|
![Avatar](/i.ashx?u=23819)
![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1303
| Poate sunteți cazul fericit , in care la 6-7 săptămâni să aibă vârful colicilor iar pe urmă să fie totul bine
Elena, cred că și la noi crizele sunt din cauza dinților , aseară când stătea în cărucior rodea bara pe care stă cu mânuțele.
Din "gașca" noastră toți își știrbi? |
![Nivel](/images/ranks/4.gif) Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 923
| maria2013 wrote:Mămici puternice, va inteleg atât de bine! Ce pot sa va spun, după doi ani si jumătate de mamicie, este că toate perioadele trec (oricât de grele ar părea) si că, după doi ani, va fi o idee mai lejer... (Doar o idee:)) ) Ce va sfătuiesc eu e sa nu puneti presiune nici pe voi, nici pe copii. Incercati sa va limitati asteptarile de la voi si de la bebe. Setati-va obiective cât mai simple, nu incercati sa le duceti pe toate (cum zice si MariaS). Daca nu aveti la cine apela pentru ajutor, sa stiti că e ok si daca nu mai sunteti, pt o vreme, gospodinele care obisnuiati sa fiti, sau femeile care obisnuiati sa fiti. Cum ziceam, toate trec, iar casa poate redeveni impecabila, mâncarea va fi iar gustoasa si gătită de voi, dar echilibrul sufletesc nimeni nu vi-l va da înapoi daca îl veti subrezi acum! Si voi, dar si copiii aveti nevoie sa fiti ok. O mama ok, împăcată cu ea si linistita duce mai usor orice! Plangeti, strigati după ajutor, trageti aer in piept, pupati copiii si mergeți înainte!
Ai dreptate în ceea ce spui... În ultima luna nu am mai avut timp sa fiu cea dinainte de a veni bebe asa ca am lăsat-o balta. Mâncare făcea mama sau comandam, curătenia de 2 ori pe săptămână făcută de sot(tinând cont ca eu îs o obsedata de curatenie si în sarcina făceam zilnic, în lipsa de ocupatie ). Însă, sâmbătă, pentru 3 ore am făcut ceea ce îmi place, curătenie si mancare în timp ce sotul stătea cu bebe când pe afara, când pe la socrii asadar sâmbăta m-am relaxat putin, prin munca, dar am făcut ce îmi plăcea. |
| Aleahim wrote:As minti sa zic ca nu am ajutor Azi a luat-o soacra la ea( stam usa in usa) si am reusit sa mai dormim si noi.Si peste zi, vine pe la mine cand e libera, ii mai da ea sa manance, mai stau la o cafea, dar noaptea e horror.Mi se pune un nod in gat cand vad ca se insereaza si stiu ce ne asteapta.Si in crizele alea urate,nimic nu o alina.Am stat cu ea in brate si 5 ore, skin to skin, timp in care a urlat.Ca sa nu mai zic ca nu reusim sa iesim la plimbare Oricum am incercat, am esuat.Daca o scoatem dupa ce mananca si e ora de somn, o apuca colicile.Daca o scoatem dormind, se trezeste si urla.Nicium nu e bine. Azi a reusit sotul performanta sa o scoata cam o ora si ceva cu caruciorul, timp in care eu am facut un dus si am reusit sa ma epilez ![Crazy](/images/emoticons/001_017_crazy.gif) Acum suntem de 2 ore la show.Efectiv urla cat o tin plamanii...si eu simt ca cedez
Aleahim, pe noi ne-a ajutat Gripe water, de la prima utilizare. Am încercat de toate si asta chiar ne-a ajutat. E pe baza de plante, fără zahar, singurul inconvenient e ca e foarte aromat si bebe nu prea îl accepta, dar ii dau câte putin în mai multe reprize si asa îl ia. Noua ni l-a recomandat pediatra. https://ibb.co/bmQnzBn |
![Avatar](/i.ashx?u=23154)
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| EllaMaria wrote:Aleahim, pe noi ne-a ajutat Gripe water, de la prima utilizare. Am încercat de toate si asta chiar ne-a ajutat. E pe baza de plante, fără zahar, singurul inconvenient e ca e foarte aromat si bebe nu prea îl accepta, dar ii dau câte putin în mai multe reprize si asa îl ia. Noua ni l-a recomandat pediatra. https://ibb.co/bmQnzBn Si eu l-am incercat, dar fara succes. La ce ajuta la noi, e la sughit.Doar ca din cauza gustului puternic de marar, se ineaca Credeti-ma fetelor ca am incercat orice e omenesc posibil.Imi ramane doar sa astept sa treaca si sa ma rog sa nu imi pierd mintile |
