Clubul mamicilor incepatoare - 16
Subiectul anterior · Subiectul urmator
EllaMaria
Scris: Thursday, September 30, 2021 4:06 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/12/2020
IoanaIoanaC wrote:

Imi strici si ultima speranta! Speram ca daca ziua nu mai doarme, macar somnul de noapte si-l va pastra... Bye2 Bye2 Bye2 Demisionez!

Poate ca demisionezi, dar mergi în preaviz pe restul vieții hohot
Al meu țipă, dar țipă nu glumă! Eu nu știu sa pot țipa asa tareLol
Andreeax
Scris: Thursday, September 30, 2021 6:01 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
Ioana,nu asta e intenția mea...poate la voi o sa fie bine și somnul de noapte nu o sa fie afectat Cheek Kiss Ma plâng și eu pe aici ca in alte părți decât la soț nu am unde Lol In afara de voi nu prea am
cu cine sa vb despre lucrurile astea iar "singurătatea" in contextul asta e grea. campfire
freya1
Scris: Thursday, September 30, 2021 7:15 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Andreea, stiu ce zici, macar stii ca mai sunt si altii, si eu am cunoscut in parc inca doi mici insomniaci, unul mai mic si altul mai mare ca al meu Lol nu ca ma consoleaza, dar se pare ca e mai raspandita specia asta decat credeam
Acum l-am bagat in sistem sa il culc, ca era treaz de 5h30 si nici gand sa doarma, topaia si radea...nu am avut curaj sa stau sa vad cat mai poate sta treaz
A reluat un obicei pe care il avea, sa se arunce pe spate cand nu ii convine ceva banghead dar acum cu statul in picioare e de-a dreptul periculos, face asa si la san ca sa nu doarma sau vrea sa suga in picioare banghead
Andreeax
Scris: Thursday, September 30, 2021 7:58 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
Bebeii mai mari,de la câte luni ați trecut la 3 somnuri? Ares bate încet încet către 3 somnuri dacă sunt de o ora toate 3 sau măcar de 45 de minute spre aproape o ora ca altfel cu somnuri de 20-30 de minute tot 4 are.
Ellena20
Scris: Thursday, September 30, 2021 8:38 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
freya, si Cezar se arunca pe spate. In pat il mai las si apoi rade, dar uneori e pe gresie si se lasa cu capul pe spate ca si cum ar vrea sa se arunce. Nu il pot lasa o secunda singur.

Andreea, poate ajungeti si la somnuri de 10 minute o data cu dintii. Lol Cezar de pe la 6 luni a ramas cu 3 somnuri ca el inainte adormea de fiecare data cand manca la san. Si functiona bine la noi regula cu 90 de minute.
Inca functionam bine cu 3 somnuri pe zi. Se trezeste pe la 7, la 9 somnic (30 min), apoi pe la 12-13 somnic iar (40min - 1h) si ultimul somn pe la 16-17. Eu as vrea sa il aiba la 16 ultimul ca de obicei la somnul de dupa-amiaza doarme cel mai mult si nu vreau sa ii afecteze ora de culcare.
Au fost si zile cand toate 3 somnurile au fost de cate 10 minute fiecare Lol

Acum sa va spun despre noi, Cezar are un debut de viroza. Astazi la ora 12 avea temperatura 37.9 rectal si apoi a scazut. Acum are iar tot 37.9, dar am inceput tratament cu antitermic si tot tacamul + spalaturi nazale etc. Nici nu stiu ce ne-a dat ca in seara asta i-am dat doar Nurofen. Sotul panicat a sunat imediat la pediatru si am prins o programare. Are si rosu in gat si ne-a spus ca in cateva zile sigur incepea sa ii curga si nasucul.
Asa ca, stau ca pe ghimpi. Mi-e teama, e prima oara cu putina febra si raceala. Sa speram ca trecem cu bine peste ea.

