Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Aleahim, Ella... aveti niste bebelusi adorabili! Copilul meu de ceva timp nu prea mai doarme deloc ziua. Acum, cand trebuie sa mergem la biserica, doarme deja de o ora si asteptam dupa el ca sa il imbracam
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/13/2018 Mesaje: 32
| AndreV wrote:
Buna. Bebelusa mea avea vara trecuta(aprox 4luni) o perioada de genul. Nu voia papa. Eu eram stresata, ca imi manca 40-50ml la o masa. Clinic sanatoasa, pur si simplu asa avea ea atunci chef...de atunci a mai avut cateva perioade de genul. Ce ne-a ajutat pe noi un pic (nu a facut minuni, dar am ajuns la 70-80ml/masa) a fost ca am trecut pe tetina cu mai multe picaturi. Ea se plictisea mancand si daca venea un pic mai repede, era o idee mai ok. Oricum, dupa o perioada de genul, urma o perioada de foamete, manca bine...si apoi iar nu mai voia nimic...
Multumesc de raspuns. Problema la noi e faptul ca refuza sa manance,doar la desene o pot pacali sa manance. Din disperare am pus-o la desene acum 2 sapt si doar asa imi mananca acum.Daca incerc sa ii dau altfel,urla pana adoarme. Baga totul in gura si musca cu asa nervi,si suzeta o i toarce cu partea tare ca sa o bage in gura. M-am obisnuit sa imi manance putin desi nu sunt multumita.Pampersii ii uda deci cred ca e ok cat mananca. Clinic sanatoasa la controlul de luni,acum vom vedea vineri la vaccin daca a luat in greutate.
|
|
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Adinandreea wrote:
Multumesc de raspuns. Problema la noi e faptul ca refuza sa manance,doar la desene o pot pacali sa manance. Din disperare am pus-o la desene acum 2 sapt si doar asa imi mananca acum.Daca incerc sa ii dau altfel,urla pana adoarme. Baga totul in gura si musca cu asa nervi,si suzeta o i toarce cu partea tare ca sa o bage in gura. M-am obisnuit sa imi manance putin desi nu sunt multumita.Pampersii ii uda deci cred ca e ok cat mananca. Clinic sanatoasa la controlul de luni,acum vom vedea vineri la vaccin daca a luat in greutate.
Poate o deranjeaza gingiile si de aici lipsa poftei de mancare.Nu ii sunt inflamate? Daca zici ca roade si baga orice in gurita, poate fi de la dintisori |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Ella,pffff,n-am cuvinte! Ce flăcău!!! De unde ai luat salopetica army?
Fetelor,eu recunosc,nu sunt deloc bisericoasă,nu cunosc tradițiile....toate bune și frumoase la biserica,ne-a pus putina apa pe caput,ne-am zmiorcait doar puțin când ne-am imbracat. Ieșim din biserica,facem o poza de grup și una separat cu străbunica (nu am vrut sa facem poze cu fiecare in parte,chinuiam in plus copilul pe acolo ) și apoi pana la mașina simt cum cade lat la mine in brațe ,eu ținându-l la verticala (niciodată nu mi-a dormit din poziția asta)...m-am speriat teribil,in mașina l-am tot înghiontit sa văd dacă reacționează ca altfel juram ca e leșinat. Ajunși acasă l-am pus in pat și am insistat pana a și papat ceva și apoi a dormit 3 ore. Soacră-mea ,femeie bisericoasă ini zice ca gata,s-a liniștit copilul ca a fost botezat....știam clar ca nu asta e motivul dar am pus pe seama zilei atipice pana când sa îmi spună seara nasa copilului ca i s-a dat vin cu lingurița! Ferească ,cum pisici sa dai alcool unui bebeluș ? Cică liniștea după botez! Pai dacă știam ca i se da alcool stăteam eu cuminte fără sa botez copilul ,așa cum am vrut de la început! Eu,literalmente sunt socata! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/13/2018 Mesaje: 32
| Aleahim wrote: Poate o deranjeaza gingiile si de aici lipsa poftei de mancare.Nu ii sunt inflamate? Daca zici ca roade si baga orice in gurita, poate fi de la dintisori
Doamna doctor asa mi a zis,dar deja luni facem 3 saptamani de cand ma chinui asa |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 844
| Andreeax wrote:Ella,pffff,n-am cuvinte! Ce flăcău!!! De unde ai luat salopetica army?
