Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Noi folosim AC si in casa si in masina, supraincalzirea e mai periculoasa pt bebelusi Zee, in mod normal doar bubite apar Ellena, ce pitic carliontat ai tu e un scump ! |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| In masina îl folosim fara sa stam pe gânduri! Oricum, ii e foarte cald in scaun si cu el... Legat de AC, ce nu am specificat si mi se pare important este ca anual chemam un tehnician sa ni-l igienizeze si avem mereu, de la el, o solutie cu pulverizator pe care o aplicam periodic. |
|
| Da, noi acum dupa nasterea copilului chiar l-am schimbat, era vechi si cu toata igienizarea am zis sa nu riscam, dar "curentul", frigul in sine nu pune pb |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| freya, multumim! da, e un pitic carliontat Si noi igienizam anual AC-ul. Mi se pare foarte important atat pentru sanatatea lui bebe, cat si a noastra. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| In contextul dermatite atopice ?i a colicilor mie mi s-a recomandat sa manânc doar legume fierte,piept de pui ?i fructe in compot facut in casa...nimic crud. Oare chiar atât de strict trebuie sa manânc? Mie mi se pare pu?in extremist. Voi ce recomandari culinare a?i avut daca a?i avut astfel de situatii . Ma dispera "meniul" asta,balesc ?i eu la ni?te fructe de parca m secunda doi explodez de pofta.
L.E se poate spune ca are colici dacă bebe are doar un scaun de aspect normal pe zi și uneori trebuie ajutat puțin sa elimine gazele? Nicidecum nu se incadreaza in situația aceea de a plânge 3 ore pe zi legate mai mult de 3 zile pe săptămâna. Chiar mi se pare ciudat sa nu pot mânca o salata sau un fruct in starea lor naturală ci doar fierte sau la cuptor. Practic din crudități îmi iau aportul de vitamine cel mai mult. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
|
Andreea, eu am alaptat doar 2 saptamani. Intr-o seara am mancat un mango si a 2a zi am mers cu el la urgente ca era plin de bubite. Acelasi "meniu" l-am primit si eu. L-am tinut cu strictete zilele cat am mai alaptat, asa ca nu stiu zau ce sa te sfatuiesc. La un moment dat tre sa incerci si tu mai multe variante |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Buna,cum se pastreaza mâncarica lui bebe la frigider? |
|
| Andreea, nu e nevoie sa tii niciun fel de dieta de alaptat, daca dermatita persista si apar si alte simptome poti incerca sa elimini lactatele o perioada, in rest dieta mamei nu influenteaza starea bebelusului alaptat, sunt doar mituri Si da, toti bebelusii au gaze, definitia colicilor e cea pe care o spui tu |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Mihaelaalin wrote:Buna,cum se pastreaza mâncarica lui bebe la frigider? La început, maximum 24h si doar daca nu a intrat în contact cu saliva bebelusului (practic, pui deoparte o portie atunci când e gata mâncarea). Personal, in primele luni, nu i-am dat mâncare gatita de pe o zi pe alta. |
|

Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1624
| Andreea, sustin ce zice freya. Laptele se formeaza din sange, alimentele pe care mama le consuma ii poate provoca doar ei gaze nu si bebelusului. Mie atat pediatrii la care am fost cat si consultantul in alaptare mi-au spus ca pot manca orice. Ceea ce descrii nu-mi par a fi colici iar dermatita poti sa studiezi de la ce apare. Poate ajunge sa scoti doar lactatele din alimentatie. Hainele cu ce i le speli? |
|
| Roser,cu eco bio baby anthyllis. E pt bebelu?i,nu cred sa fie de la el. O sa îmi scot cafeaua cu lapte de care ma bucuram diminea?a ?i tot ce înseamna lactate o perioada sa vad daca ele sunt de vina cumva. De pe obrajori i-au trecut dar i-au aparut câteva pe spate ?i pe brate ?i in zona gâtului,nu sunt multe dar nu îmi vreau copilul cu ele ?i mai ela daca e din cauza mea. |
|
| Andreea, eu am tinut 3 saptamani regim fara lactate si fara carne de vita, apoi introduci treptat (vezi milk ladder pe google ca explica) Cu crema asta i-a mers f bine piticului meu:
https://www.miababy.ro/crema-reparatorie-sensitive-skin-baby-natural-attitude-75-ml
El avea doar pielea foarte uscata, cateva pete de dermatita; dupa ce am terminat un tub am trecut la Cerave pt piele f uscata pe care o folosim si acum |
|
| Mul?umesc mult ,Freya! Am sa ?in cont de sfaturi sa vedem cum merge fara lactate. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| freya, ai zis ca ai inceput sa ii dai fier lui bebe. Ce fier ii dai? Ne-a recomandat si noua sa ii dam fier, dar sunt in dubii. El ia ok in greutate si parca ma asteptam inainte sa ne prescrie fierul, sa ne trimita la analize sa vedem daca e necesar.
|
|
| Ferrum haussmann 6 picaturi + vit c 5 picaturi Laptele matern nu are fier si depozitele de fier ale bebelusilor se epuizeaza in jur de 4 luni Nu stiu daca vrei analize, greu gasesti un laborator care sa recolteze din deget si chiar si asa e ff greu, din vena la un bebelus e groaznic, mai bine o doza mai mica de fier preventiv decat sa il chinui fara motiv intemeiat |
|
|