Clubul mamicilor incepatoare - 15
Subiectul anterior · Subiectul urmator
freya1
Scris: Sunday, August 1, 2021 9:57 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Multumesc mult, Ioana ! Chiar ma gandeam la voi, ce mai faceti ? Cheek Kiss
Zee
Scris: Sunday, August 1, 2021 10:48 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Freya, nepotica mea avea reflux urat, a inceput diversificarea din acest motiv la 5l, dar retin perfect ca vreo 2 luni tot se plangea ca e mai rau. Dupa, incet incet au mai revenit lucrurile la normal.
Am vrut sa te intreb 2 lucruri.
Dupa ce ai nascut ti-ai refacut analizele pentru diabet? Am o prietena care a avut diabet gestational, a nascut recent si a uitat sa intrebe medicul daca trebuie sa isi refaca analizele si acum e in concediu medicul ei 1 luna.
Si ce rol are uleiul de masline? E doar pentru gust sau are si un aport nutritiv? Nu am citit inca despre beneficile lui.
Ellena20
Scris: Sunday, August 1, 2021 11:28 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Apropo de avocado, fructe cand incepeti sa le dati?
Iar ca dovlecel ce folositi? Zucchini?
Mi se pare ca e o zi asa mare maine pt faptul ca incepem diversificarea Lol

Zee, clar are multe beneficii, nu le stiu pe toate , dar stiu ca ajuta la dezvoltarea bebelusului. (Contine vitamine, minerale esentiale, antioxidanti etc).
IoanaOlo
Scris: Sunday, August 1, 2021 11:48 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/19/2019
freya1 wrote:
Multumesc mult, Ioana ! Chiar ma gandeam la voi, ce mai faceti ? Cheek Kiss

Cheek Kiss suntem bine, creste bebe ca din apa, è din ce în ce mai nazdravăn si curajos. Merge în 4 labe peste tot, se ridica în picioare de orice prinde,face pași pe lângă canapea, dacă il tinem de manute la fel. Ma bucur când va citesc pe voi, atat de mult îmi place ca sunteți gașca mare, cu bebei apropiați. computerlove
Va pun și pozica cu nazdravanu Angel
https://ibb.co/FV7S8fk
freya1
Scris: Monday, August 2, 2021 12:55 AM
Nivel

Ioana, ce scump e coeur chiar ca a crescut mult !

Zee, recomandarea medicului e ca dupa ce trec minim 6 sapt dupa nastere sa se repete testul de toleranta la glucoza, dar ce mama cu copil de 6 sapt o sa stea 3h la laborator ? Avand glucometru, mi-am verificat glicemia in mai multe randuri si valorile au fost normale
Bebelusii au mare nevoie de grasimi pt dezvoltarea creierului, de asta nu trebuie sa le dam produse degresate (de ex lapte, iaurt) ci cu grasime si da, uleiul de masline are si multi antioxidanti

Ellena, dovlecel de-al nostru, de la buni din gradina ras
Fructe peste inca vreo saptamana, sa vad tot asa ce avem in gradina si apoi de cumparat, la noi prioritatea e sa introducem carnita, pentru aportul de fier
Azi i-am pus si putin pui in piureul de legume, dar a fost mai ocupat sa se certe cu mine pe lingurita Lol
Fetelor, eu facand un soi de BLW nu o sa respect ordinea clasica de introducere a alimentelor, sa nu ma bateti Lol inca nu voi face chiar ca la BLW sa ii dau ce mancam noi pana nu le introduc unul cate unul
Zee
Scris: Monday, August 2, 2021 9:43 AM
Nivel

Freya, iti multumesc !
Are si ea glucometru si tot a mai verificat.
Si eu ma gandesc sa incep cu legume de sezon ca vorba ta, ar fi pacat. Atata timp cat accepta BLW e perfect. Vad multe postari zilnic pe grupuri cu copii maricei care accepta doar pisat, deci la voi fiind mixt e perfect.
Eu am impresia ca nu m-as descurca, nici nu stiu care ar fi dimensiunea potrivita la bastonase si cum sa i le dau ras
Ellena20
Scris: Monday, August 2, 2021 10:17 AM
Nivel

Buni a noastra nu mai are dovlecel in gradina, asa ca am cumparat niste zucchini. Am in frigider pentru inceput: morcovi, cartof dulce si zucchini.

Si eu ma gandeam ca dupa 10 zile sa ii introduc carnea. Conteaza sa ii obisnuim cu gusturi noi si sa facem niste combinatii ok pentru ei. Mai putin conteaza ordinea (tinand cont de alimentele permise si in functie de varsta lor).

