Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Felicitari pentru dintisor, Georgiana! Destul de devreme. Cum s-a manifestat la Amelia eruptia? Azi am facut si urocultura si coprocultura. Vreau sa elimin orice alta posibilitate legata de plansetele lui. Desi si pediatra si medicul de familie mi-au spus ca se vede clar ca din cauza dintilor e asa nervos/agitat/plangacios. Sper sa scapam mai repede ca asa ma doare cand il vad cat sufera.. Cat a durat la voi pana a spart dintisorul gingia? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Fetelor, cum se manifesta regresia somnului? De ieri e circ si jale pana adoarme, ca si program de somn nu s-a schimbat nimic. La voi au aparut probleme si la program sau numai la adormit? Si cat a tinut? |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Zee, cam la aceeasi varsta a inceput si la noi, urlete si zbatut la fiecare somn de zi initial, adoarme doar in sistem, apoi trezit noaptea des (la 1h), somn mai prost, tresare si se trezeste la orice zgomot Mai nou e mai bine cu adormitul, nu mai urla, dar incercam sa revenim la programul de noapte de dinainte, in continuare se trezeste des si uneori sta treaz 1h-1h30 Deci nu stiu cand se termina, ca avem o luna deja |
|
| freya1 wrote:Zee, cam la aceeasi varsta a inceput si la noi, urlete si zbatut la fiecare somn de zi initial, adoarme doar in sistem, apoi trezit noaptea des (la 1h), somn mai prost, tresare si se trezeste la orice zgomot Mai nou e mai bine cu adormitul, nu mai urla, dar incercam sa revenim la programul de noapte de dinainte, in continuare se trezeste des si uneori sta treaz 1h-1h30 Deci nu stiu cand se termina, ca avem o luna deja
Mda, inseamna ca aia e. Speram sa am o pauza dupa puseu. Eu nu prea as vrea sa il invat in marsupiu, cum am marsupi ar insemna sa stau asa cu el pana se trezeste ca daca desfac velcro clar e sus. Acum o sa vad si daca am de ales.
|
|
| Pai eu asa stau cu el oricum, ca se trezeste ziua daca il scot, deci ziua nu mai dorm, nu mai apuc sa fac nimic ... cu cate ore reusesc sa prind noaptea, cu alea raman, sper sa mai rezist, ca nu am ce face |
|
| freya, off, credeam ca va e mai bine macar ziua. Daca il alaptezi culcata nu adoarme asa? Al tau se rostogoleste de pe spate pe burtica? Al meu nu, decat uneori invers (de pe burta pe spate) si m-am cam ingrijorat vazand alti bebei de 4 luni - 4 luni si jumatate ca reusesc sa faca asta.
Zee, eu am simtit cateva zile aceasta regresie a somnului, mai ales noaptea, cu trezit des. La noi a inceput parca cu cateva zile inainte sa faca 4 luni. Sa scapati repede de ea! |
|
| Adoarme uneori la san, dar raman asa blocata cu el in brate, daca il pun jos se trezeste; am evitat sa il alaptez culcata din cauza refluxului Nu prea e interesat sa se roatogoleasca singur, a facut-o de cateva ori, mai ales noaptea il apuca altfel facem rostogoliri cu ff putin ajutor ca exercitii de kineto, sigur se vor rostogoli ei, nu-ti face griji Deocamdata tot rosul picioarelor e baza si daca il pun pe burta incearca cu disperare sa se tarasca si chiar se deplaseaza cativa cm |
|
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Ellena20 wrote:Felicitari pentru dintisor, Georgiana! Destul de devreme. Cum s-a manifestat la Amelia eruptia? Azi am facut si urocultura si coprocultura. Vreau sa elimin orice alta posibilitate legata de plansetele lui. Desi si pediatra si medicul de familie mi-au spus ca se vede clar ca din cauza dintilor e asa nervos/agitat/plangacios. Sper sa scapam mai repede ca asa ma doare cand il vad cat sufera.. Cat a durat la voi pana a spart dintisorul gingia? Nu stiu daca are legatura dar o sa incep cam asa... Ea de o luna nu mai manca cum trebuie. Am dat vina pe reflux, pe biberon, am schimbat laptele si biberonul, a inceput sa manance mai bine. De vreo 2 saptamani e smiorchi face crize la somn, prima data a inceput cu cel de noapte. Plansete de o adormeam cu feonul... Si de vreo saptamana a inceput mai rau... Agitatie, caca moale de cate ori si zic ma ia hai sa incerc sa ii bag degetul in gura... Am ramas masca... Si ieri se vedea dunga alba tare si azi noapte zgaria. Febra de moment nu a facut. Si eu am ramas surprinsa ca a iesit asa repede. Lui Eduard i-a iesit la 5 luni si o saptamana. Ma gandeam ca e de salt de la regresia somnului nicidecum de la dintisor |
|
| Of, da.. stai ca e refluxul la voi. Eu asa l-am obisnuit sa dormim amandoi, alaptandu-l culcata. Da, eu mai astept, il mai ajut eu sa se rostogoleasca, dar ma asteptam sa inceapa si singur. Al meu noaptea doarme numai pe spate si se mai misca uneori de il gasesc in patut pe orizontala, dar de multe ori il gaseac si nemiscat.
