Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Ellena20 wrote:Doamne, fetelor, si eu am mari probleme cu memoria si incepe sa ma afecteze. Eu uitam daca ii dadeam copilului Vigantolul. Am inceput sa imi notez in fiecare zi intr-o agenda dupa ce ii dau PS: Welcome, dear sleep regression!
Elena, sa sti ca si eu eram panicata cu Vigantolul si mi-am pus reminder si sticla acolo si i-am zis sotului sa imi aminteasca tot timpul. Pfai, ce sa zic... multa rabdare. Cum s-a manifestat? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Zee, al meu avea un somn sa zic bunicel noaptea. Ei bine, de 3 zile isi face somnul lung de la 21 pana la 2, iar de la 2 treziri din ora in ora si greu readoarme. Prima noapte am zis ca na, se mai intampla, dar se respecta tiparul in continuare vad. Era prea frumos sa scapam de asta, mai ales ca maine face 4 luni. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Ellena, te invidiez pt 21-2, la noi somnul lung e de 3 ore maxim In rest... da, trezit din ora in ora si nu stiu ce are intervalul 3-5 ca e cu chef de joaca, nu de somn Ziua nu mai pot dormi deloc cu el, ca doarme doar in sistem si din cand in cand daca stau jos se agita si trebuie sa il plimb, deci zunt zombie Dar o trece, ca doar nu raman asa pana la 18 ani |
|
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Chestia cu memoria o confirm si eu desi credeam ca e un mit, am vazut pe pielea mea ca nu A inceput din timpul sarcinii cand observam la lucru ca nu mai citeam atent mailurile si raspundeam tot aiurea pe langa subiect Iar acum de cand am nascut e si mai grav. De multe ori am lasat masina deschisa, nu mai tin minte cate pastile de More Milk iau pe zi, daca le-am luat sau nu si atunci iar le iau ca sa fiu sigura ca le-am luat si uite asa cred ca am facut supraproductie ca mi-s tot ude tricourile si copilul se cam ineaca cu lapte la inceput. Si lista poate continua...
Eu am un bebelus tare cuminte de cateva zile incoace. Dupa o perioada de maraiala de 3 zile, e numai un zambet, doarme bine si ziua si noaptea, sta la toata lumea in brate (dar cu conditia sa fie plimbat), sta in landou cat de cat, in scaun la masina. Sper sa dureze... |
|
| freya1 wrote:Ellena, te invidiez pt 21-2, la noi somnul lung e de 3 ore maxim In rest... da, trezit din ora in ora si nu stiu ce are intervalul 3-5 ca e cu chef de joaca, nu de somn Ziua nu mai pot dormi deloc cu el, ca doarme doar in sistem si din cand in cand daca stau jos se agita si trebuie sa il plimb, deci zunt zombie Dar o trece, ca doar nu raman asa pana la 18 ani
Nu doarme prea mult ziua? Si de aia sa aiba cheful ala de joaca dimineata? |
|
| freya, asa ma consolez si eu Totusi, eu ma mai bucur de niste somn peste zi ca de cele mai multe ori adoarme la san si apoi ne punem amandoi in pat. Daca ma ridic, se trezeste si el si asa ca sa doarma el, dorm si eu. 1-2 ore le dorm ziua.
Roser, ce baiat cuminte. Din punctul asta de vedere nici eu nu ma pot plange. Si al meu e in ultimul timp peste zi atat de cuminte! Si eu la fel faceam cat timp am luat More Milk |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Mie mi se întâmpla sa nu pot termina ce am de spus pt ca nu imi vin in minte cuvintele iar asta de pe timpul sarcinii
Roser, cum î?i e cu more milk? Te-a ajutat,in cât timp ai avut mai mult laptic? Eu cunosc pe cineva care a dat-o in extrema cealalta ?i nu facea fata doar cu bebe ?i at am cam renun?at la ideea de a lua ?i eu ca mi-a fost sa nu am supraproduc?ie sa o dau in altele. |
|
| Da Andreea,eu cred ca m-a ajutat. Cam in 4 zile dupa ce am inceput sa iau am avut mai mult lapte si am renuntat la lp fara sa urle copilul de foame. L-am luat cu sfintenie primele 10 zile apoi cand si cum, cate o zi in care nu luam deloc si zile in care nu mai stiam ce fac si luam prea mult Oricum a contat mult alaptatul pe timp de noapte, il trezeam tot la 2 ore sa manance. Nu pot sa zic ca am facut supraproductie doar ca jetul e mai puternic in primul minut, mai ales din sanul drept. E de ajuns sa suga timp de un minut-doua si il aud apoi cum face caca. Cum il hranesti acum, tot mixt? |
|
| Roser wrote:Da Andreea,eu cred ca m-a ajutat. Cam in 4 zile dupa ce am inceput sa iau am avut mai mult lapte si am renuntat la lp fara sa urle copilul de foame. L-am luat cu sfintenie primele 10 zile apoi cand si cum, cate o zi in care nu luam deloc si zile in care nu mai stiam ce fac si luam prea mult Oricum a contat mult alaptatul pe timp de noapte, il trezeam tot la 2 ore sa manance. Nu pot sa zic ca am facut supraproductie doar ca jetul e mai puternic in primul minut, mai ales din sanul drept. E de ajuns sa suga timp de un minut-doua si il aud apoi cum face caca. Cum il hranesti acum, tot mixt?
