|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Vickyb wrote:Ellena cum mananca puiul tau? Ca la noi e chin abia de ia cateva lingurite de orice. Incerc sa ii dau si bucatele ca sa exploreze. Incerc sa fiu tot creativa. Am incercat si supica de zarzavat si piure. Nici morcovul si nici cartof dulce nu au foat de ajutor. Se pare ca titi e sfanta.
Ce sa zic, Vicky. E jale si la noi. Cezar nici nu mai deschide gura, iar eu de fortat nu il fortez. Intr-o buna zi vor manca ei si mancare. Eu tot incerc fel si fel de combinatii ca poate intr-o zi ii va placea. |
| freya1 wrote: bine, doar ca tot se trezeste din ora in ora m-as resemna, dar nu stiu el daca se odihneste bine asa
Of, freya. Mi-a mai zis o prietena ca la fel pateste cu baiatul ei (6 luni are) si i-a recomandat pediatra ei sa ii dea cerealele seara ca l-ar ajuta sa doarma mai bine. Nu stiu daca a fost de ajutor treaba asta, nu am mai apucat sa vorbesc cu ea.
Roxana, avem si noi aici un marait!! Si eu cu dureri de spate. Acum il adorm doar la san, dar plimbat in acelasi timp prin casa, iar seara imi ia o ora sa il adorm. Deci vad ca e o perioada asemanatoare pt bebeii de varsta asta. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Ellena20 wrote:
Of, freya. Mi-a mai zis o prietena ca la fel pateste cu baiatul ei (6 luni are) si i-a recomandat pediatra ei sa ii dea cerealele seara ca l-ar ajuta sa doarma mai bine. Nu stiu daca a fost de ajutor treaba asta, nu am mai apucat sa vorbesc cu ea.
Roxana, avem si noi aici un marait!! Si eu cu dureri de spate. Acum il adorm doar la san, dar plimbat in acelasi timp prin casa, iar seara imi ia o ora sa il adorm. Deci vad ca e o perioada asemanatoare pt bebeii de varsta asta.
Da așa e..am mai vb cu prietene cu bebei mici și la fel zic ca vor tot in brațe și sunt maraiti..poate de pe la 7 luni le mai trece..sa speram |
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Fetelor eu îs ruptă,de câteva zile mă confrunt cu insomnii, de la 2-3 dimineața nu mai pot să adorm până la 8-9 dimineața , cam pe când se trezește ea peste zi nu adorm decât ft greu,iar când am vreo 10-15 min de somn mă trezesc cu spasme sau se trezește ea, din cauza asta îs iritată,nu mă pot concentra pe nimic, îmi pierd răbdarea imediat, acum o înțeleg și pe ea când îi maraita. Îs ruptă efectiv, și mai trebuie sa pun și casa la punct că în weekend vine un prieten din străinătate de al soțului (genul de om care nu mai știe să vorbească limba română, dacă înțelegeți ce vreau sa zic), soțul nu mă poate ajuta că are și el partea lui de atelier și curte de pus la punct.
Legat de diversificare la fel îi și la noi, lipsă totală de curiozitate în ceea ce privește mâncarea, o mai păcălesc să râdă și îi mai dau cate o lingură de mâncare așa cu japca o mai păcălesc și cu o "suzetă" in care bagi alineat in ea și o dau să molfăie pe ea.
Sper că vor veni vremuri mai bune |
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Pupam bebelusii maraiti si mamicile obosite Cand nu e una, e alta, piticul meu adoarme repede la san acum si ziua doarme bine, am trecut de etapa maraielii diurne, dar ne luptam cu trezirile de noapte De cateva zile e nebunie cu rostogolitul incontinuu si incercarile de tarat, deja in pat nu-l mai pot lasa singur o secunda A, si daca ati gasit o metoda pt schimbatul pampers-ului si al hainelor, deja la fiecare schimbat transpir serios, se rostogoleste ca o morisca, se ridica si urla de zici ca il omori... ar trebui sa vad cate calorii consum la un schimbat |
| Si eu obosesc cand trebuie sa il schimb. Asa bucuros e cand e dezbracat, iar cand incep sa il imbrac.. exact cum zici tu, freya, urla!!!
