Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1409
| Vickyb wrote:Andreea, noi pe la 5 luni am trecut la 3 somnuri, dar am incercat sa ii fac eu programul, in functie de ora lui de trezire ai PV cat stiam ca rezista. Si acum inca avem 3, dar cu siguranta in curand va renunta sau il voi ajuta, ca e ai tarziu si scurt.
Fete, ce simptome stiti de aplv acum cu diversificarea? Luca si cand ii dau iaurt si azi am facut branzica si am pusa para si a vomat. Deci abia de ii pot da lactate, doar daca amestec cu ceva si sa nu ii pun mult in gurita.
Nu cred că îi alpv , că și Irina vomită daca are prea mult in guriță , face gag și vomita. Din ce știu alpv se manifestă prin scaune moi, verzi și pot ieși pete pe piele, poate greșesc eu. Încearcă să îi dai mai puțin sau sa îi dai apa ca să golească gurița, așa funcționează la noi. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Ellena,sanatate multă! Sa treceti repede și ușor ! Eu,de la medicul de familie,știu ca temperatura e de la 38 și dacă o iei rectal trebuie sa scazi 1 grad. Acum nu știu cât de bine e ce mi s-a spus pt ca real alta e situația din ce văd. |
|

| Andreeax wrote:Ellena,sanatate multă! Sa treceti repede și ușor ! Eu,de la medicul de familie,știu ca temperatura e de la 38 și dacă o iei rectal trebuie sa scazi 1 grad. Acum nu știu cât de bine e ce mi s-a spus pt ca real alta e situația din ce văd.
0,5 se scade dacă iei rectal , temperată poți zice că are când îi peste 38,5 rectal. Asta am auzit și de la pediatru și de la cursul de prim ajutor. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Mulțumesc frumos,Maria! |
|

| Fetelor, nu știu ce îi în laptele matern dar cred că are ceva coca sau energizant, va explic ai de ce cred asta. Poveste de seară Cică am culcat-o de pt somnul lung, surpriză, după 35min s-a trezit, s-a culcat după 3h+, înainte de a o culca a stat 4h+ trează,timp in care s-a jucat, s-a plimbat și mai nou s-a ridicat singură în picioare. După ce a bifat la 7 luni că se poate ridica singură nu a mai fost curioasă să încerce până azi, nimic ieșit din comun până acum, eee dar de când s-a trezit la ora 00 și până acum nu a făcut decât să se ridice în fund ,să mă plescăie cu palmele , să se ridice în picioare iar apoi sa se lase pe spate, la un moment dat am auzit-o că cască, i-am dat toți și am zis în gând "gata, somn", a ațipit 1 min , s-a ridicat și a mai conținut cu încă câteva cicluri. Teoretic ar trebui să mă pun la somn că la 6:30 trebuie să îl trezesc pe soț să meargă la lucru dar ce să vedeți, mi-a sărit somn Poate nu mă deranja așa tare dacă nu aveam planificata toată ziua de "mâine".
Că ziceam mai devreme că am intrat în grupa 3 dintisori, suntem defapt in 3 spre 4, se vede deja coltul celui de al 4 lea ...
Le: După 45min s-a trezit cu plânsete , pe când ațipisem și eu de 5 min, evident că iar mi-a sărit somnul, într-un final am liniștit-o și m-am pus la somn (la 5 dimineața)...job de mămică |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Maria bine ati venit in club, al meu de cand s-a ridicat in picioare numai asta vrea sa faca, zi si noapte, de mers de-a busilea doar cat sa ajunga la un sprijin sa se ridice Azi-noapte nu m-am ridicat suficient de repede sa il prind si mi s-a parut ca a dat cu capul de perete (avem patul la perete tocmai ca sa nu cada si perne pe langa perete), nu stiu ce s-a intamplat ca nu avea niciun semn, dar m-am speriat groaznic si cateva ore nu am mai dormit Regret acum ca nu l-am invatat cu orice pret in patut, acceptasem ca nu voi mai dormi, dar deja e si periculos nu stiu ce sa mai zic |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Fetelor... e posibil sa isi scoata asa repede Ianis somnurile de peste zi? De 1 saptamana doarme de la 22/23-9/10,mai are un somn de 2h peste zi si voie buna, nu mai doarme orice i-as face. Mi se pare foarte putin sa aiba deja 1 somn/zi doar. |
|

