|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Adina, ma bucur ca ai revenit, ne-a fost dor de tine! Ce mare si frumos a crescut Luca |
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Zee, am incercat si cu scaunul de masa, dar nu sta sau se plictiseste si apoi nu mai sta deloc cand e masa gata. Si asa fiind mofturos la mancare chiar nu imi mai ia nici o gura. Ianis e altfel cu mancarea, ii place, deci nu ai probleme apoi cu el. Cezar merge de-a busilea si se ridica in picioare dinainte de 6 luni. E bucuria lui sa exploreze totul, am si spus ca 90% din timp el sta pe jos. Consider ca atata timp cat nu a mai cazut si s-a invatat cu ceea ce poate sa faca, nu e o tragedie ca il las pe jos prin bucatarie cat eu mai fac ceva. Sunt cu ochii pe el, clar. Si acum cand mai sunt ocupata vorbesc cu el cand vad ca s-a ridicat in picioare ("mami, ai grija acum sa nu cazi" sau "sa te lasi usor jos , mama, ca jos e gresie si te lovesti"). Nu stiu cat intelege el ca rade, dar automat sunt cu ochii pe el si uneori ma pun in spatele lui.
|
| Ema, cum sa fii mama rea?? Orice metoda care pe voi va face fericiti si linistiti e cea mai buna metoda. Intr-adevar pompa nu scoate cum reuseste bebe, dar cum spune si Roser, cand nu mai poti scoate cu pompa, exista alternativa cu laptele praf. Conteaza ca tu sa fii linistita si relaxata cu ceea ce alegi. |
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Fetelor multumesc Ema, normal ca nu esti o mama rea, nu stiu cat merge cu mulsul pe termen lung, cum zic si fetele, e chinuitor, mai ales noaptea si in timp scade lactatia, adica sa te astepti si la asta, dar daca va e bine, de ce nu ?
De unde ati luat dresurile pt baietei ? Mi-am dat seama ca inca nu prea are haine groase, dresurile ar fi o idee buna ca pijamale cu botosei zic eu ca nu mai merg (desi i-am mai luat) iar sosetele si le scoate in 2 secunde, deci in casa eu inca il tin descult (si are piciorusele fierbinti) De incaltat pe afara ce le dati in faza asta cand inca nu merg? Eu i-am dat botoseii, dar ii scoate si pe aia si l-am mai lasat sa umble in 4 labe prin parc si i-a murdarit imediat |
| freya1 wrote:Fetelor multumesc Ema, normal ca nu esti o mama rea, nu stiu cat merge cu mulsul pe termen lung, cum zic si fetele, e chinuitor, mai ales noaptea si in timp scade lactatia, adica sa te astepti si la asta, dar daca va e bine, de ce nu ? De unde ati luat dresurile pt baietei ? Mi-am dat seama ca inca nu prea are haine groase, dresurile ar fi o idee buna ca pijamale cu botosei zic eu ca nu mai merg (desi i-am mai luat) iar sosetele si le scoate in 2 secunde, deci in casa eu inca il tin descult (si are piciorusele fierbinti) De incaltat pe afara ce le dati in faza asta cand inca nu merg? Eu i-am dat botoseii, dar ii scoate si pe aia si l-am mai lasat sa umble in 4 labe prin parc si i-a murdarit imediat
Freya, eu i-am comandat de aici: https://ibb.co/wwgjQdh https://ibb.co/L9mv36p https://ibb.co/pwWZ3DX https://ibb.co/C74gWgD Eu am luat pachetul acela cu 5 perechi de dresuri de la h&m. Astept sa vad cum sunt. Altundeva nu am mai gasit online, asa in magazine nu ma pot duce ca sunt paranoica cu virusul
Eu ii dau niste botosei afara, botosei de casa si am gasit pe fb pagina Macco Romania (nu stiam de ei) si i-am comandat de acolo o pereche de ghetute cu lana la interior. Mi se par faine acum de scos bebele afara cu botoseii inclusi in protectia de iarna de la sistemele de purtare. Sunt si mai lungi si poate ii scoate mai greu. |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/19/2020 Mesaje: 291
| Multumesc fete faine ! Incerc sa accept ca dacă nu o sa l mai pot face sa accepte sânul nicicum o sa i dau muls cât pot si am si apoi lapte praf … n o sa fiu singura femeie din lumea care face asta si nici nu e ca si cum as face o dinadins … Multumesc pt sfaturi si încurajări |
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Ema, daca tu ai fi o mama rea ca ii dau lapte muls la biberon, ar insemna ca noi astea care dam lp suntem mame denaturate? NU Faci cum simti tu ca e mai bine pt tine si puiul tau.Si tu trebuie sa fii impacata cu orice decizie ai lua. Eu am incercat cu mulsul, pentru ca Aniela refuza sanul si dupa ce ma chinuiam cate o juma de ora sa o tin la san,ii dadeam completare si apoi treceam la muls care mai dura minim juma de ora ca aveam lapteeeee, apoi spala si sterilizeaza pompa si cand terminam trebuia sa o iau de la capat.Pentru mine era epuizant, frustrant si eram intr-o stare jalnica.Plus ca am ajuns la un pas de mastita de 2 ori intr-o sapt. Am bagat lapte praf si mi-am asumat.Asa am reusit sa imi revin si sa ma ocup de bebe.Da, mi-as fi dorit sa avem o alaptare lina.Nu a fost, mergem mai departe.Doar TU poti alege ce sa faci. Esti o mama super! |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Elena, te inteleg. Eu in bucatarie nu il las pe jos, nu am incalzire in pardosea, dedesubt e casa scarii si mi se pare rece. In rest in camera toata ziua e pe jos. Si da, si eu am impresia ca inteleg mai mult decat credem noi, il vad si pe Ianis cat se alinta cand vine sotul de la munca, ca si cum nu i-a fost bine cu mine acasa 😂.