Zee, o sa vezi ca te vei descurca de minune. Ianis te va ajuta si iti va arata cum ii place lui sa manance, noi doar ne modelam dupa ei Cheek Kiss
Zee
Scris: Monday, August 2, 2021 1:25 PM
Nivel

Elena, sa ne povestesti cum a fost astazi, cand ai timpCheek Kiss

Fetelor, dupa primele mese de la diversificare, banuiesc ca nu s-au saturat si au avut nevoie si de lapte. Le-ati dat fix dupa mancare sau oare trebuie asteptat un pic pentru digestie? O sa intreb si mf cand merg la control.
MariaS
Scris: Monday, August 2, 2021 1:32 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Zee, eu de ex i-am dat imediat după ca nu a vrut să bea apă, alte dați un pic mai târziu.
Nu știu cum se procedează cu cei hrăniți cu lp, dar citisem undeva că să oferă lapte(indiferent de care lm sau lp) cu 30-40 min înainte de masă și completare după masă .
Zee
Scris: Monday, August 2, 2021 2:55 PM
Nivel

MariaS wrote:
Zee, eu de ex i-am dat imediat după ca nu a vrut să bea apă, alte dați un pic mai târziu.
Nu știu cum se procedează cu cei hrăniți cu lp, dar citisem undeva că să oferă lapte(indiferent de care lm sau lp) cu 30-40 min înainte de masă și completare după masă .

Inseamna ca stiam eu ceva. Multumesc, intreb oricum si mediculpupici
freya1
Scris: Monday, August 2, 2021 2:59 PM
Nivel

Zee wrote:

Inseamna ca stiam eu ceva. Multumesc, intreb oricum si mediculpupici

Cum zice Maria, o masa de lapte inainte, sa nu fie flamand si lapte si dupa, deocamdata laptele e baza
MariaS
Scris: Monday, August 2, 2021 3:31 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Orice idee/sfat e bine venit
Urmează să plecăm pe finalul lunii în concediu, mă gândesc cu groază ce trebuie să iau cu noi. Ma tot frământ cu diversificarea, cu greu o conving să guste ceva sorry1 , cât vom fi plecați oare cum sa fac, să îi iau vesela ei la bagaj? Câteva zile vom sta la neamuri și pe urmă la pensiune.
Ellena20
Scris: Monday, August 2, 2021 3:34 PM
Nivel

freya, iti dau dreptate! Mai mult e de sters si spalat dupa, decat ce mananca ei Lol

Prima noastra zi de diversificare a decurs bine. Sunt tare multumita. Am inceput cu morcov, mie mi-a dat impresia ca i-a placut, acum nu stiu ce o gandi el cu adevarat. A mancat cam 3 lingurite. A baut si apa dupa.
Am uitat sa ii cumpar baveta de silicon si mi se pare suuuper necesara acum.

https://ibb.co/rtCQW1R
Ellena20
Scris: Monday, August 2, 2021 3:37 PM
Nivel

MariaS wrote:
Orice idee/sfat e bine venit
Urmează să plecăm pe finalul lunii în concediu, mă gândesc cu groază ce trebuie să iau cu noi. Ma tot frământ cu diversificarea, cu greu o conving să guste ceva sorry1 , cât vom fi plecați oare cum sa fac, să îi iau vesela ei la bagaj? Câteva zile vom sta la neamuri și pe urmă la pensiune.

Maria, eu as lua vesela ei pt orice siguranta. Cred ca la rude va fi mai simplu sa ii poti pregati ceva. Pt pensiune, eu as suna proprietarii si i-as intreba daca pot avea acces la bucatarie sau daca se pot pregati niste legume la abur pentru cea mica.
Droxana
Scris: Monday, August 2, 2021 6:31 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2019
Ellena20 wrote:
freya, iti dau dreptate! Mai mult e de sters si spalat dupa, decat ce mananca ei Lol

Prima noastra zi de diversificare a decurs bine. Sunt tare multumita. Am inceput cu morcov, mie mi-a dat impresia ca i-a placut, acum nu stiu ce o gandi el cu adevarat. A mancat cam 3 lingurite. A baut si apa dupa.
Am uitat sa ii cumpar baveta de silicon si mi se pare suuuper necesara acum.

https://ibb.co/rtCQW1R

Ce dragut computerlove se vede ca i a plăcut ,e zâmbăreț computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.