Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Andreea, noi pe la greutatea aia am trecut pe nr 3 si nu am mai avut probleme. Nu e vorba de marime cat si de cat absoarbe. Poti lua un pachetel mic sa incerci inainte sa treci pe altceva. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Da noi am început cam de o săptămâna și cu fructe la micul dejun |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Va mulțumesc frumos! Voi lua un pachet nr 3 sa vedem cum e cu ei și dacă sunt prea mari de el atunci încerc și eu seara scutecele din DM. |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1421
| Eu ii dau Irinei babylove și Huggies, o singură dată a dat pipi de afară și aia din Huggies daca nu mă înșel. Am primit de la cineva un pachet de Pampers active baby nr.4, am fost așa dezamăgită,sunt la fel de subțiri ca cele din DM , sunt parfumate iar chestia ce m-am dezamăgit cel mai tare a fost că panza din interiorul scutecului s-a lipit de corp când am schimbat-o, așa ceva nu mi s-a întâmplat cu nici un scutec nici măcar la lupilu...
In altă ordine de idei, noi ne-am întors din concediu, ce bine îi acasă Am plecat cu un dințișor care abia a spart și ne-am întors cu alți 2 dințișori ,unul spart tot iar celălalt doar un colț. Cu primul deja taie ca și cu un fierăstrău, cred că cu el a rupt un ciucur de silicon de la o jucărie ( o bănui că l-am înghițit, pt că nu îl găsesc niciunde), aștept să îl scoată pe partea cealaltă. Pe lângă achiziția dințișorilor ne-am achiziționat și sunete noi cu volum mai mare, nu vă mai zic că ne-am scurtat concediul din cauza concertelor ei, efectiv se uita lumea șocată la noi de cum făcea, iar noi râdeam de mama focului, îi mai ziceam din când în când să facă mai încet că sperie lumea O fază amuzantă la micul dejun la hotel, soțul stătea cu micuța la masă,eu mersesem până în cameră să îi aduc o mâncărica , lângă noi un tătic cu o fetiță de 3-4 ani, Irina se tot uita insistent la fetiță (din curiozitate) , fetița îi zice tatălui "tati de ce se uită copilul ăla așa la mine ? (Era un pic speriată ) am incercat să îi distrag atenția ,dar Irina o urmărea pe fetiță cum urmărește uliul prada
Cam așa cu primul concediu. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Bine ati revenit, Maria, ce de dintisori a plans Irina cand au iesit, au stresat-o ? Cum e cu alaptatul ? Pe mine si asa fara dinti ma musca uneori si se distreaza foarte tare... ma gandesc daca ar avea si dinti cum ar fi |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Wow, Maria! Felicitari pentru dintisori noi de-abia il asteptam pe primul Dar, cum zice si freya, mi-e cam teama apoi cu alaptarea. Si Cezar "musca", ciupeste, trage, zgarie... asta cand se alinta, ca atunci cand ii e foame, nu se lasa distras de nimic. |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1421
| De plâns nu a plâns, în schimb a căutat să roadă lucruri dure de preferabil de metal. Suptul nu s-a schimbat deocamdată ,dar o singură dată și-a scos țiți in timp ce strângea din gingi și mm-a zgâriat cu ciotul. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 6/13/2018 Mesaje: 32
| Buna ziua mamici! Eu sunt din nou🙄 cu o noua problema. Bebelina 4 luni fara 2 zile…Se da una bucata gogoasa care de 2 saptamani imi refuza sa manance,singura modalitate ca sa manance ,au fost desenele tralala.(nu ma ceratati ca ma cert si judec singura,dar altfel nu manca)Nu va spun cum urla si cum imi impinge mana cu biberonul si da din cap. Am fost la doctor,care mi-a consultat-o…Clinic sanatoasa 6kg.Nu colici nu reflux…nimic. A spus ca gingiile sunt dilatate si s-ar putea sa fie asta cauza…dar totusi 2 sapt???? La sfatul ei am incercat sa schimb tetina,biberon,lapte(nutrilon si hipp pe care pe amandoua le scuipa). De mancat mananca intre 650-750 ml ,nu e problema,m-am obisnuit cu ideea ca ea se satura cu putin avand in vedere ca ia undeva la 20g/zi. Am zis ca pana vinerea viitoare,la vaccinul de 4 luni sa ma mai chinui asa si sa cer niste analize.Ea mi- spus ca daca merge in ritmul asta va trebui sa incepem diversificarea la 4 luni…eu vreau la 5 avand in vedere ca la 6 luni va merge la cresa. A mai patit cineva asa ceva?Aveti vreun sfat?Eu cred ca am ajuns mai tralala decat desenele animate. Cel mai mare cosmar e sa mi manance la tv chiar daca sta la distanta si nu stiu ce sa fac ca sa manance linistita iar si fara tv?Cum sa o dezobisnuiesc? Cred ca mai mult aveam nevoie sa ma descarc decat de un sfat.
