Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Elena, Maria, imi spuneti cum faceti omleta, va rog? 😁
Voi ce folositi sa scoateti petele de mancare de pe haine? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/19/2020 Mesaje: 291
| Fetelor bebe meu are 6 sapt si cam de o sapt când îl pun la san suge o perioada si apoi incepe sa plângă … si i am făcut proba cântarului si el de obicei manca cam 100 ml la o masa … si acum mananca doar 60-‘70 …. Ma gandesc ca nu se satura sau nu i mai vine lapte ? Eu am încercat sa strâng sa vad dacă mai vine lapte si vine doar ca câțiva stropi … nu știu ce sa fac … si i am dat lapte muls cu biberonul si a fost ok … Ce ma sfătuiți ? Multumesc ! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Zee wrote:Elena, Maria, imi spuneti cum faceti omleta, va rog? 😁
Voi ce folositi sa scoateti petele de mancare de pe haine?
Eu am un spray de la Attitude pt scos pete de pe hainele bebelusilor care e destul de bun si pt cele incapatanate Nufar, dar nu fac fata chiar la tot, cat era cald il tineam in pampers si acum am sacrificat cateva tricouri (urmeaza si pantaloni) carora clar nu le mai scot fata, cum isi smulge si bavetica acum se scalda literalmente in suc de fructe, deci nicio sansa
Eu pt omleta am batut oul cu putin iaurt, am pus bucatelele de legume deja fierte si am dat la cuptor in forme de briose Tot asa am adaugat si piept de pui tocat ff bine si cartof fiert si sm facut niste chifteluto-briose Si tot in forme de briose i-am facut si budinci pt cina din gris, fulgi de ovaz, quinoa, eventual cu fructe; aseara i-am facut budinca din paste fierte bine cu ou si branzica, i-a placut |
|
| Ema, oricum proba cantarului nu e relevanta, poate nu ii mai vine lapte asa mult, daca schimbi sanul ce se intampla ? |
|
| freya1 wrote:Ema, oricum proba cantarului nu e relevanta, poate nu ii mai vine lapte asa mult, daca schimbi sanul ce se intampla ?
Tot asa plânge , nu i convine ceva si nu mi dau seama ce … sunt tare stresata … |
|
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| freya1 wrote:
Eu am un spray de la Attitude pt scos pete de pe hainele bebelusilor care e destul de bun si pt cele incapatanate Nufar, dar nu fac fata chiar la tot, cat era cald il tineam in pampers si acum am sacrificat cateva tricouri (urmeaza si pantaloni) carora clar nu le mai scot fata, cum isi smulge si bavetica acum se scalda literalmente in suc de fructe, deci nicio sansa
Eu pt omleta am batut oul cu putin iaurt, am pus bucatelele de legume deja fierte si am dat la cuptor in forme de briose Tot asa am adaugat si piept de pui tocat ff bine si cartof fiert si sm facut niste chifteluto-briose Si tot in forme de briose i-am facut si budinci pt cina din gris, fulgi de ovaz, quinoa, eventual cu fructe; aseara i-am facut budinca din paste fierte bine cu ou si branzica, i-a placut
Of la noi e complicat cu briosele, nu vrea sa manance inca consistenta aia, o sa mai incerc in weekend. La fel am si eu niste body-uri pe care i le mai dau cand mananca in ideea sa le arunc dupa. O sa incerc si variantele astea. Dupa ce le dai cu solutie le speli si dupa le bagi in masina? Nu am mai avut perioade de dermatita, dar ma gandesc totusi sa evit, de asta nu stiu cum ar fi mai ok. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Ema,ii dai la cerere sau ai un program? Eu am făcut proba cântarului pe 48h și media pe zi e de vreo 15 mese. Am avut mese și de 15-20 ml după cântar dar însumat pe 24 de ore manaca atât cât trebuie sa mănânce un copil de 4 luni. Poate te ajuta. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Multumim, Andreea! mie mi-a facut Cezar o surpriza si a mai dormit de la 9 la 11.
