Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1849
| Multumim, fetelor! Maria, eu i-am mai pus agrafe in par, dar mi-a zis sotul sa ii las baiatul in pace Chiar ieri am fost pana la farmacie cu el si un barbat ne-a lasat in fata lui, mi-a zis: "mergeti dvs inainte, doamna, ca aveti si fetita in brate"
freya, si eu tot una pe zi o sa ii dau. Mf imi spusese ca o leguma 5 zile |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1554
| Vai cât ați scris,am avut ce sa citesc in "dimineața" asta. Și noi aici cu somn super agitat,ne învârtim dintr-o parte in alta toată noaptea și dam din mâini și picioare iar trezirile sunt la o ora sau mai devreme...tot avem câte 9-10 treziri noaptea apoi ne trezim la 9:30 și adormim de la 10:30 pana pe la un 12 tot cu tatica in gura si agitati. Citeam si eu azi noapte același lucru,ca bebe are achiziții când se întâmpla asta. sper sa fie așa ca in rest le tot eliminam : temperatura ok in camera,întuneric,liniște ,copilul nu are mucisori,nu are temperatura,e imbracat conform,e mâncat tot timpul ,udam parca mai mulți pamperși ca înainte,sunt mai plini...deci nu e nimic ce sa îl deranjeze...zic eu.
Fetelor,spor la diversificare,eu mi-am făcut câteva print screeniri cu ce ari luat voi : tacâmuri ,etc dar sigur o sa mai întreb atunci aproape.
Ellena, cat par are,așa si noi,avem de o codița mică de acum Abia aștept sa ii fac freza cum trebuie ca si acum tot jonglez cu parul când i-l usuc Vicky,se poate si la mine? Freya,de când a început marsupiul sa nu va mai facă probleme ca tot ii lasă si acum ca am mai crescut puțin urme oe piciorușe,avem 4,800. |
|
| Vickyb wrote:Andreea ai scris ca bebe se trezeste de la reflex, sa stii ca la asta infasatul ne-a ajutat, desi eram initial contra. Si dormitul pe burtica, daca adormea pe mine il puneam jos tot pe burtica dar cu supraveghere, nu singur in camera.
Multimesc ,Vicky! Nu ii place infasat neam,mi-am cumpărat special vreo 3 swaddeluri (cred ca așa se scrie) de pe timpul sarcinii și cum an aj acasă din spital urla când voiam sa îl bag,i-a fost suficient un drum pana acasă in haine normale sa știe ca crea doar in ele...uneori nici hainele nu ii plac Eh,presupun ca o sa treacă și perioada asta. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 973
| Vicky, la ce pediatru mergi in Cj? Trimite si mie te rog, sunt curioasa (nu ca nu am mai avea o eternitate pana sa ajungem la diversifiare). V-am vazut ca vorbiti de aspirat. A mea horcaie. Pediatra ne-a zis clar batista bebelusului. Mor cand vad aspiratorul, dar ea n-are treaba, se enerveaza doar cand ii pun ser. Insa citisem ca se secreta mai mult daca aspiri des? Voi cat de des ati aspirat la 1 luna? |
|
| Ioana,pe Ares l-am tratat doar cu ser fiziologic după care îl puneam la san și ii scotea in timp ce sugea. De aspirat știu și eu ca nu e ok făcut des...momentan nu am aspirat deloc și sa știi ca am avut momente când horcaia dar a mers bine doar cu serul fiziologic și pus apoi la san. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/4/2020 Mesaje: 167
| IoanaIoanaC wrote:Vicky, la ce pediatru mergi in Cj? Trimite si mie te rog, sunt curioasa (nu ca nu am mai avea o eternitate pana sa ajungem la diversifiare). V-am vazut ca vorbiti de aspirat. A mea horcaie. Pediatra ne-a zis clar batista bebelusului. Mor cand vad aspiratorul, dar ea n-are treaba, se enerveaza doar cand ii pun ser. Insa citisem ca se secreta mai mult daca aspiri des? Voi cat de des ati aspirat la 1 luna?