Freya, eu i-am luat din Sinsay, este magazin aici si mi-au placut.
Roser, ai incercat Blw?
Nu stiu fetelor, nu am inima pentru asa ceva. I-am facut mai multe legume, el le tine in mana, mi se pare ca nu musca mult si mesteca el acolo cu gingiile lui. Inevitabil, cred, ia cate o bucatica mai mare si face gag, apoi pe mine ma trec toate apele. |
| Zee, i-am dat banana asa intreaga taiata in doua jumatati. A stroflocit-o toata in maini dar nu a fost curios sa o bage in gura. Dupa ce a uns toata măsuța cu ea gata nu a mai vrut sa stea in scaun. Maine mai incerc cu brocoli, o sa fac si blenduit cu ceva si ii las si niste bucati, sa vedem ce alege. Chiar nu stiu cum sa ii mai dau să mănânce, nu vrea in scaun nicicum. |
| Ah, si m-am racit in ultimul hal, mi-e frica da nu ii dau si lui. Port tot timpul masca in casa, dar cum mi-o vede, mi-o da jos :)) |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/19/2020 Mesaje: 291
| Aleahim wrote:Ema, daca tu ai fi o mama rea ca ii dau lapte muls la biberon, ar insemna ca noi astea care dam lp suntem mame denaturate? NU Faci cum simti tu ca e mai bine pt tine si puiul tau.Si tu trebuie sa fii impacata cu orice decizie ai lua. Eu am incercat cu mulsul, pentru ca Aniela refuza sanul si dupa ce ma chinuiam cate o juma de ora sa o tin la san,ii dadeam completare si apoi treceam la muls care mai dura minim juma de ora ca aveam lapteeeee, apoi spala si sterilizeaza pompa si cand terminam trebuia sa o iau de la capat.Pentru mine era epuizant, frustrant si eram intr-o stare jalnica.Plus ca am ajuns la un pas de mastita de 2 ori intr-o sapt. Am bagat lapte praf si mi-am asumat.Asa am reusit sa imi revin si sa ma ocup de bebe.Da, mi-as fi dorit sa avem o alaptare lina.Nu a fost, mergem mai departe.Doar TU poti alege ce sa faci. Esti o mama super!
M a uns la suflet ce ai zis ! Așa este , dacă nu va fi sa fie nu va fi … si voi fi împăcată oricum ar fi ,de asta am zis si eu ca nu vreau sa ajung sa fiu nefericita si sa fie o corvoada hrănirea lui bebe in loc sa ma bucur de momentele cu el . Multumesc din suflet! Pupici |
|
| Eu tocmai i-am dat si cina ca lapte nu a vrut. Stiu ca e devreme, azi am facut o exceptie. Asa face si ianis cand vede masca. Sa te faci repede bine 😘 Eu sper sa nu racesc, Ianis plange foarte tare cand stranut 😂 |
|
| Multumesc, Ellena ! Zee, daca el mananca bine piure nu te agita, lasa ca are timp sa manance si bucati, pana la urma copilul decide, nu noi Si al meu azi mai mult a studiat gravitatia, se vedea ca special lasa bucatile sa cada si se uita dupa ele Dimineata ii dadeam si cereale si fructe, dar vad ca a inceput sa refuze cerealele, fructe mananca cu pofta in continuare Roser, piticul meu e incantat de broccoli, ii e si mai usor sa apuce buchetelele. Eu cand nu voia in scaun sau cand am fost in vacanta i-am dat ai tinandu-l in brate sau stand cu el pe jos, ce sa fac |
|
| freya1 wrote:Multumesc, Ellena ! Zee, daca el mananca bine piure nu te agita, lasa ca are timp sa manance si bucati, pana la urma copilul decide, nu noi Si al meu azi mai mult a studiat gravitatia, se vedea ca special lasa bucatile sa cada si se uita dupa ele Dimineata ii dadeam si cereale si fructe, dar vad ca a inceput sa refuze cerealele, fructe mananca cu pofta in continuare Roser, piticul meu e incantat de broccoli, ii e si mai usor sa apuce buchetelele. Eu cand nu voia in scaun sau cand am fost in vacanta i-am dat ai tinandu-l in brate sau stand cu el pe jos, ce sa fac
Daa, pai asa o sa fac. Nu stiu daca ai vazut sau nu am vazut eu raspunsul, cum sunteti cu refluxul? S-a mai ameliorat? |
|
| Zee wrote:
Daa, pai asa o sa fac. Nu stiu daca ai vazut sau nu am vazut eu raspunsul, cum sunteti cu refluxul? S-a mai ameliorat?
A, scuze, am uitat sa iti raspund, da, dupa primele saptamani de diversificare cand se agravase acum e mult mai bine, fff rar a mai regurgitat putin lapte si asta dupa ce s-a agitat el foarte mult, e ca si cum nu ar mai avea nimic. O sa incerc sa ii dau din nou alimentele care i-au agravat lui refluxul la inceput (rosii, iaurt) sa vad daca le tolereaza mai bine. |
|
|