Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Andreea, bine ai venit si felicitari! Ati ales un nume superb pt micuta!
Mamici, mai puteti?? Cezar doarme cate 10 minute si apoi are o energie fantastica. Nu ma mai pot tine de el. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Si eu cu iepurasul duracell, nu mai sta deloc nici in tarc, trebuie sa fiu cu ochii pe el ca se deplaseaza pana la orice obiect de care crede ca se poate tine sa se ridice in picioare, in patul mare sta doar in picioare si linge peretele vrea sa stea in picioare tot timpul, asa il spal in cadita, asa ma chinui sa il imbrac... pana o merge de-a binelea asa o sa fie De mancat nu mai vrea aproape deloc pasat, poate si din cauza dintilor vrea doar bucati pe care sa le roada el, azi dimineata a mancat cred 2 nectarine taiate felii (nu socotim ce a dat pe jos), dar la pranz a avut pilaf de mei cu legume si nu a fost multumit Ieri de ex i-am facut bastonase de legume la cuptor si alea i-au placut Astept sa mai incerc cu oul si daca totusi nu e alergic o sa ii fac chiftelute sau briose din tot ce e moale sa aiba baiatul din ce musca (acum cu dintii cei noi ne musca zdravan si pe noi, ba m-a muscat si de san semiadormit fiind ) |
|

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| Andreeax, Ellena multumesc!
|
|
| freya1 wrote:Si eu cu iepurasul duracell, nu mai sta deloc nici in tarc, trebuie sa fiu cu ochii pe el ca se deplaseaza pana la orice obiect de care crede ca se poate tine sa se ridice in picioare, in patul mare sta doar in picioare si linge peretele  vrea sa stea in picioare tot timpul, asa il spal in cadita, asa ma chinui sa il imbrac... pana o merge de-a binelea asa o sa fie De mancat nu mai vrea aproape deloc pasat, poate si din cauza dintilor vrea doar bucati pe care sa le roada el, azi dimineata a mancat cred 2 nectarine taiate felii (nu socotim ce a dat pe jos), dar la pranz a avut pilaf de mei cu legume si nu a fost multumit Ieri de ex i-am facut bastonase de legume la cuptor si alea i-au placut Astept sa mai incerc cu oul si daca totusi nu e alergic o sa ii fac chiftelute sau briose din tot ce e moale sa aiba baiatul din ce musca (acum cu dintii cei noi ne musca zdravan si pe noi, ba m-a muscat si de san semiadormit fiind  )
La noi tarcul a fost folosit exact 2 zile. Nu a vrut in el. Merge de-a busilea, freya? Pe Cezar nu il mai pot tine. Se ridica de calorifere, se ridica pe usa si da cu pumnii, de manere, de pat, de frigider,orice. Sunt langa el sa nu cada, dar a mai cazut cand era pe salteluta lui. Daca reactionez si vin repede la el, incepe si plange, daca nu, se ridica singur si continua joaca. Nu mai spun ca tipa! Tipa cand nu ii convine ceva, cand il iau dintr-un loc, nu ma gandeam ca asa repede incepe etapa asta  E bine ca ai un baiat curios si mancacios! La noi e opusul la mancare. Ne chinuim pt 2-3 lingurite adunate mic-dejun + pranz. Iar cu sanul.. la fel si la mine. Am numai vanatai pe sanul drept (pe partea asta doarme el noaptea si ma apuca adormit fiind)
|
|
| Merge de-a busilea doar daca e ceva care sa il intereseze (il mai motivam cu servetele, pasiunea lui) sau pana la un obiect de care sa ae poata tine sa se ridice in picioare, numai asta vrea sa faca, deplasarea in sine nu il intereseaza Si eu trebuie sa fiu dupa el, sunt atatea de care ar putea da cu capul nu stiu cand l-as putea lasa singur |
|
| Oricat de greu e, ii vedem pe zi ce trece ca mai fac cate ceva nou. E tare obositor, dar mai frumos decat orice altceva. Cu loviturile la cap, nici nu stiu ce sa mai zic. Oricat de atenta sunt, tot gaseste sa dea cu capul in ceva. Parca ii place |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 974
| ANDREEA2929A wrote:Da, doar la fata mi se pare, in rest e rozie, oricum e mai inchisa la piele , seamana cu sotul 😁.De mancat mananca, chiar sta mult la san daca s ar putea nonstop, iar somn cam 2,3 ore. Mie nu mi a zis pediatru sa revin la 10 zile pentru consult, o sa i scriu. Mulțumesc mult Nu reusesc sa i fac trecerea asta de la san -scos aer la somn , se activeaza, vrea iar la san🤦🏻♀️si tot asa, noaptea e mai aiurea ca adormi langa ea aproape 😂. Andreea! Recuperare lina si crestere usoara! Noi icter am facut in spital, dar lejer, nu a necesitat lampa sau tratament. Cat despre trecerea de la san-scos aer-somn, asa a fost si la noi, si asa e si acum. Acum, chiar daca se activeaza la scos aerul, o pun in patut si o las sa adoarma. Cat a fost mai mica (Doamne cum suna asta!) o lasam pe umar sau pe mine pana adormea si abia apoi o transferam in baby nest sau patut. Rabdare, va intelege cu timpul cand trebuie sa doarma. |
|

