Clubul mamicilor incepatoare - 15
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreeax
Scris: Sunday, July 11, 2021 9:55 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/6/2020
Al meu nu prea își tine capul. Îl ridica și sta cu el ridicat doar când îl țin pe umăr sa ragaie in rest când îl ridic trebuie sa ii țin eu caputul. Când îl punem pe burtica cu greu întoarce capul dintr-o parte in alta ,mai mult își mișcă corpul ,capul fiindu-i greu...se vede ca îl simte greu și ii e greu sa îl ridice din poziția "pe burtica". Oare sa ma îngrijorez?
Vickyb
Scris: Monday, July 12, 2021 8:10 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/29/2020
Andreeax wrote:
Al meu nu prea își tine capul. Îl ridica și sta cu el ridicat doar când îl țin pe umăr sa ragaie in rest când îl ridic trebuie sa ii țin eu caputul. Când îl punem pe burtica cu greu întoarce capul dintr-o parte in alta ,mai mult își mișcă corpul ,capul fiindu-i greu...se vede ca îl simte greu și ii e greu sa îl ridice din poziția "pe burtica". Oare sa ma îngrijorez?

Andreea noi pe la 4 luni tineam bine capul. Copiii sunt diferiti, nu te ingeijora. Doar ajuta-l sa exerseze. Eventual si alte pozitii, gen la tine pe burtica, sau pe ceva suport dedesubt la maini ca sa fie mai sus, daca cauti pe net poti gasi idei.
Ellena20
Scris: Monday, July 12, 2021 12:40 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Andreea, de ieri ma tot chinui sa iti scriu mai mult si nu reusesc.
Cred ca fiecare copil face lucrurile in felul lui, in ritmul lui. Inca e micut, nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi. Si eu tot in brate il vedeam cel mai bine ca isi sustine capul pt ca, dupa cum ti-am spus, nu-i placea deloc sa stea pe burtica. (stiu ca intr-o situatie in care te ingrijorezi de dezvoltarea si evolutia lui bebe e tare enervant sa auzi chestia ca fiecare se dezvolta in ritmul lui). Poate ii va placea statul pe burtica mai tarziu si isi va coordona miscarile capului mai bine atunci cand va gasi si placerea in asta. Poti sa il mai urmaresti cum sustine capul cand il tii in brate.
Apropo, tare frumosi sunteti.. si asortati! coeur coeur

Noi avem niste zile mai maraite.
L-am auzit si ieri "zicand" si nu am luat in seama, dar astazi a fost mult mai clar. A zis MAMU si MAMAMAMA. Stiu ca nu constientizeaza inca faptul ca eu sunt mamu a lui si e tot o gangureala pentru el, insa nu m-am putut abtine si am plans.
Andreeax
Scris: Monday, July 12, 2021 1:05 PM
Nivel

Va mulțumesc fetelor! Facem in fiecare zi cu el mici exerciții,doar pernuta specială nu i-am luat încă.

Ellena,inteleg ce spui cu gangureala,voi sunteți si mai măricei si articulează mai bine unele sunete coeur Al meu când plânge scoate un "MAAAAA" prelungit pe care uneori îl leagă de alt "MAAAA" Lol Îți dai seama ca iese "MAAAAAMAAAAA",știu ca nu are treaba cu "MAMA" cel real dar doar când îl aud e atât îmbucurător. coeur
EllaMaria
Scris: Monday, July 12, 2021 1:41 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/12/2020
Bună mamicipupici cât ar trebui sa stea un bebe la san? Câteodată al meu sta si 20-30 de minute, însă de 3 zile daca sta 10 minute e bine. La început când îl pun la san suge continuu si cu pofta si după 5 minute suge mai usor, iar apoi adoarme. Încerc sa îl trezesc sa ii pun din nou sânul în gurita, dar nu îl mai vrea, apoi adoarme din nou. În 24 de ore suge cam de de 7-8 ori. Scutece uda, în greutate a luat...
Andreeax
Scris: Monday, July 12, 2021 2:35 PM
Nivel

EllaMaria wrote:
Bună mamicipupici cât ar trebui sa stea un bebe la san? Câteodată al meu sta si 20-30 de minute, însă de 3 zile daca sta 10 minute e bine. La început când îl pun la san suge continuu si cu pofta si după 5 minute suge mai usor, iar apoi adoarme. Încerc sa îl trezesc sa ii pun din nou sânul în gurita, dar nu îl mai vrea, apoi adoarme din nou. În 24 de ore suge cam de de 7-8 ori. Scutece uda, în greutate a luat...

Dacă uda pamperși și ia in greutate eu zic sa nu îți faci grij.știe el când sa ceara si cat sa mănânce.Nu știu dacă sunt in măsura sa îmi dau cu părerea pt ca bebe a foat hrănit mixt la început. In primele săptămâni doar dormea și mânca,tot așa,7-8-9 ori la 24h. Pot sa iti apun ca noaptea când se trezea sa pape nu stătea mai mult de 10 minute ceea ce face si acum cu tot cu gâdilat in talpa (tot timpul noaptea a mâncat doar la san). Pe timpul zilei ii dădeam uneori si biberon dar când stătea la san nu avea un timp anume,era undeva între 5 si 40 minute. Acum ca e hrănit doar la san are foarte multe mese (e si cald afara si are nevoie sa se hidrateze) ,majoritatea sunt de 5-10 minute dar ajungem si la 24 de ori pe zi pus la san dar el nu mereu vrea sa mănânce....ii este sete,confort ,sunt mai multe motive ,iar seara la intervale de 2 ore câte 5-10 minute. Cheek Kiss
EllaMaria
Scris: Monday, July 12, 2021 6:18 PM
Nivel