Fetelor,eu recunosc,nu sunt deloc bisericoasă,nu cunosc tradițiile....toate bune și frumoase la biserica,ne-a pus putina apa pe caput,ne-am zmiorcait doar puțin când ne-am imbracat. Ieșim din biserica,facem o poza de grup și una separat cu străbunica (nu am vrut sa facem poze cu fiecare in parte,chinuiam in plus copilul pe acolo ) și apoi pana la mașina simt cum cade lat la mine in brațe ,eu ținându-l la verticala (niciodată nu mi-a dormit din poziția asta)...m-am speriat teribil,in mașina l-am tot înghiontit sa văd dacă reacționează ca altfel juram ca e leșinat. Ajunși acasă l-am pus in pat și am insistat pana a și papat ceva și apoi a dormit 3 ore. Soacră-mea ,femeie bisericoasă ini zice ca gata,s-a liniștit copilul ca a fost botezat....știam clar ca nu asta e motivul dar am pus pe seama zilei atipice pana când sa îmi spună seara nasa copilului ca i s-a dat vin cu lingurița! Ferească ,cum pisici sa dai alcool unui bebeluș ? Cică liniștea după botez! Pai dacă știam ca i se da alcool stăteam eu cuminte fără sa botez copilul ,așa cum am vrut de la început! Eu,literalmente sunt socata!
Multumim a primit-o cadou la botez, nu știu să-ți spun de unde
Doamne, dar cum sa ii dai asa ceva? Sper ca sunteți bine acum. Noi l-am botezat în religia catolica, dar nu am văzut asa ceva... |
|
| Wow, Andreea! Lui Cezar nu i-a dat nimeni nimic cu lingurita. Nici nu aveau cum ca a plans baiatul meu tot botezul incontinuu |
|
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Adinandreea wrote:
Doamna doctor asa mi a zis,dar deja luni facem 3 saptamani de cand ma chinui asa
Pai da, cam asa e cand incep sa ii deranjeze gingiile.Unii bebei sunt mai sensibili, la altii nici nu sesizezi cand ii ies dintisorii. |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Andreeax wrote:Ella,pffff,n-am cuvinte! Ce flăcău!!! De unde ai luat salopetica army?
Fetelor,eu recunosc,nu sunt deloc bisericoasă,nu cunosc tradițiile....toate bune și frumoase la biserica,ne-a pus putina apa pe caput,ne-am zmiorcait doar puțin când ne-am imbracat. Ieșim din biserica,facem o poza de grup și una separat cu străbunica (nu am vrut sa facem poze cu fiecare in parte,chinuiam in plus copilul pe acolo ) și apoi pana la mașina simt cum cade lat la mine in brațe ,eu ținându-l la verticala (niciodată nu mi-a dormit din poziția asta)...m-am speriat teribil,in mașina l-am tot înghiontit sa văd dacă reacționează ca altfel juram ca e leșinat. Ajunși acasă l-am pus in pat și am insistat pana a și papat ceva și apoi a dormit 3 ore. Soacră-mea ,femeie bisericoasă ini zice ca gata,s-a liniștit copilul ca a fost botezat....știam clar ca nu asta e motivul dar am pus pe seama zilei atipice pana când sa îmi spună seara nasa copilului ca i s-a dat vin cu lingurița! Ferească ,cum pisici sa dai alcool unui bebeluș ? Cică liniștea după botez! Pai dacă știam ca i se da alcool stăteam eu cuminte fără sa botez copilul ,așa cum am vrut de la început! Eu,literalmente sunt socata!
Încă un motiv in plus pt care nu îmi botez încă copilul. Mă întreb câtă minte a avut preotul ăla când a făcut asta? |
|
| Felicitări Albert pt dințișor
Eu sunt un pic disperată, Irina de o zi și jumătate îmi tot face scaune apoase și cu ceva mucus prin ele. Am încercat să îi dau orez,dar își face gag și îl scoate afară. Până să plecăm în concediu îmi făcea odată la 2 zile , de când ne-am întors a început să facă în fiecare zi și mai nou aproape la fiecare trezire . Îi vioaie, povestește , face ca sirena , deci nu pare să o deranjeze ceva. Diareea cauză de apariția dințișorilor se instalează după ce sparge gingia? Ce să îi dau ca să o strângă la burtică? I-am scris și MF aștept să îmi răspundă și ea |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| MariaS wrote:Felicitări Albert pt dințișor Eu sunt un pic disperată, Irina de o zi și jumătate îmi tot face scaune apoase și cu ceva mucus prin ele. Am încercat să îi dau orez,dar își face gag și îl scoate afară. Până să plecăm în concediu îmi făcea odată la 2 zile , de când ne-am întors a început să facă în fiecare zi și mai nou aproape la fiecare trezire . Îi vioaie, povestește , face ca sirena , deci nu pare să o deranjeze ceva. Diareea cauză de apariția dințișorilor se instalează după ce sparge gingia? Ce să îi dau ca să o strângă la burtică? I-am scris și MF aștept să îmi răspundă și ea Maria eu stiu ca mucilagiu de orez (apa in care fierbi orezul), mar copt, morcov fiert si banana daca ii dai strang la burtica |
|
| Maria, si eu stiu de morcov si banana. Cum mai sunteti?