Maria, imi dau seama cat iti este de greu. Am avut si eu o perioada cand imi lua si 2 ore sa adorm desi simteam ca sunt foarte obosita. Asta a fost din cauza ca aveam multe pe cap si reluasem un proiect la munca si doar la asta ma gandeam cand ma puneam sa dorm. Acum adorm si in picioare Sfatul meu e sa nu te obosesti atat, faci ce poti. Am mai avut si eu musafiri dar nu m-am mai menajat atat sa fie casa luna. Este o casa locuita, se face mizerie, asta e. Nu imi mai permite timpul sa stau sa curat toata ziua.
Eu sunt daramata psihic. Cum v-am spus, simteam ca al meu pitic nu a scapat de infectie urinara. Acum, avem alternative la antibiograma doar injectabile. Nu stiu ce sa fac, incotro sa mai merg pt o parere. Mi se pare atat de mic.. Dr mi-a spus ca asa avem mai mult control si asupra cantitatii, ca el scuipa foarte mult antibiotic si afara. Dar...parca nu pot accepta asta. Am vorbit astazi cu medicul si de diversificare si refuzul lui Cezar de a incerca sa manance, dar m-a linistit si mi-a spus ca intr-o zi ma va surprinde el. Suntem de abia la inceput. In rest, tot crestem. Avem deja 9,2 kg. Doar infectia asta ne da peste cap. |
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| După lungi dezbateri cu soțul am ajuns la concluzia ca de la următorul cm putem lasa protecția si sa îl asteptam pe bebe 2. Eu fizic sunt recuperată dar marea mea întrebare este : mămicile cu doi bebei cu diferența mică de vârsta între ei cum va este,cum a fost începutul? Eu îl am pe soț care lucrează de acasă si ma ajuta enorm (nu o sa fie cazul sa se întoarcă la serviciu) si e si soacra care ne gătește ,calcă si ajuta cu orice e nevoie la capitolul curățenie când nu am timp. Deci ajutor am dar cum e cu împărțitul între 2 bebei cu multe nevoi? (Toate asta in cazul in care ne mai da dumnezeu un bebe). |
| Wow, Andreea, ce curajoasa esti! Eu, neavand deloc ajutor, de abia dupa 3 ani poate ma mai gandesc la asta. Nici daca as fi nascut natural nu as fi vrut asa repede. Copilul meu are enorm de multa energie si nu apuc sa fac mai nimic. Oricum sunteti de apreciat, ma bucura determinarea voastra si sper sa reusiti sa ii faceti un fratior sau o surioara lui Ares.
Apropo de cm, asa repede ti s-a reluat menstruatia? Eu nici acum nu am menstruatie. A nu se intelege ca ii duc dorul. |
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Ellena,am avut un cm și urmează al2lea...știu asta pt ca am avut durerile specifice ovulației. Acum nu știu dacă voi avea in continuare sau nu dar dacă e ok pe partea asta noi încercam,oricum renunțam la protecție chit ca voi avea in continuare sau nu. Dacă și bebe 2 vine tot după aproape un an măcar sa începem de acum. Nu o sa folosesc teste de ovulatie sau sa urmăresc ca nebuna,doar nu ne mai protejam. O luam treptat și ușor,ne bucurăm de noi și de ceea ce avem. De când eram mică mi-am dorit sa ridic o casa și sa am doi copii. Casa e aproape gata,primul copil îl am...lipsește doar al2lea. Simt ca mai am iubire de dat si de adus pe lume încă un suflet. |
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Vai Andreea ce curaj pe capul vostru :). Noi de cand am nascut nu ne-am protejat ca la problemele mele nu am sanse sa raman plus ca nu mi-a revenit inca menstruatia. Doar ca azi dimineata dupa ce am baut cafeaua am simtit asa o greata, am zis Doamne fereste doar nu am facut vreo boacana ca numai asta mai imi lipsea. Am mai avut niste teste de sarcina ratacite prin casa, am facut unul si in timp ce asteptam ma rugam sa nu cumva sa apara a doua liniuta. Am fost asa de usurata cand am vazut ca e alb si cu ocazia asta mi-am dat seama ca chiar nu sunt pregatita pt un al doilea copil si de fapt nici nu stiu daca mai vreau. Simt ca daca mai am unul ii iau la Hugo din timpul acordat lui, din energia dedicata lui, nu as putea sa il ingrijesc la fel de bine cum o fac acum. Cum zice Ellena, poate asa cand va avea vreo 3 anisori dar din pacate pe atunci voi fi la menopauza probabil Iti tin pumnii ca dorinta ta sa devina realitate cat mai repede, poate de data asta nu o sa mai dureze un an |
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Andreea, ce curajoasa esti ! Bafta sa iasa totul cum vreti ! Ellena, imi pare rau pt infectie sper sa gasiti tratamentul potrivit Roser, ai grija, si doctorita mea imi zicea ca a vazut multe cazuri, si eu am o prietena cu primul copil obtinut prin fiv dupa multi ani de incercari si al doilea surpriza primul e mai greu, apoi nu te mai opresti Si eu la fel ca tine, poate as vrea, dar sa fim realisti ca la 45 de ani e prea tarziu, o minune e suficienta si sunt mai mult decat recunoscatoare pt ea |
| Freya, in loc de scutec clasic nu ți-ar fi mai ușor cu scutec chiloțel? Și noi urlăm ca din gura de șapte când ne schimbă tati ,la mami râde și îi bine dispusă , pe tati încă îl trec transpirațiile uneori când o schimbă , in schimb mami se mișcă așa repede că nu apucă să reacționeze în vreun fel,nici nu știe ce s-a întâmplat Nu ne arăți o poză cu flăcăul tău Freya?
