Clubul mamicilor incepatoare - 15
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Roser
Scris: Wednesday, June 16, 2021 4:50 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/21/2018
Multumesc fetelorpupici
Deci se face ecografie nu radiografie, am inteles eu gresit.
Andreea eu stiam de faza cu simetria cutelor, mi-a aratat in Spania pediatrul ca sunt simetrice, probabil de aceea nu mi-a spus nimic de ecografie.
Ellena a fost foarte cumintel pe avion, a dormit mai tot timpul :).

De vreo 2 nopti doarme groaznic de rau . Atata se mai foieste toata noaptea si imi da picioare in burta de imi vine sa il las sa doarma singur. Ziua doarme fara sa se miste dar doarme putin, max 30 de minute in cateva sesiuni. Nu stiu ce are, el de la 3 saptamani a dormit foarte bine noaptea...
MariaS
Scris: Wednesday, June 16, 2021 8:53 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Cele care a?i facut eco de sold , unde l-a?i facut,a?i platit, daca a fost cu plata îmi zice un pre? estimativ ?
freya1
Scris: Wednesday, June 16, 2021 8:59 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Maria, eu i-am facut la Regina Maria si a fost 280 rob
Roser, sper sa nu dureze, ca si la noi inainte sa faca 3 luni au inceput pb cu somnul pale
Zee
Scris: Wednesday, June 16, 2021 10:27 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
MariaS wrote:
Cele care a?i facut eco de sold , unde l-a?i facut,a?i platit, daca a fost cu plata îmi zice un pre? estimativ ?

Eu am facut la spitalul privat la care am nascut, am platit 180 lei. La Bistrita este singurul loc unde il poti face, mai exact e un singur medic care vin din Cj. Nu stiu daca se poate da trimitere sa se faca fara plata.
Vickyb
Scris: Wednesday, June 16, 2021 11:09 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/29/2020
Ellena, poate suntem mai norocosi, dar avem si noi sa zic ale noastre. Sa arii ca prima surat a peogramului de veghe de dimineata incepem cam cu o ora poate un pic mai mult. E nai acurt ca celelelaltw.
Zee, la mine Luca nu a adormit niciodata singur, si acum zic ca trecem oarecum prin regresie, prqctic noaptea treziri mai dese. Si nu doarme mai mult de 30-40 min per somn. Incerc eu sa ii lungesc unul, deci cu metodele de adormire (leganay, san sau carucior). Nu reuseste sa lege ciclu de somn. Asta imi setez acum sa fac ceva sa il ajut.
Vickyb
Scris: Wednesday, June 16, 2021 11:10 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/29/2020
Zee wrote:

Eu am facut la spitalul privat la care am nascut, am platit 180 lei. La Bistrita este singurul loc unde il poti face, mai exact e un singur medic care vin din Cj. Nu stiu daca se poate da trimitere sa se faca fara plata.

La cluj cred ca am dat vreo 150-200. Sunt mai multe locatii la privat unde se pot face.
MariaS
Scris: Thursday, June 17, 2021 10:07 AM
Nivel

Am gasit sa îi fac la stat cu bilet de trimitere,fara sa mai platesc ceva in plus, la acelasi dr pe care îi gasesc si in mediul privat.
Pentru mamicile din TM, se poate face eco la Turcan.

Zee
Scris: Thursday, June 17, 2021 1:41 PM
Nivel

Suuper. Maria, dar se poate face si acum? Sau te gandesti pentru bebe 2?

Fetelor, cred totusi ca doar au fost 2 zile proaste, si-a revenit cu somnul, nu cred ca scap eu asa usor de regresie. Maine mergem la vaccinpale
Mgeorgiana85
Scris: Thursday, June 17, 2021 2:10 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
Roser wrote:
Am ajuns si noi in Romania de cateva zile. Ieri din nou a inceput sa ii curga ochisorul si am fost la pediatru, iar ne-a dat niste picaturi. Pe langa asta, cum a aflat ca alaptez mi-a spus sa ii dau fier ca laptele matern nu contine destul si sa ii fac o radiografie de sold ca asa se face la toti bebelusii. Mie in Spania niciun pediatru nu mi-a pomenit de asa ceva. Voi ati facut radiografia si le dati fier?

Se recomanda sa faci la 6 saptamani si cel tarziu 3 luni. Eu lui Eduard u i-am fa ut in schimb Ameliei da, la fetite e tiscul mai mare de displazie de sold. In legatura cu ochi?orul, Eduard a avut canalele infundate la ambii ochi, la el nu a mers nici cu masaj nici cu picaturi, am ajuns într-un final la spital pentru interventie, de 2 ori a suferit interventia. Amelia a facut conjunctivita la 2 saptamani, am tratat-o dar din cauza canalului lacrimal infundat am ajuns si cu ea la doctor. 2 ture de tobrex, i-am schimbat masajul sa zic asa, un doctor imi aratase într-un fel si am ajuns la alt doctor. Alt masaj alt obicei. Ii puneam tobrex si cu picatura in ochi ii faceam masaj si avand mucisori am apelat la batista bebelusului si toate astea la un loc au facut sa i se desfunde. Noroc ca ea avea doar la 1 ochi si nu forma asa urata cum a avut Eduard. Altfel acum cand ar fi facut 4 luni trebuia sa merg cu ea la spital pentru interventie. Interventia sa aiba succes trebuie facuta intre 4 si 6 luni.
Eu zicsa mai mergi la un doctor oftalmolog sa vezi ce iti spune
Mgeorgiana85
Scris: Thursday, June 17, 2021 2:17 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
Vickyb wrote:
Ellena, poate suntem mai norocosi, dar avem si noi sa zic ale noastre. Sa arii ca prima surat a peogramului de veghe de dimineata incepem cam cu o ora poate un pic mai mult. E nai acurt ca celelelaltw.
Zee, la mine Luca nu a adormit niciodata singur, si acum zic ca trecem oarecum prin regresie, prqctic noaptea treziri mai dese. Si nu doarme mai mult de 30-40 min per somn. Incerc eu sa ii lungesc unul, deci cu metodele de adormire (leganay, san sau carucior). Nu reuseste sa lege ciclu de somn. Asta imi setez acum sa fac ceva sa il ajut.

