Clubul mamicilor incepatoare - 16
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Zee
Scris: Friday, October 1, 2021 1:43 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Elena... cum Doamne iarta-ma sa nu adoarma singur la 22 cand era treaz de la ora 14??? In rest nu... adormim in brate, si cateodata in patut. Acum a adormit, primul somn pe astazi. Eu nu stiu cum rezista atatea ore treaz. Ieri am incercat sa il adorm de n ori si eu si sotul si nu a vrut si pace. Ce ma intriga pe mine e ca nici nu da semne de somn, e activ intruna. Sper sa fie un puseu ori ce Doamne ar mai putea fi.
Sa se faca bine repede Cezarpupici
Ellena20
Scris: Friday, October 1, 2021 1:54 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2018
Multumim, Zee! A mai avut si Cezar perioade asa, dar oricat de obosit e, prefera sa foloseasca plamanii si sa tipe ras
Noaptea are treziri Ianis?
Zee
Scris: Friday, October 1, 2021 2:00 PM
Nivel

Ellena20 wrote:
Multumim, Zee! A mai avut si Cezar perioade asa, dar oricat de obosit e, prefera sa foloseasca plamanii si sa tipe ras
Noaptea are treziri Ianis?

Mananca 1 data la 4, dar asa prin somn. Ziua asteapta mancare non stop, chiar acum am reusit sa citesc din urma si ma gandeam cand doamne o sa apuc sa ii fac si eu briose si de toate. Am zile in care ii dau micul dejun si la pranz e teroare ca ba nu apuc, ba nu am idei si nu prea mai vrea lapte, el asteapta ceva consistent. De la 6 mese de lp, mai are 3 pe timpul zilei. Daca nu ii dau 2 mese il vad ca nu bea nici lapte pana nu ii fac repede ceva. Deci nu stiu zau ce program are fiul meu. In weekend am zis ca imi fac un program pe saptamana viitoare sa ii gatesc zilnic 2 mese. Dimineata mi se pare ca epuizez repede variantele, ca ii dau iaurt cu fructe, cereale sau i-am mai facut biscuiti cand am avut timp, in rest alte idei nu am.
Ellena20
Scris: Friday, October 1, 2021 2:09 PM
Nivel

Aia ma gandeam si eu sa fac in weekend. Un program cu mesele pe urmatoarea saptamana si sa gatesc pranzul cu o seara inainte ca nu am cum altfel.
E bine ca e mancacios, Zee. M-as bucura sa manance si Cezar macar una din cele 2 mese bine, dar cum zice si pediatrul, dintii nu i-au dat deloc pauza. Au iesit cei de jos si acum aproape erup cei de sus, plus rosu in gat. Uff!
Zee
Scris: Friday, October 1, 2021 2:13 PM
Nivel

Ellena20 wrote:
Aia ma gandeam si eu sa fac in weekend. Un program cu mesele pe urmatoarea saptamana si sa gatesc pranzul cu o seara inainte ca nu am cum altfel.
E bine ca e mancacios, Zee. M-as bucura sa manance si Cezar macar una din cele 2 mese bine, dar cum zice si pediatrul, dintii nu i-au dat deloc pauza. Au iesit cei de jos si acum aproape erup cei de sus, plus rosu in gat. Uff!

Ma bucur intr-un fel ca mananca, dar am impresia ca nu am timpul necesar, apoi ma gandesc ca noi inca nu avem dinti deloooc si sigur cand o sa vina perioada aia o sa luam si noi pauza.
Si el a avut un pic de rosu in gat cat a fost cu urechea si am facut si eu pauza cateva zile. Acum am terminat tratamentul, dar el continua sa se traga de urechi, habar n-am daca inca il deranjeaza sau se joaca.
Cand va citesc ce de dintisori aveti, la noi e pauza rau de tot, se lasa asteptati.
MariaS
Scris: Friday, October 1, 2021 5:08 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Zee wrote:

Ma bucur intr-un fel ca mananca, dar am impresia ca nu am timpul necesar, apoi ma gandesc ca noi inca nu avem dinti deloooc si sigur cand o sa vina perioada aia o sa luam si noi pauza.
Si el a avut un pic de rosu in gat cat a fost cu urechea si am facut si eu pauza cateva zile. Acum am terminat tratamentul, dar el continua sa se traga de urechi, habar n-am daca inca il deranjeaza sau se joaca.
Cand va citesc ce de dintisori aveti, la noi e pauza rau de tot, se lasa asteptati.