Elena, chiar mă gândeam la tine zilele astea că nu ai mai zis nimic de cum au ieșit analizele. Nici nu știu ce sfat să îți dau in legătură cu treaba asta, mie mi se pare cumplit că trebuie să îi dai injectabil (urăsc injecțiile,de mică le urăsc). Cred că a depasit-o pe Iri la greutate , important e să fie sănătos și fericit.
Andreea m-am șocat când ti-am citit postarea, nu pot decât să te felicit pt curaj. Și noi ne gândim la bebe 2, dar nu mai devreme de anul viitor. Eu îs la al 3-lea sau al 4-lea cm, in afară că îi mai lung cu vreo 7 zile nu s-a schimbat nimic.
In timp ce eu nu îmi văd capul de treburi uitați ce fac ele
https://ibb.co/nm8G9w6
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| Probabil e o perioada a bebeilor. Al meu nu e marait dar in achimb se trezeste cu plans noaptea si de 2-3 ori. Tare urat. Am fost azi la md pentru bilantul de 6 luni parca toate bune. Si cum eu simcer nu inteleg la dintii ai gingii mare lucru, mi-a Is ca sunt inflamate, dar saliveaza si tot musca des ultimile zile. Sper sa iasa fara alte efecte.
Andreea da chiae curajosi. Felicitari si sa fie cum va doriti voi si Doamne Doamne.
Elle a ce grasuni, asa macar nu ma simt ca al meu e pufos:))) avem gasca aici de pufosenii.
Noi mergem sambata la Sovata ca vin parintii mei si eu raman acolo pentru o saptamana, asa ca sper la o gura se aer. Deja am pus 2-3 carti de citit nu stiu de ce sunt asa optimista.
Grija de voi si bebei, sa ne treaca perioadele critice. |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Buna seara fetelor. Aveti vreun remediu pt caderea parului? Parca nu mi-a cazut asa mult niciodata, nici macar dupa ce am nascut...Analizele le am bune, cele principale, dar caderea asta ma termina, imi cad smocuri...sunt vopsita blond. Ma gandeam sa reincep sa iau elevitul pe care l-am luat in sarcina pt ca nu imi pica deloc deloc parul..dar oare o fi bun daca il iau doar pt asa ceva? As lua nr 3 care se ia dupa...voi ce ziceti? Acum folosesc Alpecin c1, m-am spalat doar de 2 ori si nu am vazut imbunatatire prea mare... |
|
| Anitta, nu știu ce să zic cu luatul vitaminelor/ pastilelor după ureche. Pe sarcină știu că nu cade pt că așa îi organismul setat , nu cred că nu pică din cauza vitaminelor, eu un de ex am luat doar elevit 1 o perioadă, pe urmă am observat că din cauza lor mă simțeam rău și vomitam, iar de când nu am mai luat a început să se oprească treptat căderea părului. Poate și faptul că ești blond vopsită influențează căderea părului, am multe cunoștințe care se confruntă cu această problemă și nu au copii. Poți cere sfatul dermatologului, e posibil să te ajute mai mult decât noi aici. Multă sănătate și succes în găsirea rezolvării la problema ta |
|
|