Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1551
| Va mulțumesc mult pt răspunsuri . Vom face săptămâni viitoare vaccinul ,am vb azi cu medicul de familie. Sper sa trecem cu bine peste el. |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1269
| Fetelor ieri am fost la ortoped (la stat) , doctorul de nota 100, super ok,mi-a vorbit frumos, exact așa cum trebuie să fie dr din spitalele de stat, suntem bine, osul s-a calefiat frumos. A zis că a ajut și faptul că am tinut-o de mică în wrap, mă bucur că am cheltuit mai mulți bani pe sisteme ok de purtare decât pe cărucior. Încurajez pe aceasta cale proaspetele mămici să îi poarte liniștiți pe cei mici în wrap , pe lângă faptul că își salvează brațele , crează o legătură frumoasă cu cel mic și îl și ajută să se dezvolte frumos. Astăzi mergem din nou la bazin , abia așteptăm Micuța de când am mers la bazin îi mega entuziasmata când vede apa, mai ceva când vede titi , văd că doarme și mai bine de când se bălăcește .
Freya daca inca mai aveți probleme cu somnul parcă îmi vine să te sfătuiesc și pe tine să încerci să îl duci la bazin.
Mămicile cu bebei mai măricei, care au fost semnele după care v-ați ghidat când ați început diversificarea, pe lângă semnul că stă un pic in fundulet și vârsta de 6 luni? |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| MariaS wrote:Fetelor ieri am fost la ortoped (la stat) , doctorul de nota 100, super ok,mi-a vorbit frumos, exact așa cum trebuie să fie dr din spitalele de stat, suntem bine, osul s-a calefiat frumos. A zis că a ajut și faptul că am tinut-o de mică în wrap, mă bucur că am cheltuit mai mulți bani pe sisteme ok de purtare decât pe cărucior. Încurajez pe aceasta cale proaspetele mămici să îi poarte liniștiți pe cei mici în wrap , pe lângă faptul că își salvează brațele , crează o legătură frumoasă cu cel mic și îl și ajută să se dezvolte frumos. Astăzi mergem din nou la bazin , abia așteptăm Micuța de când am mers la bazin îi mega entuziasmata când vede apa, mai ceva când vede titi  , văd că doarme și mai bine de când se bălăcește . Freya daca inca mai aveți probleme cu somnul parcă îmi vine să te sfătuiesc și pe tine să încerci să îl duci la bazin. Mămicile cu bebei mai măricei, care au fost semnele după care v-ați ghidat când ați început diversificarea, pe lângă semnul că stă un pic in fundulet și vârsta de 6 luni? Maria stiu ca un semn este daca sunt interesati. Luca acum daca mananc cu el in brate se uita cum duc fiecare furculita don farfurie in gura, de cateva zile daca beau ceva se intinde la cana/pahar. E asa dulce si haios in acelasi timp :)) |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 2988
| Multumesc, Maria, si noi il punem sa inoate cu colacelul zilnic la sfatul kinetoterapeutului si ii place mult, dar ii ramane destula energie, se pare Noi o sa incepem la 6 luni fix, eu deja am inceput sa ii dau la sfatul pediatrului putine cereale cu lm pt ca nu a luat in greutate, nu stiu cate au ajuns in stomacul lui, mai mult pe el deocamdata Nu sunt asa incantata de chestia asta, abia astept sa manance mancare adevarata I-am dat si putina apa cu lingurita si ii place mult Si el e hipnotizat cand mancam noi, intinde manutele si tipa, incearca sa ne ia mancarea din mana / gura |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1849
| Maria, ce frumos ca ii place fetitei la bazin Eu sunt inca stresata cu infectia urinara pt ca am mai cerut iar un sfat la un pediatru si o alta parere: nu are copilul nimic, sa nu ii dau antibiotic. Astept rezultatele si de la examenul de urina + urocultura de astazi
Am patit astazi o faza de m-am speriat groaznic. Dadeam cu aspiratorul si pe bebe l-am lasat pe pat dar ma uitam intruna la el. Cand am intors capul 10 secunde, a disparut. Nu era deloc copilul meu in tot patul. Nici jos nu era. Pana la urma, el se bagase sub perna (habar nu am cum) si statea acolo cuminte parca se juca de-a v-ati ascunselea cu mine
freya, Cezar se stramba la apa e bine ca baiatului tau ii place apa. Ce apa ii dai? |
|
| Bucovina i-am dat, ca are mai putine minerale Nici eu nu cred ca e infectie urinara, oricum e rara la baietei Cred si eu ca te-ai speriat ! Si al meu a descoperit pernele, isi trage cate una peste el, apoi o ridica cu mainile si picioarele si i se pare foarte distractiv |
|
| E bine de stiut ca Bucovina are mai putine minerale. Vazusem apa de la Hipp, inca nu i-am luat. Mie mi-a spus mf sa ii dau apa fiarta si racita.
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 723
| Elena, cum crezi ca ti-e mai usor. Eu i-am dat Aquatique de la nastere, ma rog, pt lp, dar nu am fiert niciodata apa plata.
Azi sun si eu pediatrul dupa 14, is hotarata oarecum sa incep si eu diversificare, mi se pare ca ia enorm de putin in greutate |
|
| Zee, am zis ca o sa ii cumpar Hipp pana la urma. Eu in locul tau as incepe macar la 5 luni si jumatate, e micut acum. Sau poti incepe cu niste cereale ca freya.
|
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1551
| Fetelor,la voi cum a-a manifestat puseul de la 8 săptămâni? Sta câte 3 ore la san și nu tot timpul mănâncă dar sa stea el și sa mănânce când ade chef și sa doarmă . Adoarme la san,îl pun in pătuț și in secnunda următoare începe sa își bage pana la cot mâinile in gura și sa se ia de par și sa se zgârie pe fata el având ochii închiși dar mai apoi se trezește de la atâtea palme ce își da și la cum se trage de par...îl iau și îl pun iar la san,suge doua minute,adoarme și tot așa se repeta procesul asta ore in șir. Pe timpul zilei dacă nu îl țin la san nu doarme mai deloc. Avem si noi programare la pediatru vineri,deja am partajat o lista se intrebari cu soțul si scriem amândoi de zor in ea. |
|

