|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Roxana fix la fel sunt si eu, ma regasesc perfect la partea cu dintii. M-am saturat sa tot dau vina pe ei ca poate, poate. Iar la piureuri si noi suntem tot asa. Eu ma bucur ca mananca si ma gandesc ca doar nu a manca blenduit pana se insoara. Am vrut sa ii dau si eu paine, dar mai astept si probabil o sa incerc intr-o supa, tot asa blenduite toate 😅 |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Roxana, nu ca eu m-as pricepe, dar poti incerca si pasat cu furculita, ca e putin diferit de blender. Si poate va accepta asa, apoi incepi cu bucatele micute si tot asa. E doar un sfat si o parere ca ai zis ca vrei sa ii dai si bucatele, dar nu accepta pitica. Mie mi-a spus pediatrul de la inceput sa nu folosesc blenderul si asa l-am obisnuit cu bucatele. Insa cum spune si Zee, daca vrea doar piureuri, va veni si ziua cand va alege singura cand sa pape si bucatele si sa gestioneze ea cum trebuie. |
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Droxana wrote:Freya cum i ai făcut cutia cu spaghete?😁 Am fiert 2 pachete cu spaghete, le-am lasat sa se mai raceasca (sa mai fie putin caldute), le-am pus intr-o cutie de depozitare din plastic si deasupra copilul doar in pampers si s-a descurcat el A, si o folie de plastic dedesubt, cum pun si sub scaunul de masa
Da, nu e graba cu bucatile, dar sa stiti ca ei gestioneaza foarte bine, nu se ineaca, al meu de ex uneori isi umple gura pana la refuz cu bucati de mancare, apoi scoate afara cat considera el ca sa poata inghiti. Daca nu sunt alimente tari gen alune, nuci, mar crud nu au cum sa se inece practic. Asta daca va e frica de inec. Daca nu vor piticii, incercati mai tarziu |

Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Ellena20 wrote:Roxana, nu ca eu m-as pricepe, dar poti incerca si pasat cu furculita, ca e putin diferit de blender. Si poate va accepta asa, apoi incepi cu bucatele micute si tot asa. E doar un sfat si o parere ca ai zis ca vrei sa ii dai si bucatele, dar nu accepta pitica. Mie mi-a spus pediatrul de la inceput sa nu folosesc blenderul si asa l-am obisnuit cu bucatele. Insa cum spune si Zee, daca vrea doar piureuri, va veni si ziua cand va alege singura cand sa pape si bucatele si sa gestioneze ea cum trebuie.
Am încercat odată așa și își face scarba ii vine sa vomite :)) are fițe fata deja.. |

