Clubul mamicilor incepatoare - 16
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Droxana
Scris: Tuesday, October 5, 2021 7:06 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/22/2019
Noi avem avent 2 in 1, ne a ajutat pt ca ea momentan doar piure mănâncă..și dacă are consistentă mai groasa deja își face scarba..nu știu când și cum vom începe cu bucatele :)) dar mie nu mi a Părut rău de banii dați pe aparat..cana de apa de la avent mi s a părut utila,da,clar și scaunul de masa :)) lingurițe am vreo 3 feluri diferite pt ca prima de ex mi se părea prea mare și groasa pt gurița ei ras bavetele de Silicon..pt început nu trebuie ff mult,un castron ,2 lingurițe cana de apa și ajunge :)) acum mi am mai luat niște castronele de plastic pt mâncare in caz ca trebuie sa i dau in alta parte,sa luam cu noi mancarea..can astea îmi vin acum.

Fetelor aveți leagăn? Eu ma gândesc sa i iau dinala care se prinde in tavan ras
Nici a mea nu face f mult efort dar eu am lăsat o destul de mult pe jos..dau vina ca e mai leneșă,are cu cine semăna Lol
Droxana
Scris: Tuesday, October 5, 2021 7:12 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2019
Și noi avem suzeta aia pt fructe dar n am folosit o pana acum..nu știam ce fel de fructe sa i bag și când sa i o dau? Așa doar sa și facă de lucru sau gen ca o gustare? Nu știu..in unele postări se mai zicea ca n ar fi buna pt ei ,acum nu știu ce sa zic dar dacă ar sta ocupata puțin,i as da :))
Zee
Scris: Tuesday, October 5, 2021 7:28 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2020
Freya, stiu ca nu se da crud, dar nu stiam daca am voie sa ii dau gatit sa nu fie prea tare gustul, habar n-am. Multumesc !

Andreea ce frumosi sunteti si ce silueta de invidiat ai coeur
Ellena20
Scris: Tuesday, October 5, 2021 8:38 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2018
Andreea, sunteti super! coeur
Eu sunt terminata, Cezar nu vrea sa stea decat cu mine si doar in brate. Dimineata e totul bine, dupa-amiaza avem spectacole de maraieli. Uff!
Cert e ca i-a spart un dintisor sus si pare ca il urmeaza si celalalt de langa. Asa ca sa terminam si cu dintii de sus si sa mai avem putin timp de respiro. Daca credeam ca la primii dintisori a fost rau, la cei de sus a fost si mai rau!

Si eu i-am mai pus usturoi in mancare, tot la abur facut.
EllaMaria
Scris: Tuesday, October 5, 2021 9:35 PM
Nivel

Inregistrat: 9/12/2020
Zee
Scris: Tuesday, October 5, 2021 10:46 PM
Nivel

Oof Elena, nici nu vreau sa stiu ce ma asteapta. Lasa ca trece si asta si pe urma sa vezi ce cuminte o sa fie Cezar, o sa iti dea ragaz sa respiri cate un pic 💙
Roser
Scris: Tuesday, October 5, 2021 11:32 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Zee, noua la cursul de diversificare ne-a spus sa nu dam spanac (si alte plante cu frunze verzi) pana la un an pt ca contin concentratii mari de nitrati si pot provoca methemoglobinemie (sindromul bebelusului albastru). Dar daca ii dai putin si doar din cand in cand, probabil nu are nimic.
MariaS
Scris: Tuesday, October 5, 2021 11:56 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Ce frumoasa îi Carina coeur nici nu mă așteptam să fie altfel

Andreea ai noi sunteți tare frumoși cu tot cu tortul minune, o să fie o amintire tragicoamunzanta 😅

Elena, când îi dau la Iri să pape mă gândesc la Cezar și la " pofta " lui de mâncare , azi a fost blw de dimineață și până seara, dimi fructe, la prânz am făcut omletă cu duvlecel ,la cina fructe și cereale ,a mâncat a mea cu o pofta de am rămas șocată. Cea mai amuzantă a fost cu nectarina, că îi aluneca din mână ca un peste ud. Poate după ce se mai liniștește cu dinții devine mai curios de papa,asta am observat la ea.
La noi problema îi carnea, nu prea îi curioasă se ea, vreau să ii dau peste,poate îi mai curioasă de el.

Zee, eu i-am dat aproape toate condimentele in mâncăruri ,ceapa, usturoiul tot timpul au fost gătite ,singurele negatie au fost fructele din ultimele zile.
freya1
Scris: Wednesday, October 6, 2021 7:14 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Roser wrote:
Zee, noua la cursul de diversificare ne-a spus sa nu dam spanac (si alte plante cu frunze verzi) pana la un an pt ca contin concentratii mari de nitrati si pot provoca methemoglobinemie (sindromul bebelusului albastru). Dar daca ii dai putin si doar din cand in cand, probabil nu are nimic.