| Ellena20 wrote:Zee, am zis ca o sa ii cumpar Hipp pana la urma. Eu in locul tau as incepe macar la 5 luni si jumatate, e micut acum. Sau poti incepe cu niste cereale ca freya.
Pai asta vreau sa intreb cu ce sa incep. Eu stiu ca e mic, dar intr-o luna a luat in greutate 100gr... |
|
| Zee, cel mai bine vorbesti cu medicul si mergi pe mana lui daca ai incredere sau mergi dupa instinctul tau. Orice ai decide, e cea mai buna decizie pentru puiul tau Eu degeaba spun, nu am fost in situatia asta. De abia acum a inceput baiatul meu sa ia mai putin in greutate (500 g in ultimele 3 saptamani).
Andreea, eu una sincer nu mai tin minte, dar stiu ca am avut zile exact la fel. Si il tineam sa doarma doar in brate, pe pieptul meu. Altfel, cum zici si tu, imediat se trezea in patut si voia din nou la san. Ei la san au parte si de comfort si alinare, nu doar hrana. Zilele acestea nu ai ce face decat sa fii permanent acolo pt el, va trece! |
|

| O sa mai stam 2 saptamani sa vedem daca tot asa putin mananca si daca e sa incepem atunci, o sa aiba aproape 5luni jumate si o sa fie mai ok. |
|

| Fetelor, am cele mai proaste experiente cu pediatrii. Mi-a zis una ca cum pot sta asa cu mainile in san cand vad ca are 6kg copilu, ca daca as fi ascultat de ea si incepeam la 4l diversificarea nu ajungeam aici. Norocul meu a fost ca m-am intalnit cu asistenta medicului de familie si m-a chemat la cabinet si mi-a zis ca nu e un capat de lume, mai ales ca sunt sanse mari sa il mosteneasca pe sot si sa nu fie un plinut. Ea mi-a zis ca nu e asa mare tragedie si daca mai astept 2-3 saptamani. Doamne, eu nu stiu cum arunca medicii astia numai asa cate o chestie si eu chiar ma simteam vinovata ca poate daca incepeam atunci cu mancarea nu stagna atata. |
|
| Zee pai al meu are acum 6 kg si tot nu mi-a zis nimeni ca e o nenorocire, nu aveti un grafic de greutate ? Cum e pe grafic ? |
|
|