Clubul mamicilor incepatoare - 15
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Zee
Scris: Tuesday, June 1, 2021 9:16 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
IoanaOlo wrote:

Nu vreau sa te sperii, dar Fabi a facut otita din cauza dermatitei. E de preferat sa încerci sa nu ii ajunga apa in urechi. Iar pentru cruste le de lapte pe noi ne-a ajutat mustela ?ampon spuma pentru cruste de lapte.

Iti multumesc. Imi poti spune ce simptome a avut la otita? Pediatra ieri m-a asigurat ca nu are, chiar daca inca ma gandesc sa il duc la un control la orl. Oricum de aseara i-am pus in cadita suport si deasupra burete si o sa am mai multa grija.

Elena, sper ca retin bine ca tu ai intrebat de chestia asta si atunci ti-am zis ca eu nu am avut grija, poate totusi ar trebui sa ai grijaras

Freya, nu ma pricep prea bine, al meu doarme deocamdata cu caruselul sau il adorm in brate si pe urma il pun jos. Nu poti incerca sa il adormi in brate in pat sau sa il pui in pat si sa stai langa el? Nu stiu, sa ii pui cantecele sau luminite? Noi avem un delfin care proiecteaza luminite pe perete si mai adoarme asa ziua, uitandu-se la el. Am lipit un sticker negru pe perete sa se vada lumina de la el si ziua
Ellena20
Scris: Tuesday, June 1, 2021 9:28 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2018
Da, Zee, eu am intrebat de protejarea urechilor la baie. Am renuntat doar sa ii mai tin mainile in permanenta la urechi, dar am grija totusi sa nu ii dau cu apa exact in urechi.

Mie mi se par SF-uri in cazul nostru alte metode de adormit inafara de san sau sistem. Orice am mai auzit, am incercat. Daca il las jos cand ii e somn, al meu ori urla ori rade si nicidecum sa adoarma.
Am incercat cu sunete albe si eu langa el mangaindu-l, nimic. Sau sa il legan usor in brate. Cand il pun la somn, ii strang si toate jucariile din aria lui vizuala sa nu il atraga nimic, dar nici asa nu merge. Acum de abia l-am adormit la san, dadea intruna din maini si din picioare Lol

Na, al meu a fost foarte cuminte in burta, nu foarte agitat, dar acum.. nu stiu de unde atata energie Lol
freya1
Scris: Tuesday, June 1, 2021 9:35 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Vai, am uitat sa zic, Roser, ce am ras, ce baiat norocos ai Lol
Ellena, asa si la noi, doar ca al meu doar plange daca il pun jos, e jale, pe mine asta ma deranjeaza, ca aproape la orice somn de zi se zbate si plange inainte sa adoarma, si asta numai in sistem, alta metoda nu merge
Zic de CIO, uneori ma gandesc ca asa plangea o data, de 2 ori, pe cand acum plange zilnic si am senzatia ca il chinui mai rau pale
Ellena20
Scris: Tuesday, June 1, 2021 9:52 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
freya, te-ai interesat de un anume consultant?
Ma gandeam sa iau legatura cu Ioana Stanescu.
freya1
Scris: Tuesday, June 1, 2021 10:25 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Eu am facut inainte de a naste un curs despre somnul bebelusilor (nu s-ar zice Lol ) cu Andreea Ola de la In brate la mami, ma gandesc sa ii pun o intrebare, o sa vad
MariaS
Scris: Wednesday, June 2, 2021 12:06 AM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Roser tare amuzanta întâmplarea ta Lol

Freya eu pa?esc a?a cu ea doar la somnul de seara, ziua îmi facea asa doar când era în plin puseu, acum teoretic ?i nostrii sunt inca in puseu, ar mai avea 10 zile. Poate ala îi ?i motivul plânsului.
Eu i-am urmarit momentele de e plâns neconsolat ?i îs doar la puseu.

Nu mai apuc sa va citesc decât în dunga ?i chiauna de somn, ma stoarce a mea de energie. Am vazut ca zicea?i ceva de bebeii activi din sarcina, a mea a fost argint viu toata sarcina, acum îi la fel, noroc cu cafeaua, ma mai ajuta sa ?in pasul cu ea.
Roser
Scris: Wednesday, June 2, 2021 12:38 AM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Ellena20 wrote:
Da, Zee, eu am intrebat de protejarea urechilor la baie. Am renuntat doar sa ii mai tin mainile in permanenta la urechi, dar am grija totusi sa nu ii dau cu apa exact in urechi.