Ah, si ne dau si dintisorii de sus! Asa ca.. febra aia micuta de la ce o fi exact, nu stiu. Mititelul de el.. si dinti, si viroza. Si mi-a mai spus pediatrul sa nu mai insist cu mancarea acum. Daca nu vrea, e clar de ce.
freya1
Scris: Thursday, September 30, 2021 8:52 PM
Nivel

Ellena Cheek Kiss sanatate multa piticului, sa treaca repede ! Eu nici nu consideram temperatura ce e sub 38 intrarectal

Noi am trecut la 2 somnuri pe zi si, cum se trezeste tot la 5-6 dimineata, al doilea somn e destul de devreme, dar tot nu il vad sa adoarma usor seara, e agitat de nu se poate
De 3-4 nopti se trezeste iar la fiecare ora, da sa se ridice in fund si apoi in picioare banghead sunt zombie

Si mie mi se pare umflata gingia sus, dar nu da semne de disconfort, in afara de balute, ca ii schimb si 5 bavetici pe ora, dar asta de ceva timp
Ellena20
Scris: Thursday, September 30, 2021 8:59 PM
Nivel

Multumim, freya! Cheek Kiss
Nici eu nu consideram febra. Nici la pranz nu am intervenit cu nimic, doar l-am monitorizat fiind putin crescuta fata de cum e de obicei.
Acum urmam tratamentul.

Ce baiat matinal! Asa se trezea si Cezar, dar de 2 luni se trezeste numai la 7. Parca are ceas elvetian Lol
E rezistent baiatul tau. Al meu nu prea rezista asa mult. Maxim 4 ore. Cam la 3 ore incerc sa il culc.
freya1
Scris: Thursday, September 30, 2021 9:06 PM
Nivel

Cam asa era si al meu, la 2-3h se freca la ochi si incepea sa maraie, dar acum nu stiu ce s-a intamplat
dimineata la 2h de la trezire doarme, apoi la 3, iar seara... fara numar Lol
Nu mai zic cu programul asta ca pranzul e pe la 11, ca apoi doarme si ar fi la 3 altfel... ce sa ii fac
I-am introdus si a 3a masa, deocamdata i-a placut ce i-am dat. Sunt bucuroasa ca i-am dat iar ou si nu a mai avut nimic, ii pot face mai multe acum: briose, omlete, chiftele ca sa le tina el in manuta
Ellena20
Scris: Thursday, September 30, 2021 9:25 PM
Nivel

Asa ma gandesc sa ii fac si eu budinci si briose si sa ii introduc in ele mei, hrisca, ovaz etc. Nu prea il incanta asa cerealele. Doar ovaz fiert in lapte accepta. Eu nu mai am sursa sigura de ou. Tu ii iei oua de tara? Sau ce oua ii dai?
Imi placea cand luam de la soacra-mea ca stiam ca ea nu le da nimic concentrate. Asa si in piata la tarani.. tot nu sunt 100% sigure.
BBEma
Scris: Thursday, September 30, 2021 9:34 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/19/2020
Salutare !
Nu am reusit inca sa îmi fac vizibil ticker ul NuStiu
Bebe are 5 sapt si colici Cray mi se părea așa cuminte pana acum , plângea doar de foame … de sapt trecută au început crizele de colici si adoarme foarte greu ziua, sta foarte mult atent la ce se intampla in jur si se extenueaza …
Voi cum ati trecut mai usor peste colici ? Ce picături / metode ati folosit ? Multumesc !! coeur
Aleahim
Scris: Thursday, September 30, 2021 10:20 PM
Nivel

Inregistrat: 7/19/2018
BBEma wrote:
Salutare !
Bebe are 5 sapt si colici Cray mi se părea așa cuminte pana acum , plângea doar de foame … de sapt trecută au început crizele de colici si adoarme foarte greu ziua, sta foarte mult atent la ce se intampla in jur si se extenueaza …
Voi cum ati trecut mai usor peste colici ? Ce picături / metode ati folosit ? Multumesc !! coeur

Bine ai venit la mamici.As zice cu rabdare, dar la capitolul asta am stat cel mai prostLol Aniela a avut niste colici groaznice.Noi am inceput din a 9-a zi cu urletele si noptile nedormite si am tinut-o asa pana la 10 saptamani.La ea nu a functionat absolut nimic, nici un fel de picuri, nici masaj, nimic.Dormeam noaptea in fund cu ea pe piept si faceam cu sotul cu randul.Asa parca se mai alina un pic.Si centurica cu gel parca parca o mai calma.
Cat despre picuri, trebuie sa incerci pana vezi ce ii merge.
MariaS
Scris: Thursday, September 30, 2021 10:20 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
BBEma wrote:
Salutare !

https://doctoritadecopii.ro/sfaturi-pentru-colici/
Poate te ajuta linkul, pe mine mă ajutat
Vickyb
Scris: Thursday, September 30, 2021 10:28 PM
Nivel

Inregistrat: 4/29/2020
Ellena20 wrote:
freya, si Cezar se arunca pe spate. In pat il mai las si apoi rade, dar uneori e pe gresie si se lasa cu capul pe spate ca si cum ar vrea sa se arunce. Nu il pot lasa o secunda singur.