| IoanaIoanaC wrote:Andreea! Recuperare lina si crestere usoara! Noi icter am facut in spital, dar lejer, nu a necesitat lampa sau tratament. Cat despre trecerea de la san-scos aer-somn, asa a fost si la noi, si asa e si acum. Acum, chiar daca se activeaza la scos aerul, o pun in patut si o las sa adoarma. Cat a fost mai mica (Doamne cum suna asta!) o lasam pe umar sau pe mine pana adormea si abia apoi o transferam in baby nest sau patut. Rabdare, va intelege cu timpul cand trebuie sa doarma. Multumesc frumos, deja simt ca zbor prin casa 😂maine imi scoate firele și are o saptamana deja...trece timpul repede. Ma gandeam ca nu fac eu bine ceva🙈 o sa mi fac mai multa rabdare, insa era ciudat cand o puneam pe umar cauta iar sanul și dacă o pun jos la fel...până nu i mai dau putin nu adoarme 😂 Ai fata mare!(nu suna rau cand a fost mai mica, ca asa era) |
|

| ANDREEA2929A wrote: Multumesc frumos, deja simt ca zbor prin casa 😂maine imi scoate firele și are o saptamana deja...trece timpul repede. Ma gandeam ca nu fac eu bine ceva🙈 o sa mi fac mai multa rabdare, insa era ciudat cand o puneam pe umar cauta iar sanul și dacă o pun jos la fel...până nu i mai dau putin nu adoarme 😂 Ai fata mare!(nu suna rau cand a fost mai mica, ca asa era)
Daca cauta in continuare sa manance, o las sa eructeze si apoi ii mai dau/dadeam putin cat sa adoarma, dar fara sa o mai ridic pe urma (daca manca putin). Oricum, nu eructeaza mereu, mai ales dupa ce se invata sa suga eficient si daca e atasarea buna. Nu faci nimic gresit, mami!
Apropo de asta, chiar ziceam zilele trecute, ca vad asa multe "greseli" la altii, chestii pe care eu zic ca nu le-as face, dar niciodata nu vad nimic gresit la ce fac eu |
|

Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| IoanaIoanaC wrote:Daca cauta in continuare sa manance, o las sa eructeze si apoi ii mai dau/dadeam putin cat sa adoarma, dar fara sa o mai ridic pe urma (daca manca putin). Oricum, nu eructeaza mereu, mai ales dupa ce se invata sa suga eficient si daca e atasarea buna. Nu faci nimic gresit, mami! Apropo de asta, chiar ziceam zilele trecute, ca vad asa multe "greseli" la altii, chestii pe care eu zic ca nu le-as face, dar niciodata nu vad nimic gresit la ce fac eu Asa am zis si eu inainte sa o am...eu aia nu o sa fac, aia niciodata.No lasa ca mi-a dat Aniela peste nas Si inca mai zic cateodata ca eu nu o sa fac asa Dar ma dreseaza ea |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1392
| Andreea bine ai venit in grupul mămicilor ! Recuperare ușoară și acomodare lină!
Freya,Elena aveți niște băieți tare energici , a mea se mișcă doar când nu mă uit după ea , in rest dacă mă uit stă pe loc sau mai nou se trage pe curs și nu o vezi că se deplasează dar o orbservi că nu mai ii in locul în care ai pus-o Ieri am fost la bazin, ce bucurie pe ea, nu știa ce să facă prima dată , să înoate, să plescăie, să se joace.
Ce mâncăruri mai faceți pt cei mici? că nu știu ce să îi mai dau, acum văd că îi plac cerealele și când are chef gustă din mâncare. As experimenta și eu blw dar îmi e frică să nu se înece. Freya tu cum îi pregătești mâncarea pe care o dai lui să o mănânce cu mânuțele ? |
|

| Aleahim wrote:Asa am zis si eu inainte sa o am...eu aia nu o sa fac, aia niciodata.No lasa ca mi-a dat Aniela peste nas Si inca mai zic cateodata ca eu nu o sa fac asa Dar ma dreseaza ea Pe principiul "am fost cel mai bun parinte pana sa am copii!" am avut si noi de astea. Dar zic asa, ca mi se pare ca fac totul cum trebuie. Si nu ca la carte, ci asa cum simt eu ca e mai bine pentru ea, sau cum sunt eu mai impacata (de ex dormitul pe burta si senzorii). |
|

| Ioana, Maria un mare multumesc!🥰 |
|

Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| IoanaIoanaC wrote: Pe principiul "am fost cel mai bun parinte pana sa am copii!" am avut si noi de astea. Dar zic asa, ca mi se pare ca fac totul cum trebuie. Si nu ca la carte, ci asa cum simt eu ca e mai bine pentru ea, sau cum sunt eu mai impacata (de ex dormitul pe burta si senzorii).
Pai si mie mi se pare ca fac totul cum trebuie si dupa cum imi vine Si in fond asa e cel mai bine, ca fiecare copil e diferit si fiecare mamica stie ce e mai bine pt puiul ei |
|
| MariaS wrote:Andreea bine ai venit in grupul mămicilor ! Recuperare ușoară și acomodare lină! Freya,Elena aveți niște băieți tare energici , a mea se mișcă doar când nu mă uit după ea , in rest dacă mă uit stă pe loc sau mai nou se trage pe curs și nu o vezi că se deplasează dar o orbservi că nu mai ii in locul în care ai pus-o Ieri am fost la bazin, ce bucurie pe ea, nu știa ce să facă prima dată , să înoate, să plescăie, să se joace. Ce mâncăruri mai faceți pt cei mici? că nu știu ce să îi mai dau, acum văd că îi plac cerealele și când are chef gustă din mâncare. As experimenta și eu blw dar îmi e frică să nu se înece. Freya tu cum îi pregătești mâncarea pe care o dai lui să o mănânce cu mânuțele ?
Tot ce pot ii tai sub forma de bastonase mai subtiri ca degetul meu si cam la fel de lungi, ca sa le poata lua cu pumnisorul si sa iasa din el cat sa muste, fructele moi crude (pepene rosu si galben, prune, piersici, nectarine, banana, avocado), legumele fierte cat sa le poata strivi de cerul gurii (morcov, telina, dovlecel, cartof, broccoli etc). I-am facut si legume la cuptor bastonase, unse cu putin ulei de masline sau unt, le poti taia cu un cutit din acela ondulat sa le apuce mai bine. Azi i-am facut paste fussili cu pesto, fierte ff moi ca sa le apuce el si sa le poata mesteca. Gasesti pe net poze cu diverse alimente, cum sa le tai pt blw. Cum ziceam, daca o sa fie ok cu oul o sa incerc sa ii fac si omleta / frittata / chiftelute sau briose din orice, ca vad ca pasat nu mai vrea deloc. Sa vad acum in vacanta, eu am luat cateva borcanele, dar parca vad ca nu se atinge de ele. |
|
|