Clubul mamicilor incepatoare - 15
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mihaelaalin
Scris: Tuesday, June 22, 2021 1:00 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/1/2018
Buna mamici,am început diversificare cu bebe de la 5 luni jumate dar nu îl pot face deloc sa guste macar din mâncare ia decât un vârf de linguri?a ?i dupa gata nimic poate sa fie mort de foame tot Titi pap.cum as putea sa îl fac sa pape astazi facem 6 luni ?i trebuie sa începem a?a u?or sa papam
freya1
Scris: Tuesday, June 22, 2021 1:47 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Mihaela, cred ca e normal, tu continua sa ii dai, tot laptele va fi baza mult timp, deocamdata face cunostinta cu alte gusturi... nu inseamna ca daca are 6 luni trebuie sa manance cate un bol de mancare
Lasa-l sa bage si el manutele, sa se joace cu mancarea
Si eu am mari emotii cu diversificarea, mai ales sa nu se inece, cred ca o sa fiu terorizata
Ellena20
Scris: Tuesday, June 22, 2021 1:51 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Si apropo de cursul de prim-ajutor de care ne-a spus Maria. Nu se mai fac inscrieri uff
Mihaela, asa zic si eu, se va obisnui el, trebuie muuulta rabdare, e un capitol total nou si pentru ei.

Astazi ne-a chemat dr la vaccin dupa-amiaza. Sunt terminata de frica mai ales ca sotul e plecat si mie mi-e frica sa il tin.
freya1
Scris: Tuesday, June 22, 2021 1:57 PM
Nivel

maria2013
Scris: Tuesday, June 22, 2021 2:52 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Mihaelaalin wrote:
Buna mamici,am început diversificare cu bebe de la 5 luni jumate dar nu îl pot face deloc sa guste macar din mâncare ia decât un vârf de linguri?a ?i dupa gata nimic poate sa fie mort de foame tot Titi pap.cum as putea sa îl fac sa pape astazi facem 6 luni ?i trebuie sa începem a?a u?or sa papam

Pâna la un an, baza e lapticul! Încearca, eventual, si blw (sunt grupuri Facebook de unde te poti inspira). Poate ca bebe înca nu e pregatit. Va veni si ziua în care va fi interesat de mâncare solida.
maria2013
Scris: Tuesday, June 22, 2021 2:56 PM
Nivel

freya1 wrote:
Ellena, bafta Cheek Kiss
Eu am facut un curs de prim-ajutor, dar in practica nu ma vad resuscitand pe nimeni, doamne fereste uff
Saptamana asta fac si cursul de diversificare si apoi sa cumpar scaun si ce o mai fi nevoie
Fetele cu experienta, ati folosit tacamuri NumNum, le plac bebelusilor ?

https://bebeart.ro/lingurite-bebe/pre-lingurite-numnum-r-gootensils-original-colors-22423

Sincer, mie mi se par inutile. Am tot scris parerea mea: sunt convinsa ca multe produse, desi promit multe, sunt, de fapt, simple strategii de marketing menite sa ia banii mamelor incantate. Nu ma intelegeti gresit, va scrie o mama care are un dulap doar pt copil, cu linguri, lingurite, castroane, farfurii, pe categorii, culori, materiale etc, dar care e constienta ca fiica ei ar fi mâncat bine merci din orice castronel si cu o simpla lingurita mica, dar care sa nu ii zgârie gurita.
Mihaelaalin
Scris: Tuesday, June 22, 2021 3:04 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/1/2018
Știu ca baza tot lapticul este,nu ma a?teptam sa manânce cate un castronel dar ma oftic ca nici nu gusta sau o ia in guri?a ?i face ca ma?ina ?i o scuipa e tare amuzant,in scaunel de la câte luni sa pune?el e tare hot daca îl pun între perne sa stea in fund sa un pic ?i se lasa in jos ?i mai ?i rade dar daca îl ?in in bra?e in fund sta.eu nu am Facebook sa ma uit pe grupuri
mag_
Scris: Tuesday, June 22, 2021 4:56 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 5/22/2021
Mamici, multumesc pentru primirea si pentru cuvintele voastre! Cheek Kiss

MoreMilk plus l-am rugat si eu pe sotul meu sa imi ia cand vine de la munca astazi, o sa incerc initial asa. E frustrant cand o vad ca e mancacioasa si vrea sa manance, si cauta sanul, dar din pacate eu nu am ce sa ii ofer prea mult. La urma urmei m-as obisnui cu hranirea mixta, desigur ca nu e capat de lume asta, ma termina doar cand stiu ca ea vrea si cere si nu am... Apoi inevitabil ma intreb de ce la primul am reusit si acum nu etc, dar realizez ca sunt experiente diferite. Eu o sa fac tot posibilul, atat cat pot si cum pot, ramane de vazut in rest cat si cum o sa reusesc.