Dar daca ati patit si voi ,va rog nu ezitati sa imi povestiti.Xoxo Ps:i am dat din 2 in 2 ore din 3 in 3 ore din 4 in 4 ore…greu taree.Nu stiu cum sa ma mai organiEz sa ii dau. Nici de la sot nu vrea,mama soacra sau sora…nada de nada..
|
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 1083
| Bună dimineața mămici,
Andreea la voi s-a mai îmbunătățit somnul de noapte? De 3 nopti bebe se trezește chiar și la 40 minute. Azi noapte a făcut noapte alba, se trezea la mai puțin de o ora și chiar și cand atipea se foia într-una... Doar la țiți a vrut. Noi nu aveam probleme cu somnul, peste zi dormea și câte 3 ore legate și noaptea de trezea la 2 sau 3 ore, dar de 3 zile s-a schimbat radical...
Posibil puseu la 8-9 saptamani? |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| EllaMaria wrote:Bună dimineața mămici,
Andreea la voi s-a mai îmbunătățit somnul de noapte? De 3 nopti bebe se trezește chiar și la 40 minute. Azi noapte a făcut noapte alba, se trezea la mai puțin de o ora și chiar și cand atipea se foia într-una... Doar la țiți a vrut. Noi nu aveam probleme cu somnul, peste zi dormea și câte 3 ore legate și noaptea de trezea la 2 sau 3 ore, dar de 3 zile s-a schimbat radical...
Posibil puseu la 8-9 saptamani?
Totul indica a puseu și foiala poate sa fie și de la achiziții. Sa știi ca tot cam in jurul vârstei pe care o are Oliver a început și la noi sa se destrame frumusețea somnului pe care o aveam și ziua și noaptea. La noi parca văd îmbunătățiri și la somnul de zi și la cel de noapte...avem nopți și nopți. Azi-noapte a avut doar 2 treziri dar acum doua nopți vreo 6....totuși predomina nopțile cu 2-3 treziri momentan. Cel mai probabil bebe este in puseu și crescând consuma mai mult și are nevoie sa pape mai mult.
L.E Al meu când se mai foiește in somn,uneori este și de la gaze și fac bicicleta cu el și le scoate instant și apoi se linisteste. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| La noi continua agitatia in somn, toata noaptea il pazesc fiindca, daca se intoarce cumva pe burta, imediat incepe sa se tarasca si se trezeste dar uneori nu am ce sa fac si se trezeste oricum Somnurile de zi le face iar numai in sistem pt ca e extrem de agitat Am aflat si o posibila cauza, in sfarsit se simte un colt de dintisor odata ce iese sper sa fie mai bine Ii asteptam si pe colegii de generatie, in special pe Cezar, ca de mult asteapta mamica lui dintisorul
Adina, eu nu stiu ce sa zic pt ca nu mi se pare nimic grav, piticutul meu are 6600 acum la 7 luni, noi am inceput diversificarea la 5 luni jumatate cu cereale din cauza greutatii, la 4 luni mi se pare exagerat totusi |
|
| Andreeax wrote:
Totul indica a puseu și foiala poate sa fie și de la achiziții. Sa știi ca tot cam in jurul vârstei pe care o are Oliver a început și la noi sa se destrame frumusețea somnului pe care o aveam și ziua și noaptea. La noi parca văd îmbunătățiri și la somnul de zi și la cel de noapte...avem nopți și nopți. Azi-noapte a avut doar 2 treziri dar acum doua nopți vreo 6....totuși predomina nopțile cu 2-3 treziri momentan. Cel mai probabil bebe este in puseu și crescând consuma mai mult și are nevoie sa pape mai mult.