Te-ai mai gandit cu diversificarea? Stiu ca erai in dubii intre blw sau clasic. |
|
| Elena, iti multumesc. Eu am noroc ca in weekenduri se trezeste numai sotul la el noaptea si apuc sa ma odihnesc, sper sa fie bine.
Freya, imi mai spui inca o data cum se numeste crema aia cu care ati scapat de cruste? Am fost acum la control la dermatolog, am avut o lista tare lunga de intrebari, de cruste mi-a zis sa il fac in continuare cu Bioderma, dar parca as incerca altceva. Mi-a zis sa am grija la diversificare, musai sa incep cu cate 3 zile ca sa imi pot da seama daca face cdeva alergii. Si mi-a zis daca mergem la piscina sa nu il tin tare mult in apa Eu speram sa treaca repede dermatita asta, acum m-am intalnit cu o verisoara si zicea ca si la 8 ani inca mai face. Ianis nici nu e mare fan la cremuit dupa baie. Apai cu iritatiile de la gat nu mai zic, nu stiu cum mai apuca sa i se regenereze pielea aia. |
|
| Zee, e crema preparata la o farmacie cu laborator, vaselina cu 1% acid salicilic scrie pe reteta, intre timp am citit pe net ca nu ar fi prea indicata, nici nu mai stiu ce sa cred... pediatra zice ca nu e neaparat nociva, dar daca putem evita o chimicala in plus de ce nu; cred ca de 3 ori l-am dat si aproape a scapat de ele Georgiana, ce precoce micuta, felicitari pt dintisor ! Ellena, astep sa fac cursul de diversificare pe care il tine pediatra si sa vad ce zice, cum ziceam, as face si un curs de prim-ajutor, ca mi-e tare teama sa nu se inece, voi ati facut ceva de genul asta?
|
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| freya1 wrote:Zee, e crema preparata la o farmacie cu laborator, vaselina cu 1% acid salicilic scrie pe reteta, intre timp am citit pe net ca nu ar fi prea indicata, nici nu mai stiu ce sa cred... pediatra zice ca nu e neaparat nociva, dar daca putem evita o chimicala in plus de ce nu; cred ca de 3 ori l-am dat si aproape a scapat de ele Georgiana, ce precoce micuta, felicitari pt dintisor ! Ellena, astep sa fac cursul de diversificare pe care il tine pediatra si sa vad ce zice, cum ziceam, as face si un curs de prim-ajutor, ca mi-e tare teama sa nu se inece, voi ati facut ceva de genul asta?
Am mai scris aici, recomand cursul celor de La Primul Bebe, in parteneriat cu Crucea Rosie România. Foarte util. Tot cei de la Crucea Rosie au pe YouTube o serie de clipuri privind interventia in caz de arsuri, înec, loviri, intepaturi etc. Caut link si revin |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| https://youtu.be/HsRBsNp_cNw
https://youtu.be/Wt_MtPmlTPc
Sunt mai multe postate de British Red Cross |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| maria2013 wrote: Am mai scris aici, recomand cursul celor de La Primul Bebe, in parteneriat cu Crucea Rosie România. Foarte util. Tot cei de la Crucea Rosie au pe YouTube o serie de clipuri privind interventia in caz de arsuri, înec, loviri, intepaturi etc. Caut link si revin
La primul bebe am lut si eu cursul de prim ajutor. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| Eu am citit cursul ca l-am gasit pe net al pediatrei noastre f apreciata in Cluj. Si vecinele mele au zis ca pe al ei au facut diversificarea. Poate ma inscriu si la curs, dar mergem pe 28 iunie si vedem ce ne zice. Daca vreti va las aici linkurile https://www.scribd.com/doc/295260908/Curs-Diversificare-Delia-Chira
https://dokumen.tips/documents/curs-diversificare-2.html
Legat de rostogoliri azi a reusit prima singur complet de pe spate pe burtica. Pana acum doar jumate reusea.
Si cu somnul sincer noi avem ziua inca 4-5 somnuri. Cam 30-40 minute, uneori unul poate fi mai lung dar inca nu e clar ca ai program. Uneori mai greau adoarme dar mi se pre ca devine prea obosit. Suntem pe la bunici si ei nu cred ca se oboseste cam in maxim 90 minute si mai ales acum ca sunt fete noi, loc nou pentru el. Noaptea ce e interesant daca doarmw in patuc se trezeste des (la 1-2 ore) daca ma obosesc ca nu reusesc sa il fac sa stea in patuc il iau langa mine si il cuprind asa minim 3 ore nu ne trezim. Sper sa ne tina :))desi nu vreau sa doarma cu noi, ca oricum are patucul lipit de dormitor. |
|
|