Inregistrat: 9/12/2020
Andreeax wrote:

Dacă uda pamperși și ia in greutate eu zic sa nu îți faci grij.știe el când sa ceara si cat sa mănânce.Nu știu dacă sunt in măsura sa îmi dau cu părerea pt ca bebe a foat hrănit mixt la început. In primele săptămâni doar dormea și mânca,tot așa,7-8-9 ori la 24h. Pot sa iti apun ca noaptea când se trezea sa pape nu stătea mai mult de 10 minute ceea ce face si acum cu tot cu gâdilat in talpa (tot timpul noaptea a mâncat doar la san). Pe timpul zilei ii dădeam uneori si biberon dar când stătea la san nu avea un timp anume,era undeva între 5 si 40 minute. Acum ca e hrănit doar la san are foarte multe mese (e si cald afara si are nevoie sa se hidrateze) ,majoritatea sunt de 5-10 minute dar ajungem si la 24 de ori pe zi pus la san dar el nu mereu vrea sa mănânce....ii este sete,confort ,sunt mai multe motive ,iar seara la intervale de 2 ore câte 5-10 minute. Cheek Kiss

Multumesc Andreeapupici Totul e asa de nou si am atâtea frici..
7Andreea
Scris: Monday, July 12, 2021 11:43 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/4/2020
EllaMaria wrote:

Multumesc Andreeapupici Totul e asa de nou si am atâtea frici..

Trece o frica ,vine o alta ,dar o sa fie tot mai usor cu fiecare zi pentru cacincepi sa il cunosti tot mai bine.. Legat de timpul la san,nu exista un program fix ptr toti bebeii,unii sug mai eficient,altii mai lent. EU de ex,de frica refluxului,ii dadeam cate putin si des la inceput si cam asa mananca si acum. Ai incredere in el,e singurul care stie cat si cand are nevoie de laptic.
7Andreea
Scris: Monday, July 12, 2021 11:49 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/4/2020
Anul trecut am avut prima ecografie ,avea 7s si 4 zile, iar azi are 5 luni. Pur si simplu nu stiu cand a trecut atata timp. Nu-mi imaginam anul trecut cum se simte iubirea asta ptr el si cum ma pierd cu totul in ea.
Mihaelaalin
Scris: Tuesday, July 13, 2021 9:04 AM
Nivel

Inregistrat: 11/1/2018
Buna,mămicile cu bebe mai mari as vrea sa ii iau lui denis chiloței in loc de pempars pt ca nu mai sta deloc sa îl pun,ce marca este mai buna?nr 3 îmi trebuie
freya1
Scris: Tuesday, July 13, 2021 9:14 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Nu stiu daca la toate marcile, dar m-am uitat la cateva si chilotel aveau de la 4 in sus
La cat de mic e piticul meu nu ajunge la inainte de un an cred
Zee
Scris: Tuesday, July 13, 2021 9:17 AM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2020
Mihaelaalin wrote:
Buna,mămicile cu bebe mai mari as vrea sa ii iau lui denis chiloței in loc de pempars pt ca nu mai sta deloc sa îl pun,ce marca este mai buna?nr 3 îmi trebuie

Eu am folosit doar Pampers premium care de la nastere, la fel am luat si chilotel, tot din gama Pampers. Noi folosim de vreo luna.
maria2013
Scris: Tuesday, July 13, 2021 9:27 AM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Mihaelaalin wrote:

De la nr.4 am luat toate mărcile si nu am avut probleme cu niciuna. Ca pret, cele mai ok pt noi au fost cele Lupilu, din Lidl. Sunt similare celor Pampers Premium Care, doar că sunt mai groase parca. Sunt in stilul celor Huggies Elite Softpt nou născut ca grosime. Oricum, trebuie să încerci mai multe. Ce e ok unui copil, nu e si altuia.
Mihaelaalin
Scris: Tuesday, July 13, 2021 9:37 AM
Nivel

Inregistrat: 11/1/2018
Acum folosim Huggies Elite Soft si ia mers foarte bine tot așa la recomandările voastre ca la început am avut de la lupilu nr 1 și 2 ca nr 3 erau foarte Mari și nu avea nici banda elastică in spate.
Ellena20
Scris: Tuesday, July 13, 2021 11:46 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Mihaela, daca ati mers pe Huggies Elite Soft recomand sa mergeti pe scutece chilotel tot de la ei.
Noi am folosit pana acum Huggies Elite soft pants de noapte doar. Nu stiu cum sunt ceilalti normali, dar acestia de noapte mi se par can grosi, banuiesc ca asa ar fi toti.
De la nr 3 se gasesc scutecr chilotel din ce am vazut eu. Eu la scutece ii dau nr 4 si la chilotel nr 3, dar incep si aceia sa ii lase urme, va trebui sa schimbam.

Fetelor, poate ma lamuriti si pe mine. Au venit rezultatele de la analiza de urina si urocultura, totul perfect mai putin la leucocite scrie 2 = Ca125 Leu/uL. Medicul de fam spune ca e infectie urinara, de la laborator mi-au spus ca nu e nimic, ca e totul perfect. La pediatru avem programare la ora 15 dar stau ca pe ghimpi pana atunci.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.