nu aia, să nu aialaltă , că să nu pățească copilul ceva "că altfel o sa regreți toată viața" (asta îmi zice de fiecare dată). Dacă îi zic că o cresc cum vreau eu îmi aruncă vorba "să nu regreți că nu mai ascultat" sau "să nu ai încredere în copil,că nu știe ce face și se poate îneca și o sa regreți toată viața" , când m-i le aruncă pe astea parcă mă lovește trenul , nu mai îs bună de nimic toată ziua...
Dacă înainte mă bucuram că a intrat la pensie zi o să mă ajute cu a mică , acum nu mai îs de aceeași părere, bine măcar că mama nu se bagă și mă susține cu jumătate de gură (îi e frică și ei de felul cum o cresc), soțul îi singurul care mă susține și înțelege și voi bineînțeles computerlove
Zee
Scris: Thursday, October 7, 2021 8:52 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Andreea, iti multumesc mult, i-am trimis oricum raspunsurile voastre.
Multa sanatate sotului si tie multa putere si rabdare 🤗😘

Maria... soacra mea era painea lui Dumnezeu pana am nascut. Am avut atunci o discutie foarte serioasa cu ea, s-a suparat, stiu toate rudele ca eu nu o las sa se ocupe de cresterea lui Ianis. Ce pot sa zic? Sa ajute fiecare cu ce poate si sa lase sfaturile nesolicitate deoparte. Tu o cunosti cel mai bine pe Irina si stii perfect cum sa gestionezi situatiile.

Nu stiu fetelor, mi-ati dat curaj cu blw. O sa incerc si eu sambata sa ii dau, sa fie si sotul acasa ca am o panica, is tare curioasa cum o sa fie.

Stiti cumva daca e prea mult sa ii dau de 2x/saptamana avocado?
Aleahim
Scris: Thursday, October 7, 2021 9:20 AM
Nivel

Inregistrat: 7/19/2018
ANDREEA2929A wrote:

Andreea multa sanatate sotului si sa treceti cu bine peste acest hop.
Legat de mancare, asa am fost si eu sfatuita de pediatru, doar ca eu ii dadeam lp.Dar nici asa nu am reusit sa ii dau mai putin si mai des pt ca Aniela era o mancacioasa.La 3 sapt manca 90 de ml si tot asa mi s-a zis ca mananca prea mult, de aia si are si colici asa puternici si regurgiteaza.Am incercat eu sa ii 60 la 2 ore, dar nici vb sa accepte.Daca nu primea 90, urla.Asa ca am lasat-o in ritmul ei.Noi avem si un usor reflux fiziologic care uneori se accentueaza, de ex acum dupa Rotarix, dar am invatat sa traiesc cu el si sper sa scapam dupa diversificare.
Ideea e sa pape bine, sa creasca bine si sa ude scutece.Asta e cel mai important la varsta lor
IoanaIoanaC
Scris: Thursday, October 7, 2021 10:01 AM
Nivel