Interesant, stiam de nitriti, dar nu ca ar fi interzise, eu i-am dat de mai multe ori spanac, in piureul de legume sau in omleta si ii place
Atunci mai aman sa ii dau kale si alte frunze, noi luam des de la o ferma si ne plac

Maria, si la noi e show cu nectarina, cand ii dau jumatate o striveste cu ambele maini si incearca sa o indese pe toata in gura Lol
Ellena20
Scris: Wednesday, October 6, 2021 7:24 AM
Nivel

Eu am citit de curand ca spanacul se recomanda sa fie introdus in jurul varstei de 8-10 luni, dar noile recomandari ale OMS sunr chiar de la 6 luni, insa cu moderatie.
Cred ca in cantitati mici nu este vreo problema. Si eu ma gandeam sa ii fac lui Cezar si nu ma ingrijorez pt alea 2 lingurite ce le mananca el Lol

In schimb, sunt obosita! Cezar azi s-a ridicat in picioare cu asa veselie inca de la 6. De abia asteptam sa fie ziua mai scurta, sa se lumineze mai tarziu afara ca ma gandeam eu ca asa o sa doarma si Cezar mai mult vazand ca e intuneric afara. De unde??? Parca mai devreme se trezeste Lol
freya1
Scris: Wednesday, October 6, 2021 8:25 AM
Nivel

Daa, Ellena, cunoastem, noi la 5:30 azi :171: dar ma asteptam, ca aseara era rupt si a adormit la 6:40, a trebuit sa il culc ca tipa incontinuu de oboseala
Bineinteles cu 20 de treziri banghead
Nici nu stiu ce sa mai fac dimineata cu el, ieseam afara pt primul somn, dar in curand va fi bezna si la 7 sau la cat iesim noi

Multe luni inainte, Cezar coeur Cheek Kiss nazdravan mic
Ellena20
Scris: Wednesday, October 6, 2021 8:42 AM
Nivel

Multumim, freya coeur
Acum am venit si noi de afara si il pun la somnic. Am fost la librarie sa cumparam carticele cadou de ziua lui ras
E la fel de marait ca in zilele precedente si nu vrea decat in brate. De-as putea sa ii iau durerea asta, offf.

Maria, sa speram ca va veni si ziua aia sa devina curios si de mancare. Eu si-asa nici nu pot face mancare cu el asa marait si agatat de mine. Dimineata la fel ii dau fructe, la pranz cred ca ii fac si eu tot o omleta azi. Imi trebuie retete rapide pt ca nu are rabdare deloc.
Zee
Scris: Wednesday, October 6, 2021 8:57 AM
Nivel

Roxana, eu i-am pus si fructe si legume. I-am pus pepene, piersici, caise, prune. Stiu exact la ce te referi ca asa ziceam si eu dar i-am dat peste zi, am mai avut si fructe de la tara, eu nu i-am dat des, cam 1-2 saptamana da se joaca cu suzeta aia...
Legat de leagan am vrut sa iti scriu in special. Noi avem la tara, l-am pus la 6 luni i-a placut, acum l-am adus sa il prinda sotul in balcon, dar in cazul nostru nu mai e o idee buna. Ianis se tine de marginea aia sa se ridice, vrea el in picioare, si imi da niste palpitatii cum plasticul ala nu e foarte tare, nu stau linistita deloc, se lasa asa in spate si nu are deloc stabilitate. Poate la voi e ok, ca si eu ma gandeam ca daca acum nu sta cand Doamne e bun 😂. Poate daca gasesti unul care se prinde im toate 4 colturile, daca intelegi. Al nostru dedesubt se prinde numai in spatesi atunci are tendinta sa se lase in fata.

O sa mai astept atunci cu spanacul 😊
freya1
Scris: Wednesday, October 6, 2021 9:35 AM
Nivel

Eu i-am pus in suzeta de fructe zmeura, mure, afine ca ii e greu lui sa le manance asa si au si samburi si s-a mozolit tot, i-au placut mult (nici el nu stie de altfel de suzeta)
Restul fructelor i le dau bucati, doar mar i-am facut la aburi si crud i-am dat cate o bucata sa o molfaie, sub supraveghere stricta sa nu rupa din ea sa se inece (ii place sa suga zeama si acum ca are si dintisori rontaie cate putin si o decojeste)
I-am dat si banana intreaga sau piersici, nectarine jumatati, mare parte au ajuns pe jos, dar asa bucuros a fost sa le distruga ras
Andreeax
Scris: Wednesday, October 6, 2021 9:49 AM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
Multumim fetelor!
Ellena,sa treceti repede peste! La muuuulte lunite!
Freya,5:30? alcool Crazy Poate îți face vreo surpriza mai târziu și o sa doarmă exemplar.
Ares nu a avut nicio reacție de la vaccin atâta tot ca îl cam dor picioarele și nu prea le mișcă cum o face de obicei. Cu somnul ,azi-noapte ,a fost mult mai ok,a avut doar 3-4 treziri dar a fost cam plangacios...pun pe seama durerii locale de la vaccin....se trezea plangacios și trebuia sa io ridic și instant se liniștea,apoi san și somn.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.