Cu somnul vad ca inca e ok Sofia, atat cat se poate, nopti cu adevarat albe am avut in perioada colicilor la Alex si ceva batai de cap si in perioada dintisorilor, vom vedea si acum cum va fi, e doar inceputul.

Mihaela, si eu am fost foarte stresata cu diversificarea prima data, mi se parea ca mananca f putin (si eu aveam problema cu inecul, stateam non-stop stresata la inceput), insistam sa manance etc, pana am realizat ca tot sanul meu a fost cel mai bun o lunga perioada si lucrurile se aseaza usor si firesc daca copilul e lasat sa experimenteze, sa incerce gusturi noi, texturi, dar in aceeasi masura sa stie ca sanul/biberonul e tot hrana de baza si in acelasi timp si alinare :).

Sa va arat si minunile mele si ce inseamna sa fii fratior mai mare, cata responsabilitate simte pe umerii sai mici Lol

https://ibb.co/9gCdzYp
Zee
Scris: Tuesday, June 22, 2021 5:22 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Apropo de diversificare, am primit si noi astazi un aparat de gatit cu abur de la Tefal, pare folositor, acum sa vedem. 2 luni mai studiez ras
Ellena20
Scris: Tuesday, June 22, 2021 6:17 PM
Nivel

Mag, incearca sa nu te invinovatesti si sa nu pui nici o presiune pe tine. Ai trecut prin niste momente foarte grele. Pe mine m-a ajutat MoreMilk.
Insa trebuie sa te linistesti tu, nu se intampla nimic daca o hranesti mixt. Mai mult conteaza ca ea sa te simta pe tine linistita si impacata.

Cat despre poza, e superba! Micutul are grija de surioara lui. Sa fiti fericiti si sanatosi toti patru! coeur
Ellena20
Scris: Tuesday, June 22, 2021 6:22 PM
Nivel

Super, Zee, poate ii faci si o proba si ne faci si noua un review. Si eu mai studiez ce si cum ras chiar vreau un aparat de genul care sa imi usureze treaba.

Gata vaccinul nostru, am scapat. Ne-am luat inima in dinti si am plecat doar noi doi cu masina. Bebe cuminte in spate in scoica si eu cu gandul ce o face el acolo. Mamici care ati condus cu bebeii, cum faceti sa ii vedeti acolo in spate? Ma gandeam sa pun o oglinda ceva sa il vad.
Zee
Scris: Tuesday, June 22, 2021 7:11 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Ellena20 wrote:
Super, Zee, poate ii faci si o proba si ne faci si noua un review. Si eu mai studiez ce si cum ras chiar vreau un aparat de genul care sa imi usureze treaba.

Gata vaccinul nostru, am scapat. Ne-am luat inima in dinti si am plecat doar noi doi cu masina. Bebe cuminte in spate in scoica si eu cu gandul ce o face el acolo. Mamici care ati condus cu bebeii, cum faceti sa ii vedeti acolo in spate? Ma gandeam sa pun o oglinda ceva sa il vad.

O sa probez, chiar am sa incerc niste pui cu legume.
Legat de oglinda, cumnata mea are, eu inca cum nu am permis am loc rezervat in spate. Gasesti foarte multe modele. Ea are cu ceva functie care ajuta si noaptea, cu ceva led parca.
freya1
Scris: Tuesday, June 22, 2021 7:27 PM
Nivel

Noi avem o oglinda care se fixeaza de tetiera, nu e geniala, dar mai poti arunca o privire
Mag, sunt adorabili coeur
maria2013
Scris: Tuesday, June 22, 2021 8:30 PM
Nivel

freya1 wrote:
Noi avem o oglinda care se fixeaza de tetiera, nu e geniala, dar mai poti arunca o privire
Mag, sunt adorabili coeur

Si noi tot oglinda avem (de la Smyk). E tare utila si o recomand!
maria2013
Scris: Tuesday, June 22, 2021 8:31 PM
Nivel

Mag, daca atasarea e ok, bebe uda scutece si ia în greutate, laptele e suficient. Daca ai reusit cu primul copil, eu cred ca vei reusi si acum! Te vei mai linisti si sigur va fi bine! Succes!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.