|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Ellena20 wrote:Wow, Zee, cat a mancat baiatul tau. Bravo, Ianis! Mie imi vine sa imi iau campii, astazi nu e sotul acasa, nu a luat nici macar o lingurita. Am inceput linistita, cu voie buna, i-am cantat, ii aratam ca mananc si eu.. el nimic, intoarce capul in toate directiile si nu deschide deloc gura. Sunt nervoasa, frustrata, dezamagita si nu inteleg ce nu fac bine. Nu inteleg de unde refuzul asta. In momentul asta imi vine sa plec de acasa sa ma relaxez singura ca nu ma pot calma, dar n-am ce face, rabd si sper sa imi treaca starea asta mai repede. Pe cat am asteptat diversificarea, pe atat de dezamagita sunt (de mine si de situatie, a nu se intelege ca de copil).
Ianis ieri nu a fost mega incantat si am vrut sa ii dau apa. I-am pus apa in pahar si ii dadeam cu lingurita si era tot cu gura deschisa. Astazi am pus de la bun inceput un pahar cu apa de masuta, i-am dat o lingurita, apoi cand deschidea gura ii tot dadeam mancare. Nu a facut urat deloc. Eu chiar nu cred ca gresesti tu undeva. Cu blw ai incercat? Nu am citit cateva zile si nu mai stiu. Ii dai si lui o lingurita in mana, nici asa nu vrea? Nu vrea piureul mai lichid? Imi zicea o prietena ca al ei nu a mancat cateva zile pana nu a pus mai multa apa. |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Am incercat si blw, si pasat cu furculita, si blenduit, si cu lapte muls. Nu vrea de niciun fel. Nici macar nu deschide gura ca sa isi dea seama de diferentele de texturi. Asa am inceput si noi, deschidea cat de cat gura, apoi i-am dat si lui o lingurita si il mai pacaleam, iar acum.. nimic. Ieri a mancat cu taica-sau, dar azi nu e acasa. Ma consuma enorm treaba asta cu diversificarea. |

| Ellena20 wrote:Am incercat si blw, si pasat cu furculita, si blenduit, si cu lapte muls. Nu vrea de niciun fel. Nici macar nu deschide gura ca sa isi dea seama de diferentele de texturi. Asa am inceput si noi, deschidea cat de cat gura, apoi i-am dat si lui o lingurita si il mai pacaleam, iar acum.. nimic. Ieri a mancat cu taica-sau, dar azi nu e acasa. Ma consuma enorm treaba asta cu diversificarea.
Eventual sa faci 2-3 zile pauza... ma gandesc sa nu ar fi o solutie nici sa introduci fructele, ca oricum daca nu vrea, asta e. |

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1363
| Elena, sfatul meu e să te rupi un pic și să mergi să faci ceva pt tine să te descarci și pe urmă vi cu forțe proaspete. Nu e capăt de lume dacă îi lași un pic de lapte muls pt câteva ore. Încearcă să faci asta cat mai repede, suntem mame, dar în același timp suntem și oameni și meritam din când în când o pauză. Daca te gândești că nu o să pape din biberon laptele tăi,eu zic să ai încredere în el. Îți zic toate acestea,pt că eu mă lupt cu depresia și mi-am dat seama că nu voi face progrese dacă nu îmi acord și mie o pauză. Să nu îți imaginezi că la mine merge cu mult mai grozav diversificarea , o zi merge bine, două prost, m-am consolat cu ideea. Din ce am înțeles și auzit de la alte mămici, bebelușii hrăniți cu formulă îi posibil să fie ceva mai încântați de diversificare decât cei alăptați. Cum puteți tu cu feruzul de a deschide gurița,așa pățesc eu cu Iri când suntem în oraș și trebuie să îi dau să pape, urlă de foame iar dacă îi dau țiți se uită în toate direcțiile de parcă nu îi mai trebuie, bag țiți la loc mă trage de haină |
|

Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| Ellena20 wrote:Wow, Zee, cat a mancat baiatul tau. Bravo, Ianis! Mie imi vine sa imi iau campii, astazi nu e sotul acasa, nu a luat nici macar o lingurita. Am inceput linistita, cu voie buna, i-am cantat, ii aratam ca mananc si eu.. el nimic, intoarce capul in toate directiile si nu deschide deloc gura. Sunt nervoasa, frustrata, dezamagita si nu inteleg ce nu fac bine. Nu inteleg de unde refuzul asta. In momentul asta imi vine sa plec de acasa sa ma relaxez singura ca nu ma pot calma, dar n-am ce face, rabd si sper sa imi treaca starea asta mai repede. Pe cat am asteptat diversificarea, pe atat de dezamagita sunt (de mine si de situatie, a nu se intelege ca de copil).
Ellena, relaxeaza-te. Pitica mea nici acum nu mananca mare lucru. E incantata de fructe, paine si la restul nu deschide gurita, decat la zile mari. Are perioade mai bune si perioade in care laptele e baza. Daca vine vre-un dinte sau e prea cald, nici lapte nu prea vrea. Sa nu te astepti ca inlocuiesti mesele din prima...asta e doar in carti. Realitatea e cu totul alta. Relax mami, ca bebe o sa se invete, dar dureaza mult mai mult, decat ne imaginam noi |
|
| Maria cand am momente de genul, atunci simt nevoia de a avea timp cu mine insami, insa in alte momente mi-e mie greu sa ma despart de copil. Nu il pot lasa cu nimeni. Acum o luna am avut treaba si am fost vreo 5 ore plecata, iar copilul nu a mancat deloc, nu a vrut biberon. Da, mai am si eu in jur cazuri cu bebelusi alaptati cu inceput greu de diversificare, dar nu stiu cum sa gestionez situatia mea. Sper sa fii mai bine si sa depasesti etapa de depresie.
Andre, iti multumesc mult! asa imi spun inainte de fiecare masa, sa ma relaxez si sa incerc sa imi inteleg copilul, el nu stie despre ce e vorba, e ceva nou. Dar innebunesc cand incepe sa planga sa il iau din scaun si intoarce capul in toate directiile. In fiecare zi, incepem cu veselie si terminam plangand amandoi. Mf-ul mi-a zis ca din cauza ca ii dau prea mult lapte face asa si sa ii dau doar 4 mese pe zi (3 ziua si una noaptea). E extrem de putin. El acum mananca foarte des, dar nu mananca la o masa mult, suge putin si apoi trece iar la joaca. Ori asa adoarme, nu ii pot scoate eu laptele ca sa ce? Sunt mai calma acum, iau 2 zile pauza si incepem iar apoi.
Va multumesc pentru gandurile bune! |
|

| Stiti sa fie ceva cu somnul in perioada asta? De 3 zile doarme 1h zi 🥴 |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| Ellena20 wrote:Maria  cand am momente de genul, atunci simt nevoia de a avea timp cu mine insami, insa in alte momente mi-e mie greu sa ma despart de copil. Nu il pot lasa cu nimeni. Acum o luna am avut treaba si am fost vreo 5 ore plecata, iar copilul nu a mancat deloc, nu a vrut biberon. Da, mai am si eu in jur cazuri cu bebelusi alaptati cu inceput greu de diversificare, dar nu stiu cum sa gestionez situatia mea. Sper sa fii mai bine si sa depasesti etapa de depresie. Andre, iti multumesc mult!  asa imi spun inainte de fiecare masa, sa ma relaxez si sa incerc sa imi inteleg copilul, el nu stie despre ce e vorba, e ceva nou. Dar innebunesc cand incepe sa planga sa il iau din scaun si intoarce capul in toate directiile. In fiecare zi, incepem cu veselie si terminam plangand amandoi. Mf-ul mi-a zis ca din cauza ca ii dau prea mult lapte face asa si sa ii dau doar 4 mese pe zi (3 ziua si una noaptea). E extrem de putin. El acum mananca foarte des, dar nu mananca la o masa mult, suge putin si apoi trece iar la joaca. Ori asa adoarme, nu ii pot scoate eu laptele ca sa ce? Sunt mai calma acum, iau 2 zile pauza si incepem iar apoi. Va multumesc pentru gandurile bune!
Elena incearca o mica pauza. Si o zi an facut la Luca si m-a surprins placut. Si sm inceput si eu sa ma controlez si sa nu imi pese ca face dezastru casa ca si asta ma apasa pe creer si parca e mai ok. Nu mananca extraordinar dar ma bucur de cat vrea. Nu il fortez. I-am dat sa suga din piersica ca ma vedea mancand si la ea se tot intindea. Desi fructele am zis mai tarziu ii dau daca cere si e ok ce mananc eu. Rabdare draga mea si big hug |
|
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| MariaS wrote:Elena, sfatul meu e să te rupi un pic și să mergi să faci ceva pt tine să te descarci și pe urmă vi cu forțe proaspete. Nu e capăt de lume dacă îi lași un pic de lapte muls pt câteva ore. Încearcă să faci asta cat mai repede, suntem mame, dar în același timp suntem și oameni și meritam din când în când o pauză. Daca te gândești că nu o să pape din biberon laptele tăi,eu zic să ai încredere în el. Îți zic toate acestea,pt că eu mă lupt cu depresia și mi-am dat seama că nu voi face progrese dacă nu îmi acord și mie o pauză. Să nu îți imaginezi că la mine merge cu mult mai grozav diversificarea , o zi merge bine, două prost, m-am consolat cu ideea. Din ce am înțeles și auzit de la alte mămici, bebelușii hrăniți cu formulă îi posibil să fie ceva mai încântați de diversificare decât cei alăptați. Cum puteți tu cu feruzul de a deschide gurița,așa pățesc eu cu Iri când suntem în oraș și trebuie să îi dau să pape, urlă de foame iar dacă îi dau țiți se uită în toate direcțiile de parcă nu îi mai trebuie, bag țiți la loc mă trage de haină
Vai Maria grija de tine, nu te lasa prada. Iesi cand ai nevoie, cred ca ajuta. Si eu uneori simt ca am nevoie de aer si discutii de alt gen nu doar despre bebe, poate suna ciudat si uneori ma simt vinovata dar parca am nevoie de aliment penttu creier.
|
|
| Vicky De deranj nu am treaba. Inca de la inceput, l-am lasat sa exploreze. Chiar daca nu mananca, tot imprastie mancarea peste tot cum a zis si freya, asa face si piticul meu, baga mana in mancare si si-o baga in ochi, pe cap, in urechi. Numai gura nu o nimereste. |
|