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Aleahim,offf,imi pare rău ca treceti prin asta. Multă putere și răbdare! Ai spus ca le-ai încercat pe toate dar îți scriu ce a mers și la noi deși nu am avut cine știe ce probleme....Bonisan. Te imbratisez! |
![Avatar](/i.ashx?u=23154)
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Andreeax wrote:Aleahim,offf,imi pare rău ca treceti prin asta. Multă putere și răbdare! Ai spus ca le-ai încercat pe toate dar îți scriu ce a mers și la noi deși nu am avut cine știe ce probleme....Bonisan. Te imbratisez! L-am incercat |
![Avatar](/i.ashx?u=24012)
![Nivel](/images/ranks/1.gif) Nivel: Membru
Inregistrat: 5/22/2021 Mesaje: 58
| Aleahim wrote:L-am incercat
Eu folosesc probiotice pt colici. Mă feresc să fac recomandări sau să dau nume, eu am discutat mai întâi cu pediatrul, de fapt la îndemnul său am început să folosesc probioticele la colici și m-au ajutat în cazul ambilor. Plus zgomotele albe, am cumpărat un aparat pt zgomote albe, ca la Alex mergea foehn-ul încontinuu. Plus masaj la burtica în sensul acelor de ceasornic. Plus, de cele mai multe ori, somn la piept, piele la piele... Nici probioticele nu au făcut minuni din prima, dar mie mi se pare ca au mers mai bine decat Sab Simplex, Espumisan, Colief și ce am mai incercat. Si stiu prea bine ca uneori chiar iti vine sa o iei razna... Eu nu credeam ca poate fi atat de greu, dar nici atât de frumos, ma simt bipolara uneori. E frumos tare cu doi copii, dar când stai vreo 9-10h numai cu ei si nu e absolut nimeni care să te ajute, e si f greu și îmi vine câteodată sa nu fac nimic și să plâng sau sa ma plâng. Dar astept sa creasca si sper la timpuri mai bune, deși acum uneori am zile când mi se pare ca totul e rau si ma simt f singura. Dar cumva, cândva, o sa ne fie bine si o sa uitam de perioada asta, chiar stiu ca vin timpuri mai bune și mai frumoase, adică vad la Alex câteodată ca parca e ceva mai bine, dar nu mereu nici în cazul lui :) |
| mag_ wrote:
Eu folosesc probiotice pt colici. Mă feresc să fac recomandări sau să dau nume, eu am discutat mai întâi cu pediatrul, de fapt la îndemnul său am început să folosesc probioticele la colici și m-au ajutat în cazul ambilor. Plus zgomotele albe, am cumpărat un aparat pt zgomote albe, ca la Alex mergea foehn-ul încontinuu. Plus masaj la burtica în sensul acelor de ceasornic. Plus, de cele mai multe ori, somn la piept, piele la piele... Nici probioticele nu au făcut minuni din prima, dar mie mi se pare ca au mers mai bine decat Sab Simplex, Espumisan, Colief și ce am mai incercat. Si stiu prea bine ca uneori chiar iti vine sa o iei razna... Eu nu credeam ca poate fi atat de greu, dar nici atât de frumos, ma simt bipolara uneori. E frumos tare cu doi copii, dar când stai vreo 9-10h numai cu ei si nu e absolut nimeni care să te ajute, e si f greu și îmi vine câteodată sa nu fac nimic și să plâng sau sa ma plâng. Dar astept sa creasca si sper la timpuri mai bune, deși acum uneori am zile când mi se pare ca totul e rau si ma simt f singura. Dar cumva, cândva, o sa ne fie bine si o sa uitam de perioada asta, chiar stiu ca vin timpuri mai bune și mai frumoase, adică vad la Alex câteodată ca parca e ceva mai bine, dar nu mereu nici în cazul lui :)
E minunat cu bebe dar intradevar uneori e greu si mai dau și eu câte o lacrima, însă când ma uit la el ma încarcă pozitiv Nu e usor, dar sentimentul pe care îl ai când îti ti puiul în brate si se uita cu ochi mari la tine e magic! Eu am ajutor din alta parte, defapt as putea sa am, dar nu îl accept. Sunt cam prea dependenta de bebe si nu prea las pe nimeni sa se apropie, inafara de sot. Stiu ca nu e bine si ar trebui sa accept ajutorul soacrei sau al mamei, dar sunt o încăpătanata. Uneori simt ca pic de oboseala, dar pe bebe nu îl las cu nimeni. Voi ati acceptat ajutor din partea familiei? Si când zic ajutor ma refer în a sta cu bebele, nu ajutor în casa. Eu am o oarecare invidie când vad ca bebe este luat în brate de soacra sau mama, nimic nu îmi convine, într-una le zic ca nu îl tin bine, ba ca ii sta caputul prea jos, ba ca prea sus si in 5 minute i l-am luat din brate |