| freya1 wrote:Am fiert 2 pachete cu spaghete, le-am lasat sa se mai raceasca (sa mai fie putin caldute), le-am pus intr-o cutie de depozitare din plastic si deasupra copilul doar in pampers si s-a descurcat el  A, si o folie de plastic dedesubt, cum pun si sub scaunul de masa Da, nu e graba cu bucatile, dar sa stiti ca ei gestioneaza foarte bine, nu se ineaca, al meu de ex uneori isi umple gura pana la refuz cu bucati de mancare, apoi scoate afara cat considera el ca sa poata inghiti. Daca nu sunt alimente tari gen alune, nuci, mar crud nu au cum sa se inece practic. Asta daca va e frica de inec. Daca nu vor piticii, incercati mai tarziu
Mersi! A avut ocupație o perioada :)) Da ..eu m am speriat ca i am mai dat câte un pufulete și era ok ca se topea imediat dar acum și l băgase pe tot și cumva s a topit și i s a lipit de cerul gurii in spate și era roșie și se uita la mine și făcea ca vomita |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| Droxana wrote:Mersi! A avut ocupație o perioada :)) Da ..eu m am speriat ca i am mai dat câte un pufulete și era ok ca se topea imediat dar acum și l băgase pe tot și cumva s a topit și i s a lipit de cerul gurii in spate și era roșie și se uita la mine și făcea ca vomita Droxana la fel face si Luca, dar tot vrea bucati in mana. Si in general incerc sa combin, pasat, supe creme si bucati. Alege el, si isi face gag si chiar vomita uneori ca nu mesteca si vrea sa inghita mai intreg, dar oricum ii dau, ca asa o sa se invete. Dar nu e inec, e greata care isi face. Mai nou vrea cand ma vede ca mananc, dar nu e mare mancacios inca.
Zee sa stii ca i-am dat paine, recomandat stiu ca ar fi prajita. Nu am toast si o fac pe grill functie sandwich. Apoi o ung cu ceva, unt, unt de arahide, dulceata (f zahar), avocado… si linga mai mult el, tai Pai mea gen bastonase sa fie potrivita in mana. Si I-am dat coaja de paine ca se uita la noi, miezul e riscant. A fost f ok de fiecare data. |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1424
| Droxana wrote:Am încercat odată așa și își face scarba ii vine sa vomite :)) are fițe fata deja..
Îi gag așa făcea și Irina la început când îi dădeam pisat cu furculița,îi normal pt că nu știe cum să gestioneze fiind obișnuită doar cu piure fin și lichide, cu timpul dispare acest gag. O să vezi că îți va "cere" ea bucățele. E un pic înspăimântător gândul de ai da bucăți, ideea e să ști cum să gestionezi situația în caz de înec să nu te pierzi cu firea , restul face copilul. Înainte de diversificare am parcurs un curs de prim ajutor, am imporspatat informația pt că făcusem liceul sanitar și aveam deja o mare parte de cunoștințe,soțul și el îi cu curs de prim ajutor, am fost un pic mai relaxați când s-a înecat, contează mult să fi sigură pe tine. |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1424
| Pâine și eu ii dau doar coajă dupa ce o fac la grill , îl folosim și pe post de prăjitor de pâine, de miez nu îi curioasă, dar că să nu îi dau atâta pâine i-am făcut wafe cu făină de ovăz și unde cu "dulceață" de banane cu afine sălbatice ( afine de la conge cu o banană blenduite) va las și câteva poze https://ibb.co/xMZ0dJc https://ibb.co/GPLPtCq https://ibb.co/NgR0bd2 https://ibb.co/wNqWKh9 |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Cât de simpatica e Irina și ce bine arată gemul ăla. Cred ca îmi iau și eu un "făcător" de wafe,m-ați convins! Copilul meu nu mai doarme...avea 3 somnuri pe zi dar pt ca ieri a dormit atât de puțin a trebuit sa îl bag și pe al4lea și in total a adunat 1 ora și 17 minute pe ceas Și sa fie treaba treabă ,a adormit la 21 fără ceva după un pv lung de 3,5 ore și s-a trezit la 6:40. A fost cea mai proasta zi de somn ever. Nici nu știu la ce ora sa îl culc diseara având in vedere cum au decurs ultimele 24 de ore |
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 1089
| Andreeax wrote:Cât de simpatica e Irina și ce bine arată gemul ăla.  Cred ca îmi iau și eu un "făcător" de wafe,m-ați convins! Copilul meu nu mai doarme...avea 3 somnuri pe zi dar pt ca ieri a dormit atât de puțin a trebuit sa îl bag și pe al4lea și in total a adunat 1 ora și 17 minute pe ceas  Și sa fie treaba treabă ,a adormit la 21 fără ceva după un pv lung de 3,5 ore și s-a trezit la 6:40. A fost cea mai proasta zi de somn ever. Nici nu știu la ce ora sa îl culc diseara având in vedere cum au decurs ultimele 24 de ore
Andreea, ciocnesc cu tine! Noaptea asta și pentru noi a fost zi! la somn la 21,trezire 6:30 (ești norocoasa, ai dormit 10 minute în plus ) și multe și nenumărate treziri, unele cu urlete... La noi o fi regresia somnului.. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
|
Arata foarte bine dulceata. Si dulceata de Irina si dulceata de afine |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Ella,sa știi ca și la noi regresia a venit cu nopți in care avea măcar o trezire in care plângea ,din somn îl lua,și trebuia sa îl plimb pt a putea sa readoarma. După fiecare pas pe care l-am făcut ,când sunt întrebata acum cum a fost,spun ca nu a fost atât de rau! O sa treacă și asta
Nu ma deranjează așa mult ora la care s-a trezit cât faptul a avut un somn foarte prost ieri pe zi care s-a reflectat și in cel de noapte și nu am schimbat absolut nimic in rutina și am grija la pv și semnele pe care le da când ii este somn. Sper sa fie doar o zi și nu ceva de durata. |
|

|
Mmm ce bine arată :D și se pare ca i a plăcut |
|

| Și a mea dormea și doarme prost in continuare ziua..țin minte ca pe la 2 luni eram disperata ca stătea și câte 5 ore treaza..și la fel,ziua in total făcea 1 ora jum max max 2 in 3 somnuri..și acum se întâmpla la fel, dacă suntem acasă poate reușesc sa i prelungesc somnul de prânz la o ora ,o ora jum dar dacă suntem afara doarme 30 d min fix fix ,mai are un somn dimineața tot de 30 și cam asta e somnul ei de zi și mereu mereu după somnul de prânz se trezeste ori plangand ori maraita de nu i convine nimic..nu înțeleg de ce , chiar și când s a întâmplat o minune de a dormit 2 ore tot așa s a trezit |
|

Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Vickyb wrote: Droxana la fel face si Luca, dar tot vrea bucati in mana. Si in general incerc sa combin, pasat, supe creme si bucati. Alege el, si isi face gag si chiar vomita uneori ca nu mesteca si vrea sa inghita mai intreg, dar oricum ii dau, ca asa o sa se invete. Dar nu e inec, e greata care isi face. Mai nou vrea cand ma vede ca mananc, dar nu e mare mancacios inca.
Zee sa stii ca i-am dat paine, recomandat stiu ca ar fi prajita. Nu am toast si o fac pe grill functie sandwich. Apoi o ung cu ceva, unt, unt de arahide, dulceata (f zahar), avocado… si linga mai mult el, tai Pai mea gen bastonase sa fie potrivita in mana. Si I-am dat coaja de paine ca se uita la noi, miezul e riscant. A fost f ok de fiecare data.
Asta stiam, ma refeream sa ii fac gen crutoane si sa le blenduiesc, dar poate nu merge asa. Oricum o sa mai astept o perioada. Pediatra mi-a zis e probabil dupa ce ii iese un dintisor sa fie mai incantat sa muste din bucatele. In ultima perioada vad ca nu ii place nici sa se murdareasca pe maini cu mancare 😂 |
|
|