Mie mi se par SF-uri in cazul nostru alte metode de adormit inafara de san sau sistem. Orice am mai auzit, am incercat. Daca il las jos cand ii e somn, al meu ori urla ori rade si nicidecum sa adoarma.
Am incercat cu sunete albe si eu langa el mangaindu-l, nimic. Sau sa il legan usor in brate. Cand il pun la somn, ii strang si toate jucariile din aria lui vizuala sa nu il atraga nimic, dar nici asa nu merge. Acum de abia l-am adormit la san, dadea intruna din maini si din picioare Lol

Na, al meu a fost foarte cuminte in burta, nu foarte agitat, dar acum.. nu stiu de unde atata energie Lol

Ellena si mie mi se par SF alte metode de adormit, inclusiv sistemul. Nu vrea in el nicicum. Adica ar vrea dar intors cu fata in afara, dar asa nu il duc.
De vreo saptamana face fitze si la san, numai il lungeste, se joaca, rade, e mai atent la ce se intampla in jurul lui decat la mancat. Mi se pare ca mananca tot mai putin. Deocamdata profit noaptea ca adormit mananca, dar sunt tot chiauna de cap ca tot la o ora jumate ma trezeste cu picioare in burta. De nu scot titi in 3 secunde, ne aude tot blocul Lol
IoanaOlo
Scris: Wednesday, June 2, 2021 7:34 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/19/2019
Zee wrote:

Iti multumesc. Imi poti spune ce simptome a avut la otita? Pediatra ieri m-a asigurat ca nu are, chiar daca inca ma gandesc sa il duc la un control la orl. Oricum de aseara i-am pus in cadita suport si deasupra burete si o sa am mai multa grija.

Elena, sper ca retin bine ca tu ai intrebat de chestia asta si atunci ti-am zis ca eu nu am avut grija, poate totusi ar trebui sa ai grijaras

Freya, nu ma pricep prea bine, al meu doarme deocamdata cu caruselul sau il adorm in brate si pe urma il pun jos. Nu poti incerca sa il adormi in brate in pat sau sa il pui in pat si sa stai langa el? Nu stiu, sa ii pui cantecele sau luminite? Noi avem un delfin care proiecteaza luminite pe perete si mai adoarme asa ziua, uitandu-se la el. Am lipit un sticker negru pe perete sa se vada lumina de la el si ziua

Simptomele otitei la Fabi au fost nelini?te, plans excesiv(mai ales când il puneam pe spate) temperatura37. 8. Am ajuns la ORL toc ai pentru ca supa o baita i-a întrat apa în urechi ?i au început sa ii curga. E posibil ?i sa vezi ceara mai întarita în ureche, dar nu e obligatoriu. Dupa consult am aflat ca po?i sa vezi daca are otita, apasând u?or pe por?iunea mica dintre obraz a urechii( nu știu dacă m-am făcut înțeleasă) atunci când bebe e lini?tit sau papa. Daca e sa aiba otita o sa înceapa sa plânga instant.
MariaS
Scris: Wednesday, June 2, 2021 9:01 AM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Neata fetelor,
Am aflat care-i kriptonita micutei mele, cu care pot sa o schimb pe masa de infasat fara sa ma grabesc, fara sa îmi iau suturi sau sa trebuiasca sa o prind la timp ca sa nu casa pe partea cealalta de la salteaua de schimbat, cutia de servetele de la Lidl îi solutia. De câte ori o schimb îi atenta la cutie ai vrea sa o prinda si sa o bage in guritaLol
Zee
Scris: Wednesday, June 2, 2021 9:10 AM
Nivel

IoanaOlo wrote:

Simptomele otitei la Fabi au fost nelini?te, plans excesiv(mai ales când il puneam pe spate) temperatura37. 8. Am ajuns la ORL toc ai pentru ca supa o baita i-a întrat apa în urechi ?i au început sa ii curga. E posibil ?i sa vezi ceara mai întarita în ureche, dar nu e obligatoriu. Dupa consult am aflat ca po?i sa vezi daca are otita, apasând u?or pe por?iunea mica dintre obraz a urechii( nu ?tiu daca m-am facut în?eleasa) atunci când bebe e lini?tit sau papa. Daca e sa aiba otita o sa înceapa sa plânga instant.

Pediatra acolo l-a apasat, mi-a aratat si mie si radea. Si m-a intrebat daca doarme noaptea pe spate ca se accentueaza durerile. Deci dupa astea suntem ok. Ianis are cruste in urechi si imi era frica sa nu fie altceva ca se inmuiau la baie, dermatologul m-a asigurat ca sunt cruste. MultumescCheek Kiss
Ella30
Scris: Wednesday, June 2, 2021 9:11 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
IoanaOlo wrote:
Mamici de copilasi mai maricei ma ajuta?i cu un sfat? Bebe din dotare face ce face ?i se tot love?te la cap. Ba aluneca mana de sub el cand e in 4 labe si da de parchet. Azi s-a lovit de usa destul de grav. Era în genunchi în fata usii ?i dadea cu mainile in ea(usa era închisa) i-a alunecat ?i a dat cu arcada si fruntea de u?a. Ce sa mai ?tiu sa fac cu el, ca tot în locuri periculoase trage? Oricum sfat e bine venit. Multumesc

este o casca antilovituri , nu stiu cum se numeste. Eu ma gandeam f serios sa ii comand pt ca la orice cazatura se lovea la cap. S-a rezolvat de la sine, de vreo 3-4 luni cred. Am stat permanent langa ea si incercam sa ii atenuez caderile, daca era cazul.
Ella30
Scris: Wednesday, June 2, 2021 9:24 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Anitta76 wrote:

