Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Eu zic ca e plans de oboseala / suprastimulare, al meu facea asa la fiecare somn, acum face doar cand e mai obosit. Incearca sa ii prelungesti somnurile de zi, sa fii pe faza sa o pui la san sau in sistem sau ce merge la voi, poate adoarme la loc, ei ar trebui sa doarma 4-5h ziua la varsta asta. Si pune-o eventual mai devreme la somn, daca sunt prea obositi dorm mai putin, vezi la 1h30 sau cand da primele semne de oboseala (si cand sr joaca, devin mai "moi" sau se enerveaza mai usor) |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| freya1 wrote:Eu zic ca e plans de oboseala / suprastimulare, al meu facea asa la fiecare somn, acum face doar cand e mai obosit. Incearca sa ii prelungesti somnurile de zi, sa fii pe faza sa o pui la san sau in sistem sau ce merge la voi, poate adoarme la loc, ei ar trebui sa doarma 4-5h ziua la varsta asta. Si pune-o eventual mai devreme la somn, daca sunt prea obositi dorm mai putin, vezi la 1h30 sau cand da primele semne de oboseala (si cand sr joaca, devin mai "moi" sau se enerveaza mai usor)
Mersi freya ?i eu am zis ca e oboseala acumulata ca mereu dupa ce se trezeste dupa somnurile de 30 de min casca..am încercat sa o fac sa adoarma inapoi dar înca n am gasit varianta potrivita mi ar placea sa aibe mai putine somnuri dar mai lungi..ea când adoarme între 19/20 adoarme pana noaptea,se mai trezeste la 1,2 sa manânce ?i adoarme la loc..am încercat sa o pun de la 19,inainte sa apuce sa plânga dar atata se fataie ?i da din maini ?i picioare pana ajunge sa se faca 20 ?i începe concertul
Voi cum mai sunte?i? ?i baiatul tau face Numa ce vrea el?:)) |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Buna,ma gândeam sa ii iau lu denis o piscina mica sa o pun in curte,de la câte luni e indicat sa îl bag in ea?el sta in fund cu sprijin,dar daca il ?in eu nu cred ca ar fi o probelema |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Diversificarea se alege in func?ie de copil (ce alege) ?i familie(obiceiuri, program, preferin?ele mamei). Eu am copii diferi?i, Luca a preferat clasic in primul an, Radu ar fi mâncat singur de la început. Eu nu suport ideea de mâncare aruncata ?i joaca cu mâncarea, mâncare in par, pe pere?i, nici timp nu prea am sa curat copil, bucatarie etc La noi ar însemna sa tai din timpul petrecut afara ?i este exclus, eu am o problema cu programul ?i rutina, daca nu ii culc la timp sau ma abat de la program adio somn ?i bun venit nervi ?i agita?ie :))) Riscul de înec este la ambele tipuri de diversificare. Luca de la 2 ani jumate a început sa manânce singur ?i nu este musai sa fiu lânga el, se ?terge la gura, î?i duce castronul in chiuveta, fiind diversificat clasic. Cu Radu in schimb îmi ies peri albi, el ar mânca ?i singur daaar, mâncatul lui înseamna sa arunce, sa suga alimentele, sa le puna in par etc dureaza o vesnicie masa inclusiv acum la aproape un an ?i abia ii ajunge mâncarea in gura. In concluzie copilul da tonul mult, eu va doresc sa fie mâncacio?i altfel va ies peri albi. |
|

Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Fetelor voi i-ati invatat sau ajutat cumva copii sa doarma pe burtica? Ianis se intoarce,dar nu isi lasa deloc capul jos sa doarma, se intoarce noaptea in somn si-l ridica, incepe sa rada sau sa povesteasca. Azi noapte l-am luat de cateva ori in brate sa-l readorm si iar se intorcea, pana la urma l-am pus in baby nest si a dormit pe spate. |
|
| Daa, Rox, normal ca numai ce vrea el Zee, nu cred ca ii poti invata, si al meu se intoarce noaptea, o data a si adormit asa pe burtica, dar in general cand se intoarce e vesel si cu chef de joaca Georgiana, multumim ca ne-ai povestit, chiar sunt curioasa si eu ce va prefera piticul meu |
|

