Clubul mamicilor incepatoare - 15
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Roser
Scris: Thursday, June 17, 2021 9:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/21/2018
Si eu l-am gasit pe burta acum o saptamana. Ne-am trezit pe la 6, i-am dat titi asa culcat si a ramas pe spate ca de obicei. Cand m-am trezit la 8 era intors pe burta, era sa fac infarct ca nici nu mi-am dat seama cand s-a intors si nici nu stiam ca se poate intoarce. Dar de atunci nu s-a mai intors niciodata.
freya1
Scris: Friday, June 18, 2021 9:00 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Ellen, bravo micului sportiv !
Roser ras fix asa a facut si al meu prima oara tot pe la vreo 3 luni cred, dormeam si l-am auzit gemand, am crezut ca regurgiteaza sau ceva, cand colo el se intorcea pe burta, tare bucuros era ras asa de haiosi sunt !
Acum de fiecare data cand e pe burta incearca sa se tarasca si se enerveaza foarte tare, nu mai are rabdare
Vickyb
Scris: Friday, June 18, 2021 11:16 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/29/2020
Mgeorgiana85 wrote:

Si Amelia doarme bine noaptea, o singura trezire la 3/4 ceva de genul. Ii dau sa manance apoi adoarme cu suzeta in patut. In timpul zilei are 3 somnuri de 30 de minute si unul lung de 3/4 ore. Dar la cel lung trebuie sa fiu pe faza sa o readorm. Doar la cel lung doarme in carut si adoarme leganata in rest in patutul ei cu suzeta singura.

La cat se trezeste dimineata Amelia si la cat o pui la somn seara?
Vickyb
Scris: Friday, June 18, 2021 11:16 AM
Nivel

freya1 wrote:
Ellen, bravo micului sportiv !
Roser ras fix asa a facut si al meu prima oara tot pe la vreo 3 luni cred, dormeam si l-am auzit gemand, am crezut ca regurgiteaza sau ceva, cand colo el se intorcea pe burta, tare bucuros era ras asa de haiosi sunt !
Acum de fiecare data cand e pe burta incearca sa se tarasca si se enerveaza foarte tare, nu mai are rabdare

Exact la fel si Luca cum se vede pe burtica incepe sa se tarasca. Tare minunati si haiosi sunt coeur
Vickyb
Scris: Friday, June 18, 2021 11:18 AM
Nivel

Fetelor la voi bebelasii sunt ok cu ochisorii? Luca inca are un ochi care se mai uita incrucisat, spre interior(nasuc). Ma gandesc sa nu fie strabismBoredom
Abia astept sa mergem la pediatra la finalul lunii si apoi sa vedem probabil un oftalmolog la 6 luni.
freya1
Scris: Friday, June 18, 2021 12:24 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
E normal strabismul la varsta asta, din ce stiu eu, nu mai stiu daca pana la 1 an, ceva de genul?
Ellena20
Scris: Friday, June 18, 2021 12:34 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Tot pana la 1 an stiam si eu ca e normal.

Voi la cat timp schimbati sticluta de Vigantol?
maria2013
Scris: Friday, June 18, 2021 12:57 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Cei trei S (strabism, stranut, sughit) sunt normali pâna la un an. Vigantol îl înlocuiesc atunci când termin sticluta. Stiu ca, de ani de zile, e vehiculata povestea cu doua luni/saptamâni sau mai stiu ce perioada de valabilitate dupa deschiderea flaconului, dar nu scrie nicaieri în prospect acest lucru si nici medicul nu l-a recomandat. Tind sa cred ca sunt, la fel ca multe altele, doar idei fixe ale unor mame/medici
Zee
Scris: Friday, June 18, 2021 1:13 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Ellena20 wrote:

Elena, eu o schimb la o luna, in data de 01 ca asa nu uit. Mie asa mi-a recomandat pediatra si medicul de la eco de sold.
Maria, pe prospect scrie pana la 6 luni de la deschidere.
Ellena20
Scris: Friday, June 18, 2021 1:22 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Si eu am tot auzit pareri, ba ca dupa doua saptamani, ba dupa o luna, ba dupa ce trece de jumatate.
De abia ce am auzit de asta si m-am speriat ca eu i-am schimbat cand am terminat sticluta. Cum zici si tu Maria, am cautat in prospect astazi si nu specifica nimic de acest lucru.
Dr nu a mentionat nimic cu privire la Vigantol.

