Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| "E greu Mama, insa nu lasa greul sa-ti fure copilul! Stiu, esti extenuata, plina de griji si stres, impovarata de treburile casnice, rapusa de noptile nedormite si orele de plansete si leganat insa opreste-te putin in loc.....trage aer in piept si schimba ecranul. Schimba putin unghiul din care privesti lucrurile. Acestia sunt de departe cei mai frumosi ani ai copilului tau, startul sau in viata, primii lui pasi in lumea asta mare si complet noua pentru el. Tu esti universul lui si sprijinul lui in calatoria asta fantastica. Oboseala fizica va fi omniprezenta in viata ta, nu o lasa sa te rapuna si sa va fure clipele frumoase. Oboseala psihica se poate alunga si va lasa loc placerii...placerea sa-ti vezi cu adevarat copilul nu doar sa privesti absenta prin el. Opreste-te din orice faci, cateva secunde si priveste-l doar pe el...cu blandete si bucura-te de ceea ce vezi. Opreste-te si ia-l in brate, strange-l la pieptul tau si mangaie-l, lasa-i manutele mici sa te studieze. Amana vasele nespalate pentru putin timp si mergi langa el, vorbeste-i, alinta-l, zambeste-i. Apleaca-te asupra lui si umple-ti plamanii cu mirosul lui sa ti se tatueze in minte si suflet. Transforma povara orelor in care te straduiesti sa-l adormi in bucuria timpului in care ai sansa sa ii privesti chipul mic si dulce...fa asta cat de mul poti, acest chip are viata scurta...o sa dispara...se va schimba...se va maturiza?? Pierde-te in ochii lui de copil....acum, cat inca sunt curati ca lacrima si lipsiti de grijile vietii, si ei au viata scurta...si pe ei ii vei pierde, maturizarea isi va pune amprenta si nu vor mai fi niciodata la fel. Saruta-i pielea catifelata, nu scapa niciun centimetru si nicio ocazie...buzelor tale le va fi dor de aceata senzatie. Tie...cu fiecare celula din corpul tau, iti va fi dor.... Dor de copilul tau, dor de aceste momente, pentru ca mama, timpul trece si este nemilos. Vei ajunge intr-un punct in care ai da orice sa mai traiesti o zi din viata de bebelus a copilului tau, sa mai poti face toate aceste lucruri si o sa te doara, ca va fi imposibil?? Asa ca fa-o acum cat sa-ti ajunga pentru toata viata, sa iti umpli inima cu toate aceste lucruri, gesturi si momente. Oboseala te va insoti toata viata, insa aceste momente au termen scurt de valabilitate, nu le rata nicio secunda...vei regreta. Mama nu lasa oboseala sa-ti fure copilul, mai tarziu dorul iti va fura linistea"
|
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Roser wrote:Freya, nu iti face griji in privinta covid-ului, parca ai facut prima doza de vaccin, deja ai anticorpi pe care i i-ai dat si lui. Plus ca bebelusii nu prea se contagiaza.
Ellena, sper sa te simti mai bine, poate totusi e ceva trecator. Si eu am momente in care clachez, mai ales seara cand are tot felul de crize si iar intru in panica ca nu am lapte. Dar ieri am citit ce a scris o mamica pe Lucky Us si chiar mi-au ajuns la inima cuvintele ei (daca mai gasesc publicatia o pun aici).
Am si eu aplicatia Wonder Weeks dar la noi nu se prea potrivesc puseele de acolo. Voi ati pus data nasterii reala sau data probabila calculata initial?
Eu am pus data probabila, dat am citit ca la un moment dat data probabila devine data na?terii, dar nu ?tiu în cât timp se realizeaza |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Roser, sublim! Am dormit 1h30 cu bebe si ma simt putin mai bine. M-a emotionat putin, parca ar fi simtit ca nu mi-e bine si a fost asa cuminte. Ne-am pus amandoi in pat si am avut parte de un somn minunat.
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Buna,bebei vo?tri la cate luni au înva?at sa se târasca pe burtica?denis doar isi ridica fundul momentan dar daca are in ce sa se împinga se tarasete |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/9/2021 Mesaje: 8
| Buna Ela! Ce ti-a mai zis medicul despre acea Arsa? La morfologie si la bebe al meu a vazut a?a ceva ?i sunt îngrijorata. |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Roxana14 wrote:Buna Ela! Ce ti-a mai zis medicul despre acea Arsa? La morfologie si la bebe al meu a vazut a?a ceva ?i sunt îngrijorata. Pt mine e intrebarea ? La mine s-a descoperit la amniocenteza, in sapt 15. S-a vazut apoi la morfo din trim 2..si cam asta a fost. Nu am mai auzit nimic de ea. Bebe sanatoasa tun, multumim lui Dumnezeu. Intreaba medicul, cu siguranta te va indruma. |
|
| Ma bucur pentru tine! Mie doctorita care mi-a facut morfologia mi-a recomandat sa fac test genetic ca cica ar fi marker de trisomia 21.:( Doctorita care imi supravegheaza sarcina a zis ca a mai intalnit cazuri si a fost totul ok. Iti multumesc pentru raspuns! |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Roxana14 wrote:Ma bucur pentru tine! Mie doctorita care mi-a facut morfologia mi-a recomandat sa fac test genetic ca cica ar fi marker de trisomia 21.:( Doctorita care imi supravegheaza sarcina a zis ca a mai intalnit cazuri si a fost totul ok. Iti multumesc pentru raspuns! Da, este marker pt trisomie. Da, exista cazuri fericite. Eu sunt unul dintre ele. Tu decizi ce e mai bine pentru tine. Eu personal as mai cere o parere, dar daca dublul/triplul test au iesit bine, daca translucenta nucala si ceilalti markeri au iesit bine eu nu mi-as face griji.