Mamici, am si eu cateva intrebari: 1. Cand le-au dat dintisorii copiilor vostri, se dadeau cu capul de ce prindeau in cale? Cezar toata ziua s-a dat cu capul de pat si cand il luam in brate de umarul meu. Mai mult cu gura de parca il deranja ceva, am observat ca jos e gingia umflata si poate intram si noi in randul bebeilor cu dintisor nu pot sa nu spun ca ma cam sperie datul asta cu capul.
2. Ce le mai gatiti prichindeilor? Ce ati mai introdus si ce preferinte au? Poate gasesc ceva idei faine si pt mofturosul meu. Noi iar avem o faza in care nu vrea sa manance si lucrul asta ma dispera. Nu e curios de nimic. Imi place sa ii gatesc, insa ma ingrozeste momentul cand trebuie sa il pun in scaunul lui, uneori imi pierd rabdarea si plec, lasandu-l pe sot sa se descurce cu mancarea.
3. Ce jucarii le-ati mai cumparat? Noi ne plictisim repede de tot ce avem si mami vrea sa cumpere jucarii noi la baiat.
Sper ca sunteti bine toate si la fel si bebeii vostri. Mi-e dor sa citesc si de mamicile mai "vechi" (Adina Mariana, Fluturas, Georgiana, Lore etc). Dar.. deja observ ca pe masura ce creste piciul nu mai am timp de absolut nimic. |
|
| I-am dat orez cu cartof dulce, spre bucuria mea a mâncat destul de mult și surprinzător de bine. Banană i-am dat și a ieșit la fel cum a papat-o,dar văd că orezul încă îi în burtică a ieșit doar cartoful dulce . Mă întreb care poate fi cauza scaunelor astea așa moi.
In altă ordine de idei, noi suntem bine, când e trează chiuie cât o țin plămânii, când se entuziasmează chiuie și mai tare , vecinii se uită dubios la mine când ies cu ea pe stradă, cine știe ce își imaginează că îi fac copilului de chiuie așa tare. A învățat numele animăluțele din casă, când îi zic "uite-o pe Sofi" instant o caută cu privirea și o fixează , tot așa face și cu restul blănoșilor.
Elena la noi jucăriile noi sunt ustensilele de gătit și obiecte din casă. Poate par un pic deplasată,dar prefer să îi cumpăr mai târziu jucarii , acum oricum îi curioasă doar să bage in gură.
Astăzi am făcut ordine în dulapul ei,am scos hainele de vară și le-am pus pe cele de toamna, nu îmi venea să cred că a crescut așa mult și cât de repede a trecut timpul. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 844
| Mamici, bebeii voștri au acceptat ușor suzeta? Al meu nu o suporta își face greata instantaneu. Am încercat tot felul și nimic. M-am gândit la suzetele BIBS, folosiți? Sunt ok?
|
|
| EllaMaria wrote:Mamici, bebeii voștri au acceptat ușor suzeta? Al meu nu o suporta își face greata instantaneu. Am încercat tot felul și nimic. M-am gândit la suzetele BIBS, folosiți? Sunt ok?
Ella nici a mea nu a acceptat suzeta când a fost mică, abia acum că îi mai măricică și o mănâncă gingia se joaca cu ea când suntem pe mașină în rest nu îi curioasă de ea, eu i-am luat una din cauciuc natural ,monobloc, din punctul meu de vedere nu are rost sa arunci cu banii pe suzete scumpe. Nu mai știu dacă îl alăptezi sau îi dai lp, dar în general suzeta strica suptul.
|
|
|