Da, Zee, scrie asa, dar in 6 luni clar termini o sticluta. Nu scrie ca trebuie schimbata periodic ca altfel isi pierde proprietatile sau nu se mai asimileaza (???) asa cum am mai citit astazi.
Mgeorgiana85
Scris: Friday, June 18, 2021 1:30 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
GeorgianaB wrote:

Eu as apela la consultant, am citit multe feedbackuri pozitive. As apela ?i eu la al doilea copil dar ne este foarte greu cu programul întrucât Luca, cel mare, are o perioada agitata cu multe achizi?ii, salturi, ?i nu mai are acela?i program, adoarme greu, târziu, se duce la fratele lui ?i nu are sens sa ne agitam cu consultant. Deci voi cu un singur copil in dotare a?i fi Avantaja?i. Cum ai zis ?i tu, pare sf, dar copiii au nevoie de rutina ?i un program strict, asta le confera in timp lini?te dar ?i cooperare din partea lor. Primul copil a fost la început foarte agitat ?i am tras mult cu somnul, dupa ce i-am facut un program in jur de 3 luni a fost parfum. Acum la al doilea a fost vis in primele 3 luni apoi s-a stricat odata cu regresia de la 4 luni. In patu? doarme in prima parte a nop?ii pana la 1 apoi orice as face se treze?te ?i cere in pat. Noaptea trecuta de la 4 pana la 5 a avut chef de joaca ?i vorba :)) îl în?eleg pentru ca are achizi?ii multe plus ca incearca sa se ridice in picioare.

Asa a inceput Amelia sa faca, sa stea treaza dupa ce papa, azi noapte a stat vreo ora :))
Sper sa nu se schimbe cu somnul ca e lux ce am acum :)))
Mgeorgiana85
Scris: Friday, June 18, 2021 1:33 PM
Nivel

Roser wrote:
Multumesc pt sfaturi Georgiana!
Si eu banuiesc ca e vb de canal infundat pt ca e a doua oara cand face la acelasi ochi.
De data asta a facut mai putin, ieri i-am cumparat servetele Iridium baby, l-am dat de cateva ori si aproape i-a trecut. Inca nu am folosit picaturile prescrise de pediatra (sunt cu antibiotic si am vrut sa evit pe cat posibil). Aveam de gand sa mergem la oftalmolog dar oare poate sa puna un diagnostic daca i-a trecut, sau trebuie dus cand ii curge ochisorul?
In ce consta interventia de desfundare?

Azi noapte a dormit f bine, sa speram ca cele doua nopti de agitatie au fost un eveniment izolat. Apropo, in una din seri am baut o Coca-Cola la cina, se poate sa fi fost din cauza asta, chiar nu mi-am dat seama cand am baut-o, de multe ori uit ca alaptez, noroc ca nu imi place alcoolul Lol

Eu iti sugerez sa mergi acum la oftalmolog, daca nu este tratat cum trebuie o sa recidiveze. Amelia la 2 saptamani a facut conjunctivita si i-am pus picaturi cu antibiotic. Prescrise de medic... Eu stiu cat am tras cu Eduard, abia la 8 luni a scapat. Poti cauta pe YouTube desfundare canal si nu cred ca iti va placea interventia. Nu este una placuta, noroc ca sunt mici si nu tin minte. Eu am plans mai mult decat Eduard, il auzeam si muream cu el acolo... Bine ca am scapat ce sa zic si inca ceva, neaparat masaj pentru desfundare
Andreeax
Scris: Friday, June 18, 2021 1:36 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
Voi ce alte metode de a scoate aerul foloseati candverau mai micu?i in afara de a-i pune pe umar pt ca in pozi?ia asta al meu vreau sa zboare,se împinge cu picioarele ?i î?i întoarce caputul in toate direc?iile ?i mi-e frica sa cumva sa nu îmi ajunga toate mâinile pt cât de razboinic e in pozi?ia asta.

Mie mi-a spus ca sticlu?a se schimba când se termina. Acum nu ?tiu cum sa fac pt ca noi luam doar doua picaturi ?i clar o schimbam mai greu ca cei care iau 4 (la noi fontanela era micu?a la început 2-2,5 iar acum este 1,5).
Mgeorgiana85
Scris: Friday, June 18, 2021 1:37 PM
Nivel

Vickyb wrote:

La cat se trezeste dimineata Amelia si la cat o pui la somn seara?

Deobicei programul nostru e asa: dimineata 7/7:30 trezirea, 9 primul somn 30 min al 2-lea somn 11/11:30 asta tine pana pe la 3..3jum.apoi la 5 mai are un somn si la 7 seara de cate 30 de min maxim, la 8 jum 9 cel tarziu mananca si somn. Ea si-a facut programul asta
Mgeorgiana85
Scris: Friday, June 18, 2021 1:38 PM
Nivel

Ellena20 wrote:

Mie mi-au spus catova medici sa schimb sticla in fiecare luna
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.