Inregistrat: 8/30/2019
Maria, felicitari, recuperare usoara si acomodare mirifica in 4!
Andreea, sanatate multa, sa treceti cu bine si peste acest hop. Legat de mancare... nu stiu cum determina unii pediatrii ca mananca copilul "prea mult", mie mi se pare aiurea sa tii copilul flamand ca sa nu ia prea mult in greutate... Despre proba cantarului am mai scris ce am fost sfatuita... sa nu o fac deloc.
Adinandreea
Scris: Thursday, October 7, 2021 11:26 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/13/2018
Buna ziua mamici! Felicitari mamicilor pentru minunile voastre!
Imi puteti spune programul piticilor vostri la 5 luni care era sau este?
Cred ca nu mi organizez timpul cu mesele si somnul cum trebuie.
Ea mananca pe la 9-10 lp(150-200ml) apoi pe la 12 jumatate-1 piure legume(cateva lingurite pentru ca am inceput diversificarea de cateva zile) apoi pe la 2 jumatate -3 lp la 8 iar lp (pana in 180 ml,depinde cum e starea ei) si ii mai dau pe la 11 jumatate prin somn 100-130 ml si mai mananca noaptea o masa de 100 ml.
Cantitatile astea nu le mananca mereu asa,de ceva timp ne tot confruntam cu o ciuperca pe limbuta care apare si dispare.
Simt ca am devenit ca obsedata cu mancatul si putin crispata.
Voi la cat timp dupa ce ati jnceput cu legumele ati introdus si fructele?
Ea pe 15 noiembrie va incepe cresa si vreau sa incep din timp sa-mi organizez timpul meu s al ei dar simt ca am un blocaj.
Mai nou de cand am inceput diversificarea ,fata mea se trezeste noaptea des,nu mai doarme cum trebuie.
Ea inca doarme pe la 10-11 si apoi pe la 3-4(2 ore).
Multumesc anticipat!
Zee
Scris: Thursday, October 7, 2021 12:19 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2020
Adinandreea wrote:
Buna ziua mamici! Felicitari mamicilor pentru minunile voastre!
Imi puteti spune programul piticilor vostri la 5 luni care era sau este?
Cred ca nu mi organizez timpul cu mesele si somnul cum trebuie.
Ea mananca pe la 9-10 lp(150-200ml) apoi pe la 12 jumatate-1 piure legume(cateva lingurite pentru ca am inceput diversificarea de cateva zile) apoi pe la 2 jumatate -3 lp la 8 iar lp (pana in 180 ml,depinde cum e starea ei) si ii mai dau pe la 11 jumatate prin somn 100-130 ml si mai mananca noaptea o masa de 100 ml.
Cantitatile astea nu le mananca mereu asa,de ceva timp ne tot confruntam cu o ciuperca pe limbuta care apare si dispare.
Simt ca am devenit ca obsedata cu mancatul si putin crispata.
Voi la cat timp dupa ce ati jnceput cu legumele ati introdus si fructele?
Ea pe 15 noiembrie va incepe cresa si vreau sa incep din timp sa-mi organizez timpul meu s al ei dar simt ca am un blocaj.
Mai nou de cand am inceput diversificarea ,fata mea se trezeste noaptea des,nu mai doarme cum trebuie.
Ea inca doarme pe la 10-11 si apoi pe la 3-4(2 ore).
Multumesc anticipat!

Somnul nu are legatura cu mancarea, sau la concluzia asta am ajuns. Ti se pare putin? Ianis mananca la 7 luni 7-800 ml cu 2 mese. Eu am introdus dupa 3 saptamani ca manca destul de bine la pranz. Strict parerea mea... daca mananca mai putin la pranz,mai da-i completare la o jumatate de ora. Eu ii faceam 60-90 la inceput pana am introdus carnea si oul.
Incearca sa nu ii scoti tu mesele de lapte chiar daca ii dai mancare, ei isi inlocuiesc masa de lapte cand se satura la pramz si considera ei ca le e de ajuns.
Aleahim
Scris: Thursday, October 7, 2021 12:33 PM
Nivel

Inregistrat: 7/19/2018
Fetelor care ati inceput diversificare, ajutati-ma cu o info.
Noi avem sursa de carne de la tara( bunica sotului) si a inceput sa taie din pui.Eu m-am gandit sa ii pun pulpe la congelator(pieptul de pui de casa e cam tare si atos).Sunt ok pulpele? Ca sunt mai fragede, in ideea asta am inceput sa stochezras
Si legume ce as putea sa pun? Ca si buna si mami au.Morcovi,dovlecel, ardei, gogosari si mai ce?Sunt cam in ceata, dar vreau sa ma pregatesc incetLol
freya1
Scris: Thursday, October 7, 2021 12:53 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Da, Aleahim, pulpe (merge si piept daca il fierbi la oala sub presiune sa ii faci supa) si ficatei, congelati cate unul, sa scoti sa ii dai.
Legume: radacinoasele se pastreaza bine si asa, deci dovlecel, ardei, fasole verde, mazare, spanac am mai avut eu. Broccoli si conopida daca ai de unde. Fructe am la congelator zmeura, mure, afine, coacaze, visine.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.