Da,tot mixt. Încerc pe timpul zilei sa îl pun doar la san dar nu se satura oricât l-as tine ,nu doarme bine sau mai mult de o ora in care se tot mârâie ?i se întoarce in tot patu?ul ?i î?i tot deschide guri?a sa pape...nu îmi vine sa îl ?in a?a plus ca de câteva zile de când luam bonisan parca are apetit mai mare ?i vrea mai mult . ?i daca îl ?in mult la san începe sa se enerveze ca nu ii mai vine nimic ?i începe sa împinga sânul. Nu ?tiu ce sa mai fac in afara de a lua pastile sau a merge pe drumul astazi completarea ?i gata. Parca era cerere ?i oferta dar vad ca nu a?a func?ioneaza la mine cel pu?in. De alimenta?ie ?i hidratare nu se pune problema pt ca nu as avea ce sa îmi repro?ez la capitolul asta ba din contra mi-as ridica statuie. So...nu prea îmi dau seama unde gre?esc. |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| La partea cu memoria uneori ma simt ca pestisorii aceea galbeni de acvariu, ce au memorie de 2 sec Daca nu ar exista aplicatii multe lucruri as uita.
Fetelor când va aud cu somnuri de 1-2h in timpul zilei ma minunez. A mea doarme 30-45 min maxim pe timpul zilei, o singura data in zi DACA are unul mai lung de 1h-1h30 min, noaptea în schimb are unul lung de cate 10-12h care începe pe la 23:30-00:30 si ma cauta de titi cam la 2-3h suge cât suge si continua,nici sa o râgâi nu apuc |
|
| Andreea si noi am patit la fel, de aceea primele 6 saptamani i-am dat si eu mixt. Prima oara ii dadeam san si apoi daca vedeam ca nu se satura ii dadeam 60-90 ml de lp. Noaptea se satura doar cu sanul ca aveam mai mult lapte,dar ziua era dezastru, desi statea doar la san, inca ii era foame. Daca l-ai fi vazut cum devora sticluta cu lp :)). El a avut si fren sublingual pe care i l-am taiat la 3 saptamani dar nu pot sa zic ca am vazut o imbunatatire pe moment, din contra parca nu stia sa isi foloseasca limbuta asa libera. Am fost si la consultant in alaptare. Apoi incet incet a mai crescut, avea putere sa suga mai bine, il puneam si noaptea din 2 in 2 ore, am luat More Milk si i-am redus tot treptat laptele praf. E important suptul pe timpul noptii ca atunci se regleaza cantitatea de lapte pe ziua urmatoare si prolactina e la nivel maxim. Mie alaptatul pana la 6 saptamani mi-a scos peri albi, in fiecare zi imi ziceam, gata eu renunt, nu mai pot, ma chinui si pe mine si pe el asa. Dar nu am putut pt ca din timpul sarcinii mi-a ramas intiparita in minte o fraza ce o citisem undeva si care nu imi dadea pace nicicum: alaptatul e cea mai frumoasa mostenire ce i-o putem lasa copilului nostru. Asa ca am continuat si acum mi se pare a piece of cake :)
Cati ml de lp ii dai pe zi? |
|
| Roser, Am nevoie cam de doua biberoane pe timp de zi de 60ml ?i doua pe timp de noapte pe care le fac de 90 pt ca am impresia ca a?a mult mai pu?in la san dar bea mai pu?in din ele. El papa cam la 2,5-3 h indiferent ca e noapte sau zi ?i nu la fiecare masa e nevoie de completare. De asta mi-e greu sa în?eleg cum func?ioneaza el. Macar a luat bine in greutat, de la 2660 aseara aveam 3360. In mare nu completez cu cine ?tie ce dar fara completarea asta e haos. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| MariaS wrote:La partea cu memoria uneori ma simt ca pestisorii aceea galbeni de acvariu, ce au memorie de 2 sec Daca nu ar exista aplicatii multe lucruri as uita. Fetelor când va aud cu somnuri de 1-2h in timpul zilei ma minunez. A mea doarme 30-45 min maxim pe timpul zilei, o singura data in zi DACA are unul mai lung de 1h-1h30 min, noaptea în schimb are unul lung de cate 10-12h care începe pe la 23:30-00:30 si ma cauta de titi cam la 2-3h suge cât suge si continua,nici sa o râgâi nu apuc Do not feel alone si noi aici cu acelasi tipar de somn ziua. Ca zic ca stiu cat e 30 min datorita lui Iar de memorie din timpul sarcinii era urat, acum parca cand ai cum, sau poate m-am obisnuit si nu mai observ dar Vigantol da, la fel si eu uit...am reminder altfel e cam complicat. |
|
| Vicky, la multe lunite frumoase pentru bebe Luca! Cum mai sunteti? |
|
| Elena, la multe lunite frumoase Cum v-a trecut noaptea? |
|
|