Așa eram și eu Zee, se vedeau mugurii dar nimic la orizont , acum ies grămadă. Primul a ieșit la 7 luni și de atunci cate unul la 2 săptămâni.
Cică la băieți îi mai groasă gingia decât ca la fete, de aia îi doare mai tare și ies mai greu. Băiatul prietenei mele cu 2 săptămâni mai mare ca a mea are dintisorii de jos crescuți de la 5l fără "spectacol" cei de sus abia acum îi sparg și a zis că a avut 1 săptămână de "spectacol" plânsete și tot tacâmul, deci răbdare Zee!
Zee
Scris: Friday, October 1, 2021 5:27 PM
Nivel

MariaS wrote:

Așa eram și eu Zee, se vedeau mugurii dar nimic la orizont , acum ies grămadă. Primul a ieșit la 7 luni și de atunci cate unul la 2 săptămâni.
Cică la băieți îi mai groasă gingia decât ca la fete, de aia îi doare mai tare și ies mai greu. Băiatul prietenei mele cu 2 săptămâni mai mare ca a mea are dintisorii de jos crescuți de la 5l fără "spectacol" cei de sus abia acum îi sparg și a zis că a avut 1 săptămână de "spectacol" plânsete și tot tacâmul, deci răbdare Zee!

Asa am inteles si eu. Ce ma sperie oarecum ii ca il mosteneste mult pe sot si imi zicea ca el cand a fost mic a trebuit sa ii taie gingia ca nu putea iesi dintisorul, da' nu prea am inteles cum a fost nevoie numai la unul si la restul nu... nu prea am inteles povestea, dar sper sa nu fie cazul. Cu mugurii la fel suntem si noi, inca eu am impresia ca se vad mai tare la incisivii laterali, da' oricum Ianis nu ma lasa veci sa ma uit in gurita la el, cand mai are cate un concert cat apuc sa vad numaiLol
Ellena20
Scris: Friday, October 1, 2021 6:49 PM
Nivel

Mamici, daca pe schema de tratament am Nurofen 3×3ml/zi, inseamna ca ii dau la 8 ore cate 3 ml? Sau dimineata, pranz si seara? Ca la 8 ore, asa cum i-am dat eu acum, inseamna sa ii dau la 12 noaptea si n-as vrea sa ii stric somnul.
Voi cum ati proceda?
Maine oricum sun pediatrul ca mai am ceva nelamuriri si la niste picaturi de nasuc.
Zee
Scris: Friday, October 1, 2021 7:17 PM
Nivel

Ellena20 wrote:
Mamici, daca pe schema de tratament am Nurofen 3×3ml/zi, inseamna ca ii dau la 8 ore cate 3 ml? Sau dimineata, pranz si seara? Ca la 8 ore, asa cum i-am dat eu acum, inseamna sa ii dau la 12 noaptea si n-as vrea sa ii stric somnul.
Voi cum ati proceda?
Maine oricum sun pediatrul ca mai am ceva nelamuriri si la niste picaturi de nasuc.

Da, Elena. Nurofenul se poate da de maxim 3x/zi. Daca te ajuta, mie mi-a fost utila schema 22-6-14. Pentru mine a fost cel mai usor, e drept il trezeam dimineata, dar macar nu il trezeam noaptea. Eu stiu ca trebuie neaparat sa pastrezi 8h intre aministrari.
La picaturi nu te putem ajuta?
Ellena20
Scris: Friday, October 1, 2021 7:36 PM
Nivel

Zee, faza e ca Cezar adoarme la 20:30 deci si la 22 doarme si la 6. Asa ca o sa ii dau la o trezire de a lui apropiata de 12. Prima lui trezire dupa ce adoarme e in jur de 23, 23 si un pic si ii voi da atunci. Si o sa le decalez 23-7-15. Ca el la 7 se trezeste de obicei.

De fapt e vorba de flacoanele de Respisun, solutie salina. Scrie 5×2 ml/zi. Un flacon are 4 ml, deci pt ambele nari, 5 flacoane pe zi. Bun! Dar zicea ceva de lavaj nazal, care eu stiu ca se face cu o cantitate mult mai mare. Nici nu mai tin minte ce mi-a explicat ca plangea si Cezar. Intrebarea mea era: - e ok ca le folosesc ca pe serul fiziologic? Sau gresesc? Adica doar irig cavitatea nazala ca lavajul e altceva.
BBEma
Scris: Friday, October 1, 2021 9:26 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/19/2020
Aleahim wrote:

Bine ai venit la mamici.As zice cu rabdare, dar la capitolul asta am stat cel mai prostLol Aniela a avut niste colici groaznice.Noi am inceput din a 9-a zi cu urletele si noptile nedormite si am tinut-o asa pana la 10 saptamani.La ea nu a functionat absolut nimic, nici un fel de picuri, nici masaj, nimic.Dormeam noaptea in fund cu ea pe piept si faceam cu sotul cu randul.Asa parca se mai alina un pic.Si centurica cu gel parca parca o mai calma.
Cat despre picuri, trebuie sa incerci pana vezi ce ii merge.