|
![Avatar](/i.ashx?u=24012)
![Nivel](/images/ranks/1.gif) Nivel: Membru
Inregistrat: 5/22/2021 Mesaje: 58
| EllaMaria wrote: E minunat cu bebe ![computerlove](/images/emoticons/computerlove.gif) dar intradevar uneori e greu si mai dau și eu câte o lacrima, însă când ma uit la el ma încarcă pozitiv ![hearts](/images/emoticons/hearts.gif) Nu e usor, dar sentimentul pe care îl ai când îti ti puiul în brate si se uita cu ochi mari la tine e magic! Eu am ajutor din alta parte, defapt as putea sa am, dar nu îl accept. Sunt cam prea dependenta de bebe si nu prea las pe nimeni sa se apropie, inafara de sot. Stiu ca nu e bine si ar trebui sa accept ajutorul soacrei sau al mamei, dar sunt o încăpătanata. Uneori simt ca pic de oboseala, dar pe bebe nu îl las cu nimeni. Voi ati acceptat ajutor din partea familiei? Si când zic ajutor ma refer în a sta cu bebele, nu ajutor în casa. Eu am o oarecare invidie când vad ca bebe este luat în brate de soacra sau mama, nimic nu îmi convine, într-una le zic ca nu îl tin bine, ba ca ii sta caputul prea jos, ba ca prea sus si in 5 minute i l-am luat din brate
Referitor la ajutor, noi stam departe de socrii și de fiecare dată când am fost la ei, am trăit ce ai spus si tu - ba ca nu il tin pe bebe bine, ba ca ii dau alimente nepermise vârstei, ba ca il îndoapa cu mâncare etc, și cred eu ca toate astea sunt justificate și nu inchipuite de mine, pt ca ea are o gândire de-aia arhaică și crede că dacă sotul meu a mâncat carne de porc la câteva luni, asa trebuie și Alex. În schimb cu mama ar fi fost altceva, mama din pacate nu a ajuns sa fie bunica de niciun nepot, a plecat prea devreme de printre noi, mi-as fi dorit sincer sa am parte de ajutorul, de sprijinul ei. Si uneori da, as vrea sa am parte de ajutor, oricât de mic, dar nu am de la cine. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Mamici, uh, ce zi! Nu mai am timp de nimic. Mamicile mai avansate cu diversificarea, cum ati introdus oul? Intreg sau doar galbenusul? Maine vreau sa il introduc si l-as introduce intreg. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Ellena20 wrote:Mamici, uh, ce zi! Nu mai am timp de nimic. Mamicile mai avansate cu diversificarea, cum ati introdus oul? Intreg sau doar galbenusul? Maine vreau sa il introduc si l-as introduce intreg. Intreg se recomanda mai nou, eu i-am pus 1/4 de ou fiert tare in piureul de legume si l-am pasat cu totul; data viitoare o sa ii pun 1/2 |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| freya1 wrote: Intreg se recomanda mai nou, eu i-am pus 1/4 de ou fiert tare in piureul de legume si l-am pasat cu totul; data viitoare o sa ii pun 1/2
Mulțumesc, freya! Voi cum mai sunteți? |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Ellena20 wrote:Mulțumesc, freya! Voi cum mai sunteți?
bine, doar ca tot se trezeste din ora in ora m-as resemna, dar nu stiu el daca se odihneste bine asa |
|
![Avatar](/i.ashx?u=23621)
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| A mea nust ce are de 3 zile ziua nu i mai convine nimic,de la 5,6 dim abia mai doarme o ora legată toată ziua in rest Numa in brațe vrea..nu pot sa fac nimic,ma doare spatele,noaptea nu ma odihnesc ca se foieste într-una și se întoarce pe burta și plânge..sunt și nervoasa și frustrata ca nu pot face nimic..n am despachetat nici hainele,stau cu ele in trolere..ma gândesc ce voi face când o sa trebuiască sa i fac 3 feluri de mâncare plus una măcar pt noi La gingie nu i se vede nimic inflamat,rade e ok ,atata timp cât e ținuta in brațe |
|
![Nivel](/images/ranks/3.gif) Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| Ellena cum mananca puiul tau? Ca la noi e chin abia de ia cateva lingurite de orice. Incerc sa ii dau si bucatele ca sa exploreze. Incerc sa fiu tot creativa. Am incercat si supica de zarzavat si piure. Nici morcovul si nici cartof dulce nu au foat de ajutor. Se pare ca titi e sfanta. |
|
|