Andreea, poate ajungeti si la somnuri de 10 minute o data cu dintii. Lol Cezar de pe la 6 luni a ramas cu 3 somnuri ca el inainte adormea de fiecare data cand manca la san. Si functiona bine la noi regula cu 90 de minute.
Inca functionam bine cu 3 somnuri pe zi. Se trezeste pe la 7, la 9 somnic (30 min), apoi pe la 12-13 somnic iar (40min - 1h) si ultimul somn pe la 16-17. Eu as vrea sa il aiba la 16 ultimul ca de obicei la somnul de dupa-amiaza doarme cel mai mult si nu vreau sa ii afecteze ora de culcare.
Au fost si zile cand toate 3 somnurile au fost de cate 10 minute fiecare Lol

Acum sa va spun despre noi, Cezar are un debut de viroza. Astazi la ora 12 avea temperatura 37.9 rectal si apoi a scazut. Acum are iar tot 37.9, dar am inceput tratament cu antitermic si tot tacamul + spalaturi nazale etc. Nici nu stiu ce ne-a dat ca in seara asta i-am dat doar Nurofen. Sotul panicat a sunat imediat la pediatru si am prins o programare. Are si rosu in gat si ne-a spus ca in cateva zile sigur incepea sa ii curga si nasucul.
Asa ca, stau ca pe ghimpi. Mi-e teama, e prima oara cu putina febra si raceala. Sa speram ca trecem cu bine peste ea.

Ah, si ne dau si dintisorii de sus! Asa ca.. febra aia micuta de la ce o fi exact, nu stiu. Mititelul de el.. si dinti, si viroza. Si mi-a mai spus pediatrul sa nu mai insist cu mancarea acum. Daca nu vrea, e clar de ce.

Sa va faceti bine Elena! Si noi de la mare ne-am intors cu raceala, partea buna ca fara febra. Dar muci am avut inca 3 saptamani si avea o tuse seaca si cand incercam sa ii dau sirop, Luca voma instant doar daca simtea gustul. E f sensibil la gusturi. I-am dat ieri un gel nou de gingie si a vomat, si era exact dupa mancare.
MariaS
Scris: Thursday, September 30, 2021 10:30 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Oficial suntem în grupa 3 dintisori coeur

Legat de somn, și a mea nu știu ce se întâmplă cu ea când apune soarele dar are zile când stă trează și câte 4-5h, iar dimineața la maxim 2h de când se trezește vrea din nou la somn.
La noi micul dejun îi la 11, pranzul la 1-3 și cina la 7-8 pt că ora de culcare îi după ora 22:30-23.
Dacă o las pe jos îi după mine ca un cățeluș, trebuie să fiu atentă să nu o calc, nu va mai zic că avem un nou membru blănos care îi tot după mine,a mică trage de el ca de gumăhohot pe când o să meargă Irina o să îl plimbe cu capul in jos hohot exact ca in clipurile cu copii și animale Lol

LE: Elena sper să scăpați ușor cu răceala și să nu îl chinuie pe Cezar
Vickyb
Scris: Thursday, September 30, 2021 10:30 PM
Nivel

Inregistrat: 4/29/2020
Andreea, noi pe la 5 luni am trecut la 3 somnuri, dar am incercat sa ii fac eu programul, in functie de ora lui de trezire ai PV cat stiam ca rezista. Si acum inca avem 3, dar cu siguranta in curand va renunta sau il voi ajuta, ca e ai tarziu si scurt.

Fete, ce simptome stiti de aplv acum cu diversificarea? Luca si cand ii dau iaurt si azi am facut branzica si am pusa para si a vomat. Deci abia de ii pot da lactate, doar daca amestec cu ceva si sa nu ii pun mult in gurita.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.