La mine situatia a stat cam asa:dublu test cu risc, dr mea a zis ca ea e sigura ca e bine dar daca vreau pot sa fac amnio pt linistea mea, am ales sa fac amnio, medicul care mi-a facut-o i-a gasit 2 markeri pt down la echo dinaintea procedurii, dr mea (care a stat langa mine) imi tot repeta ca ea crede 99% ca e bine. Si asa a fost. Daca as da timpul inapoi la fel as proceda. Tu alegi ce e mai bine pt tine si bebe . Dr mea a zis ca arsa nu e de ingrijorat. Trebuie doar sa spun la nastere, ca sa stie sa o consultr pe cea mica. Si ca in majoritatea cazurilor nu se mai vede nimic la nastere. Din nou, a avut dreptate. |
|
| Si doctorita mea e destul de relaxata! Imi zice sa nu ma stresez ca totul e ok. La dublu test mi-a iesit 1:13000 Si arsa ar fi singurul marker. Pentru lini?tea mea voi face testul genetic. Sper sa fie totul meu. Iti multumesc pt raspunsuri |
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Mihaelaalin wrote: Buna,bebei vo?tri la cate luni au înva?at sa se târasca pe burtica?denis doar isi ridica fundul momentan dar daca are in ce sa se împinga se tarasete
Hei, Matei acum a început sa î?i ridice fundul, se învârte foarte repede de pe o parte pe alta. În schimb nu cred ca va sta repede in fundulet, nu prea îl atrage aceasta pozi?ie Surioara lui a stat în fundulet fara sprijin la 5 luni jumatate, însa de exemplu intorsul, mersul de-a busilea a fost mai târziu.. 6-7, respectiv 8 luni. |
|
| [quote=Iulia13]
Hei, Matei acum a început sa î?i ridice fundul, se învârte foarte repede de pe o parte pe alta. În schimb nu cred ca va sta repede in fundulet, nu prea îl atrage aceasta pozi?ie Surioara lui a stat în fundulet fara sprijin la 5 luni jumatate, însa de exemplu intorsul, mersul de-a busilea a fost mai târziu.. 6-7, respectiv 8 luni. [/quote De ieri lam vazut ca isi pune o jucarie sub Barbie si incepe si ridica din fund si se impinge |
|
| Buna dimineata ce ceaiuri sunt permise in alaptare?am cm racit un pic si ma doare in gat |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Elena cum esti azi? Ai reusit sa te odihnesti? |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| zee, multumesc Astazi m-am trezit pe la 6:30, insa am adormit de la 22. Sunt mult mai bine, ma simt bine. M-am trezit cu gandul la mesajul postat de Roser si inca de cand ne-am trezit, mi-am dezmierdat intruna copilul.
Ieri nu mi-a mai luat sotul nici Vitamax, nici Calcidin ca i-a spus la farmacie ca acestea contin si vit. K, ce ii va da copilului multa energie. Asa ca mi-au dat niste vitamine pentru perioada de alaptare. Astept cu nerabdare ziua de maine sa mergem la pediatru sa vedem cat a mai crescut sufletul meu!
Voi cum sunteti? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Suuper, asteptam maine vesti de la voi. Eu cred ca ar trebui sa incercati sa dormiti seara cand adorm si bebeii vostri, conteaza si orele alea. La noi e o perioada buna, mananca ok, ziua doarme 10-20 min, dar ca sa nu fie morocanos iesim la plimbare si doarme 1-2h, am fixat baita 8, 8 jumate seara si la 10 adoarme, se trezeste la 3 sa manance si la 6 batut in cuie ne trezim, mai are zile cand adoarne, dar in majoritatea nu. Seara eu ma organizez, ii da sotul sa manance si eu imi termin treaba, imi ramane doar dushul dupa si dorm si eu la maxim 23 si sunt ok si cu trezirile la 6. Peste zi cand sta in balansoar fac mancare, curatenie, cand nu... nu mai sunt asa drastica. Ce sa zic, ma bucur de liniste ca imediat facem 3 luni si ma pregatesc psihic ca am vazut prin ce ati trecut. De cand vede mai bine, cred, adoarme singur in patut cu caruselul si ziua si noaptea, asta o sa imi lipseasca, ca deja sunt mult mai bine cu spatele de cand nu se mai alinta atata. Acum caut o umbreluta sa o atasez la carut, imi e tare greu sa il tot feresc de soare. |
|
|