Si Amelia doarme bine noaptea, o singura trezire la 3/4 ceva de genul. Ii dau sa manance apoi adoarme cu suzeta in patut. In timpul zilei are 3 somnuri de 30 de minute si unul lung de 3/4 ore. Dar la cel lung trebuie sa fiu pe faza sa o readorm. Doar la cel lung doarme in carut si adoarme leganata in rest in patutul ei cu suzeta singura.
MariaS
Scris: Thursday, June 17, 2021 3:04 PM
Nivel

Zee wrote:
Suuper. Maria, dar se poate face si acum? Sau te gandesti pentru bebe 2?

Fetelor, cred totusi ca doar au fost 2 zile proaste, si-a revenit cu somnul, nu cred ca scap eu asa usor de regresie. Maine mergem la vaccinpale

Pediatrul mi-a spus ca pot face chiar ?i la 6 luni eco ,plus ca riscul mare apare în cazul na?teri naturale, iar legat de pliuri la fel , sunt cazuri fara displazie se sold si totusi sa fie asimetrice.
O sa vad ce îmi zice si dr ortoped, in cazul ei sansele sunt mici de a avea vreo problema de genul, o fac doar pt linistea mea.
Zee
Scris: Thursday, June 17, 2021 3:29 PM
Nivel

Mgeorgiana85 wrote:

Si Amelia doarme bine noaptea, o singura trezire la 3/4 ceva de genul. Ii dau sa manance apoi adoarme cu suzeta in patut. In timpul zilei are 3 somnuri de 30 de minute si unul lung de 3/4 ore. Dar la cel lung trebuie sa fiu pe faza sa o readorm. Doar la cel lung doarme in carut si adoarme leganata in rest in patutul ei cu suzeta singura.

Incep sa cred ca noi suntem tare norocoase cu somnul hearts
GeorgianaB
Scris: Thursday, June 17, 2021 4:10 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
freya1 wrote:

Asa si noi, dar dupa 3 luni totul s-a schimbat, nu mai adoarme singur, adormitul dureaza ff mult timp si cu scandal, somnurile scurte peste zi si daca are unul mai lung seara nu ma indur sa il trezesc (deci ne trezim noaptea), cat despre rutina acum totul il agita, de ex baita pt ca ii place fff mult, sau daca "citim" o carticica atunci cand inchid cartea plange... deci nu e chip sa il linistesc

Eu as apela la consultant, am citit multe feedbackuri pozitive. As apela ?i eu la al doilea copil dar ne este foarte greu cu programul întrucât Luca, cel mare, are o perioada agitata cu multe achizi?ii, salturi, ?i nu mai are acela?i program, adoarme greu, târziu, se duce la fratele lui ?i nu are sens sa ne agitam cu consultant. Deci voi cu un singur copil in dotare a?i fi Avantaja?i. Cum ai zis ?i tu, pare sf, dar copiii au nevoie de rutina ?i un program strict, asta le confera in timp lini?te dar ?i cooperare din partea lor. Primul copil a fost la început foarte agitat ?i am tras mult cu somnul, dupa ce i-am facut un program in jur de 3 luni a fost parfum. Acum la al doilea a fost vis in primele 3 luni apoi s-a stricat odata cu regresia de la 4 luni. In patu? doarme in prima parte a nop?ii pana la 1 apoi orice as face se treze?te ?i cere in pat. Noaptea trecuta de la 4 pana la 5 a avut chef de joaca ?i vorba :)) îl în?eleg pentru ca are achizi?ii multe plus ca incearca sa se ridice in picioare.
Roser
Scris: Thursday, June 17, 2021 6:14 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Multumesc pt sfaturi Georgiana!
Si eu banuiesc ca e vb de canal infundat pt ca e a doua oara cand face la acelasi ochi.
De data asta a facut mai putin, ieri i-am cumparat servetele Iridium baby, l-am dat de cateva ori si aproape i-a trecut. Inca nu am folosit picaturile prescrise de pediatra (sunt cu antibiotic si am vrut sa evit pe cat posibil). Aveam de gand sa mergem la oftalmolog dar oare poate sa puna un diagnostic daca i-a trecut, sau trebuie dus cand ii curge ochisorul?
In ce consta interventia de desfundare?

Azi noapte a dormit f bine, sa speram ca cele doua nopti de agitatie au fost un eveniment izolat. Apropo, in una din seri am baut o Coca-Cola la cina, se poate sa fi fost din cauza asta, chiar nu mi-am dat seama cand am baut-o, de multe ori uit ca alaptez, noroc ca nu imi place alcoolul Lol
Ellena20
Scris: Thursday, June 17, 2021 7:35 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
M-am panicat degeaba, astazi mi-am gasit flacaul pe burta. Si de cand a reusit, tot asa o tine. ras

Roser, si eu am mai gustat de la sot, dar tot asa.. ca uit.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.