Ema, tot in jur de 6 saptamani am patit si eu cu Cezar. Eu il vedeam ca sugea cu pofta si apoi deodata se enerva si incepea sa planga, si tot asa de cateva ori. Am inceput si eu sa plang cu el, am incercat si eu cu mana si nu iesea nimic. Nu stiu ce a fost, dar am incercat sa il alaptez mergand cu el prin casa, asa in picioare si l-am adormit. Dar in noaptea aia, de stres, l-am trimis pe sot la farmacie sa cumpere ceai de alaptare, de parca ar ajuta in vreun fel. Simteam ca e vina mea,dar sa stii ca nu e asa. La noi si-a revenit. Sper sa treceti si voi de perioada asta! Poate e altceva ce il deranjeaza |
|
| freya, cand le faci pe toate? Eu omleta ma gandeam sa o fac in tigaie, cu o bucatica mica de unt, are ceva? Pana acum nu i-am facut omleta, dar incerc sa ii fac ceva rapid la pranz si diseara ii voi pregati niste briose pt maine.
Eu pt pete folosesc Nufar. Dar daca tot veni vorba de solutii, pt spalat pe jos ceva mai bio ce folositi? In special pt bebelusii plimbatori care vor intruna sa linga parchetul, gresia si tot ce prind |
|
| Ei, Ellena, cu mult stres, eu oricum gateam mult si rapid, faceam si 3-4 feluri simultan in 20 min, acum ce fac fac in 5-10 min, el mai urla in tarc, mare minune ca nu m-am taiat sau stiu si eu ce, ca tare greu imi e
Zee, cel de la Attitude e special pt bebelusi cu piele sensibila, eu pe toate le am de la ei
https://www.napofarm.ro/solutie-concentrata-de-indepartat-pete-pentru-rufe-copii-fara-miros-475-ml-attitude.html
Au si pt spalat pe jos, pt baie, pt vase si rufe fara parfum, le stiu de multi ani de cand nu mai suport eu detergentii din comert Acum am luat pt pitic si sampon, crema pt dermatita, pasta de dinti |
|
| Multumesc, freya, au o gramada de produse, sunt super, pregatesc si eu o comanda, in special pt detergenti de spalat pe jos ca nu ma simt ok cu detergentii din comert cand il vad pe Cezar ca pupa tot ce prinde. |
|
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Freya ce marime au briosele ce le faci? I le dai intregi? Nu rupe bucati mari din ele ca sa se inece? M-as apuca si eu de blw parca, sa vad poate ii place. Desi ieri i-am dat legumele pisate cu furculita, nu le-am mai blenduit, si le scotea afara din gura...
BBEma, la 6 saptamani parca e un puseu de creștere de aceea stau asa mult la san si nu le convine nimic. Daca pana acum ai avut lapte, ai si de acum incolo, laptele nu se opreste asa usor. Mie mi-a fost de foarte mare ajutor grupul de Fb Alapteaza!-Breastfeeding Support, acolo găsești raspuns la orice problemă cu alaptatul. |
|
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 974
| Ema, nu o sa scoti niciodata cu mana/pompa cat scoate bebe. Daca isi pierde rabdarea la san, lasa-l in ritmul lui. E mai obositor, va trebui sa alaptezi mai des pentru ca ii va fi foame mai des, dar nu te gandi nici o clipa ca nu mai ai lapte pentru ca iese putin la masaj. Continua atata timp cat tu te simti ok sa continui. Nu e o secure deasupra capului si nu e capat de lume daca vei opri alaptarea. Dar daca iti doresti si poti, nu lasa un puseu sa va stea in cale! L.E. eu am fost sfatuita de pediatra sa nu ma stresez cu proba cantarului. Nu e mereu relevanta pentru ca nu stii cat elimina bebe. Cantarit la maxim 3 zile, sa ia in medie 15gr/zi. Vor fi perioade de stagnare, care nu sunt ingrijoratoare, important e sa nu scada in greutate. |
|
| Multumesc din suflet fetelor pt răspunsuri ! Am avut o criza de plans azi… ma ia toata ciuda când vad ca ma strofoc cât pot si eu ca na sunt si eu om … si plânge când îl alăptez… sper sa trecem cu bine peste perioada asta , dacă nu … vom vedea . Multumesc !!! |
|
| Ema hang in there, au si ei toane, dar trec Roser, forme normale de muffins, le umplu pe jumatate, mai degraba le striveste de le face praf, dupa ce initial incearca sa isi indese una in gura. Sa stiti ca ei nu se ineaca asa usor, stiu sa se descurce foarte bine |
|
|