Multumesc !!!
Azi a fost cea mai gravă zi ca sa zic asa, practic bebe a plans toata ziua , a reusit sa doarmă doar in wrap si acum seara dupa baita … in rest dacă nu a fost la san a plans încontinuu … am citit undeva ca între sapt 5-7 este apogeul colicilor deci sper când face 7 sapt sa se mai domolească plânsetul ca mi e tare mila de el Bye2
Multumesc de sfaturi !
Maria Multumesc pt link pupici
Aleahim
Scris: Friday, October 1, 2021 10:07 PM
Nivel

Inregistrat: 7/19/2018
BBEma wrote:

Multumesc !!!
Azi a fost cea mai gravă zi ca sa zic asa, practic bebe a plans toata ziua , a reusit sa doarmă doar in wrap si acum seara dupa baita … in rest dacă nu a fost la san a plans încontinuu … am citit undeva ca între sapt 5-7 este apogeul colicilor deci sper când face 7 sapt sa se mai domolească plânsetul ca mi e tare mila de el Bye2
Multumesc de sfaturi !
Maria Multumesc pt link pupici

Crede-ma ca stiu f bine prin ce treci.Noi aveam zile si nopti intregi cand nu dormeam deloc.Tin minte ca intr-o noapte a venit maica-mea la mine si a stat ea toata noapta cu Aniela in brate sa pot dormi eu,dar nu am dormit adunat o ora.Dimineata era praf amandoua.
Ce pot zice e ca intr-adevar pe la 6 sapt mi s-a parut ca a fost apogeul, apoi incet incet s-a mai potolit situatia si cam in jur de 10 saptamani am scapat de colici.
Am fost zombie in perioada aceea, nu aveam nici cand sa mananc, intr-o luna ajunsesem la kg dinainte de sarcina, dar a trecut.Si vin altele,sLol i tot asa
BBEma
Scris: Friday, October 1, 2021 10:23 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/19/2020
Aleahim wrote:

Crede-ma ca stiu f bine prin ce treci.Noi aveam zile si nopti intregi cand nu dormeam deloc.Tin minte ca intr-o noapte a venit maica-mea la mine si a stat ea toata noapta cu Aniela in brate sa pot dormi eu,dar nu am dormit adunat o ora.Dimineata era praf amandoua.
Ce pot zice e ca intr-adevar pe la 6 sapt mi s-a parut ca a fost apogeul, apoi incet incet s-a mai potolit situatia si cam in jur de 10 saptamani am scapat de colici.
Am fost zombie in perioada aceea, nu aveam nici cand sa mananc, intr-o luna ajunsesem la kg dinainte de sarcina, dar a trecut.Si vin altele,sLol i tot asa

Da nici eu nu apuc sa prea mananc , e super stresanta si solicitanta si fizic si psihic … ca na îmi doresc doar sa i fie lui bine . Dar ma îmbărbătez cumva si astept sa treacă cumva … vb ta ca apoi vin altele Lol parca îmi vine un pic sa rad desi nu prea e de ras Lol
Ma bucur ca am la cine sa ma plâng ! Multumesc fetelor pupici
Zee
Scris: Friday, October 1, 2021 10:27 PM
Nivel

Of Elena, acolo nu te pot ajuta, nu i-am facut niciodata.
Cu Nurofenul nu e problema daca il decalezi putin.

Deci azi a fost la fel cu somnul, s-a trezit la 10, a dormit 2:30 la pranz si acum a adormit. Niciun somn in pluspale
Ellena20
Scris: Friday, October 1, 2021 10:52 PM
Nivel

Zee, Ianis per total are orele de somn facute, in jur de 14 ore, insa ziua are o perioada de veghe destul de mare.
Astazi si Cezar a avut 2 somnuri: 2h30 de dimineata si 40 min la pranz. De la 15 pana la 20:30 nu a mai dormit si nici nu mi-a dat semne de oboseala. Eu am mai incercat pe la 17 sa il adorm, dar nu am reusit.
Probabil daca s-ar trezi mai devreme, ar mai avea inca un somn pe zi, dar ar fi culmea sa il trezesti.
Ori sa incerci usor usor sa ii muti ora de somn noaptea mai devreme.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.