| Freya , te-ai gândit să pui pe perete lângă pat o tăblie tapițată in loc de perne? Noi avem patul pe mijlocul camerei și pe laterala mea îi pus pătuțul extensie , când dormim toți nu îi bai, că se oprește în tată-su dar când sunt doar eu cu ea trebuie să fiu atentă să nu ajungă la margine. Ea a bifat achiziția cu ridicatul în picioare acum vreo lună și de atunci ai până ieri nu a mai fost curioasă să încerce, aseară nu știu ce a apucat-o că a început să se agațe de tricou și să se ridice, azi noapte făcea genuflexiuni, îs curioasă azi ce mai face .
Zee pare cam devreme pt 1 somn/zi, Irina și acum are zile cu cate 3 somnuri (mai rar) in rest 2 somnuri de minim 30-45min, somnul 2 de minim 1h30 |
|
| Zee, e cam devreme, ar trebui sa aiba 2, dar din ce zici are 14h de somn in total, ceea ce e ok
Pai asa o sa fac, Maria, la mijloc nu il puneam ca mi-era sa nu il strivim, plus ca mai are un obicei de se ridica si apoi iti da cate un cap in gura / fata... daca ar dormi si el linistit ar fi altceva |
|

| Freya și fetele care ați luat salopete de ielem, cum sunt mărimile, corespund sau îs un pic mai mari? Ea până acum 1luna avea 74, acum am trecut la 80, mă bate gândul să îi iau și eu una,dar nu as vrea sa am surpriza că îi e fixă sau că o va purta 1luna.
Le: eu n-am stres cu ea in somn,îi destul de liniștită ,la mijloc dacă o pun și are prea mult spatiu pe pune pe orizontală 🤦. Când se trezește dă din membre și dacă nu ești atent de plesnește bine, e ceasul ce nu îl poate amâna tată-su 😈😅 |
|
| MariaS wrote:Freya și fetele care ați luat salopete de ielem, cum sunt mărimile, corespund sau îs un pic mai mari? Ea până acum 1luna avea 74, acum am trecut la 80, mă bate gândul să îi iau și eu una,dar nu as vrea sa am surpriza că îi e fixă sau că o va purta 1luna.
Corespund, zic eu, eu i-am luat 74 si e putin mare, cam 69-70 ar trebui el sa aiba in lungime acum, ca nu l-am mai masurat |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Stiu ca exact la fel ma gandeam si eu. Acum si-a legat cumva 2h dimineata ca inainte se trezea la 8. Am incercat sa il culc mai tarziu, nu am reusit, a adormit intre jucarii, eventual peste zi mai incerc. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Maria, lui Cezar ii e chiar putin mare 74 si stii ca si baiatul meu e mai maricel. Oricum, ielm-ul mi se pare ok pt perioada toamna si primavara. Pt iarna e prea subtire.
freya, eu de abia cand da cu capul in perete ma trezesc. Nu zice nimic cand se trezeste, se ridica si se duce sa salute peretii. Astazi Cezar s-a trezit la 06:30 si la 9 a tras pe dreapta. De abia acum ne-am mai trezit amandoi, ce surpriza placuta mi-a facut. Si la fel, dimineata cand se trezeste definitiv si vede ca inca dorm, vine si imi da cu capul in gura
Fetelor, multumim de gandurile bune. Stiu ca asa se considera temperatura, eu nu am considerat-o febra initial, dar am monitorizat vazand ca e usor crescuta fata de normal. Si am hotarat sa mergem la pediatru pt ca urla in brate efectiv de parca l-ar fi durut ceva. Si ma bucur ca am fost pt ca am descoperit viroza la debut. Poate daca mai asteptam se complicau lucrurile. Eu nici dupa vreun vaccin nu i-am dat nimic nici preventiv si a facut si 38. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Zee, baiatul tau adoarme singur??? Doamne, cand o sa il vad si eu pe Cezar adormind intre jucarii? Lui cand ii e somn... tipa! |
|
| Ellena20 wrote:Zee, baiatul tau adoarme singur??? Doamne, cand o sa il vad si eu pe Cezar adormind intre jucarii? Lui cand ii e somn... tipa!
Exact asta voiam si eu sa zic, doamne, cum o fi ? Acum iar nu mai adoarme la san, cand simte ca il ia somnul se ridica in picioare si trebuie sa il bag in sistem, e rupt de somn si se urca pe pereti... la propriu Am zis ca il las sa vad cat rezista, dar am cedat eu... aseara a stat vreo 6h treaz cred. Din cand in cand se opreste cateva secunde si zic gata, sa vezi ca adoarme, apoi il vad ca tasneste in picioare ca hopa mitica |
|
|