| Vickyb wrote:
Vai Maria grija de tine, nu te lasa prada. Iesi cand ai nevoie, cred ca ajuta. Si eu uneori simt ca am nevoie de aer si discutii de alt gen nu doar despre bebe, poate suna ciudat si uneori ma simt vinovata dar parca am nevoie de aliment penttu creier.
Îs perfect normale gândurile astea, e bine să ne rupem un pic de rutină, că altfel o luăm razna, acumulăm multă frustrare care mai apoi fără să vrem o vom varsă peste cei dragi.
Am avut un episod in care am plâns atât de tare și de profund cum nu am plâns vreodată în viața mea. Cred că v-am mai spus. In momentul in care am izbucnit în plâns copilul meu s-a oprit din mârâială și se uita la mine, s-a târât spre mine, a pus capul pe picior și întindea mâna să o pună pe față mea, am luat-o în brațe și am continuat,ea îmi punea până pe față și se uita mirată la mine, din când în când mai scotea cate un scancit. După episodul ăsta parca mă înțelege mai bine ce îi explic legat de emoții și trăiri.
Poate îi bine să plângem uneori de față cu copii să înțeleagă că și noi avem frustrări exact ca ei și că împreună le putem rezolva. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3079
| Ellena nu te mai necaji, fa o pauza cum zic si fetele sau renunta la orice asteptari, mananca si tu langa el mereu, si la ora mesei, si intre mese, sa vezi ca va fi interesat, chiar daca nu va manca Nu renunta la mesele de lapte, mi se pare o prostie sa il tii flamand, el chiar trebuie sa fie destul de satul la masa, sa nu se frustreze |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Ellena Ares a avut episodul acela în care o zi nu a mâncat mai deloc,nu a vrut sânul si am scos in biberon laptic si deși nu l-a luat i-am apăsat pe tetina sa ii intre laptic in gurița si așa l-am hrănit toată ziua. De atunci ,pt ca nevoia m-a învatat,ii las soțului laptic in biberon si mai plec câte 2-3 ore de acasă la shopping sau sa îmi fac unghiile,sa ma epilez sau la o cafea cu o prietena,iar in timpul asta soțul ii da cu biberonul ca in ziua aia...așa câte puțin pe parcursul celor 2-3 ore in timp ce se joaca si nici nu stie ce l-a lovit ,nu cere papa Poate in timp o sa accepte si biberonul din nou,in primele săptămâni nu avea probelema cu felul in care mânca chit ca era biberon sau san. |
|

| Că ziceați zilele trecute de făcut înghețată,m-am gândit să îi fac și eu ei. Am făcut din piure de mere,pere și piersici, toate fierte înainte . https://ibb.co/w480VKw Va scriu pe seară reacția |
|

Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Buna mămici,voi după sarcina ați rămas cu pete maro pe fata?eu am pe nas obraji și deasupara la buza și nu îmi plac deloc |
|
|