L.E Al meu când se mai foiește in somn,uneori este și de la gaze și fac bicicleta cu el și le scoate instant și apoi se linisteste.
Am făcut și noi bicicleta azi noapte și ne-a bucurat cu niște "bombițe", sa zic asa Presimt ca urmează o noapte la fel de agitata, azi toată ziua a dormit de 3 ori câte o jumătate de ora și bineînțeles doar pe picioare la mami, când îl puneam jos gata și somnul..
|
|
| Ca tot vorbiți de greutate... Al meu bebe, alaptat exclusiv, are acum 5900 g, născut cu 3300 g, așadar în 2 luni a pus 2600 g, "cam mult" după spusele medicului. Mi-a sugerat sa nu il mai alăptez atât de des și ca indicat ar fi la 3 ore, dar cum sa ii dau copilului la program când eu ii dau la cerere? I-am spus asta și mi-a zis sa ii mai înlocuiesc o masa cu putina apa plata. Am plecat cu un gust amar din cabinet... |
|

Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1624
| Vai Ella, sper ca nu bagi in seama ce ti-a spus si ii dai copilului să mănânce ori de cate ori poftește. Iar apa chiar iese din discuție.
Noi suntem plecati in concediu, am zis sa mai profităm de ultimele zile de vara. Aseară am facut un gratar, am facut si cartofi copti, dar ce sa pot mânca de Hugo. Il tineam la mine in brațe si pur si simplu imi zmulgea mancarea din mână. Mi-a bagat si mana in gură sa se servească. Cand l-am vazut așa pofticios am zis hai sa ii dau si lui putin cartof. Asa i-a placut de mult ca ar fi mancat unul intreg, a plâns cand nu i-am mai dat. Oare are ceva daca ii dau cartof/morcov pisat inainte de 6 luni? Noi peste 2 săptămâni ar trebui sa începem diversificarea, nu m-am gandit ca voi fi "nevoită" sa o incep in concediu |
|
| Roser wrote:Vai Ella, sper ca nu bagi in seama ce ti-a spus si ii dai copilului să mănânce ori de cate ori poftește. Iar apa chiar iese din discuție. Noi suntem plecati in concediu, am zis sa mai profităm de ultimele zile de vara. Aseară am facut un gratar, am facut si cartofi copti, dar ce sa pot mânca de Hugo. Il tineam la mine in brațe si pur si simplu imi zmulgea mancarea din mână. Mi-a bagat si mana in gură sa se servească. Cand l-am vazut așa pofticios am zis hai sa ii dau si lui putin cartof. Asa i-a placut de mult ca ar fi mancat unul intreg, a plâns cand nu i-am mai dat. Oare are ceva daca ii dau cartof/morcov pisat inainte de 6 luni? Noi peste 2 săptămâni ar trebui sa începem diversificarea, nu m-am gandit ca voi fi "nevoită" sa o incep in concediu
Nuuu, doar lăptic ii dau, ii tine de foame, de sete și ii tine și de iubire 
Concediu plăcut! Dacă e deja curios sa guste, probabil o sa aveți o diversificare frumoasa abia aștept și eu acele momente. |
|
|