| freya1 wrote:Daa, Rox, normal ca numai ce vrea el Zee, nu cred ca ii poti invata, si al meu se intoarce noaptea, o data a si adormit asa pe burtica, dar in general cand se intoarce e vesel si cu chef de joaca Georgiana, multumim ca ne-ai povestit, chiar sunt curioasa si eu ce va prefera piticul meu
Aa, am inteles. Multumesc. Credeam ca toti dorm asa si trebuie sa il ajut cumva. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Zee, asa este si viata noastra de cand a invatat sa se intoarca. Peste noapte se rostogoleste intruna. Si normal ca se trezeste. Asa e si el, incepe si rade sau da din picioare. Intr-o noapte s-a trezit din ora in ora, mereu gasindu-l pe burta. De vreo 3 ori a si dormit pe burta, dar trebuie sa fiu atenta ca o data, fiind somnoros, nu a mai intors si capul, si dormea cu capul in saltea. Daca reuseste si adoarme pe burta, doarme foarte bine. Ziua mi-a dormit asa si 3 ore legate. |
|

| Elena eu pana acum il lasam noaptea doar in baby nest si ziua cam stateam langa el si cand dadea sa se trezeasca il adormeam si nu prea mi-am dat seama. Dar mai devreme s-a intors in somn si s-a speriat. O sa mai vad cum decurg lucrurile, sper sa invete si el. Va multumesc, eu credeam ca e o regula asta si ca din vina mea nu a deprins asta dormind doar in babynest noaptea. |
|
| Mihaelaalin wrote:Buna,ma gândeam sa ii iau lu denis o piscina mica sa o pun in curte,de la câte luni e indicat sa îl bag in ea?el sta in fund cu sprijin,dar daca il ?in eu nu cred ca ar fi o probelema Eu cred ca e prea mic, si sa stea bine in fundulet nu il poti lasa nicio clipa singur, deci nu stiu daca are sens doar asa sa il tii tu in apa |
|

| Mihaela, eu i-am luat o piscina si il tin eu cateva minute ziua cand e foarte cald si il mai pun pe burtica. Nu e mare lucru acum, probabil dupa ce sta bine in fund. Eu am luat-o asa de curiozitate. |
|

Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| ?in minte ca s a vorbit acum câteva zile parca de umbrela de carucior,daca ave?i drum , eu am gasit la jumbo cu 13 lei f ok :) |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Poi nu sta singur in fund ?i o sa stau eu cu el nu il las singur,lui ii pace rau in apa ?i am zis sa il mai racoresc peste zi când e cald |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 5/22/2021 Mesaje: 58
| Zee wrote:Noi de azi suntem crestini. Am facut un eveniment foarte restrans, Ianis nu a plans deloc la biserica, e drept ca am facut la biserica evanghelica si e mai simpla procedura. https://ibb.co/k32GpMF
Sa va traiasca micul crestin, e adorabil!
Eu chiar sunt nedumerita cu botezul, nu am planificat nimic. Nasa Sofiei locuieste in alta tara si nu poate veni oricand, si cu virusul asta probabil ar trebui sa faca carantina din ce mi-a spus, inca nu-i vaccinata, deci slabe sanse sa organizam ceva vara asta. Oare e prea tarziu daca o sa fie botezata prin iarna, aproape de Craciun sau chiar dupa? Oricum vrem ceva restrans, asa a fost si la pitic, botezul la biserica si dupa cu cativa apropiati la un restaurant, deci nu ar conta restrictiile actuale, atat doar ca nu prea cred ca are cum sa ajunga vara asta nasa ei, deci trebuie sa mai amanam... |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Botezul il faceti cand vreti voi, nu are cum sa fie tarziu. Noi am stabilit botezul la sfarsitul lunii august cand va avea aproape 7 luni, chiar daca tot restrans este si la noi, doar familia si cativa prieteni. |
|
|
|