Acum ca va citesc, iar am impresia ca e a mea defecta:))) Eu ma laud cu un copil cuminte momentan. Are si ea momente cand vrea numai ,,pa" sau in masina dar in rest e cuminte. Isi face tot timpul de lucru cu jucarii, cutii, sticle, etc. si cand are momente de arunca cu ele ii spun ca nu e voie si se opreste. Ea dupa varsta de 5 luni a inceput sa fie foarte cuminte, pana la 5 luni numai a urlatpale Probabil se adevereste vorba ca daca sunt rai bebelusi, sunt ok cand cresc.
Ai vostrii cam ce cuvinte spun? Noi avem in vocabular vreo 20 de cuvinte si mi se par putine....încearca ea sa repete dupa mine dar mai rar si nu tot timpul ii iese. Stiam totusi ca pe la 1 an jumate ar trebui sa repete...dar...acum nu sunt toti la fel...Hainute de pe ce site-uri le mai comandati? Ce achizitii de jucarii/masinute ati mai facut? A mea s-a tot plimbat cu o masinuta d-aia mica la care se impingea singura cu picioarele cred ca vreo 1 luna, chiar 2, dupa care nici nu a mai vrut sa o vada...
Problema noastra eterna e cu mancarea...daca o pun la masa la pranz, ma asez si eu, imi pun si eu sa mananc cu ea...si daca am pus paine pe masa pai nu mai mananca nimic pana nu ii dau paine...se intampla sa ceara de multe ori, arata cu degetul la dulapul cu paine si striga pe limba ei, daca i-am dat pai nu se mai atinge de altceva...Nu prea mananca cine stie ce...dimineata mananca ok dar in rest e chin la fiecare masa...Ce noroc am e ca pana acum cateva zile nu accepta oul in nicio combina?ie si de cand i-l dau cu paine il mananca pe tot, dar la cum o cunosc nu o sa dureze prea mult. Si daca are o mancare preferata i se ia in 2 saptamani de ea...e jale si din cauza asta e si fff slaba...dar are toate analizele bune...nu stiu ce sa ii mai fac...
Va îmbra?i?ez!

A mea a fost fan puzzleuri incastre. In rest, nu s a jucat cu nimic. Acum e fan fotbal,ar juca 24 ore din 24, si baloane cu sapun. Pe la 18 luni avea jocuri de stivuit, carticele de joc de la editura gama, cu care a si invatat foarte multe cuvinte, pe la 20 luni a inceput sa coloreze. Joaca cu faina/malai/apa a ramas de mica activitatea ei draga, nu o refuza decat in cazul in care poate juca fotbal cu ceva.
Legat de cuvinte nu te pot ajuta pt ca Sofia a vb mult de la inceput, dar eu nu as sta sa numar cuvintele spuse. Are timp destul sa vorbeasca. Important e ca rosteste unele cuvinte. Oricum la 22-24 luni au 2 salturi care te lasa mut, dupa primul teoretic va spune fraze scurte iar dupa al doilea mici cantecele/poezioare. Le confirm pe amandoua, asa ca linisteste teDistanceKiss
Daca are analizele bune, nu te stresa. Paine unsa cu diverse nu functioneaza ? Sau sa pui altceva in dulapul cu paine, sa vada ca nu mai e ? Diverse briose/ checuri nu accepta ? Ma gandesc ca tot spre fainoase duc ca gust/ textura.
Vickyb
Scris: Wednesday, June 2, 2021 10:17 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/29/2020
Si eu am recuperat cu cititul.
Roser haz de necaz cum se zice. Bine ca sunteti bine.

Fetelor eu am luat o carte legata de somm recomandat de mamici pe fb era “solutii blande pentru somnul linistit”. Inca mai am dar imi place. Explica somnul din ounct de vedere biologic, stiintigic, comparatii din diverse culturi, apoi vine cu sfaturi si chiar pe varste pentru a imbunatati somnul. Ea e paiholog si mama a 4 copii si contra metodelor/tehnicilor de adormit crude.
Foarte fain cum explica si te ajuta sa vezi altfel lucrurile si sa intelegi nevoile bebelusului. Si are la baza studii/cercetari.

Pe instagram urmaresc doua tipe ca si consultant cu diverse postari daca va ajuta:
Nani nani bebelus
Mama cu camelii
Vickyb
Scris: Wednesday, June 2, 2021 11:27 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/29/2020
Si pentru cruste noi in cap am avut, am dat cu uleide cocos inainte de baie. S-au dus dupa prima incercare.
Zee
Scris: Wednesday, June 2, 2021 12:34 PM
Nivel

Vickyb wrote:
Si pentru cruste noi in cap am avut, am dat cu uleide cocos inainte de baie. S-au dus dupa prima incercare.

Functioneaza si la noi, dar a doua zi sunt la loc si dureaza deja de o luna si de aia ma gandeam sa incerc mai multe.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.