Eu nu am aspirat niciodata ,desi am cumparat pompita ,batista bebelusului si simpla si una ptr aspirator. Incearca cu ser,apoi tinuta la san sau tinuta vertical cateva minute. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3004
| Andreeax wrote:Ioana,pe Ares l-am tratat doar cu ser fiziologic după care îl puneam la san și ii scotea in timp ce sugea. De aspirat știu și eu ca nu e ok făcut des...momentan nu am aspirat deloc și sa știi ca am avut momente când horcaia dar a mers bine doar cu serul fiziologic și pus apoi la san. Asa mi-a zis si mie pediatra sa fac |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Poze nu am reușit să fac , avem doar filmare, o să fac de acolo poate câteva poze. Am început cu cartof dulce, fier și pisat cu furculița. După primele 2 lingurițe am crezut că îi mega încântă și mai vrea,așa că i-am mai dat,plus am și lăsat-o să își bage mâinile în bol pe la final, i-am dat și lingurița să se joace și ea. Toate bune și frumoase până aici, pe când ne pregăteam să încheiem ea a început să își facă scârbă singură și ce credeți?! A vomitat. Repede la dus ,să ne spălăm, și-a luat bine meritatul țiți și acum râde și chiuie de mama focului Cam asta despre episodul 1 din "Diversificarea" |
|
| Am vazut Andreea ca si voi aveti destul par asa s-au nascut baietii astia mai pletosi. Maria, macar a acceptat mancarea si a fost incantata. Pentru prima data e mai mult decat bine. Mie tare mi-e teama ca nici nu va deschide gura. Nici apa nu ii mai pot da acum ca are impresia ca ii dau sirop si tine gura inchisa. Miercuri terminam si cu siropul de tuse si sper ca pana duminica-luni cand vrem sa incepem si noi, sa devina mai cooperant.
Am gasit de la Hipp un ulei de rapita si ma gandeam sa ii iau sa ii pun cateva picaturi in mancare. Voi ce spuneti? |
|
| Ellena20 wrote:Am vazut Andreea ca si voi aveti destul par  asa s-au nascut baietii astia mai pletosi. Maria, macar a acceptat mancarea si a fost incantata. Pentru prima data e mai mult decat bine. Mie tare mi-e teama ca nici nu va deschide gura. Nici apa nu ii mai pot da acum ca are impresia ca ii dau sirop si tine gura inchisa. Miercuri terminam si cu siropul de tuse si sper ca pana duminica-luni cand vrem sa incepem si noi, sa devina mai cooperant. Am gasit de la Hipp un ulei de rapita si ma gandeam sa ii iau sa ii pun cateva picaturi in mancare. Voi ce spuneti?
Ulei de masline extravirgin, Ellena, o lingurita inainte de a-l servi, eu asa o sa ii dau
Maria, si eu zic ca e bine ca i-a placut, poate a mancat un pic prea mult, cine stie, oricum nu e rau deloc ! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| La mulți ani Maria!
Și eu va urmăresc fetelor cu diversificarea :)) |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| Maria si Elena am trimis. De la voi am primit mail. Restul astept daca doriti. Principiul ca sa stiti este ca prima zi de aliment nou 2 linguritr, a doua zi 4 lingurite si a treia zi cat vrei. Ea explica ca daca vomita in primele 4 ore e reactia stomacelului la aliment, si timp de a doua/treia zi daca e diaree e reactia intestinelor de protectie la aliment. Si incepe cu supica, ca ea zicea ca ideal ar fi masa de pranz la final sa fie si supica si felul doi. In ideea in care si in colectivitate cand merg tot asa se mananca. Dar nu a insistat, adica mamicile aleg si a zis ca pana la urma bebeii ne vor dicta cum vor si important ca sa fie cu veselie si placere masa cu ei.
Ioana intrebai la cine mergem, e Delia Chira recomandata de mamici si mie mi-a placut. Are rabdare asa explica si raspunde la orice intrebare ai, am stat si 1-1:30 la consultatie. Si raspunde si pe whatsaap e ce avem nevoie. Am intrebat cand ne recomanda sa mergem urmatoarea data si a zis la 10-11 luni, deci nu ne-a zis ca lunar ca sa fie vorba de bani. Cursul a tinut 2 zile si fiecare sedinta cate 3 ore. |
|
| Am primit, Vicky. Multumim freya, sa aveti o exprerienta frumoasa cu inceputul diversificarii. Astazi ai zis ca incepeti, nu? |
|
| Ellena20 wrote:Am primit, Vicky. Multumim freya, sa aveti o exprerienta frumoasa cu inceputul diversificarii. Astazi ai zis ca incepeti, nu? Multumim da, sa vedem cum ne incadram in timp, el cerealele le mananca pe la 9-9:30 ca pana atunci suntem afara si trage si un pui de somn, mi-e ca ne apuca seara cu masa de pranz |
|
| Da, depinde si de somnul lui. Eu am zis ca nu se intampla nimic daca ii mai voi amana masa cu 30 min-1h in caz ca doarme. Doar nu ma apuc sa il trezesc. In jur de 13 ma gandesc eu sa fixez prima masa.
Irina, printesa, la multe lunite frumoase! Sa cresti mare si sa fii mancacioasa |
|
|